Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 01:26

POza tym mamy naprawde sporo młodego towaru, którym można pohandlowac pozbijać ceny. Boyakye, Sorensen, Rossi, Marrone, miejmy nadzieje, że Marotta to wykorzysta nawet z klauzulą odkupu jak w przypadku Zazy czy też Moraty.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 09:32

Pogba w Chelsea, bo pisze tak jakiś chłopek roztropek? :doh: Nikt poważny o tym nie pisze, włoskie media (te wiarygodne) milczą, zresztą jest kilka kwestii, których większość z Was nie bierze pod uwagę:

1. W tygodniu czytałem nowy wywiad z Pogbą i Francuz przyznał, że zostaje u nas także dla tego, że swego czasu byliśmy jedynym klubem, który w niego uwierzył i dał mu szansę;

2. Gdybyśmy mieli na celu sprzedaż któregoś z mistrzów, Sanchez byłby już nasz;

3. Warunkiem Conte pozostania w klubie było zatrzymanie najważniejszych piłkarzy;

4. Marotta nie raz, nie dwa zapewniał, że chcemy się wzmacniać, nie osłabiać:

5. Juventus dogadał się z Raiolą - jakiś czas temu pojawiła się jego wypowiedź odnośnie jego klienta i agent zapewnił, że młody Francuz zostaje u nas, że jest u nas szczęśliwy.

6. Co z tego, że Pogba jest w Anglii? Facet ma urlop - może tam mieć znajomych, może chciał pozwiedzać. Pirlo spędzał urlop na Ibizie, więc zagra w klubie Amnesia? :smile:

Coś jeszcze? :wink:

Harni10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 09:51

Robaku pisze:o faken jaki news na koniec dnia się zrobił. Albo na początek kto woli. Dwóch włoskich dziennikarzy podało ( Agresti i Laudisa chyba z GdS), iż Iturbe blisko i obie strony rozmawiaja o Romulo, Marrone, Padoinie i DJ.
Hellas posiada jakieś prawa do Romulo ? Z tego co wiem to został tylko wypożyczony z Fiorentiny, więc raczej nie mają nic do gadania.
sebatiaen pisze:No Romulo mi już dawno się podoba:)
gdyby się udało wymienić paru naszych za niego i do tego sprowadzić Iturbe to normalnie bajka.
Na lewej Evra i Romulo.
Tylko kurcze wtakiej sytuacji Asamoah odpada.
Wiem że 4-3-3 to 3 pomocników i asa może grać rotacyjnie ale ile szans mu da Antonio ? jeszcze przy Marchisio?
Romulo to troche taki starszy Alaba, zajefajna technika, drybling:)
nie znam go dobrze, nie wiem jak radzi sobie w obronie ale w ofensywnie naprawde ztego co pamietam to fajnie:)
No faktyczne Romulo to ciekawy zawodnik, z tym że on z lewą stroną ma niewiele wspólnego. Cały poprzedni sezon rozegrał jako środkowy pomocnik, a gdy już się pojawiał na boku boiska to z tej prawej a nie lewej strony. Także spokojnie dla Asy się jakieś miejsce znajdzie ;)

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 10:07

Kupując Evre też mamy piłkarza na rok dwa a jednak każdy zadowolony.
Nie każdy. Jestem przeciwnikiem transferu Evry. Wydawać 5 mln i wysoki kontrakt na wypalonego gracza to absurd. Za te 5 mln można sprowadzić jakiś 20 letni talent z Argentyny albo Francji lub dołożyć 5 mln i kupić młodszego obrońcę z perspektywą na przyszłość.

Ogólnie całe mercato śmierdzi i wróży kolejną klęskę w LM, bo nikt konkretny w kręgu zainteresowań nie jest po zamknięciu sprawy z Sanchezem.

Nie chce krakać, ale brak nowych obrońców może doprowadzić do czegoś takiego jak bodajże w sezonie 2003/2004 gdzie od kilku lat grała ta sama obrona i po prostu się zestarzeli co było powodem straty ponad 40 bramek, a sezon przed o połowę mniej.

Barzagli jest już stary, Chiellini gra słabo. Lichsteiner mnie też nie zachwycał. Ogbonna niewypał, ale Conte chyba myśli, ze kupi Moratę i jakiś inny szrot po czym będziemy konkurencyjni w LM.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 10:34

Ten typ co to ponoć się z nim spotkał Pogba w Londynie i cyknąl z nim fotkę, powiedział mu że idzie do Chelsea :roll:

Obrazek

Wiem ze to info z dupy, koles moze rownie dobrze palić jana by nabić sobie fejmu, ale mi to zaczyna co raz bardziej nie pasować..Pogba grający w FM w samolocie Chelsea, o dziwo grając Chelsea kupił siebie i Asamoaha XD

Niewiem co Marotta kombinuje, ale jeśli sprzedajemy Pogbe tylko po to by odzyskac pieniądze za Morate i Iturbe, to bedzie to katastrofa. Jeśli jednak Marotta mysli nam sprawic jakies prezenty po sprzedaży Pogby, to chcialbym żeby z siana za Pogbe kupili Griezmanna, Ricardo Rodrigueza i jakiegoś kota na środek, maybe Verratti.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 10:37

Może koleś chciał sensacje wywołać?
nie wierze w taki deal.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 10:45

Najnowsze wieści z VecchiaSignora mówią, że za Moratę zapłacimy 18 mln (bez żadnych bonusów), a Real będzie miał prawo odkupu w ciągu roku za 35-38 mln. Alvaro ma przybyć do Turynu w poniedziałek, a kontrakt ma zostać podpisany na 4 lata z opcją przedłużenia o rok. Młody Hiszpan będzie zarabiał 2,2 mln euro netto.

Nie powiem, nie wygląda to już tak tragicznie.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 10:52

evilboy pisze:Najnowsze wieści z VecchiaSignora mówią, że za Moratę zapłacimy 18 mln (bez żadnych bonusów), a Real będzie miał prawo odkupu w ciągu roku za 35-38 mln. Alvaro ma przybyć do Turynu w poniedziałek, a kontrakt ma zostać podpisany na 4 lata z opcją przedłużenia o rok. Młody Hiszpan będzie zarabiał 2,2 mln euro netto.

Nie powiem, nie wygląda to już tak tragicznie.
Najdurniejsze w tym wszystkim jest, że przed odejściem na Nas podpisze umowę z Realem do 2019 roku, a z nami 4 letni kontrakt? Gdzie tu sens i jakakolwiek logika :roll:

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:02

Tymczasem transfery.info za DiMarzio twierdzą, że dołączy do nas kolejny młody talent - Carrasco z Monaco.

http://www.transfery.info/67482,ferreir ... -as-monaco

No cóż, jeśli w Monaco go nie chcą, to czemu my mielibyśmy go chcieć? Ktoś widział jakieś mecze z jego udziałem? Może się wypowiedzieć na temat tego zawodnika?

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:09

minimav pisze:No cóż, jeśli w Monaco go nie chcą, to czemu my mielibyśmy go chcieć?
Bo mamy lepszych scoutów? :wink:

Nie żebym krytykował Marottę, ale do tej pory co drugi piłkarz sprowadzony do Juve przybył do nas dlatego, że jego macierzysty klub go nie chciał...

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:18

minimav pisze:Tymczasem transfery.info za DiMarzio twierdzą, że dołączy do nas kolejny młody talent - Carrasco z Monaco.

http://www.transfery.info/67482,ferreir ... -as-monaco

No cóż, jeśli w Monaco go nie chcą, to czemu my mielibyśmy go chcieć? Ktoś widział jakieś mecze z jego udziałem? Może się wypowiedzieć na temat tego zawodnika?
Czytaj ze zrozumieniem. Nie jest tam napisane, że przejdzie do Juve. Tylko, że My i Roma jesteśmy zainteresowani jego pozyskaniem. Na chwilę obecną to ponoć Roma jest bliższa jego pozyskania.

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:20

Fakt, nieco uprzedziłem fakty. Bardziej miałem na myśli to, że do tej pory nie pojawiło się to nazwisko (albo je przeoczyłem) w doniesieniach prasowych przywołanych na tym forum. Tymczasem okazuje się, że jesteśmy takowym talentem zainteresowani.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:32

minimav pisze:Fakt, nieco uprzedziłem fakty. Bardziej miałem na myśli to, że do tej pory nie pojawiło się to nazwisko (albo je przeoczyłem) w doniesieniach prasowych przywołanych na tym forum. Tymczasem okazuje się, że jesteśmy takowym talentem zainteresowani.
Na głównej 8 lipca był news o nim

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:51

Ale stary ploty puszczasz:)

On jest bliżej Romy na tą chwile podobno.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2014, 11:55

Bazyliszek pisze:Ten typ co to ponoć się z nim spotkał Pogba w Londynie i cyknąl z nim fotkę, powiedział mu że idzie do Chelsea :roll
Tak, na pewno Pogba ogłosiłby swój transfer jakiemuś losowemu typowi z ulicy.
Obrazek
Nie ma sensu wałkować tematu transferu Pogby, bo na razie ten temat nie istnieje.

O tym Carrasco dzisiaj pisze Libero, próbujemy pokrzyżować szyki Romie i ściągnąć go do nas.
Nie wiem dokładnie jak to działa, ale Morata chyba podpisuje ten deal z Realem do 2019, żeby w razie wpłacenia przez nich kwoty odkupu nie mógł zablokować transakcji?

Obrazek
Zablokowany