Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:33

RICTOR pisze:Edit: Allegri spytany o Cuadrado, jego pozycję i ewetualną rezygnację z trequartisty "W pierwszej kolejności uważam, że kadra zespołu powinna się składać z dobrych graczy. Później trzeba ich jakoś poustawiać na boisku."
Optymalne ustawienia dla Cuadrado to 4-3-3 albo 4-2-3-1. To drugie odpada, bo nie mamy ani lewego ofensywnego pomocnika, ani póki co środkowego. Natomiast 4-3-3 z przodem Morata/Coman - Mandżukić/Zaza - Dybala/Cuadrado wygląda bardzo ciekawie.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:36

Canal Plus zapodało, że Lemina blisko nas. Oferta 12 milionów. W miejsce Leminy Marsylia miałaby ściągnąć Jose Mauriego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:42

Czy ten Lemina wyklucza treqa ? Bo już pogubiłem się, po co pomocnik następny ?
Szczerze mówiąc nie znam gościa w ogóle...

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:46

Teraz jakieś francuskie źródło podało, że Lemina ma dołączyć w związku z kontuzję Khediry.

Jeśli faktycznie robimy mercato na bogato i zamierzamy uderzać po Draxlera czy innego stricte ofensywnego gracza (sugerowany Gundogan czy Moutinho raczej odpadają skoro oddzielnie bierzemy niby środkowego pomocnika) to może jednak ten Bucchioni nie zmyślał z tym swoim "Juve ma jeszcze 60 mln na transfery" :think: Nie wiem już sam.

Btw, Lemina to ten co się starł z Moratą w sparingu :lol:
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2015, 23:50 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:49

Neto, Rugani, A.Sandro, Khedira, Pereyra, Cuadrado, Dybala, Mandżukić, Zaza i jeszcze ten Lemina i ofensywny pomocnik? Kurde, zaraz skompletujemy całą nową 11-tkę w czasie tego mercato :prochno:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:50

No ale nie wiem po co nam pomocnik...przecież Sturaro może grać na tej pozycji a od biedy Padoin...czy nie szkoda kasy na kolejnego środkowego ?

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:53

Może Isla jednak out razem z Nando, Padoin przestawiony na bocznego obrońcę, a Sami i Asa nie dają aż takich gwarancji żeby ryzykować konieczność sadzania na ławce w ważnych meczach kogoś z primki? Nie wiem, sam sobie to jakoś próbuję wytłumaczyć.

Nieoficjalnie się mówiło, że szukamy kogoś na vice-Marchisio (przewijał się Thiago Motta czy Ledesma).

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:54

D-Rose pisze: Za to z Comanem mam wielki problem. 20,000,000 to niezła(świetna wrecz jak na jego dzisiejsza dyspozycje) suma ktora moze pomoc nam sciagnac jakiegos swietnego 3/4. Ale wciaz pamietam, jak za jakies smieszne pieniadze oddalismy Henry'ego do Londynu. Wiem, ze porownywanie Comana do TH jest swietokradztwem ale nie chciałbym poprostu powtorki :-? Dlatego ja bym go nie sprzedawał. Zwłaszcza do tego Bayernu :roll:
Masz pewnosc, ze gdyby wtedy Henry zostal, to rozwinalby sie na tekiego pilkarza, jakim sie koniec koncow stal? Ja jej nie mam. Wszyscy wiemy, co zmiana otoczenia moze zrobic z pilkarzem. Moze sie tak stac, ze Coman w Bawarii stalby sie TOPem TOPów, a u nas jego max to robienie wiatru. Ja natomiast sprzedalbym go zwlaszcza do Bajernu, o ile daloby rade Mario wyciagnac. Poza tym, czy jakies inne kluby zglaszaly nam chec jego kupna?
Adrian27th pisze:25 wykup - aj boli Marotte.
Tak naprawde, wszystko bedzie zalezalo od samego Kolumbijczyka (od jego gry). Bo jesli bedzie dziadowal, to sie mu powie bye i tyle. Druga rzecz, ze za 29letniego goscia, ktory nie oszukujmy sie, jakims mega kozakiem z nazwiskiem znanym na calym swiecie nie jest dawac 25ban, to troche sporawo.
fazzik8 pisze:Isco
Zapomnij. Nowy anty-trener Realu na niego stawia.

Nie znam tego Leminga, ale tm wycenia go na... 3mln. E. a my mamy dac 12? :shock: Noł łej, noł łej.
Calhanoglu przekonuje mnie coraz bardziej, szczegolnie jesli mialby kosztowac cos kolo 20baniek.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2015, 01:53 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 23:56

RICTOR pisze:Może Isla jednak out razem z Nando, Padoin przestawiony na bocznego obrońcę, a Sami i Asa nie dają aż takich gwarancji żeby ryzykować konieczność sadzania na ławce w ważnych meczach kogoś z primki? Nie wiem, sam sobie to jakoś próbuję wytłumaczyć.

Nieoficjalnie się mówiło, że szukamy kogoś na vice-Marchisio (przewijał się Thiago Motta czy Ledesma).
Rozumiem Nando i Isla out, może w związku z tym po przestawieniu Padoina na po potrzebujemy tego Leminę? On dobry choć jest, czy w stylu Comana? Talent, ale jeszcze trzeba nim popracować? I jeśli wywalamy 12 mln :shock: na niego, to albo mamy hajs wzięty ze skarpety, że jeszcze nie umilkły plotki o 3/4 albo ja nie wiem, skąd mamy mieć tyle mamony nagle?

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2015, 00:00

Nie wiem. Niech się ktoś wypowie co ogląda Ligue 1. Z opisu by wyglądało na to, że to defensywny pomocnik co lubi podryblować i rzucić długą piłkę, ale statystyki nie grają.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2015, 00:04

Oby tylko ten chlopina treqa nie wykluczal, bo nie takiego krolika z kapelusza oczekiwalismy. Mowilo sie o tym, ze chcemy jednego pomocnika do srodka plus rozgrywajacego, a Cuadrado mogl sie pojawic "tak o", bo byla okazja. :think: Nie wydaje mi sie jednak, zebysmy mieli az tylko srodkow, wiec rzeczona sytuacja nieco mnie martwi. 12 baniek na no-name'a? :shock:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2015, 00:21

Eh... Khedira, Khedira. Zawodnik jakiego potrzebowaliśmy, bo może idealnie wypełnić lukę po Pirlo i Vidalu wnosząc do zespołu doświadczenie i grać zarówno w roli b2b, jak i registy pod nieobecność Marchisio. Tylko cóż nam z niego jeśli ciągle będzie leczył urazy (tfu, TFU!). Oby udało nam się ogarnąć jego zdrowie, bo w pełni sił będzie kluczowy w środku pola.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2015, 00:24

pumex pisze:
CavAllano pisze:A co do tego Leminy...
Oo, jest i nasze dodatkowe 'wzmocnienie' poza Cuadrado...
A ty oczywiście każdego dnia, musisz nas uraczyć dawką świeżego pesymizmu. Do pewnego stopnia jest to zabawne dla osób, które dłużej siedzą, ale ostatnio zaczynasz już przesadzać i jest to cholernie denerwujące i niesmaczne ( nawet jeżeli jest to pewnego rodzaju gra z twojej strony ).
Poszła bomba o Sandro z dnia na dzień, to samo dziś z Cuadrado, szanse na klasowego treqa nadal są ( skoro Marotta nie opowiada swojego słynnego " zawodnik xyz jest własnością innego klubu i ma z nimi kontrakt" - to szanse są jednak większe niż iluzoryczne ).
Lubie cię, ale mam nadzieję, że jeżeli klub pozyska minimum Draxlera, to w następne mercato nie napiszesz nawet jednego posta w temacie mercato.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2015, 00:35 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2015, 00:31

Jacky pisze:Tak naprawde, wszystko bedzie zalezalo od samego Kolumbijczyka (od jego gry). Bo jesli bedzie dziadowal, to sie mu powie bye i tyle. Druga rzecz, ze za 29letniego goscia, ktory nie oszukujmy sie, jakims mega kozakiem z nazwiskiem znanym na calym swiecie nie jest dawac 25ban, to troche sporawo
Cuadrado ma 27 lat, więc bez przesady, ale nie jest to żaden dziadek :whistle: Same warunki jego wykupu (o ile się potwierdzą) też są całkiem niezłe. Brak obligatoryjnego wykupu, zaś cena też nie najgorsza - po 6 miechach w Londynie cena spadła o kilka baniek - więc nie jest najgorzej. Ja nad tym transferem żali wylewać nie zamierzam, bo takie warunki transakcji są dla nas idealne, a Cuadrado może okazać się sporym wzmocnieniem w nadchodzących rozgrywkach. Czy tak będzie, nie wiadomo - wszystko zweryfikuje boisko :cooler:

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2015, 01:00

Czyżby Święcicki miał rację, zwiastując odejście Pogby w ostanich dniach mercato? :smile: Inaczej zainteresowania tym Leminą nie potrafie wyjaśnić..

Zablokowany