Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2012, 20:35

Wyjasni mi ktos po co nam dwoch bramkarzy z czego jeden ma 34 lata ? Bo kompletnie nie rozumiem tej decyzji :o Storari z Manningerem odchodza?
W ogole jak wyglada sprawa z tymi dwoma bracmi co ostatnio ich kupilismy?

KLIK ==>www
Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2012, 20:44

Z tego co się orientuję, to ten 34-letni jako III bramkarz za Manningera, a Leali ma być odesłany na wypożyczenie do Brescii z powrotem ;)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2012, 21:20

Bartek88 pisze:W ogole jak wyglada sprawa z tymi dwoma bracmi co ostatnio ich kupilismy?
Brat brata się szkoli, w okolicach stycznia trenował z pierwszą drużyną przez jakiś czas. Mówię o tym pomocniku, bo jego brat napastnik jest na wypożyczeniu w trzeciej lidze bodajże ale on przyszedł w pakiecie żeby bratu nie było smutno.

OPD

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2012, 21:56

Jeśli Verratti jest tak dobry jak to pisze -10- to wygląda na to, że Marotta za wczasu pomyślał o następcy Pirlo. Andrea przyszły sezon być może rozegra jeszcze na wysokim poziomie ale nie wiadomo jak za dwa sezony będzie z jego kondycją, formą i podatnością na kontuzje. I właśnie wtedy, za dwa lata Verratti byłby idealnym następcą Pirlo.

Pogba wydaje mi się zbędny. Lepiej jakbyśmy się skupili na zawodniku "na już" czyli na Asamoahu. Może Francuz jest młody, ale wydaje mi się, że i tak będzie mieć problemy z przebiciem się do pierwszej jedenastki w przyszłości. Z powodu obecności Marchisio, Vidala i rozgrywającego Pirlo/Verrattiego .

Moim marzeniem byłoby zobaczyć w przyszłym sezonie w naszych barwach Cavaniego i Giovinco. Dla mnie to po prostu lepsza opcja niż Jovetić+ktoś inny na szpice. Powinniśmy się skupić na tym wysuniętym napastniku i na niego wydać większą część budżetu.

Przydałby się jeszcze jakiś lewy obrońca, ale z naszym budżetem pewnie starczy tylko na wypożyczenie jakiegoś zapchajdziury.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2012, 23:20

A ja wątpię abyśmy w ogóle mieli w planach lewego obrońcę, Conte zdaje się ufać De Ceglie,a grając 3-5-2 jest jeszcze Padoin, Giac itd.

Myślę że nasze okienko będzie się rozgrywało wokół 3-4 transferów : środkowego obrońcy, pomocnika i 1-2 zawodników do ataku + jakieś młodziki.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 maja 2012, 23:44

Jakku jakoś siedzi cicho - a więc z serii "Curva donosi":

1. Pojawił się pomysł z Kalou, jako fajnej alternatywie dla Pepe. Agent oferował go Paraticiemu. Póki co rozmowy są 'w fazie embrionalnej', Juve się zastanawia. <pewne info>
2. Inne "indiscrezioni" mówią o zapytaniu o wypożyczenie Krasicia, też przez Chelsea. Oferta od razu odrzucona przez Juve.
3. Paratici gadał z kimś z zarzadu Chelsea podczas meczu LM. I teraz jedni sugerują, ze chodzi o Meirelesa, inni ze o Drogbę <tylko po co, skoro ma koniec kontraktu?>.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 01:41

Po cichu liczę, ze Veratti pójdzie podobna droga do tej jaka przebył Hamsik po transferze z Bresci do Napoli. Appelt, Bouy, Pogba, ewentualnie Verrati. Spore zaplecze...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 09:06

Nevermind pisze:Po cichu liczę, ze Veratti pójdzie podobna droga do tej jaka przebył Hamsik po transferze z Bresci do Napoli. Appelt, Bouy, Pogba, ewentualnie Verrati. Spore zaplecze...
Po cichu liczę że jego droga będzie przypominać tę przebyta przez Marchisio i De Ceglie zamiast Giovinco...

Pescara miażdzy w Serie B. Zeman robi dobra robotę głownie dzieki naszemu Ciro , Verattiemu i Insignie.
Jeżeli Immobile dostałby szanse u nas + zakupiony Veratti to bedzie świetnie.

W ogole myslalem że Ciro to niski napastnik , a jak patrze na jego profil to chłopak ma aż 185.. chyba przez tego garba tak optycznie sie 'zniża'.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:01

De Rossi pisze:Nie oglądałem dzisiaj niestety Pescary, bo musiałem wyjść, ale czytałem, że Verratti zagrał wielki mecz (Pescara wygrała 6-0). LGDS pisała o nim jako "przyszły gracz Juventusu". Hattrick Insigne - ciekawi mnie strasznie co się z nim stanie po powrocie do Napoli.

Czekam na skrót, na YT póki co, pojawiła się jedna z bramek Insigne -
Ja akurat widziałem spotkanie. Komentatorzy już na początku mówili, że Verratti od przyszłego sezonu będzie zawodnikiem Juventusu, ale o żadnym wypożyczeniu do Bresci nie wspominali, także skąd masz takie info alina?
Verratti już od początku spotkania słał "ciasteczka" za plecy obrońców i spokojnie w pierwszych 10 minutach spotkaniu mógł mieć 2 asysty. Ostatecznie w 15 minucie kapitalnie zagrał za plecy obrońców do Insigne, który otworzył wynik spotkania. Później też miał dokładną wrzutkę i z nożyc bramkę bodajże Immobile strzelił, ale był na minimalnym spalonym. W całym spotkaniu niejednokrotnie pokazywał to w czym jest najlepszy i tylko raz piłka nie trafił do adresata. Generalnie mecz przypominał bardziej sparing i nic nie wskazywało, że wynik będzie tak pokaźny. I z tym "wielkim meczem" w wykonaniu Verrattiego to raczej tonowałbym, bo grał lepsze spotkania. Całą 2 połowę grał na spokoju, bez forsowania tak jakby oszczędzał siły na kolejne spotkania.
Nie widzę sensu wypożyczania go z powrotem do jakiegoś klubu Serie B, bo o jeden rok "za dużo" może tam siedzieć. W przyszłym sezonie walczymy w lidze, CL i Pucharze Włoch, także Pirlo musi mieć kogoś, kto potrafi rozegrać, kogoś kto weźmie ciężar gry na swoje barki bo takiego zawodnika poza Pirlo w drużynie nie mamy.

Z Juventusem od 1997 roku.
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:13

-10- pisze: W przyszłym sezonie walczymy w lidze, CL i Pucharze Włoch, także Pirlo musi mieć kogoś, kto potrafi rozegrać, kogoś kto weźmie ciężar gry na swoje barki bo takiego zawodnika poza Pirlo w drużynie nie mamy.
Dokładnie tak, widać że facet ma potencjał spory, a o dobrego rozgrywającego to dzisiaj bardzo ciężko. Przy Pirlo nabrałby odpowiednich szlifów i kto wie, może kiedyś godnie go zastąpi. Szkoda, że Włosi mają trochę inne pomysły na prowadzenie kariery juniora :/

Jako o zmienniku dla Pirlo na już (w kontekście wypożyczenia Verrattiego) można by pomyśleć o Aquilanim. Niemal na pewno nie zostanie on wykupiony przez Milan, a będzie kosztował grosze. Zawsze te kilka meczy za Andreę zagra, jasne że to nie poziom Maestro, ale dla dobra Pirlo czasem powinien sobie odpocząć.

Sapere Aude!
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:32

De Rossi pisze:Czekam na skrót, na YT póki co, pojawiła się jedna z bramek Insigne -
Skrót wczorajszego spotkania.

Z Juventusem od 1997 roku.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:44

-10- pisze:
De Rossi pisze:Czekam na skrót, na YT póki co, pojawiła się jedna z bramek Insigne -
Skrót wczorajszego spotkania.
Kilka pilek od Verrattiego przegenialnych. To tylko Serie B, ale potencjal chlopak ma bardzo duzy.

Alina ma racje co do tego wypozyczenia, z tym, ze ja slyszalem (ale to juz jakis czas temu), ze on ma isc do Parmy. No ale to sie jeszcze moze zmienic pare razy, wiec plotki o Bresci mnie nie dziwia. Mowiac szczerze, to ja bym mu dal szanse w pierwszej druzynie bez zadnych wypozyczen do innych klubow.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:45

jakku1 pisze:Mowiac szczerze, to ja bym mu dal szanse w pierwszej druzynie bez zadnych wypozyczen do innych klubow.
Pirlo przeżywa szóstą młodość i nie dałby mu pograć za bardzo. Chłopak chyba za młody, żeby ławkować.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:49

jakku1 pisze:Alina ma racje co do tego wypozyczenia, z tym, ze ja slyszalem (ale to juz jakis czas temu), ze on ma isc do Parmy. No ale to sie jeszcze moze zmienic pare razy, wiec plotki o Bresci mnie nie dziwia
Wypożyczenia do Brescii był nie zrozumiał. Chłopak spróbował już swoich sił na zapleczu Calcio i dalej ma tam pozostać, nawet, jeśli jego obecny klub awansuje do SeireA? Bezsens, już lepiej kontynuować przygodę z Pescarą, gdzie ma pewne miejsce w składzie i zna otoczenie.

Z jednej strony zatrzymałbym go u nas, bo aklimatyzowałby się w środowisku Juve i uczyłby się od Pirlo i Conte. Z drugiej strony, chłopak z takim potencjałem i w takim wieku potrzebuje jak wody regularnej gry i doświadczenia meczowego, u nas tego mieć nie będzie.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:51

Ouh_yeah pisze:
jakku1 pisze:Mowiac szczerze, to ja bym mu dal szanse w pierwszej druzynie bez zadnych wypozyczen do innych klubow.
Pirlo przeżywa szóstą młodość i nie dałby mu pograć za bardzo. Chłopak chyba za młody, żeby ławkować.
Kupić i na wypożyczenie.

Zauważyliście że teraz kiedy JUVE jest na szczycie żaden piłkarz nam nie odmawia. Tutaj słyszymy że Damiao woli Juve niż Real (ja go nie chce, Brazylijczycy w SA to nie to), nawet CR mądrze gada :prochno:

Sezon 2012/2013 w Europie będzie nasz!

Zablokowany