Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2017, 22:06

No to zobaczymy jak zareaguje Antonio zeby odwrocic losow tego spotkanie.
Pierwsza polowa nie byla ciekawa ale pierwszych minut drugiej czesci spotkanie pokazuje ze bedzie duzo lepsza.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2017, 23:35

Duet Eriksen-Alli przełamał dominację Chelsea. Anglik podtrzymuje fantastyczną skuteczność i ma już na koncie tyle goli, co w całym poprzednim sezonie. Jak napisał kolega @Wojtek, świetne zawody, zwłaszcza pierwszą połowę, rozegrał Danny Rose. W drugiej błysnęli chociażby Wanyama czy Walker. Pochettino pokazał jaja stawiając na 3jkę w obronie. Nie pamiętam by Spurs grali w ten sposób, ale opłaciło się.

Ta kolejka zamyka kolejny szalony okres świąteczno-noworoczny. 3 kolejki rozegrane w ciągu 8 dni.

Chelsea Z/Z/P
Liverpool Z/Z/R
Tottenham Hotspur Z/Z/Z
Manchester City Z/P/Z
Arsenal Z/Z/R
Manchester United Z/Z/Z

Starałem się oglądać co się dało, ale czasu na komentowanie wątku jakoś zabrakło. Z najważniejszych informacji poza dzisiejszą porażką lidera, to wygrany przez LFC prestiżowy pojedynek z City, wczorajsza kompromitacja Arsenalu, zakończona jednak szczęśliwą pogonią i wywalczeniem 1 punktu i podział punktów między The Reds a przedostatnim w tabeli Sunderlandem.

Jako, że różnica między 1 a 6 miejscem to zaledwie 10 pkt. sytuacja w tabeli zapewne zmieni się jeszcze X razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 08:30

jackop pisze:Pochettino pokazał jaja stawiając na 3jkę w obronie.
chyba nadmiernie go gloryfikujesz za to - przeciw Juve nie jedna drużyna zmieniała ustawienie na 352/343 nigdy wcześniej tak nie grając i o ile pamiętam często sprawiało nam to problemy - Pochettino po prostu odrobił lekcje

sam mecz oglądałem jednym okiem, 2-0 raczej na wyrost - oba gole po wrzutkach na Mosesa co znów wskazuje na odrobienie lekcji, skłądnych akcji brakowało, szczególnie ze strony gospodarzy, którzy poza akcjami bramkowymi praktycznie nie zagrozili bramce rywali, w drugą stronę trochę się jednak gotowało

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 08:43

jackop pisze:Pochettino pokazał jaja stawiając na 3jkę w obronie. Nie pamiętam by Spurs grali w ten sposób, ale opłaciło się opłaciło.
W tym sezonie był to ich 4 mecz w tej taktyce: 11. kolejka - Arsenal, 16. Hull, 19. Watford, wczoraj 20. Chelsea. A pierwszy raz taktykę 3-5-2 Spurs zastosowali już rok temu.

Podświadomie ucieszyłem się z wygranej Tottenhamu.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 19:27

Koleżanka postanowiła sprzedać nieco książek, w tym biografie Buffona i Conte (miała dwa egzemplarze). Zgłosił się fan Chelsea:

Obrazek

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2017, 12:14

Vanquish pisze:Koleżanka postanowiła sprzedać nieco książek, w tym biografie Buffona i Conte (miała dwa egzemplarze). Zgłosił się fan Chelsea:

Obrazek
Faktycznie, prawdziwy fan, skoro nawet nie wie, jak się nazywa trener :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Obstawiam podstawówkę, gimnazjum max.

Co do Chelsea, to w końcu musieli przegrać i padło na Tottenham. Nie mam nic do The Blues i Conte, życzę im tytułu w tym sezonie, chociaż łatwo nie będzie. Antek swoim zwyczajem zajeżdża podstawową "11", co może mu się odbić czkawką pod koniec rozgrywek.
Chciałbym też, żeby Liverpool zakończyłrozgrywki w TOP 4, bo lubię Kloppa, a The Reds poza kompletną beznadzieją w defensywie gra bardzo przyjemny dla oka futbol, a ich potencjał ofensywny robi wrażenie (Sturridge, Firmino, Coutinho, odrodzony Lallana, Wijnaldum).

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 16:15

Tym czasem The citizen przegrywaja z Evertonem az 0-3 i sa poza pierwsza 4 i wieczorem United moze ich dogonic jesli pokona Liverpoola.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 16:27

Już 4 jajo...coś czuję, że Pep bardzo szybko karierę zakończy w MC bo pod jego batutą City dostaje spektakularne baty :)
Próbował eksperymentów z tiki-taką w Bayernie ale marnie to wychodziło a w City tiki-taka w ogóle nie ma racji bytu.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 18:02

A niektórzy widzieliby go w Juve. Tutaj to dopiero jego taktyka wyglądałaby karykaturalnie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 18:06

MU jakoś bez takiego zdecydowania jeśli chodzi o ofensywę, bo defensywa jest tragiczna, tam środek obrony to tykająca bomba. Firmino 2 razy mógł ośmieszyć stoperów MU.

No i najlepszy kwiatek - POgba :prochno: Ta sytuacja sam na sam i rodzynek w polu karnym, gdy próbował ochronić głowę przed piłka podnosząc ręce.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 18:09

Nie przesadzałbym z twierdzeniami, że Guardioli marnie poszło w Bayernie, mimo wszystko co roku wygrywał ligę, jakiś puchar po drodze też się zdarzył. Zabrakło triumfu w LM, ale co roku półfinał, a w ostatnim sezonie w meczu z Atletico zabrakło im trochę szczęścia, bo sędzie w drugim meczu uznał Hiszpanom bramkę ze spalonego.
Nie zmienia to faktu, że w City idzie mu fatalnie, powiem szczerze, że się tego nie spodziewałem.
United na razie przegrywa z z Liverpoolem po kuriozalnej ręce Pogby, miło mi się ogląda minę Francuza w tym meczu, wygląda, jakby się miał zaraz popłakać. Mam nadzieję, że żałuję, że tam poszedł. Chociaż jak na razie to United są drużyną lepszą.

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 18:53

Miał być hit, a wyszło średnie widowisko z klopsami obrońców, podaniami do nikogo i obrażonym Pogbą. Remis sprawiedliwy, szkoda, bo byłem za drużyną Kloppa.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 19:01

panlider pisze:miło mi się ogląda minę Francuza w tym meczu, wygląda, jakby się miał zaraz popłakać. Mam nadzieję, że żałuję, że tam poszedł
Czy żałuje? Nawet on nie jest tak głupi by nie zdawać sobie sprawy z faktu, że przechodząc do United zanotował spory sportowy regres. Zobaczymy, czy w przypadku braku LM dalej będzie piał o "powrocie do domu". Mamona zrobiła swoje i tyle.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 19:22

CavAllano pisze:
panlider pisze:miło mi się ogląda minę Francuza w tym meczu, wygląda, jakby się miał zaraz popłakać. Mam nadzieję, że żałuję, że tam poszedł
Czy żałuje? Nawet on nie jest tak głupi by nie zdawać sobie sprawy z faktu, że przechodząc do United zanotował spory sportowy regres. Zobaczymy, czy w przypadku braku LM dalej będzie piał o "powrocie do domu". Mamona zrobiła swoje i tyle.
Bardziej chodziło mi o to, że Pogba z pewnością inaczej wyobrażał sobie swoją rolę w United. U nas jego domeną była gra do przodu, u Mourinho ma dużo więcej zadań defensywnych i często nawet go nie ma w pobliżu pola karnego przeciwnika. Poza tym nie można powiedzieć, żeby Francuz był wiodącą postacią Czerwonych Diabłów.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2017, 19:26

Pogba sam kopie sie po czole, czy ma zadania defensywne czy ofensywne wygląda jak pokraka.
Przynajmniej dzis.

ODPOWIEDZ