Mercato (Lato 2016)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może faktycznie wynika to w głównej mierze z klasy rywali, z którymi Isla musi mierzyć w Juve i w reprezentacji, ale moim zdaniem Mauricio z Juve i z Chile to są zupełnie inni piłkarze. Przynajmniej na tegorocznych mistrzostwach Ameryki Płd. - to był piłkarz potrafiący zagrać kombinacyjnie, dograć, wejść z pole karne na gazie, a w Juve to gracz pokroju Grygery, nie potrafiący przyjąć czy podać piłki, brrrr... Oby panowie odpowiedzialni za transfery Sevilli (czy kto tam chciał Chilijczyka) nie oglądali jego popisowych dzisiejszych 10 minut.RICTOR pisze:Stety czy nie widziałem. Serio, ja aż tak dużej różnicy nie widzę. W reprze te jego zagrania równie niepewnie wyglądają. Jeszcze jakby on w swoim wachlarzu umiejętności posiadał akcję pod tytułem zwód to coś by z tego było.Paweljuve2006 pisze:Widziałeś go po wejściu?? 6 kontaktów 5 to straty i raz się przewrócił.. :doh:
Doprecyzowując. Jak w reprze przychodzi mu się mierzyć głównie z wesołą piłkarską mentalnością rodem z Ameryki Płd. to te jego zgrywanie piłki do środka nie jest tak ryzykowne bo na boisku jest wiele luźnych przestrzeni. Jak trzeba grać w Serie A gdzie jest z reguły ciasno to po prostu wszystko albo większość zagrań się kończy stratami.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Grygery przy Isli to był wirtuoz:Dvitoo pisze:Może faktycznie wynika to w głównej mierze z klasy rywali, z którymi Isla musi mierzyć w Juve i w reprezentacji, ale moim zdaniem Mauricio z Juve i z Chile to są zupełnie inni piłkarze. Przynajmniej na tegorocznych mistrzostwach Ameryki Płd. - to był piłkarz potrafiący zagrać kombinacyjnie, dograć, wejść z pole karne na gazie, a w Juve to gracz pokroju Grygery, nie potrafiący przyjąć czy podać piłki, brrrr... Oby panowie odpowiedzialni za transfery Sevilli (czy kto tam chciał Chilijczyka) nie oglądali jego popisowych dzisiejszych 10 minut.RICTOR pisze:Stety czy nie widziałem. Serio, ja aż tak dużej różnicy nie widzę. W reprze te jego zagrania równie niepewnie wyglądają. Jeszcze jakby on w swoim wachlarzu umiejętności posiadał akcję pod tytułem zwód to coś by z tego było.Paweljuve2006 pisze:Widziałeś go po wejściu?? 6 kontaktów 5 to straty i raz się przewrócił.. :doh:
Doprecyzowując. Jak w reprze przychodzi mu się mierzyć głównie z wesołą piłkarską mentalnością rodem z Ameryki Płd. to te jego zgrywanie piłki do środka nie jest tak ryzykowne bo na boisku jest wiele luźnych przestrzeni. Jak trzeba grać w Serie A gdzie jest z reguły ciasno to po prostu wszystko albo większość zagrań się kończy stratami.
Sprzedać Islę czym prędzej póki go ktoś chce, za niego mamy Cuardado, jego los powinien podzielić też Ferdek, choć do końca nie jestem pewien czy czasem Allegri nie stawia go dalej wyżej w hierarchii niż Zaze, którego może jakoś bardzo Max nie chciał i ciężko będzie mu oddać Ferdka.
No i ten of. pomocnik, Calhanoglu najlepiej bardzo by się przydał:)
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jak się sprawdzi to 26 czy 22 nie robi wielkiej różnicy.Wojtek1207 pisze:Co do Cuadrado... Fajnie, że pojawi się dynamiczny drybler, może on by rozruszał dzisiejszy beton (naszą grę i ich obronę...). Tylko gdyby ta kwota wykupu była 22, a nie 26.
Ciekawe czy ta porażka nie sprawi, że będzie nam trudniej w sprowadzeniu trequartisty (Draxlera?). Potencjalni sprzedawcy wyczują, że jesteśmy w potrzebie i mogą starać się nas wyczekać do ostatniej sekundy mercato. No zobaczymy
FORZA JUVE!!!
- fazzik8
- Juventino
Haha właśnie może Khediry za darmo:p. Dybala wszedł, ale na mnie wrażenia nie zrobił a oglądałem dokładnie. Granie typu Llorente Mandzukic. Czy Morata Mandzukic to tragedia. Taki ktoś jak Allegri powinnien to widzieć. Dla mnie brakowało kogoś solidnego w środku pola. Ten trequista to naprawdę jest bardzo potrzebny. Taktyka 3-5-2... Marchisio brakowało. Padoina lubię, ale nie można na nim opierać gry zespołu. Trochę Allegri zawalił z pierwszym składem. Trzeba kupić trequiste. Wiem Mrozzi, że jesteś za Draxlerem, ale czy On dzisiaj by coś zmienił. Gdzie w polu karnym miejsca nie było. Tutaj przeglądu pola brakowało. No zobaczymy.CavAllano pisze:Teraz się zastanów, kogo z tych 100 mln brakowało dziś na boisku.fazzik8 pisze:Wydaliśmy 100 mln a jest kicha.
- annihilator1988
- Juventino
Chłopie, ja byłbym lepszy od Isli. Też dawałby zerowe krycie w obronie, ale dałbym radę podać na 10 metrów do kolegi z drużyny i nie ścigałbym się z rywalem na czworakachAdiJuve pisze:Isla tymi 10 minutami pokazał po raz kolejny,że się zupełnie nie nadaje na grę w Juve, guzik m,nie obchodzi jak gra w kadrze,ale w Juve Lichy bez nogi grałby lepiej.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dalej podtrzymuję swoje zdanie. Może nie jestem ekspertem, ale poświęciłem trochę czasu żeby zrozumieć czemu Isla i jego gra niby się tak bardzo różnią między reprą/Udine a Juve i z tego co ja jestem w stanie powiedzieć po tym to to, że to praktycznie ten sam zawodnik z tymi samymi rozwiązaniami w ataku a jedyna rożnica polega na tym, że raz po prostu się udaje bo przeciwnik więcej miejsca zostawia a raz nie. Nawet oglądając skondensowane występy Isli z tego CA no po prostu mi się nie nasuwa inny wniosek. (Jakby nie było, dziś też niby szukał gry kombinacyjnej na tyle na ile miał szansę; co najmniej jedno obiegnięcie za dwóch piłkarzy Udine, gdzie Pogba miał szansę mu odegrać w uliczkę, ale podał do tak, że bez problemu piłkę przejęli.)vitoo pisze:Może faktycznie wynika to w głównej mierze z klasy rywali, z którymi Isla musi mierzyć w Juve i w reprezentacji, ale moim zdaniem Mauricio z Juve i z Chile to są zupełnie inni piłkarze. Przynajmniej na tegorocznych mistrzostwach Ameryki Płd. - to był piłkarz potrafiący zagrać kombinacyjnie, dograć, wejść z pole karne na gazie, a w Juve to gracz pokroju Grygery, nie potrafiący przyjąć czy podać piłki, brrrr... Oby panowie odpowiedzialni za transfery Sevilli (czy kto tam chciał Chilijczyka) nie oglądali jego popisowych dzisiejszych 10 minut.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To tylko porażka w sezonie ligowym. To nie jest sytuacja, w której bylibyśmy pod ścianą, a o wyniku dzisiejszego meczu nie zadecydował przecież brak trequartisty. Nie dajmy się zwariować.dawid91 pisze: Ciekawe czy ta porażka nie sprawi, że będzie nam trudniej w sprowadzeniu trequartisty (Draxlera?). Potencjalni sprzedawcy wyczują, że jesteśmy w potrzebie i mogą starać się nas wyczekać do ostatniej sekundy mercato. No zobaczymy
Tu brakowało przede wszystkim świeżości, szybkości i zgrania. Przypominam, że pojawiło się kilka sporych zmian w składzie, a Juventus grał dziś w oparciu o kompletnie rezerwową linię pomocy.fazzik8 pisze:Wiem Mrozzi, że jesteś za Draxlerem, ale czy On dzisiaj by coś zmienił. Gdzie w polu karnym miejsca nie było. Tutaj przeglądu pola brakowało. No zobaczymy.
EDIT:
Panowie - Saponara właśnie załadował bramkę. Coś ten, tego?

Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2015, 20:52 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Zdecydowanie potrzeba zawodnika z dobrym dryblingiem na małej przestrzeni i ostatnim podaniem. Dodatkowo mile widziane dobrze wykonywane stałe fragmenty gry.
- Robaku
- Juventino
Po takim meczu w ogole się nie chce pisać.
Ale podobno złożylismy ofertę za Leminę ( 12 mln)
http://www.tuttomercatoweb.com/serie-a/ ... ina-719643
Uznali, że Draxa nie wyciągną czy, że potrzeba kogoś jeszcze oprócz Niemca.
Dzisiaj Lorek i Isla? Pożegnanie ich, czy wystawka w sklepie?
Uznali, że Draxa nie wyciągną czy, że potrzeba kogoś jeszcze oprócz Niemca.
Dzisiaj Lorek i Isla? Pożegnanie ich, czy wystawka w sklepie?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie wiem, ale ja już nie mam do nich cierpliwości. Wprowadzasz na boisko ludzi, którzy nie są wartością dodaną. Ba, taki Isla kilka razy stracił piłkę i naraził nas na kontrę... Po przybyciu Cuadrado zrobi się u nas ciasno.Robaku pisze: Dzisiaj Lorek i Isla? Pożegnanie ich, czy wystawka w sklepie?
A co do tego Leminy to sam nie wiem, co to ma znaczyć. Szukaliśmy drugiego pomocnika do środka, ale brać no-name'a?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Po tym jak Isla odszedł do Anglii to liczyłem, że więcej tego niemoty w koszulce Juve nie zobaczę ale się pomyliłem...ktoś taki nie powinien tak cennej koszulki zakładać...

- rufi8
- Juventino
O losie przecież to defensywny pomocnik jest a nam trzeba trequartisty. O wiele bardziej uniwersalny jest Jordan Veretout jak już skierowaliśmy się w kierunku Francji, ale ten poszedł już niestety do Aston Villi za 10 baniek. Mam coraz większe wątpliwości, że uda się sprowadzić jakiegoś ogarniętego AMF-a. Ale może Marotta po raz trzeci mnie pozytywnie zaskoczy w to okienko. Za transfery Alexa Sandro i Cuadrado wielkie brawaRobaku pisze:Po takim meczu w ogole się nie chce pisać.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie chcę nic mówić, ale ten Lemina to piłkarz o mniej więcej takiej charakterystyce jakiej szukaliśmy niby do środka pomocy a źródło, Radio Monte Carlo, złe nie jest (na pewno jest dobrze poinformowane w sprawach AS Monaco). Ale, Agresti pisał dziś na VS, że jest pewny, że będziemy próbowali jeszcze raz pozyskać Draxlera. Ceccotti natomiast pisze, że ktoś z naszych jest w Niemczech i raczej wątpi żeby był tam negocjować Leminę.
Edit: Allegri spytany o Cuadrado, jego pozycję i ewetualną rezygnację z trequartisty "W pierwszej kolejności uważam, że kadra zespołu powinna się składać z dobrych graczy. Później trzeba ich jakoś poustawiać na boisku."
Edit: Allegri spytany o Cuadrado, jego pozycję i ewetualną rezygnację z trequartisty "W pierwszej kolejności uważam, że kadra zespołu powinna się składać z dobrych graczy. Później trzeba ich jakoś poustawiać na boisku."