Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 18:09

squinter pisze:Robben przedluzyl kontrakt z Bayernem do 2015 roku.
I dobrze. Nie chciałbym tej szklanki w Juve. W dodatku za młody już nie jest, a z 30 baniek trzeba byłby na niego wyłożyć.

To samo tyczy sie Van Persiego. Owszem jest to świetny napastnik, ale swoje lata już ma, w dodatku tak jak ktoś wcześniej napisał: od dekady gra w Anglii, nie wiadomo jakby sobie poradził w SerieA.

Moim zdaniem, jeśli mamy na kogoś wydać 25-35 baniek to niech będzie to ktoś z tej piątki: Cavani, Lavezzi, Suarez, Higuain, Jovetic.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 19:34

Amarillo pisze:
Arbuzini pisze: Zbudować optymalny skład zarówno pod 352, jak i 433 to nie taka łatwa sztuka. Niemiłosiernie przydałby się nam Isla (lub ktoś taki), który w pierwszym systemie byłby naturalnym wyborem na prawą stronę, a w drugim grałby jako b2b. Zawodnik parę klas lepszy od Giaccheriniego, czy Padoina.
Wszystko się zgadza, tyle że Isla najprawdopodobniej idzie do interu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale to raczej nie są zwykłe prasowe wymysły. Jakiś czas temu czytałem o tym na fcchlewik i wyglądało to na coś poważnego, a szkoda. Link na poparcie moich słów :

http://fcinter.pl/news/15572-suarez-isl ... sko-interu

Także o Isli jako potencjalnym wzmocnieniu możemy zapomnieć. A to sprawia, że w Udine coraz mniej chętnie będą skorzy na sprzedawanie. Trudno mi uwierzyć w to, że lekką ręką pozbędą się w jednym okienku 3-4 zawodników z podstawowego składu. Mówię tu o takich kąskach jak właśnie Isla, Armero, Asamoah czy Benatia. A szkoda bo któryś z nich mógłby wnieść sporo jakości do kadry meczowej.
Ja to wszystko o Isli wiem, po prostu piszę, że przydałby nam się ktoś taki. W chwili obecnej na prawej stronie mamy Lichta i Caceresa, których nie ma sensu się pozbywać, ale obaj średnio pasują na półprawego w 352. Kupno kolejnego prawego obrońcy mija się z celem więc musimy celować w zawodnika, który da nam jakość na dwóch pozycjach, które mamy gorzej obsadzone.
pumex pisze:
Arbuzini pisze:Niedawno na forum mocno lobbowałem Nkoulou, a teraz mam kolejne ciekawe nazwisko - Matip
Dwa chodliwe nazwiska, którym brakuje doświadczenia.
Niby tak, ale są bardziej doświadczeni od Bonuca :P

arbitro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 20:08

Najciekawsze roszady będą w pierwszej linii. Z naszej 5 napastników pewni możemy być tego, że w przyszłym sezonie zobaczymu ponownie Quagliarellę, Matriego i Vucinica. Do tej trójki powinniśmy dokoptować dwóch zawodników w miejsce Alexa i Borriello, którego mam nadzieję, że pożegnamy.

Typ nr1: to sprawdzony napastnik o uznanej marce, gwarantujący ok20 bramek w lidze. Może Van Persie... może Cavani, bądź Suarez(akurat on nie wiem czy nam tyle bramek zagwarantuje...)

Typ nr2: młody zawodnik na dorobku - jak dla mnie powinien być to DESTRO. W tym sezonie już strzelił więcej niż nasz najlepszy napastnik, a gra w słabej drużynie. U nas mógłby się rozwinąć. Liczę na to, że Marotta się o niego skutecznie postara.

Jest jeszcze oczywiście temat Giovinco... nie wiem czy to zawodnik dla nas. U Conte nikt nie ma zagwarantowanego miejsca w 11, a wg mnie Mrówka nie umiałby się z tym pogodzić.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 20:12

Szkoda, że Napoli coraz bliżej 3 miejsca w lidze bo to mocno skomplikuje transfer Cavaniego - który moim zdaniem najbardziej do naszego zespołu pasuje. Z wszystkich napastników na szpicę, o których się spekuluje cenię go najwyżej.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 20:27

Właśnie dlatego trzeba liczyć na Inter, żeby nam pomógł i z Cavanim i z Milanem.
A poza tym tak sobie myślę, że ani Matri ani Fabio w przypadku dobrej oferty nie będą trzymani na siłe w Juve, bo prawda jest taka, że w przypadku przyjścia np. Cavaniego i Destro, to może się okazać, że to będą napastnicy nr 3 i 4, więc raczej na odejście jednego z nich w wypadku dobrej oferty - a ostatnio takie pojawiają sie za Matriego trzeba się liczyć.
Gio trzeba brać niech pogra pół sezonu i sie zadecyduje co dalej, uważam, że sie przyda.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 23:02

Ja tylko na chwile w sprawie Verrattiego. Pojawiaja sie ostatnio rozne plotki, ale podobno on na 100% jest juz w Naszych rekach. Nalezy spokojnie czekac na oficjalne informacje. Chodzi o 50% karty oczywiscie. Zrodlo pewne.

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 00:21

Biorąc pod uwagę walkę na trzech frontach w przyszłym sezonie, ściągnięcie trio Verratti-Giovinco-Immobile, byłoby dobrym posunięciem z ekonomicznego punktu widzenia. Wzmocniona zostałaby konkurencyjność, której brak po części był powodem straty wielu punktów z przeciętniakami.

Wyciągnięcie Cavaniego, nawet w przypadku nie zajęcia przez Napoli trzeciego miejsca, premiującego grą w LM, uważam za praktycznie niemożliwe. Żeby przekonać De Laurentisa do wzmocnienia swoim najlepszym strzelcem, bezpośredniego rywala w walce o tytuł, o ile to w ogóle możliwe, trzeba by sypnąć nieziemską fortuną, co nie jest prawdopodobne.

W mojej opinii powinniśmy skupić się na sprowadzeniu Joveticia. Jest on bardziej uniwersalny niż Cavani i tak przy ustawieniu 4-3-3 z Vuczinim i Sebą (w odwodzie Giac i Pepe) mielibyśmy chyba najkreatywniejszy atak w lidze, który zakręciłby nie jedną defensywą i to nie tylko we Włoszech 8). W 3-5-2 na ławę, domyślnie siadałby Giovinco.

Przy takim obrocie spraw, do obsady pozostałaby jedynie lewa obrona, choćby wspomnianym gdzieś wyżej Kolarovem. Ewentualnie jakiś solidny ŚO na ławkę.
Jeśli zbilansować koszty zakupu wymienionych przeze mnie zawodników, przychodami ze sprzedaży nieużytków (Krasic, Elia, Melo, Matri mimo wszystko) to wyszlibyśmy jeszcze na plus.

Da się?:smile: Więc może i Jovetić i Cavani :twisted:. Co sądzicie?

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 00:30

rzy takim obrocie spraw, do obsady pozostałaby jedynie lewa obrona, choćby wspomnianym gdzieś wyżej Kolarovem. Ewentualnie jakiś solidny ŚO na ławkę.
To,że ja nie widze obrony z Bonuccim i Barzaglim grajacej w LM przeciwko Realowi czy Barcelonie.

Już pisalem, na Cavaniego sie nie ma co napalac bo w Realu go chcą. Ale Higuan bedzie przy takim obrocie spraw do wyciagniecia. Tylko nie wiem czy to dobry pomysl, bo Conte nie lubi graczy jak ktos pisal o igle 'jak mi podasz to szczele'.
Wypowiedzielismy co do Balotelliego nie chcemy go. A szkoda, bo jak by Contego wychowal mielibysmy na lata napastnika z kadry. [/b]

KLIK ==>www
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 00:51

Bartek88 pisze: Wypowiedzielismy co do Balotelliego nie chcemy go. A szkoda, bo jak by Contego wychowal mielibysmy na lata napastnika z kadry.
Wierzysz w to, że Conte by go wychował? Jesteś strasznie naiwny. Balotelli dalej robiłby to samo co robi, a my byśmy wyrzucili 30 patyków w błoto. Ponadto, chyba od niedawna oglądasz mecze Juve, skoro pomijasz to, jaki stosunek mają kibice Juve do Balotellego. Chłop nie miałby życia w Turynie i taka jest prawda.

Szkoda, że Farfan przedłużył kontrakt, bo byłby ciekawym grajkiem na skrzydło w 4-3-3.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 00:52

Bartek88 pisze:To,że ja nie widze obrony z Bonuccim i Barzaglim grajacej w LM przeciwko Realowi czy Barcelonie.
:shock:
Coś nowego. Kupujemy obrońcę, bo Barzagli będzie za słaby na LM? :think:
Andrea, to jeden z najlepszych defensorów w Serie A! W czerwcu przekonamy się, czy również jest obrońcą klasy światowej.
Bartek88 pisze:A szkoda, bo jak by Contego wychowal mielibysmy na lata napastnika z kadry.
Niestety, ale ludzi tego typu nie da się wychować. Balotelli sam sobie spieprzy karierę po przez swoje zachowanie.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 11:06

Barza czasem sie gubi i z naprawianiem bledow Bonucciego w LM moze sobie nie poradzic, wiec albo on albo Bonu na boisku.
Niestety, ale ludzi tego typu nie da się wychować. Balotelli sam sobie spieprzy karierę po przez swoje zachowanie.
Kazdego sie da wychowac, wystarczy odpowiedni pasterz :wink: I jesli go nie znajdzie to spieprzy sobie wlasnie kariere. Z wielką szkodą dla włoskiej reprezentacji...

KLIK ==>www
D.I.L.D

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 11:59

Ja bym chciał wzmocnić troszkę obronę bo często się stoperzy gubią, myślę o Vertonghen'ie bądź Raula Albiola z Realu Madrid. Jak można się domyślać ten drugi będzie łatwiejszy do kupienia, ze względu na małe ilości minut w spotkaniach w tym sezonie. On napewno szukałby zespołu który dawał by mu regularne spotkania w LM, a myślę że u nas całkiem dobrze by mu szło.

Co do Cavaniego to sądzę że ten chłopak jeżeli będzie chciał odejść z Napoli to wybierze coś z kierunku Real - Chelsea. Mimo że chciałbym go u nas to jednak ten transfer wydaje mi się nie możliwy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 12:07

Bartek88 pisze:
rzy takim obrocie spraw, do obsady pozostałaby jedynie lewa obrona, choćby wspomnianym gdzieś wyżej Kolarovem. Ewentualnie jakiś solidny ŚO na ławkę.
To,że ja nie widze obrony z Bonuccim i Barzaglim grajacej w LM przeciwko Realowi czy Barcelonie.
To wymień tych wszystkich obrońców lepszych od Barzagliego. W Serie A jest tylko jeden (a i to jest dyskusyjne). Skąd pewność, że Bonucci wróci do słabej dyspozycji?

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 12:35

alina pisze:
Bartek88 pisze:
To wymień tych wszystkich obrońców lepszych od Barzagliego. W Serie A jest tylko jeden (a i to jest dyskusyjne). Skąd pewność, że Bonucci wróci do słabej dyspozycji?
Silva, Chiellini. Pozatym czytaj co pisze, Barzagli z Leo jak najbardziej na serieA sie nadaja, ja chce kogos na LM.
Co do Bonu jakos nie widze tego, by byl w stanie zatrzymac Robena, Ozila w naszym polu karnym jak go zaczną kiwac. Do tego nie wiem czy poprawa gry u Bonucciego nie jest spowodowana czasem tym, ze ma mniej pracy poniewaz gramy 3 srodkowymi obroncami i dwoma bocznymi przy obronie.
Na SerieA jak najbardziej mamy obrone, ale mamy cos ugrac w LM a nie po wyjsciu z grupy zaraz odpasc...
Zwlaszcza, ze w te mercato potrzebujemy jednego, dwoch graczy do skladu podstawowego, wiec mozna sie szarpnac na kogos lepszego od Leo.

KLIK ==>www
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2012, 12:41

@Bartek88 wybacz, ale Barzagli jest pewniejszy niż Chiellini. Szczególnie, że w Serie A Giorgio jest 'faworyzowany', rzadziej dają mu kartki za głupie faule, a czasami zasłużył. Andrea od kiedy gra w Juve jest naszym najlepszym obrońcą. Jeśli nie widzisz go w obronie na LM to musiałbyś sciągnąć dwóch piłkarzy klasy Vidica, bo tylko tacy faktycznie mogliby podnieść poziom gry, zastępując Barzagliego.

Aaa i jedyny obrońca lepszy od niego w Serie A to Silva. Bardzo napalona na Brazylijczyka jest Barcelona, to pokazuje, że nie jest słaby... Bo może wg Ciebie wszyscy obrońcy w Serie A są słabi? :prochno:

Zablokowany