Nowy Trener?
- Osgiliath
- Juventino
Coś tam się mówi, że kilkudziesięciu ultrasów protestowało w związku z przybyciem Maxa a szefom pozwolono na rozmowy z Beppe i samym trenerem, ale trzeba by potwierdzenia.Molek big fun juve pisze:Ja się tylko dziwię , co robią Drughi? Inter spiął poślady jak zarząd chciał ich wydymać, a my cicho jak takie szare myszeczki. Wiem, łatwo jest się oceniać będąc internetowym napinaczem, ale mam jedną przeszkodę - nie mieszkam w Turynie
Edit: Robaku, grazie

Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 20:04 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
"Zdaniem Sky, Allegri postawi na formację 4-3-1-2. W bramce stanie Buffon, przed nim zaś grać będą: Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini i Evra, który lada chwila ma dołączyć do Juve. W drugiej linii znajdzie się miejsce dla Vidala, Pirlo i Pogby. Za Tevezem i Llorente grać ma z kolei Claudio Marchisio."
No to się doczekaliśmy... Marchisio jako trequartista - polot, finezja i kreatywność a la Allegri. Czuję, że straszny będzie ten sezon. Posypią nam się z formą staruszkowie i jedynym ciągnącym wózek będzie Tevez...
No to się doczekaliśmy... Marchisio jako trequartista - polot, finezja i kreatywność a la Allegri. Czuję, że straszny będzie ten sezon. Posypią nam się z formą staruszkowie i jedynym ciągnącym wózek będzie Tevez...
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Osgiliath pisze:Coś tam się mówi, że kilkudziesięciu ultrasów protestowało w związku z przybyciem Maxa a szefom pozwolono na rozmowy z Beppe i samym trenerem, ale trzeba by potwierdzenia.Molek big fun juve pisze:Ja się tylko dziwię , co robią Drughi? Inter spiął poślady jak zarząd chciał ich wydymać, a my cicho jak takie szare myszeczki. Wiem, łatwo jest się oceniać będąc internetowym napinaczem, ale mam jedną przeszkodę - nie mieszkam w Turynie
Edit: Robaku, grazie
filmik z tej sytuacji:)
- Donnie
- Juventino
Czegoś takiego próbował Lippi na mundialu 2010. Jaki był efekt wszyscy dobrze wiemy.Łukasz pisze:"Zdaniem Sky, Allegri postawi na formację 4-3-1-2. W bramce stanie Buffon, przed nim zaś grać będą: Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini i Evra, który lada chwila ma dołączyć do Juve. W drugiej linii znajdzie się miejsce dla Vidala, Pirlo i Pogby. Za Tevezem i Llorente grać ma z kolei Claudio Marchisio."
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Aż nie chce się już nic komentować na tym forum... (nie chodzi tu o komentarze, ale o odejście Conte + zastąpienie go Allegrim + odpuszczenie Iturbe, który w dodatku przenosi się do Romy i będzie tam mega crackiem, obczajcie sobie końcówkę zeszłego sezonu w jego wykonaniu: http://www.whoscored.com/Players/97452/ ... uan-Iturbe)
Co do naszego nowego treneiro, to na TM piszą, że preferuje 4-3-3:
http://www.transfermarkt.pl/massimilian ... ainer/7671
Nie wiem czy to prawda, bo w Milanie długo piłował to 4-3-1-2 z Boatengiem za napastnikami. W końcu Allegri to jeden z powodów (nie jedyny, ale istotny) przez który Milan jest teraz w tym miejscu, w jakim jest, czyli w jednym z najgorszych dołków w historii. Jeśli nikogo nie sprzedamy (w co wątpię po odejściu Conte) nasz skład pasowałby bardziej do 4-3-1-2 niż 4-3-3, bo nie mamy Iturbe, ani żadnego porządnego prawoskrzydłowego. Jednym z ulubieńców Allegriego był chyba w Milanie Bonera. Ciekawe kto stanie się nim u nas? Mam przeczucie, że De Ceglie.
Nie wiem czy to prawda, bo w Milanie długo piłował to 4-3-1-2 z Boatengiem za napastnikami. W końcu Allegri to jeden z powodów (nie jedyny, ale istotny) przez który Milan jest teraz w tym miejscu, w jakim jest, czyli w jednym z najgorszych dołków w historii. Jeśli nikogo nie sprzedamy (w co wątpię po odejściu Conte) nasz skład pasowałby bardziej do 4-3-1-2 niż 4-3-3, bo nie mamy Iturbe, ani żadnego porządnego prawoskrzydłowego. Jednym z ulubieńców Allegriego był chyba w Milanie Bonera. Ciekawe kto stanie się nim u nas? Mam przeczucie, że De Ceglie.
- deszczowy
- Juventino
No to tak po pierwszym szoku:
- mamy: trenera... cóż. Przeciętnego. Niemniej dość doświadczonego, mającego na koncie niezłe przetarcie z Cagliari i mistrzostwo Włoch.
- mieliśmy: trenera z trzema tytułami mistrzowskimi, który jednak był sfoszony i ostatnio ciągle kręcił nosem.
Jeśli prawdą są te plotki o porozumieniu Conte z Milanem to facet po prostu plunąłbym kibicom w twarz. Teraz pewnie i tak będzie cisza
Podobno Allegri już kombinuje ze składem i chce z niego odpalić Barzę i Ogbonnę
- mamy: trenera... cóż. Przeciętnego. Niemniej dość doświadczonego, mającego na koncie niezłe przetarcie z Cagliari i mistrzostwo Włoch.
- mieliśmy: trenera z trzema tytułami mistrzowskimi, który jednak był sfoszony i ostatnio ciągle kręcił nosem.
Jeśli prawdą są te plotki o porozumieniu Conte z Milanem to facet po prostu plunąłbym kibicom w twarz. Teraz pewnie i tak będzie cisza
Podobno Allegri już kombinuje ze składem i chce z niego odpalić Barzę i Ogbonnę

- przemalski
- Juventino
Hejka. Niezwykle rzadko się tu wypowiadam, ale jak to mówią "kompocik był", jednak sytuacja mnie do tego zmusiła.
Na milan.com.pl już zacierają ręce, nazywając "taktyka" dywersantem. Cieszą się także z pozbycia się szrotu w postaci Abate i prawdopodobnym odejściem Pirlo. Co ciekawe, oni nam współczują tej sytuacji.
Na milan.com.pl już zacierają ręce, nazywając "taktyka" dywersantem. Cieszą się także z pozbycia się szrotu w postaci Abate i prawdopodobnym odejściem Pirlo. Co ciekawe, oni nam współczują tej sytuacji.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 21:04 przez przemalski, łącznie zmieniany 1 raz.
ciclismo, ciclismo, y solo ciclismo
- Zizou_1989
- Juventino
tutaj masz staty Toniego który u nas grał http://www.whoscored.com/Players/164/Show/Luca-Tonii co powiesz że Toni to mega snajper ?? ja uważam że Iturbe sie nie sprawdziCrunny pisze:Aż nie chce się już nic komentować na tym forum... (nie chodzi tu o komentarze, ale o odejście Conte + zastąpienie go Allegrim + odpuszczenie Iturbe, który w dodatku przenosi się do Romy i będzie tam mega crackiem, obczajcie sobie końcówkę zeszłego sezonu w jego wykonaniu: http://www.whoscored.com/Players/97452/ ... uan-Iturbe)

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Póki co zmiany mamy dopiero na papierze, więc niech boisko je zweryfikuje, ale czuję w moczu, że to będzie sezon pełny zwrotów akcji i skończyła się hegemonia Juve we Włoszech.
Allegriemu trafiło się jak ślepej kurze ziarno, a sprowadzanie go to plucie w twarz kibicom, którzy są wizytówką tego zespołu. Antek miał swoje zagrania, ale to był urodzony lider, przywódca, który nigdy nie owijał w bawełne i jak mierzył to zawsze najwyżej...nie zawsze mu wychodziło, ale jak czytam słowa Maxa, że celuje w najlepszą 8 w Europie...
Ja jestem ciekawy jak będzie wyglądać praca tego trenera z piłkarzami. Conte okiełznał Teveza, Pogba, Barzagli, Bonnucci przy nim się niesamowicie rozwinęli. A teraz? Boję się myśleć aż tak dlaeko....
Ja cię proszę Max tylko o jedno: Nie spiernicz tego, co zbudował Conte, bo cudów się po Tobie nie spodziewam. Ale gdy potwierdzą się obawy naszych płaczków (włącznie ze mną), mam nadzieję, ze oprócz Maxa wyleci również ten, kto wymyślił go na to stanowisko. Bo nie wyobrażam sobie sytuacji, w której w przeciągu zaledwie kilkunastu godzin, kilkoma decyzjami zawalimy wszystko, na co pracowaliśmy ostatnie trzy lata...
Czytałem na głównej, że Max dobrał już sobie asystenta, w postaci Landucciegoo. Czyli rozumiem, że wraz z Conte polecieli Carrera i Alessio?
Co prawda Conte też przed Juventusem był nikim, coś tam wygrał z ogórkami, ale bez większych fajerwerków w CV przychodził do nas..
Max ugrał coś tam z Sassuolo, Scudetto z Milanem, ale pytanie, czy to był Milan jego, czy jego poprzednika...
Tylko że różnica między Conte a Allegrim jest taka, że jeden ma JAJA a drugi jajeczka i nie chcę powtarzać tych słów w październiku, kiedy będziemy na szybko kontraktować kolejnego ogórka na to stanowisko.
Allegriemu trafiło się jak ślepej kurze ziarno, a sprowadzanie go to plucie w twarz kibicom, którzy są wizytówką tego zespołu. Antek miał swoje zagrania, ale to był urodzony lider, przywódca, który nigdy nie owijał w bawełne i jak mierzył to zawsze najwyżej...nie zawsze mu wychodziło, ale jak czytam słowa Maxa, że celuje w najlepszą 8 w Europie...

Ja jestem ciekawy jak będzie wyglądać praca tego trenera z piłkarzami. Conte okiełznał Teveza, Pogba, Barzagli, Bonnucci przy nim się niesamowicie rozwinęli. A teraz? Boję się myśleć aż tak dlaeko....
Ja cię proszę Max tylko o jedno: Nie spiernicz tego, co zbudował Conte, bo cudów się po Tobie nie spodziewam. Ale gdy potwierdzą się obawy naszych płaczków (włącznie ze mną), mam nadzieję, ze oprócz Maxa wyleci również ten, kto wymyślił go na to stanowisko. Bo nie wyobrażam sobie sytuacji, w której w przeciągu zaledwie kilkunastu godzin, kilkoma decyzjami zawalimy wszystko, na co pracowaliśmy ostatnie trzy lata...
Czytałem na głównej, że Max dobrał już sobie asystenta, w postaci Landucciegoo. Czyli rozumiem, że wraz z Conte polecieli Carrera i Alessio?
Co prawda Conte też przed Juventusem był nikim, coś tam wygrał z ogórkami, ale bez większych fajerwerków w CV przychodził do nas..
Max ugrał coś tam z Sassuolo, Scudetto z Milanem, ale pytanie, czy to był Milan jego, czy jego poprzednika...
Tylko że różnica między Conte a Allegrim jest taka, że jeden ma JAJA a drugi jajeczka i nie chcę powtarzać tych słów w październiku, kiedy będziemy na szybko kontraktować kolejnego ogórka na to stanowisko.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 21:19 przez lenor, łącznie zmieniany 4 razy.
- KeRmit19
- Juventino
Cały czas jestem troche ogluszony jak bokser po dobrym sierpowym, bo nie bardzo chcialem wierzyc w to co wczoraj przeczytalem. Dzis troszke bardziej spokojnie probuje to wytlumaczyc i jedyne wnioski jakie mi sie nasuwaja odnosnie Conte to:
- skoro mowi, ze dlugo sie przygotowywal do tej decyzji dlaczego nie odszedl przed mundialem(zaraz po mundialu byl wiekszy wybor trenerow), wiecej czasu na ogarniecie sytuacji
- jezeli poszlo o to, ze nie sypniemy po 30 milionow na 2 zawodnikow bo nas po prostu nie stac to Conte byl troche oderwany od rzeczywistosci
- Czy gdyby dowiedzial sie, ze nie dostanie gwiazdki w polowie sierpnia to odszedlby w danym momencie?
- jest tajemnica poliszynela co to za grubsza sprawa, a moze po prostu brakowalo mu pomyslu i bal sie, ze nie sprosta wymaganiom bez pilkarzy po 30 baniek?
- tak czy siak, ciezko mi go oceniac bo nie znam konkretnych przyczyn jego odejscia. Jedno co jest pewne, ze naleza mu sie wyrazy szacunku, ze wyciagnal nas z bagna i zaprowadzil na salony, co prawda nie w pelni europejskie ale jednak.
Jesli chodzi o wybor Allegriego to nie bardzo wiem, kogo innego moglibysmy teraz zatrudnic? Mancini? Spaletti? Max to nie spelnienie marzen jednak on cos tam wygral i jakies tam doswiadczenie w Europie ma, wiec licze, ze obronimy to mistrzostwo i dojdziemy min do cwiercfinalu LM. Inny wynik bedzie porazka. Wydaje mi sie, ze jest to po prostu opcja rezerwowa na 2 lata (jesli wypali) a po ME moze bedzie okazja na kogos z wyzszej polki(Deschamps
). Duzo tez zalezy od mercato, bo to co sie dzialo z milanem pod wodza allegriego to byl stopniowy jego rozbior i w ciagu 3 lat odpowiednio 1, 2, 3 miejsce nie bylo najgorszym wynikiem jak na tamta druzyne. Osatniego sezonu nie biore pod uwage bo to byl kabaret gdzie mozna uzyc okreslenia "co za duzo, to nie zdrowo".
Po wczorajszym wieczornym uderzeniu pojawilo sie uczucie niepewnosci i zachwiania ale mam nadzieje, ze wrocimy do pionu, gdy zaczniemy grac o stawke i zdobywac 3 pkty w kazdym kolejnym meczu. Tego zycze sobie i wszystkim.
Dawno sie tu nie udzielalem
- skoro mowi, ze dlugo sie przygotowywal do tej decyzji dlaczego nie odszedl przed mundialem(zaraz po mundialu byl wiekszy wybor trenerow), wiecej czasu na ogarniecie sytuacji
- jezeli poszlo o to, ze nie sypniemy po 30 milionow na 2 zawodnikow bo nas po prostu nie stac to Conte byl troche oderwany od rzeczywistosci
- Czy gdyby dowiedzial sie, ze nie dostanie gwiazdki w polowie sierpnia to odszedlby w danym momencie?
- jest tajemnica poliszynela co to za grubsza sprawa, a moze po prostu brakowalo mu pomyslu i bal sie, ze nie sprosta wymaganiom bez pilkarzy po 30 baniek?
- tak czy siak, ciezko mi go oceniac bo nie znam konkretnych przyczyn jego odejscia. Jedno co jest pewne, ze naleza mu sie wyrazy szacunku, ze wyciagnal nas z bagna i zaprowadzil na salony, co prawda nie w pelni europejskie ale jednak.
Jesli chodzi o wybor Allegriego to nie bardzo wiem, kogo innego moglibysmy teraz zatrudnic? Mancini? Spaletti? Max to nie spelnienie marzen jednak on cos tam wygral i jakies tam doswiadczenie w Europie ma, wiec licze, ze obronimy to mistrzostwo i dojdziemy min do cwiercfinalu LM. Inny wynik bedzie porazka. Wydaje mi sie, ze jest to po prostu opcja rezerwowa na 2 lata (jesli wypali) a po ME moze bedzie okazja na kogos z wyzszej polki(Deschamps

Po wczorajszym wieczornym uderzeniu pojawilo sie uczucie niepewnosci i zachwiania ale mam nadzieje, ze wrocimy do pionu, gdy zaczniemy grac o stawke i zdobywac 3 pkty w kazdym kolejnym meczu. Tego zycze sobie i wszystkim.
Dawno sie tu nie udzielalem

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ta cała impreza sie skończy jak za rok-dwa, a moze trzy, gdy klepiąc sie po czole,zaliczymy sezon bez LM i Conte z milosci wroci do nas, wyciagajac ponownie na powierzchnie.. 

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.