Mercato (Lato 2016)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Optymalne ustawienia dla Cuadrado to 4-3-3 albo 4-2-3-1. To drugie odpada, bo nie mamy ani lewego ofensywnego pomocnika, ani póki co środkowego. Natomiast 4-3-3 z przodem Morata/Coman - Mandżukić/Zaza - Dybala/Cuadrado wygląda bardzo ciekawie.RICTOR pisze:Edit: Allegri spytany o Cuadrado, jego pozycję i ewetualną rezygnację z trequartisty "W pierwszej kolejności uważam, że kadra zespołu powinna się składać z dobrych graczy. Później trzeba ich jakoś poustawiać na boisku."
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Teraz jakieś francuskie źródło podało, że Lemina ma dołączyć w związku z kontuzję Khediry.
Jeśli faktycznie robimy mercato na bogato i zamierzamy uderzać po Draxlera czy innego stricte ofensywnego gracza (sugerowany Gundogan czy Moutinho raczej odpadają skoro oddzielnie bierzemy niby środkowego pomocnika) to może jednak ten Bucchioni nie zmyślał z tym swoim "Juve ma jeszcze 60 mln na transfery"
Nie wiem już sam.
Btw, Lemina to ten co się starł z Moratą w sparingu :lol:
Jeśli faktycznie robimy mercato na bogato i zamierzamy uderzać po Draxlera czy innego stricte ofensywnego gracza (sugerowany Gundogan czy Moutinho raczej odpadają skoro oddzielnie bierzemy niby środkowego pomocnika) to może jednak ten Bucchioni nie zmyślał z tym swoim "Juve ma jeszcze 60 mln na transfery"

Btw, Lemina to ten co się starł z Moratą w sparingu :lol:
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2015, 23:50 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Neto, Rugani, A.Sandro, Khedira, Pereyra, Cuadrado, Dybala, Mandżukić, Zaza i jeszcze ten Lemina i ofensywny pomocnik? Kurde, zaraz skompletujemy całą nową 11-tkę w czasie tego mercato 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Może Isla jednak out razem z Nando, Padoin przestawiony na bocznego obrońcę, a Sami i Asa nie dają aż takich gwarancji żeby ryzykować konieczność sadzania na ławce w ważnych meczach kogoś z primki? Nie wiem, sam sobie to jakoś próbuję wytłumaczyć.
Nieoficjalnie się mówiło, że szukamy kogoś na vice-Marchisio (przewijał się Thiago Motta czy Ledesma).
Nieoficjalnie się mówiło, że szukamy kogoś na vice-Marchisio (przewijał się Thiago Motta czy Ledesma).
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Masz pewnosc, ze gdyby wtedy Henry zostal, to rozwinalby sie na tekiego pilkarza, jakim sie koniec koncow stal? Ja jej nie mam. Wszyscy wiemy, co zmiana otoczenia moze zrobic z pilkarzem. Moze sie tak stac, ze Coman w Bawarii stalby sie TOPem TOPów, a u nas jego max to robienie wiatru. Ja natomiast sprzedalbym go zwlaszcza do Bajernu, o ile daloby rade Mario wyciagnac. Poza tym, czy jakies inne kluby zglaszaly nam chec jego kupna?D-Rose pisze: Za to z Comanem mam wielki problem. 20,000,000 to niezła(świetna wrecz jak na jego dzisiejsza dyspozycje) suma ktora moze pomoc nam sciagnac jakiegos swietnego 3/4. Ale wciaz pamietam, jak za jakies smieszne pieniadze oddalismy Henry'ego do Londynu. Wiem, ze porownywanie Comana do TH jest swietokradztwem ale nie chciałbym poprostu powtorki :-? Dlatego ja bym go nie sprzedawał. Zwłaszcza do tego Bayernu :roll:
Tak naprawde, wszystko bedzie zalezalo od samego Kolumbijczyka (od jego gry). Bo jesli bedzie dziadowal, to sie mu powie bye i tyle. Druga rzecz, ze za 29letniego goscia, ktory nie oszukujmy sie, jakims mega kozakiem z nazwiskiem znanym na calym swiecie nie jest dawac 25ban, to troche sporawo.Adrian27th pisze:25 wykup - aj boli Marotte.
Zapomnij. Nowy anty-trener Realu na niego stawia.fazzik8 pisze:Isco
Nie znam tego Leminga, ale tm wycenia go na... 3mln. E. a my mamy dac 12? :shock: Noł łej, noł łej.
Calhanoglu przekonuje mnie coraz bardziej, szczegolnie jesli mialby kosztowac cos kolo 20baniek.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2015, 01:53 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Osgiliath
- Juventino
Rozumiem Nando i Isla out, może w związku z tym po przestawieniu Padoina na po potrzebujemy tego Leminę? On dobry choć jest, czy w stylu Comana? Talent, ale jeszcze trzeba nim popracować? I jeśli wywalamy 12 mln :shock: na niego, to albo mamy hajs wzięty ze skarpety, że jeszcze nie umilkły plotki o 3/4 albo ja nie wiem, skąd mamy mieć tyle mamony nagle?RICTOR pisze:Może Isla jednak out razem z Nando, Padoin przestawiony na bocznego obrońcę, a Sami i Asa nie dają aż takich gwarancji żeby ryzykować konieczność sadzania na ławce w ważnych meczach kogoś z primki? Nie wiem, sam sobie to jakoś próbuję wytłumaczyć.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oby tylko ten chlopina treqa nie wykluczal, bo nie takiego krolika z kapelusza oczekiwalismy. Mowilo sie o tym, ze chcemy jednego pomocnika do srodka plus rozgrywajacego, a Cuadrado mogl sie pojawic "tak o", bo byla okazja.
Nie wydaje mi sie jednak, zebysmy mieli az tylko srodkow, wiec rzeczona sytuacja nieco mnie martwi. 12 baniek na no-name'a? :shock:

- Arbuzini
- Juventino
Eh... Khedira, Khedira. Zawodnik jakiego potrzebowaliśmy, bo może idealnie wypełnić lukę po Pirlo i Vidalu wnosząc do zespołu doświadczenie i grać zarówno w roli b2b, jak i registy pod nieobecność Marchisio. Tylko cóż nam z niego jeśli ciągle będzie leczył urazy (tfu, TFU!). Oby udało nam się ogarnąć jego zdrowie, bo w pełni sił będzie kluczowy w środku pola.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
A ty oczywiście każdego dnia, musisz nas uraczyć dawką świeżego pesymizmu. Do pewnego stopnia jest to zabawne dla osób, które dłużej siedzą, ale ostatnio zaczynasz już przesadzać i jest to cholernie denerwujące i niesmaczne ( nawet jeżeli jest to pewnego rodzaju gra z twojej strony ).pumex pisze:Oo, jest i nasze dodatkowe 'wzmocnienie' poza Cuadrado...CavAllano pisze:A co do tego Leminy...
Poszła bomba o Sandro z dnia na dzień, to samo dziś z Cuadrado, szanse na klasowego treqa nadal są ( skoro Marotta nie opowiada swojego słynnego " zawodnik xyz jest własnością innego klubu i ma z nimi kontrakt" - to szanse są jednak większe niż iluzoryczne ).
Lubie cię, ale mam nadzieję, że jeżeli klub pozyska minimum Draxlera, to w następne mercato nie napiszesz nawet jednego posta w temacie mercato.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2015, 00:35 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yaro417
- Juventino
Cuadrado ma 27 lat, więc bez przesady, ale nie jest to żaden dziadekJacky pisze:Tak naprawde, wszystko bedzie zalezalo od samego Kolumbijczyka (od jego gry). Bo jesli bedzie dziadowal, to sie mu powie bye i tyle. Druga rzecz, ze za 29letniego goscia, ktory nie oszukujmy sie, jakims mega kozakiem z nazwiskiem znanym na calym swiecie nie jest dawac 25ban, to troche sporawo

- Gajowy Marucha
- Juventino
Czyżby Święcicki miał rację, zwiastując odejście Pogby w ostanich dniach mercato?
Inaczej zainteresowania tym Leminą nie potrafie wyjaśnić..