Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2013, 18:29

Podobno merdy interesują się Schelotto. Wraca, stary dobry inter i jego przemyślane transfery. Zawodnik idealnie pasujący do forsowanego przez strame 352. :prochno:
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2013, 18:40 przez couec, łącznie zmieniany 1 raz.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2013, 18:39

couec pisze:Podobno merdy interesują się Schelotto. Wraca, stary dobry inter i jego przemyślane transfery. Zawodnik idealnie pasujący do forsowanego przez strame 352.
Nie od dzisiaj to wiadomo. Schelotto ma papiery na dobrego grajka. Ale Inter... Kiepski wybór.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2013, 19:10

AdiZ pisze:
couec pisze:Podobno merdy interesują się Schelotto. Wraca, stary dobry inter i jego przemyślane transfery. Zawodnik idealnie pasujący do forsowanego przez strame 352.
Nie od dzisiaj to wiadomo. Schelotto ma papiery na dobrego grajka. Ale Inter... Kiepski wybór.
Chyba tylko Ty, Twój guru transferowy i kilka Fifa/FM maniaków tak uważa... Niech go biorą, byle dobrze zapłacili Atalancie...;] :smile:

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 17:54

Ponoć Liverpool porozumiał się z interem ws. Coutinho. Brazylijczyk ma odejść za 13 mln euro, więc wygląda na to, że zespół z Mediolanu pręży muskuły, aby zapewnić sobie prawa do Paulinho. Obecny pracodawca 24-letniego zawodnika żąda 20 mln za swojego piłkarza. Co prawda, członek drużyny MM nie robił jakiejś widocznej różnicy w meczach, w których występował, ale wydanie 20 mln na zawodnika, który nie zna europejskich standardów jest zwyczajnie głupie. Spośród kreatywnych pomocników mediolańskiej ekipy, to Guarin jest najlepszy, a nie Alvarez czy Coutinho. MM nie dostrzega tego faktu i na upartego chce skupować piłkarzy z Ameryki Południowej, podczas gdy za podobną kwotę może nabyć ogranych kopaczy z Europy. Dziwna taktyka transferowa

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 18:32

Bardzo lubię Coutinho i jestem fanem jego talentu ale niestety Włochy to nie miejsce dla niego na dzień dzisiejszy, na wypożyczeniu w Hiszpanii od razu pokazywał wielki potencjał i jeśli ma odejść to chciałbym aby poszedł właśnie tam bo z marszu wpasowałby się do tamtego stylu gry.

Co do taktyki transferowej, nie od dziś wiadomo że Inter lubi ściągać obcokrajowców, taka to już tradycja, w końcu nazwa Internazionale mówi sama za siebie.

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 19:09

annihilator1988 pisze: wydanie 20 mln na zawodnika, który nie zna europejskich standardów jest zwyczajnie głupie.
Poznał już standardy europejskiej w w ŁKS-ie, także o to inter może być spokojny. :prochno:
Jeśli dojdzie do transfery, to typowy transfer z cyklu: Marco Branca guru transferowy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 20:05

Serpente pisze: Co do taktyki transferowej, nie od dziś wiadomo że Inter lubi ściągać obcokrajowców, taka to już tradycja, w końcu nazwa Internazionale mówi sama za siebie.
Bardziej chodziło mi o to, że zespół z Mediolanu szasta kasą, aby kupić nieogranego piłkarza z Ameryki Południowej, zamiast wydać ją na sprowadzenie zawodnika Ligue 1, Bundesligi czy choćby Eredivisie (Eriksen?)

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2013, 23:38

Sprowadzanie zawodników z innych lig również łączy się z ryzykiem, skąd masz pewność że Eriksen wpasowałby się do Serie A? ja go tam bardziej widzę w Bundeslidze czy Premierleague.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 11:46

To jak, 12-13 za Coutinho, 7-8 za Wesa i to wszystko ma iść na jakiegoś Pauline? :rotfl:
Z mistrzostwa już zrezygnowali, ale teraz widzę, że i LM nie za bardzo chcą, podoba mi się ten kierunek :smile:

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 13:16

Jako, że czasami w desperackim akcie spowodowanym nudą lubię sprawdzić co w trawie piszczy u naszych rywali - natknąłęm się na dosyć ciekawy artykuł dotyczący klubu z tej ciemniejszej strony Mediolanu.

http://intermediolan.com/news/9375/to-j ... entelmenow

Na szczególną uwagę zasługuje wykres notowań akcji koncernu Morattiego z ostatnich 6 lat zamieszczony u dołu strony - wartość akcji spadła w tym czasie 5-krotnie, a biorąc pod uwagę ostatnie 2 lata - 2-krotnie. W pewien sposób pozwala to zrozumieć nerwowe i nieprzemyślane ruchy, które ostatnimi czasy można zaobserwować w sposobie zarządzania tym klubem.

Z ciekawości postanowiłem sprawdzić jak na tym tle wygląda kondycja finansowa Exoru:
http://www.bloomberg.com/quote/EXO:IM/chart
Po przełączeniu na notowania 5-letnie widzimy, że sytuacja jest stabilna z tendencją wzrostową co pozwala nam z optymizmem patrzeć w przyszłość. Inna sprawa, że wydaje mi się, że Juventus oparty jest na bardziej solidnych fundamentach niż Inter, jest bardziej niezależny od Exoru (nie licząc pomocnego zastrzyku gotówki na odbudowę klubu po relegacji do Serie B), aniżeli Inter od Sarasu Morattiego. W dodatku mamy swój stadion, powrót do LM, myślę, że przyszłość należy do nas, a Nerazzurim nie wróżę niczego dobrego, ciężkie czasy przed nimi, co mnie swoją drogą jakoś wybitnie nie smuci:)

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2013, 13:57

spyder pisze:Nerazzurim nie wróżę niczego dobrego, ciężkie czasy przed nimi, co mnie swoją drogą jakoś wybitnie nie smuci:)
Ja się troche obawiam, bo jak Interowi nie idze, to szukają innych pozaboiskowych rozwiązań ... :/
Pozdrawiam jedyny 'czysty' klub w Italii :C

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 11:24

Ponoć Schellotto w Interze :wink:

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 13:18

Coutinho oficjalnie w Liverpoolu, komentarza udzielił niezawodny i jakże wybitny specjalista Marco Branca:
Branca: Coutinho to ogromny talent

:prochno:

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:08

Dzisiaj inny news o Interze był ciekawy. Ponoć nawiązali kontakt z Lorą Blą, który miałby przejąć zespół po tym sezonie. W sumie to mógłby być dobry wybór.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 19:17

Vimes pisze:Dzisiaj inny news o Interze był ciekawy. Ponoć nawiązali kontakt z Lorą Blą, który miałby przejąć zespół po tym sezonie. W sumie to mógłby być dobry wybór.
A mnie doszły słuchy, ze sieci na francuza zarzuciła Roma. Wolałbym osobiscie, zeby Lorą poszedł do Romy niz do tych z mediolanu.

Obrazek
ODPOWIEDZ