Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 19:26

Pogba sam kopie sie po czole, czy ma zadania defensywne czy ofensywne wygląda jak pokraka.
Przynajmniej dzis.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 19:50

panlider pisze: Bardziej chodziło mi o to, że Pogba z pewnością inaczej wyobrażał sobie swoją rolę w United. U nas jego domeną była gra do przodu, u Mourinho ma dużo więcej zadań defensywnych i często nawet go nie ma w pobliżu pola karnego przeciwnika. Poza tym nie można powiedzieć, żeby Francuz był wiodącą postacią Czerwonych Diabłów.
Prawda jest taka, że United jest budowane od tyłka strony, by zyskać fejm. Mają mnóstwo przeciętniaków i w ich grze to widać.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 03:28

Manchester United to jest dobry kierunek by spróbować kogoś wyciągnąć. To jest klub budowany bez odpowiedniej koncepcji, przemyślenia, trochę przypomina Real Madryt z ery El Galacticos... Kiedyś był to mój ulubiony klub w lidze angielskiej, teraz cieszy mnie ich każda porażka no i mam nadzieję że znów nie zagrają w CL - po prostu nie lubię takiego snobizmu i lubię jak pycha zostaje ukarana.

A jak zagrał Emre Can - ten którym ponoć się interesujemy?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 10:28

Pogba swoją markę wyrobił sobie na efektowności gry, nie na stale wysokim jej poziomie. Nie wiem czy ktoś z was naprawdę spodziewał się, że będzie o nim głośno z powodu tego, że poprowadzi ManU od zwycięstwa do zwycięstwa? Było jasne, że czasem zrobi coś spektakularnego, potem spektakularnie głupiego a przeważnie to będzie jak w Juve: czasem genialny a czasem mierny, uśredniając dobry/bardzo dobry ale nic więcej. To nie jest i nie będzie nigdy poziom Zlatana, o Zizou nie mówiąc (a były takie porównania).

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 11:53

http://m.meczyki.pl/newsy/angielskie-me ... ki/47480-n

Jeżeli to prawda to ja już nie ogarniam co się tu wyprawia.

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 15:00

Ogląda ktoś mecz Chelsea vs Arsenal?
Przed chwilą, zaraz przed wejściem Welbecka było widać jak jakiś gościu w niebieskiej kurtce dumnie wyciąga szalik Juve. :smile: Generalnie całkiem łatwo było to zauważyć. :ok:

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 15:06

JBł pisze:Ogląda ktoś mecz Chelsea vs Arsenal?
Przed chwilą, zaraz przed wejściem Welbecka było widać jak jakiś gościu w niebieskiej kurtce dumnie wyciąga szalik Juve. :smile: Doskonale to było widać. :ok:
Nie tylko ty zauważyłeś ja zdążyłem ze screanem :)Obrazek

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 15:26

Heh, nie widziałem tego. Co do meczu to kompletna dominacja Chelsea. Wprawdzie 1. gol po ewidentnym faulu, ale kanonierzy mieli jeszcze mnóstwo czasu, żeby wrócić do gry, tymczasem po raz kolejny potwierdziła się teza, że grają tam dzieciaki. Rajd Hazarda palce lizać. Nie ma co ściemniać - Chelsea mistrzem Anglii 2016/17.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 15:27

Obejrzane. Rewanż za porażkę 0-3 na Emirates. Ciągle nie mogę się zdecydować, czy sędzia powinien odgwizdać faul Alonso na Bellerinie przy pierwszej bramce :think:

Cudowna akcja Hazarda zakończona golem :jaw:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 16:35

jackop pisze:Ciągle nie mogę się zdecydować, czy sędzia powinien odgwizdać faul Alonso na Bellerinie przy pierwszej bramce :think
a czego więcej potrzebujesz niż uderzenie łokciem przeciwnika w twarz żeby uznać zagranie za faul? (pomijam, że tu akurat przed oddaniem strzału bo to już sprawa drugorzędna)

co do akcji Hazarda zwróćcie uwagę na obrońców :) nikt nie biegnie pomóc Belgowi ale też nikt nie biegnie pomóc koledze z drużyny w ekipie Arsenalu - Hazard był sam na bodaj 6 obrońców i ani przez moment nie został podwojony... akcja jak z taniego filmu karate gdzie przeciwnicy podchodzą po kolei do głównego bohatera :)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 19:28

Nie chce mi się tłumaczyć. Ciekawe, że przy tylu arbitrach żaden nie zdecydował się zasygnalizować nieprzepisowego zagrania ;)

Boruc zebrał 6tkę, w tym 4 od Lukaku. Rosły Belg po 23 występach ma już na koncie 16 ligowych goli (i 4 asysty), gdzie w całym poprzednim sezonie zaliczył 18 trafień w PL.

Liverpool w tym roku strasznie słabo. Tylko 3 pkt. w 5 ostatnich kolejkach. Bilans 0/3/2. Tym razem strata całej puli przeciwko Hull, ekipie, która w poprzedniej kolejce ugrała jedno oczko w starciu z United. 'Ranokia' transferem millenium? :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 19:58

jackop pisze:Ciekawe, że przy tylu arbitrach żaden nie zdecydował się zasygnalizować nieprzepisowego zagrania ;)
tzn przy ilu? bramkowych nie ma w PL, jeden liniowy był... na linii, a drugi po na drugiej połowie boiska... więc zostaje główny, który po prostu się pomylił bo ze złego konta widział akcję to raz a dwa działo się tak szybko, że nawet obrońcy Arsenalu nie zauważyli, że ich kolega dostał łokciem w głowę a tak na prawdę mógł dostać wstrząśnienia/wstrząsu mózgu - dlatego właśnie za łokcie dostaje się żółte kartki a nie zastanawia czy był faul

Liverpool jest jak Napoli - kończy się styczeń i zadyszka, Conte może już świętować mistrza a jedyne co mnie ciekawi to czy go obroni co w tej lidze nie zdarzyło się od 9 lat, czy Pep coś zrobi z MC czy jednak potwierdzi, że jest cienkim bolkiem i bez Messiego nic nie znaczy, czy Jose się jeszcze nie skończył i ogarnie MU na za rok czy jednak nie...

ps. Lukaku to ten, który wg sporej części użytkowników tego forum jest przereklamowanym murzynem?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 22:26

A ja uważam, że faul Marcosa Alonso na Bellerinie dla ludzkiego oka w czasie meczu był nierealny do gwizdnięcia dopiero w powtórkach było widać że do jakiegoś tam kontaktu doszło no ale z drugiej strony co miał zrobić Alonso? czekać aż wybiję mu piłkę Bellerin? wyskoczył łokieć owszem poszedł w górę ale według mnie Bellerin sam idealnie się nadział na łokieć który notabene wylądował w szczęke co spowodowało idealne K.O. takie rzeczy nigdy nie będą gwizdane no chyba że sędzia będzie bardzo blisko albo wejdą powtórki Video tym bardziej zadziałał tu trochę psychologiczny moment padł gol,kibicie się cieszą moim zdaniem większe szanse na przekorczenie, gdyby nic z tej akcji nie wyszło strzał był niecelny.

Kolejna sprawa odniosę się trochę do sytuacji w Premier League najbardziej mnie zaskakują Klopp i Guardiola jeden wcale nie robi żadnych transferów i myśli, że tą kadrą da radzę wygrać mistrza mowie tu oczywiście o Kloppie który nie dość że ma problem w bramce bo obydwaj bramkarzę nie prezentują poziomu to na dodatek brakuje im typowego napastnika jakim był Suarez oni w ogolę nie miają czym straszyć w ataku wiecznie kontuzjowany Sturridge,nie wiadoma Origi. Firmino to jednak za mało.

Guardiola tutaj sam nie wiem o co biega pompowany balonik pęka każdy bał się Pepa przyjdzie do City wszystko ustawione multum kasy najmocniejsza kadra w lidze City po prostu nie trawi moim zdaniem jego filozofii Tiki-Taki to raz dwa moim zdaniem zbyt szybko rezygnował z usług Joe Harta i wziął Claudio Bravo, który jest paralitykiem na tej bramce każde dośrodkowanie sprawia mu problem i między innymi przez niego, ale i przez takich obrońców jak Otamendi prezentują to co prezentują ale i prawidłowo wreszcie liga, która zweryfikowała umiejętności Pepa Guardioli jako trenera.

Jose Mourinho ten facet to typowy Jose cały świat przeciwko niemu nic ten facet się nie zmienia jak nie po jego myśli to próbuje zwalić nawet na dzieciaków podających piłkę na Old Trafford ostatnio miałem okazję przeczytać że zwolnił wszystkich dzieciaków podających piłkę bo powiedział że robią to zbyt wolno :D Facet szykują nie wiem galaktyczny skład ma już Ibrahimovića i Pogbe dużo się mówi o Griezmannie w United ja trochę uważam może to zbyt pochopna opinia ale jednak myśle że Jose Mourinho nie potrafi wykorzystać potencjału kogoś takiego jak Pogba może zbyt wcześnie to mówie ale jednak coś w tym jest Conte moim zdaniem wyciągnąłby z niego więcej ba uważam nawet że N'Golo Kante aktualnie wciąga nosem Pogbe w każdym aspekcie gry Kante to profesor na swojej pozycji Makelele 2.0.

O Wengerze mogę tylko powiedzieć, że póki nie odejdzie z Arsenalu to ta drużyna dalej będzie stała w miejscu to już ten moment żeby powiedzieć sobie PAS i odejść nowy trener Arsenalowi należy się już dawno według mnie idealnym kandydatem byłby Tuchel.
A Wengera bym widział gdzieś w klubie z potężnym budżetem i kadrą myśle tutaj o Barcelonie albo PSG chciałbym zobaczyć jak by się sprawdził w klubie gdzie o nic nie musiałby się martwić.

Na koniec odniosę się do dyskusji na temat Allegri-Conte dla mnie osobiście tak myśląć nad tym Conte w Juventusie przypomina mi coś z Mourinho w sezonie 04-07 mianowicie wygrać w kraju sporo a z tą cholerna Ligą Mistrzów nie wychodziło potem jak dobrze wiemy Mourinho poszedł do Interu i zdobył wszystko co było do zdobycia i właśnie tak samo uważam z Conte ta zmiana otoczenia,inna liga może wpłynąć na to że to zadziała podobnie scenariusz się piszę całkiem niezły Conte i tak już zrobił sobe renome w Anglii nie oszukujmy się w tym momencie w Anglii niby na papierze ale jednak jest najmocniejsza ławka chyba w historii tych rozgrywek Guardiola,Mourinho,Guardiola,Klopp,Pocchetino,Wenger,Ranieri a Conte nie stąd i owąd się pojawił objął zespól który był w mega kryzysie kadrowo też bez zmian i bawi się ta ligą każdy mecz Chelsea ogląda się z przyjemnościa i tu właśnie odniosę się do Allegri'ego, który moim zdaniem w ŻYCIU nie osiągnąłby tego samego co Conte w lidze Angielskiej.
Nie wygrałby 13 meczów z rzędu, nie zostałby 3 razy wybrany trenerem miesiąca z rzędu, Moim zdaniem zostałby zjedzony taktycznie przez Guardiole czy Mourinho.
Tłumaczące sobie to, jak chcecie, ale ja tak uważam.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:33

Atak łokciem z premedytacją (nie oszukujmy się to nie było zwykłe rozkładanie rąk do wyskoku) na szyję rywala a tu ciągle głosy niepewności czy w ogóle był faul. :co?:
Na moje oko czerwień i trzy mecze zawieszenia. Gdyby zajście miało miejsce nie w polu karnym Arsenalu ale pod londyńskim pubem, Hiszpan następnych parę lat kopałby piłkę na więziennym spacerniaku.

Zgadzam się co do Kloppa, ktoś powinien mu wytłumaczyć, że jest w wielkim klubie z wielkimi ambicjami i ewentualnie zaproponować posadę trenera młodzieży jeśli tak się brzydzi transferów.

calma calma
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2017, 09:05

a skąd pomysł, że się brzydzi? Sane 35, Winjaldum 25, zarobili ciut mniej a Liverpool nigdy nie szastał kasą na kontrakty czy transfery, nie stać ich na Ozilów i Costów, lata 80te minęły i na Suarezów ich nie stać, kto lepszy wg was niż Firmino i Sturridge mógłby do nich iść? słucham propozycji... poza tym napastnik nie jest ich problemem, mają strzelonych najwięcej goli w lidze więc zdecydowanie problem leży gdzie indziej - tam gdzie zawsze Klopp go miał - w obronie, sytuacja identyczna jak od kilku lat z Arsenalem i teraz z MC Pepa, a wszyscy chyba wiemy czym zdobywa się mistrzostwa...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ