Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 10:45

Vimes pisze:politycznie poprawna nazwa to nie "pedalstwo" tylko "postęp obyczajowy" :lol:.
Nie wiem gdzie tu postęp skoro trzeba zachodzić od tyłu.

Co do głowy Szarego to ostatnio Weszło przybliżając ekipę Czarnogórców napisało o tym jak młodziutki Vucinic zaczął odstawiać szopki a ówczesny dyrektor Lecce - Corvino dał mu klucze do siedziby klubu i Miras musiał przez jakiś czas przychodzić jako pierwszy rano, wszystko otwierać, czekać do popołudnia na trening i wracać do domu dopiero wieczorem. Potem już nie mieli z nim problemów.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 10:50

Zabawna sytuacja w obozie rywala. Nowy nabytek Milanu - M'Baye Niang został zatrzymany przez policję prowadząc samochód i podał się za innego nowego gracza tegoż klubu, Bakaye Traore. Po takiej sytuacji śmiem twierdzić, że ma zadatki na nowego Balotelliego. Ciekawe, czy o grze w piłkę też będzie można tak powiedzieć.

http://www.acmilan24.com/news/id/16655/ ... licje.html[/url]

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 11:44

koki90 pisze:Zabawna sytuacja w obozie rywala. Nowy nabytek Milanu - M'Baye Niang został zatrzymany przez policję prowadząc samochód i podał się za innego nowego gracza tegoż klubu, Bakaye Traore. Po takiej sytuacji śmiem twierdzić, że ma zadatki na nowego Balotelliego.
Oj, nie popisuja sie ostatnio mlodzi milanisci mysleniem. Ciekawi mnie czy i jesli tak, to jakie zostana wyciagniete wobec Nianga konsekwencje.
Ouh_yeah pisze: Co do głowy Szarego to ostatnio Weszło przybliżając ekipę Czarnogórców napisało o tym jak młodziutki Vucinic zaczął odstawiać szopki a ówczesny dyrektor Lecce - Corvino dał mu klucze do siedziby klubu i Miras musiał przez jakiś czas przychodzić jako pierwszy rano, wszystko otwierać, czekać do popołudnia na trening i wracać do domu dopiero wieczorem. Potem już nie mieli z nim problemów.
Tez to czytalem i zastanawia mnie, czy takie cos by dzisiaj przeszlo. Kiedy mlody pilkarz posiedzialby na fejsbuku i pochodzil po galeriach handlowych? :D Momentalnie zaczalby sie w mediach krzyk agenta, ze robia sobie z jego mlodej perelki niewolnika.

PS. Podobno Berlu sprzedaje Ville Certose szejkowi za 470 milionow €. Zbiera na transfer Cristiano? :prochno:

Obrazek
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2012, 23:11

Pazzini kontuzjowany, chcialoby sie powiedziec - Witamy w Milanie!

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2012, 12:48

Pytanko. Abate zagra już w sobotę przeciwko Atalancie ?

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2012, 13:00

Max_LP pisze:Pytanko. Abate zagra już w sobotę przeciwko Atalancie ?
Ponoć jest już zdrowy i przez niektóre portale jest awizowany do gry w pierwszym składzie, ale czy faktycznie zagra... :think:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 21:38

Wlaczylem Milan, specjalnie w dodatku szukajac eNki zeby posluchac komentarza na tej stacji. Sam mecz jest prowdzony w calkiem niezlym tempie, kilka niezlych okazji z jednej i drugiej strony. Poczatek nalezal raczej do Atalanty, ktora miala dwie niezle okazje (slupek Denisa), a potem raczej juz przewazal Milan (rowniez dwie dobre okazji do gola). Z Milanu podoba mi sie gra Emanuelsona - facet jest szybki, dynamiczny, potrafi rozkrecic akcje. Od poczatku sezonu Holender jest chyba w dobrej fomie. Slabo gra natomiast defensywa Milanu, trio Denis - Moralez - Bonaventura kilka razy bardzo ladnie rozklepalo defensywe rossonerich. Trzeba tez powiedziec, ze kilka razy Atalanta miala jednak ulatwione zadanie, ze wzgledu na koszmarne kiksy albo wlasnie obroncow, albo pomocnikow.

Jesli chodzi natomiast o komentarz, to powiem tak... nie przeszkadza. Cieszy to, ze nikt nie marudzi w koncu na ta wstretna Serie A, tylko raczej zaczyna sie szukanie pozytywow w obrebie obowiazujacych stereotypow :prochno: No ale to chyba minimum tego, czego powinni oczekiwac ludzie, decydujacy sie na wykup pakietu eNki ze wzgledu wlasnie na Serie A.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 21:47

jakku1 pisze: Jesli chodzi natomiast o komentarz, to powiem tak... nie przeszkadza. Cieszy to, ze nikt nie marudzi w koncu na ta wstretna Serie A, tylko raczej zaczyna sie szukanie pozytywow w obrebie obowiazujacych stereotypow :prochno: No ale to chyba minimum tego, czego powinni oczekiwac ludzie, decydujacy sie na wykup pakietu eNki ze wzgledu wlasnie na Serie A.
Dużo osób narzeka na Terleckiego, a ja go lubie. Facet jako tzw. "ekspert" jest w porzadku, nie rzuca oklepanymi tekstami, jego modulacja głosu może się wydawać zabawna. Wole to, niż pieprzenie 3 po 3 w wykonaniu Murawskiego czy Lubańskiego

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 21:47

Wydaje mi się, że Milan to teraz kilku zawodników, którzy indywidualnie mogą coś zdziałać. Brakuje im jednak formy i dlatego grają słabo. Jeden Emanuelson to za mało.

grusio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 21:56

Zaobserwowałem podczas meczu, że Milan ma jakiś tekst pod herbem na koszulce. Orientuje się ktoś, co tam mają napisane?

CinO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 22:10

grusio pisze:Zaobserwowałem podczas meczu, że Milan ma jakiś tekst pod herbem na koszulce. Orientuje się ktoś, co tam mają napisane?
Wydaje mi się że 'Gol di Muntari'
Zgadzam się z jakku, że komentarz nie jest najgorszy, będzie w koncu co oglądać w telewizji :)
Gra Milanu wygląda lepiej niż się spodziewałem, ale mimo wszystko nie porywa, 0:1 dla Atalanty póki co ;)
Ostatnio zmieniony 15 września 2012, 22:17 przez CinO, łącznie zmieniany 1 raz.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 22:17

Ładna bramka Atalanty, gratulacje. Komentarza słucha się przyjemnie, jestem mile zaskoczony :)

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 22:25

szczypek pisze:Wydaje mi się, że Milan to teraz kilku zawodników, którzy indywidualnie mogą coś zdziałać. Brakuje im jednak formy i dlatego grają słabo. Jeden Emanuelson to za mało.
Czy ja wiem...skład na top 3-4 ligi może wystarczy, ale w LM to na 100% za daleko nie zajdą. Według mnie mają taki...solidną ekipe, ale nie nadzwyczajną jak to zawsze było w czerwonej częsci mediolanu. Z całego dzisiejszego składu mógłbym wyróżnić jedynie (nie mówie o dzisiejszym meczu tylko ogólnie) Abiattiego, Ambrosiniego, Boatenga no i chyba tylko tyle... Antonini, De Jong, Pazzini to dobrzy zawodnicy, jednak nie jest to według mnie ta najwyższa półka.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 22:31

szycha21 pisze:Czy ja wiem...skład na top 3-4 ligi może wystarczy, ale w LM to na 100% za daleko nie zajdą. Według mnie mają taki...solidną ekipe, ale nie nadzwyczajną jak to zawsze było w czerwonej częsci mediolanu. Z całego dzisiejszego składu mógłbym wyróżnić jedynie (nie mówie o dzisiejszym meczu tylko ogólnie) Abiattiego, Ambrosiniego, Boatenga no i chyba tylko tyle... Antonini, De Jong, Pazzini to dobrzy zawodnicy, jednak nie jest to według mnie ta najwyższa półka.
Mam na myśli to, że drużyną to to trudno nazwać. Błyśnie jeden czy drugi indywidualną akcją i to wszystko na co ich stać. Aktualnie jednak brakuje im formy. Boateng dzisiaj to najlepszy tego obraz. Próbował strzelać chyba 5-6 razy, ile w bramkę?

Co do Ligi Mistrzów to nie ma co wróżyć, te rozgrywki tym się rządzą, że w fazie pucharowej (podobnie jak w grupowej) mogą mieć łatwych rywali, a my dostaniemy kogoś z topu i może być nieciekawie.

Taki Milan, przegrywający Milan, to ja lubię :ok:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 22:35

szczypek pisze:Wydaje mi się, że Milan to teraz kilku zawodników, którzy indywidualnie mogą coś zdziałać. Brakuje im jednak formy i dlatego grają słabo. Jeden Emanuelson to za mało.
Razem z Antoninim popełnili trzy błędy przy wyprowadzaniu piłki z własnej połowy. Holender w całym meczu wykonał jeden nieudany rajd, który zakończył "nurkowaniem". Co do oceny innych:
-Pazzini- brał udział w 4 akcjach ofensywnych, gdzie 1 został zablokowany, 1 stracił futbolówkę w polu karnym, 1 minął się z piłką. Oddał dwa celne strzały. Słaby występ
Bojan- "dziecko mediów"
De Jong-fatalny w destrukcji, w konstrukcji prezentował się na równi z Momo
Prince-dużo nic nie wnoszących strzałów z dystansu,
Antonini- Grosso ver. 2.0. Sądzę, że zimą Milan wzmocni lewą stronę defensywy i być może skusi się na Peluso
Nocerino- zrobił więcej w te trzydzieści minut, niż cała pomoc Milanu w ciągu całego spotkania
Faraon-aktywny, ale tylko przez pierwsze 45 minut

ODPOWIEDZ