Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:23

RoyM pisze:Na Kroosa to wgle bym nie liczył, gość ma w Madrycie wszystko.
Zresztą sama cena za niego pewnie będzie oscylować w granicach minimum 150 mln. Przecież jak Real rezerwowych sprzedaje za 80 mln to nie chcę pytać ile trzeba dać za podstawowego zawodnika. Można nie lubieć Pereza, ale zna się na tym co robi jak mało kto.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:24

tomassi14 pisze:Co do video z FB to chyba dotyczy Berny, ciekawe czy dadza mu 10-tke
Uwazasz, ze robiliby z jego przyjscia wieksze halo niz z Costy?

Jak juz przyjdzie to zadnej dziesiatki dla tego pana. Za wczesnie. Juz raz taki blad zrobili dajac ten numer Pogbie, a taki Bernardeschi nie jest tez na tyle medialny.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:25

Od czasów Ibry Barcelona nie robi transferów z Raiolą. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Veratti przeszedł do jego stajni bo chce właśnie tam wylądować ;)

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:25

Adi666666 pisze:po co to bicie piany z Verattim nie czaje Was nie macie co wymyślać ?

po primo mamy Pijanica i gdzie miałby grać ten Veratti , chcecie 2 rozgrywającymi grać ? po due stosunki nasze z Psg po transferze Comana są dramatyczne i nigdy go nie oddadzą do Nas. Po trzecie nie wydamy więcej niż 70 baniek na 1 zawodnika (nie liczę Igły bo tu była kasa z Pogby)

na ten moment potrzeba nam do pomocy tytana defensywy, kogoś pokroju Vidala Matica Cante czy Milinkovica Savica ...
Dokładnie, kolega ma rację. Myślę, że może nawet Raiola wziął pod swoje stery Verattiego, by wytransferować go do Barcelony, by urealnić transfer Neymara do PSG (o którym pojawiły się plotki, to jednak tylko moja wesołą teoria). Dawać Matica.

Co do ostatnich wydarzeń moje przemyślenia: Wojtek Szczęsny bardzo pozytywnie; Mattia De Sciglio? No cóż, wierzę że się odrodzi u nas i pokaże jakiś ukryty w sobie talent. Jak już jest częścią Juventusu, to życzę mu jak najlepiej.
Keita - cholera, ten gość swoim zapałem mi imponuje, to jest coś, czego nie ma taki Berardi: wola gry dla Juventusu. Takich ludzi powinniśmy brać bez zastanowienia (bo wiadomo, że jest wielce utalentowany - obsadza wiele pozycji w ataku). W dodatku Lazio chce Sturaro! Bardzo proszę!
No i ten nieszczęsny ( :v ) Bernardeschi. Transakcja, która powinna być załatwiona już pół miesiąca temu, toczy się dalej, bo dwa miliony za mało... Ludzie. Co prawda fajnie, że Beppe się targuje i stara, żeby z nas nie doili, no ale są granice pewnego smaku. Do tego to wszystko załatwiane przez agenta, niczym jakiegoś posłannika dyplomaty podczas wojny :P I wszystko się wydłuża. A może Viola specjalnie, tak na złość, nie chce naszym przed tournee oddać Federico? No nic, prędzej czy później będzie nasz, tak sądzę.
Wielki transfer, ta mityczna bomba? Serio, nikt mi nie przychodzi do głowy, ale bardzo, bardzo nie chciałbym, aby był to Muller. Gdzie on będzie grał? Za Dybalę? W miejscu naszego Diamentu i głównego produktu marketingowego? Nie mógłby też siedzieć na ławie, bo szybko zaczęłyby się pojękiwania z jego strony. Nie. Po prostu tego nie widzę.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2017, 22:28 przez cooler, łącznie zmieniany 1 raz.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:27

CavAllano pisze: Uwazasz, ze robiliby z jego przyjscia wieksze halo niz z Costy?
Tak. Zdecydowanie. Młody Włoch który jest nadzieją calcio. We Włoszech jest mocne jarando tym graczem.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:28

CavAllano pisze:
tomassi14 pisze:Co do video z FB to chyba dotyczy Berny, ciekawe czy dadza mu 10-tke

Jak juz przyjdzie to zadnej dziesiatki dla tego pana. Za wczesnie. Juz raz taki blad zrobili dajac ten numer Pogbie, a taki Bernardeschi nie jest tez na tyle medialny.
Czasem lepiej byc zaskoczony niz sie rozczarowac

ale broniac swoich mysli to:
- Mlody
-Perspektywiczny
- Wloch

Mi w naszej ukladance brakuje:

- Top DM
- Top PO
- Top 3/4 ( w tym wypadku nie jest to tak koniecznie na maxa bo jest Dybi )
plus Keita

Kto z Top DM moglby do nas przyjsc? Oprocz Matica
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2017, 22:32 przez tomassi14, łącznie zmieniany 1 raz.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:29

CavAllano pisze:

To tylko numer po 9, a przed 11. Nie chce go Dybala. dać ją Bernie. 10 u Pogby to był wymysł marketingowy, Berna jak może to gra z takim numerem, nie róbmy sobie jaj że gracz może dopiero zasłużyć aby ją dostać bo to jest kompletnie z czapy. Piłkarze grają dla trofeów i kasy, a nie po to żeby "zdobyć" numer na koszulce.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:37

Moze dlatego, ze przyzwyczailem sie do wielkich nazwisk grajacych z tym numerem u nas. Ale ten romantyczny futbol odchodzi w niepamiec niestety. Ja po prostu nie widze tego, ze ktos taki jak Bernardeschi jest glownym wzmocnieniem okienka, nic wiecej.

Ja tam sobie robie jaja z tego ludka n fb. ;) Na powaznie to procz Berny brakuje nam tura do srodka i kogos klasowego do podstawy na prawa obrone. Verratti do niczego nam nie jest potrzebny, Kroos z kolei faktycznie musialby kosztowac ponad 100, skoro tako rezerwowy Morata zmienia klub za 80. Matic to nie jest moze szczyt marzen, ale poziom pomocy by podniosl na pewno, na szczescie Matuidim nie jest.

Gdybysmy wzieli jeszcze Berne, Keite, Maticia plus kogos z klasa na prawa obrone to podnieslibysmy w znacznym stopniu jakosc zespolu.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:45

Okaże się jeszcze, że ten hipek z fb to De Sciglio, jeszcze nie ma formalnie oficjalki. Na fb vecchiasignora już dali foto jak jest z Beppe w salce i podpisuje umowę. Ale by był tutaj ból 4 literek jakby tak było, serwer by chyba wyleciał w powietrze dla tych co wierzyli w Kroosa i Verrattiego :smile: :rotfl: :prochno:

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:49

Dybala 4ever pisze:Okaże się jeszcze, że ten hipek z fb to De Sciglio, jeszcze nie ma formalnie oficjalki. Na fb vecchiasignora już dali foto jak jest z Beppe w salce i podpisuje umowę. Ale by był tutaj ból 4 literek jakby tak było, serwer by chyba wyleciał w powietrze dla tych co wierzyli w Kroosa i Verrattiego :smile: :rotfl: :prochno:
De Sciglio chyba nie bo gosc nie mial nawet swojego dnia...podpisal kontrakt w ten sam dzien gdy wszyscy o wojtku mowili

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 22:54

Trochę się wszyscy podpalacie, bo to video z fejsbunia może być równie dobrze zapowiedzią jakiejś gierki/aplikacji na telefon... :whistle: :whistle:

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 23:27

Wjechał Sergej. To by było coś, ale Lotito nas nie lubi i on chyba kontrakt niedawno prolongował.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 23:37

Dużo jeszcze napiszecie postów "Berna Blisko? Od dwóch tygodni to powielacie, troszkę przesada. Może odpuśćcie do czasu, aż nie wiem, przyleci do JMedical, bo BERNA BLISKO możecie równie dobrze pisać co minutę...

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2017, 23:53

Przemo90 pisze:Zamknelismy Berne, idziemy podobno po Matica

http://www.alfredopedulla.com/retroscen ... ze-united/
I bardzo dobrze! Nie chcę 1 topa za 80 mln, bo wolę za tę kasę Cancelo i Matica, czyli 2 porządnych graczy na najsłabiej obsadzone pozycje w naszej drużynie. O topach pomyślimy za rok, jak już będziemy mieli podstawy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2017, 05:47

Zamkneliśmy Berne niby tylko coś zadnej foty pod JMedical nie ma. :smile: to jakie to zamkniecie? Zamkniety transfer to bedzie jak zobacze go z długopisem w łapie obok Marotty, bo jak widać nawet zdjęcia z testow medycznych to jeszcze nic pewnego (Schick)

Zablokowany