Mercato (zima 2011/12)
- samy
- Juventino
Martin prezentuje jakiś poziom, ale tylko na prawej obronie. Wyobrażasz sobie prawonożnego gościa na lewej obronie ? Ile takich meczów rozegrał Caceres w swojej karierze ?Marian. pisze:A skąd taka podnieta Guarinem?elpueblo pisze:ale skąd taka podnieta Martinem ??
Martin prezentuje poziom, by zająć miejsce w pierwszej jedenastce Juve - mówię o lewej obronie.
- elpueblo
- Juventino
JACKOP
do lata ok i co dalej?? 10baniek wyrzucone w błoto??
Ja Martina traktuje jako prawego obrońcę w ostateczności stoper ale wolałbym żeby był tylko prawym obrońca, a teraz na rezerwowych za 10 mln najzwyczajniej w świecie nas nie stać!! I boję sie tego, że jakby przyszedł do nas, i kilka meczów by mu nie wyszło, to każdy by na niego najeżdzał, i mi osobiście byłoby mi go szkoda, bo dla mnie to prawy obrońca,a że trener go tam ustawia, a on jest ambitny i będzie grał gdzie mu karzą to on wykonuje polecenia!!
jeżeli Martin zgodziłby się na rolę zapchajdziury w obronie to niech przyjdzie do nas w lecie, ale przed tym musi przyjść prawdziwy lewy obrońca, a Ursus będzie łatał każda pozycje, jeżeli sie na to zgodzi!!
do lata ok i co dalej?? 10baniek wyrzucone w błoto??
Ja Martina traktuje jako prawego obrońcę w ostateczności stoper ale wolałbym żeby był tylko prawym obrońca, a teraz na rezerwowych za 10 mln najzwyczajniej w świecie nas nie stać!! I boję sie tego, że jakby przyszedł do nas, i kilka meczów by mu nie wyszło, to każdy by na niego najeżdzał, i mi osobiście byłoby mi go szkoda, bo dla mnie to prawy obrońca,a że trener go tam ustawia, a on jest ambitny i będzie grał gdzie mu karzą to on wykonuje polecenia!!
jeżeli Martin zgodziłby się na rolę zapchajdziury w obronie to niech przyjdzie do nas w lecie, ale przed tym musi przyjść prawdziwy lewy obrońca, a Ursus będzie łatał każda pozycje, jeżeli sie na to zgodzi!!
Jednak Nainggolan
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79352
Dla mnie to oczywiście dobra wiadomość (o ile jest w tym chociaż 1% prawdy...), ale mam już tego dość. Naprawdę.

Dla mnie to oczywiście dobra wiadomość (o ile jest w tym chociaż 1% prawdy...), ale mam już tego dość. Naprawdę.
Było spotkanie Juve-Cagliari. Tyle konkretów. Conte generalnie woli Belga, ale Cellino nie chce go puścić. Czyli nihil novi.jackop pisze:@alina wziąłbyś przytoczył co to za dobra oferta, bo po włosku to ja mogę makaron szamać.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 19:12 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
@alina wziąłbyś przytoczył co to za dobra oferta, bo po włosku to ja mogę makaron szamać.
@elpueblo czyli co, do końca sezonu chcesz zostać z jednym Lichtsteinerem, rozkręcającym się DC, lub Giorgio na lewej, Barzaglim i o zgrozo Bonuccim na środku? Przypominam, że Sorensena już u nas nie ma :płaczę:
Wiesz co by się tu działo, gdybyśmy przez kontuzje, słabą formę, brak zmienników obecnych obrońców nie zakwalifikowali się do LM ????? 10 baniek to dla mnie odpowiednia cena, by ten scenariusz się nie sprawdził. Caceres równa się jakość - dobra, od czasu do czasu, w pierwszym składzie i znakomita na ławkę.
Poza tym bardziej podoba mi się taka opcja, niż wypożyczanie ogórków na pół roku w celu 'łatania' dziur w defensywie. Przypomnij sobie ile możliwości dał nam Rinaudo, Armand Traore czy Motta
@elpueblo czyli co, do końca sezonu chcesz zostać z jednym Lichtsteinerem, rozkręcającym się DC, lub Giorgio na lewej, Barzaglim i o zgrozo Bonuccim na środku? Przypominam, że Sorensena już u nas nie ma :płaczę:
Wiesz co by się tu działo, gdybyśmy przez kontuzje, słabą formę, brak zmienników obecnych obrońców nie zakwalifikowali się do LM ????? 10 baniek to dla mnie odpowiednia cena, by ten scenariusz się nie sprawdził. Caceres równa się jakość - dobra, od czasu do czasu, w pierwszym składzie i znakomita na ławkę.
Poza tym bardziej podoba mi się taka opcja, niż wypożyczanie ogórków na pół roku w celu 'łatania' dziur w defensywie. Przypomnij sobie ile możliwości dał nam Rinaudo, Armand Traore czy Motta

Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 19:05 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Mate.G
- Juventino
To w końcu ten Guarin trafi do Juve czy nie ?
Jeśli dojdzie do nas Guarin to jakim obrońcą zainteresowany jest Marotta ?
Jeśli dojdzie do nas Guarin to jakim obrońcą zainteresowany jest Marotta ?
- Tacchinardi.
- Juventino
W tym mercato nie ma praktycznie żadnej informacji, która mogłaby być pewna. Caseres miał być już na zgrupowaniu w Dubaju, Gurarin to raz blef Marotty, a raz cel numer jeden okienka. Ja chce tylko usłyszeć o oficjalnym transferze, który byłby dla nas wzmocnieniem. Co do Nainggolana to max. kwota za tego zawodnika to 11 mln i ani grosza więcej. Wyższa kwota to przepłacanie za wyróżniającego się zawodnika Cagliari. Ludzie, bez paniki - mówimy o rezerwowym. Niektórzy myślą, że kupienie Guarina czy Nainggolana sprawi, że zdobędziemy Scudetto :doh: Nainggolan - tak, ale nie za więcej niż jest wart. Agent Paziezny powiedział, że zawodnik zostaje w Juve, Marronne pokazał się z dobrej strony, a na obronie mamy 6 zawodników (w tym Motte i Grosso :roll: ) Najbardziej w obecnej sytuacji przydałby się nam Caseres jednak.alina pisze:Jednak Nainggolan![]()
- elpueblo
- Juventino
Jackop
pełna zgoda, ale my na to nic nie poradzimy, bo taka jest nasza polityka transferowa, mówiłem bardzo go lubię ale w tej chwili korzystniejsze dla nas jeżeli kupimy jakiegoś środkowego np. Astori, i zostawienie na prawej tego nieszczęsnego Muotka, lub wypożyczenie kogoś
pełna zgoda, ale my na to nic nie poradzimy, bo taka jest nasza polityka transferowa, mówiłem bardzo go lubię ale w tej chwili korzystniejsze dla nas jeżeli kupimy jakiegoś środkowego np. Astori, i zostawienie na prawej tego nieszczęsnego Muotka, lub wypożyczenie kogoś
- Kucharius1
- Juventino
Ja z Guarina bym się cieszył, gdyż widziałem w jego wykonaniu wiele świetnych zagrań, raz nawet na żywo ;-) Pomocnik Porto będzie mógł grać na pozycji Pepe lub Vidala.
Większość was zachwyca się nim , lub narzeka na niego tylko na podstawie opinii innych ludzi. Moja opinia na ten temat wygląda następująco: Zawodnik jest skonfliktowany z klubem, poza tym w obecnym Porto na jego pozycjach preferowani zawodnicy o innych umiejętnościach. W ofensywie grają piłkarze szybsi z dobrym dryblingiem, a w pomocy rozgrywac może tylko João Moutinho, sprowadzony za grubą kasę. Trochę nie ma tam dla niego miejsca, u nas czuję że się sprawdzi.
Caseres jest przeciętnym prawym obrońcą, w reprezentacji z przymusu grywa na lewej ale tylko gdy podstawowi boczni mają uraz. Tyle w temacie. Już lepszą opcją jest Behrami który przed przybyciem do Violi był bardzo dobrym prawym obrońcą i w Lazio i w Anglii. W młotach grywał także jako lewy obrońca. Dzięki świetnemu przygotowaniu fizycznemu oraz mentalności wojownika sprawdza się jako defensywny pomocnik i obok Jovo jest najlepszym piłkarzem w Fiorentinie.
Pozdrawiam i czekam na potwierdzenie Guarina!!!
Większość was zachwyca się nim , lub narzeka na niego tylko na podstawie opinii innych ludzi. Moja opinia na ten temat wygląda następująco: Zawodnik jest skonfliktowany z klubem, poza tym w obecnym Porto na jego pozycjach preferowani zawodnicy o innych umiejętnościach. W ofensywie grają piłkarze szybsi z dobrym dryblingiem, a w pomocy rozgrywac może tylko João Moutinho, sprowadzony za grubą kasę. Trochę nie ma tam dla niego miejsca, u nas czuję że się sprawdzi.
Caseres jest przeciętnym prawym obrońcą, w reprezentacji z przymusu grywa na lewej ale tylko gdy podstawowi boczni mają uraz. Tyle w temacie. Już lepszą opcją jest Behrami który przed przybyciem do Violi był bardzo dobrym prawym obrońcą i w Lazio i w Anglii. W młotach grywał także jako lewy obrońca. Dzięki świetnemu przygotowaniu fizycznemu oraz mentalności wojownika sprawdza się jako defensywny pomocnik i obok Jovo jest najlepszym piłkarzem w Fiorentinie.
Pozdrawiam i czekam na potwierdzenie Guarina!!!
- pumex
- Juventino
To już któreś okienko transferowe powodujące u mnie skrajne emocje. Mniej więcej działa to tak: wiara i nadzieja -> jeszcze większa wiara i nadzieja -> satysfakcjonujące informacje -> coraz mniej satysfakcjonujące informacje -> rozczarowanie -> błaganie, żeby okienko skończyło się jak najszybciej.alina pisze:Jednak Nainggolan
Znowu jest coraz bliżej sytuacji, w której Marotta z podpaloną głową będzie biegał po Europie i na gwałt szukał jakiegokolwiek wzmocnienia, bo czas się kończy.
Guarin, Caceres, Caceres, Guarin, Guarin, Nainggolan, Caceres, Nainggolan, Caceres, Guarin, Behrami, Guarin, Nainggolan, Caceres...

- rosomak
- Juventino
A tu sie okaze ze przyjda - Nainggolan,Guarin i Bruno Alves za Bonucciego;)
Pasienza do Udinese.
cos duzo tych plotek o srodkowych,jezeli nasi spotkali sie w mediolanie z Cellino w ostatnie dni mercato to oznacza to to ze rzeczywiscie cos jest na rzeczy.
Dzisiaj agent Guarina tez mowil o tym ze idzie do Juve.
Srodek pomocy wygladalby Marchisio-Vidal-Guarin-Nainggolan
bija sie miedzy soba o pomoc dla Pirlo.
Do tego dobrze miec takich graczy Conte bo jak trzeba bedzie bronic wyniku to antos juz cala czworke na boisko da i ich tak poustawia ze i malutkim z Barcelony sie wszystko pomiesza;)
Pasienza do Udinese.
cos duzo tych plotek o srodkowych,jezeli nasi spotkali sie w mediolanie z Cellino w ostatnie dni mercato to oznacza to to ze rzeczywiscie cos jest na rzeczy.
Dzisiaj agent Guarina tez mowil o tym ze idzie do Juve.
Srodek pomocy wygladalby Marchisio-Vidal-Guarin-Nainggolan
bija sie miedzy soba o pomoc dla Pirlo.
Do tego dobrze miec takich graczy Conte bo jak trzeba bedzie bronic wyniku to antos juz cala czworke na boisko da i ich tak poustawia ze i malutkim z Barcelony sie wszystko pomiesza;)
- Łukasz
- Juventino
Chiellini? Esti? na prawej obronie? Z choinki się urwałeś?szczypek pisze:po prawej mógłby wtedy pobiegać Chiellini, ewentualnie Pepe, Estigarribia.pan Zambrotta pisze:o ile na lewej obronie i środku "jakaś" rezerwa występuje, tak klękajcie narody, jak Lichy złapie kontuzje.
Ja moge. Do niedawna myślałbym tak samo (doświadczenie Bonuca z młodzieżówki), ale w trójce półprawego gra Barza, więc tej opcji Conte pod uwagę nie bierze.wojczech7 pisze: jestem niemal pewien, że na prawej obronie wystąpiłby... Bonucci (zakładając rzecz jasna, że nikt nowy do nas nie dołączy). Ktoś idzie o zakład? 8)
- LukaS
- Juventino
Właśnie zakończyła się rozmowa z ludźmi Cagliari na temat transferu Nainggolan ale póki co brak konkretów jak się to skończyło.
Właśnie zakończyła się rozmowa z ludźmi Cagliari na temat transferu Nainggolan ale póki co brak konkretów jak się to skończyło.