Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:53

Uważam, że jeżeli go oddawać gdziekolwiek(bo Pirlo może po prostu mu nie dać pograć a bez sensu aby ławkował i rozegrał tyle minut ile Marrone) to tylko do Pescary, trener mu ufa i zarząd zna otoczenie, a w innej drużynie to wiadomo, że może nie pasować do koncepcji itd i się przebijać pół roku, jeżeli w ogóle się przebije.

Pozostanie w Pescarze byłoby idealnym rozwiązaniem, gdyż na pewno by tam grał.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 12:01

Dooobra, to sprowadzamy Verattiego, Giovinco i jeszcze zatrzymujemy Del Piero! Każda wysoka piłka w przyszłym sezonie nasza, i już widzę, jakie tytaniczne sprawiamy zagrożenie przy rzutach rożnych :smile: nie mówiąc o tym, że z analogicznej sytuacji nam też nic nie wpadnie :C

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 12:02

Virgil pisze:Uważam, że jeżeli go oddawać gdziekolwiek(bo Pirlo może po prostu mu nie dać pograć a bez sensu aby ławkował i rozegrał tyle minut ile Marrone) to tylko do Pescary, trener mu ufa i zarząd zna otoczenie, a w innej drużynie to wiadomo, że może nie pasować do koncepcji itd i się przebijać pół roku, jeżeli w ogóle się przebije.

Pozostanie w Pescarze byłoby idealnym rozwiązaniem, gdyż na pewno by tam grał.
A nie moze wchodzic w 70 min zamiast Pirlo i sie ogrywac w Juve? Z tego co widzialem to Marrone sie do niego nie umywal.
Denerwuje mnie to, ze wygrywamy 4:0 i zamiast wpuscic na boisko mlodego gracza wchodzi 27 letni Dżakerini...

Gdzie idzie Manninger?

KLIK ==>www
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 12:18

Manningerowi sie konczy kontrakt. Ale gdzie pojdzie grac to nie wiadomo chyba jeszcze. Arcari ma byc tym trzecim bramkarzem. Jest kilka plotek, ale od telewizji SKY, wiec srednio realnych.

1. Mowia one o Damiao, Giroud'zie i Suarezie, jako naszych celach do ataku. Ale wydaje mi sie, ze tak nasze mercato chyba nie bedzie wygladac. To znaczy, Damiao podobno odpuscilismy juz jakis czas temu, sprawa Suareza jest dla mnie kompletnie niejasna, a Giroud w tak "powaznym" (?) medium pojawia sie pierwszy raz.
2. A Paratici w Londynie sondowal podobno takze sprawe Obi Mikela, oprocz Meirelesa i Kalou. Jednak to sa wiadomosci mocno niesprawdzone i powiedzialbym nawet, ze watpliwe. Kogos z Chelsea na pewno obserwujemy, ale kogo - nie wiadomo (oprocz Torresa, ale nie wiem, czy ta sprawa juz nie jest "przegrana").
3. Borriello wcale nie jest tak bliski wykupu jak to sie wydawalo po tych bramkach, ktore zdobyl. Podobno wezmiemy go tylko pod uwage wtedy, kiedy Roma da Nam bardzo duza znizke, a sam pilkarz zgodzi sie na spore obnizenie pensji.
4. Powstala tez gdzies wstretna plociucha o tym, ze Higuain chce opuscic Real i Hiszpanie. Pewnie media zaczna go z Nami laczyc na dniach, ale ja bym w to nie wierzyl. Raczej sadze, ze jesli Argentynczyk odejdzie, to trafi do Anglii.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 19:59 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 12:28

jakku1 pisze:3. Borriello wcale nie jest tak bliski wykupu jak to sie wydawalo po tych bramkach, ktore zdobyl. Podobno wezmiemy go tylko pod uwage wtedy, kiedy Roma da Nam bardzo duza znizke, a sam pilkarz zgodzi sie na spore obnizenie pensji.
Co do pensji to wiadomym było, że będzie musiał zgodzić się na obniżkę. Według LGDS kroi w Romie ponad 3 miliony, a kiedy odchodził z Milanu mówiło się nawet o około 4.
Co do zniżki przy wykupie - jak dla mnie bez sensu. Albo liczymy na piłkarza albo nie. Biedni nie jesteśmy a jeśli będzie zawodził to i tak nie będzie większej różnicy czy przyszedł za 8 milionów czy za 4.
Chyba że to tylko taka gra i Marotta w swoim stylu będzie miesiąc się szarpał o milion euro ;P
Bartek88 pisze:Denerwuje mnie to, ze wygrywamy 4:0 i zamiast wpuscic na boisko mlodego gracza wchodzi 27 letni Dżakerini...
Żeby wpuścić na boisko młodego gracza trzeba go mieć na ławce. Gdyby wynik był niekorzystny to Conte miałby sięgać po Marrone np. ? Gramy o scudetto, nie ma czasu na ogrywanie chłopaków.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 12:35

W Czelsi obserwujemy Kalou , jednak to My nie wiemy czy chcemy uczestniczyc w wyscigu o jego podpis. Ma byc plasowany na skrzydlowego w miejsce Pepe.
Aha jeszcze Krasica chcemy im popylic - stad Partaczi tam tyle siedzial.
Out_yeah pisze:Żeby wpuścić na boisko młodego gracza trzeba go mieć na ławce. Gdyby wynik był niekorzystny to Conte miałby sięgać po Marrone np. ? Gramy o scudetto, nie ma czasu na ogrywanie chłopaków.
Teraz tak, nastepny sezon bedzie juz bardziej plynny i spokojniejszy - jesli tylko przyjdzie napastnik - i bedzie mozna bez przeszkod ogrywac mlodego. I denerwują mnie też te przepisy- tyle sie mowi, ze mlodzi nie moga sie przebic, graja stare dziadki, dlaczego by nie zwiekszyc dwoch miejsc na rezerwie wiecej dla graczy do 21 roku zycia?
Albo liczymy na piłkarza albo nie. Biedni nie jesteśmy a jeśli będzie zawodził to i tak nie będzie większej różnicy czy przyszedł za 8 milionów czy za 4.
Tu nie ma co liczyc. Albo przychodzi za grosze jako 3 rezerowy napastnik albo w ogole. Tu 4 banki tam 4 banki i juz jest 10 patoli wiecej na napastnika porządnej klasy.

KLIK ==>www
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 13:27

Potrzeba nam napastnika klasy światowej i skrzydłowego za Pepe i skład będzie bardzo dobry ;)

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 03:03

Wyciągnięte z tematu Juventus - Lecce
Castiel pisze:Trochę szkoda, że mamy na bokach takich statystów. Lichy jest mocno defensywny i sam w ataku nic nie zrobi. To samo De Ceglie, próżno liczyć na dryblingi z ich strony, minięcie jednego czy dwóch przeciwników. Znów będziemy się pchać środkiem i oby po raz kolejny to się okazało skuteczne.
Nie do końca zgodzę się, że Lichtsteiner jest mocno ukierunkowany defensywnie. Jemu w 352 po prostu brakuje zawodnika, z którym mógłby grać na obieg. Jeśli ma taką możliwość to jego gra z przodu wygląda dwa razy lepiej, a o całokształcie nie wspominając. DC trochę przypomina mi Odonkora. Zawodnik, który może być dla drużyny szalenie przydatny i potrzebny, ale w momencie, kiedy głównie wchodzi z ławki. O temat wzmocnień na tych pozycjach zahaczają dwa newsy na SJ.

Interesujemy się Kolarovem, a alternatywą dla niego ma być Cissokho. Pytam się - dlaczego akurat Aly ma być pierwszym backupem? Armero, Fuchs, Bedimo - ihmo można bardziej się postarać przy wyborze opcji zapasowych. Obserwujemy Kalou. Jak dla mnie jeden z najbardziej bezbarwnych zawodników Chelsea i kompletnie nie ma sensu sprowadzać go do naszej drużyny.

Zbudować optymalny skład zarówno pod 352, jak i 433 to nie taka łatwa sztuka. Niemiłosiernie przydałby się nam Isla (lub ktoś taki), który w pierwszym systemie byłby naturalnym wyborem na prawą stronę, a w drugim grałby jako b2b. Zawodnik parę klas lepszy od Giaccheriniego, czy Padoina.

O zawodnikach na lewą stronę napisałem parę linijek wcześniej i uważam, że każdy z tej czwórki byłby dobrym wyborem, a Cissokho też nie stanowiłby jakiejś tragedii.

Warto zastanowić się też nad środkiem obrony. Czy Bonucciemu można na tyle zaufać żeby od przyszłego sezonu dalej stanowił trzon obrony? Niedawno na forum mocno lobbowałem Nkoulou, a teraz mam kolejne ciekawe nazwisko - Matip (jakieś złote czasy mają w Kamerunie, jeśli chodzi o obrońców ;) ). Oczywiście są ważniejsze potrzeby, ale tutaj też nie wszystko jest jasne.

Giovinco - 14 bramek i 10 asyst. Naprawdę dobry wynik. Kadra wąska i jeszcze nie do końca kompletna, a nam się nie przelewa. Nie ma co kręcić nosem.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 07:43

Arbuzini pisze: Zbudować optymalny skład zarówno pod 352, jak i 433 to nie taka łatwa sztuka. Niemiłosiernie przydałby się nam Isla (lub ktoś taki), który w pierwszym systemie byłby naturalnym wyborem na prawą stronę, a w drugim grałby jako b2b. Zawodnik parę klas lepszy od Giaccheriniego, czy Padoina.
Wszystko się zgadza, tyle że Isla najprawdopodobniej idzie do interu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale to raczej nie są zwykłe prasowe wymysły. Jakiś czas temu czytałem o tym na fcchlewik i wyglądało to na coś poważnego, a szkoda. Link na poparcie moich słów :

http://fcinter.pl/news/15572-suarez-isl ... sko-interu

Także o Isli jako potencjalnym wzmocnieniu możemy zapomnieć. A to sprawia, że w Udine coraz mniej chętnie będą skorzy na sprzedawanie. Trudno mi uwierzyć w to, że lekką ręką pozbędą się w jednym okienku 3-4 zawodników z podstawowego składu. Mówię tu o takich kąskach jak właśnie Isla, Armero, Asamoah czy Benatia. A szkoda bo któryś z nich mógłby wnieść sporo jakości do kadry meczowej.

Sapere Aude!
Almark

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 14:58

a ja z checia u Nas w ataku zobaczylbym kogos z dwojki Demba Ba - Papiss Demba Cisse :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 15:12

Arbuzini pisze:Nie do końca zgodzę się, że Lichtsteiner jest mocno ukierunkowany defensywnie. Jemu w 352 po prostu brakuje zawodnika, z którym mógłby grać na obieg.
Ładnie i składnie dosyć niedawno swój pogląd na tę sprawę opisał..? Nie chce mi się szukać, Lypsky albo Zambrotta (zaraz wyjdzie na to, że temu drugiemu liżę rowa) i ja owy pogląd podzielam. Rysiek musi mieć kogoś do pomocy na skrzydle (tak jest w 4-3-3). On wykonuje robotę fizyczną, ale techniki mu brakuje i często się gubi w kombinacyjnych akcjach. 3-5-2 to nie jest taktyka dla Lichtsteinera.
Arbuzini pisze:Interesujemy się Kolarovem, a alternatywą dla niego ma być Cissokho.
Panuje ogólna podnieta w sprawie Cissokho, nie bardzo ją rozumiem. W ostatnich dwóch sezonach mocno spuścił z tonu.
Arbuzini pisze:Niedawno na forum mocno lobbowałem Nkoulou, a teraz mam kolejne ciekawe nazwisko - Matip
Dwa chodliwe nazwiska, którym brakuje doświadczenia.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 15:31

Konkretnie
1 Van Persie -Nowy Trezeguet
2 Suarez- Nowy Del Piero
3 Kolarov
4 Drogba za darmo na ławkę
5 Wykup Caceresa i Giaccheriniego

Matri do Rosji za 18mln
Boriello do Romy
Alex do USA
Estigarribia Wicek Krasic i Elia gdziekolwiek
Martinez-rozwiązanie kontraktu
Motta- może Catania go wykupi
Melo i Ziegler- Turcja

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 15:59

Sorek21 pisze:Konkretnie
1 Van Persie -Nowy Trezeguet
2 Suarez- Nowy Del Piero
3 Kolarov
4 Drogba za darmo na ławkę
5 Wykup Caceresa i Giaccheriniego

Matri do Rosji za 18mln
Boriello do Romy
Alex do USA
Estigarribia Wicek Krasic i Elia gdziekolwiek
Martinez-rozwiązanie kontraktu
Motta- może Catania go wykupi
Melo i Ziegler- Turcja
COOOOOO to juz Matri nie jest plasowany na nowego Trezeguet? :snooty: :lol: :lol:
Nie jarajcie sie tak tym Van Persim bo rok temu przez miesiac mozna bylo Aguero wyrwac, ktorym nikt sie wtedy nie interesowal a na Persa ma chrapke pol europy.
Swoją drogą jak Mierny sfinalizowal by jego transfer to chyba zrobilbym sobie oltarzyk z Marotty podobizną obok lozka.

KLIK ==>www
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 16:09

Bartek88 pisze: Swoją drogą jak Mierny sfinalizowal by jego transfer to chyba zrobilbym sobie oltarzyk z Marotty podobizną obok lozka.
Pumex pożyczy Ci wzór, sam ma taki w domu 8)

Van Persie to znakomity napastnik, czołówka światowa. Jedyne co mi w nim nie pasuję to wiek i fakt, że od dekady nie grał w innej lidze poza Anglią.
Z tych wszystkich możliwych opcji najlepszą do ataku byłoby chyba wykupienie Joveticia bądź Giovinco + wypożyczenie Dżeko bądź Torresa (choć na to szanse są już iluzoryczne). Cała transakcja nie kosztowałaby nie wiadomo jakich pieniędzy, a korzyści byłyby wymierne.
Jednak możecie zapomnieć o kupnie dwóch klasowych piłkarzach do ataku, to by nas kosztowało jakieś 50-60, a obawiam się, że po prostu jeszcze nas na to nie stać.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2012, 18:02

Robben przedluzyl kontrakt z Bayernem do 2015 roku.

Zablokowany