Najlepszy piłkarz Juve wszechczasów to....??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 15:35

Nie zaskocze chyba nikogo pisząc, że według mnie najlepszym piłkarzem w histori Juve jest Del Piero. Już same statystyki mówią same za siebie, a przecież nie tylko one się liczą. Del Piero strzelając 3 bramki Fiorentinie udowodnił to, że jest najlepszy. Według mnie Capello musi wystawiać (przynajmniej na razie) w ataku Trezegueta i Del Piero.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Splimer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 15:40

Myśle, że najlepszym piłkarze Juve wszechczasów jest Del Piero, chociaż chciałbym wspomnieć też o Platinim, który również zasługuje na te miano. Chciałbym, żeby tak jak oni oboje również Zlatan zrobił piękna kariere wśród bianoconerich. :wink:

kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2006, 16:00

ja mam kilku kandydatow w zaleznosci od epoki ale najlepsi to boniperti, zoff, platini, rossi, buffon, del piero no i .........boniek tez nalezal do wyruzniajacych sie pilkarzy juve no i wielu wielu innych

pozdro

jacolinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 18:24

najlepszym pilkarzem juve ciezko powiedziec moim zdaniem bylo ich kilku zoff platini i alex del piero ktory jest jeszcze i uwiecznia swoja gra juventusa turyn i swoje nazwisko!!!!!!!! alex to jest potega wloch i muzg calego zespolu juventusu! :twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 18:32

Jak dla mnie to Del Piero, Zidane, R. Baggio i Platini. 8)

Lysy1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 18:45

Zdecydowanie DEL PIERO nikt inny nie poświęcił tak wiele dla tego klubu. A to, że w 1997 nie dostał Złotej Piłki to największe nieporozumienie w historii plebiscytu

voytaz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 19:13

Platini i Alex nie mam pojęcia który lepszy a tuż za nimi Roberto Baggio

'FORZA JUVE PER SEMPRE'
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 19:22

Trochę denerwuje mnie jedna rzecz. Wszyscy wymieniają zawodników formacji ofensywnej, czyli Baggio, Boniperti, Del Piero itd.
Ale widzę że juz nikt nie pamięta o tak wielkich piłkarzach jak Gaetano Scirea, Antonio Cabrini czy Ciro Ferrara.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 20:18

Platini!!!

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 20:22

Bartek(Juventino) pisze:Platini!!!
Jak dla mnie czyst nabijanie.. Troche wykazałbyś własnej Intencji :angry: Jak dla mnie Alex Del Piero! jednak 186 Bramek robi na mnie kolosalne wrażenie...

Co do postu Adama to uważam, że nigdy ale to nigdy nie będa brac na tą samą szalę Napastników z Obrońcami! Przykre ale prawdziwe ! :doh:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2006, 20:37

RuTeK pisze:
Bartek(Juventino) pisze:Platini!!!
Jak dla mnie czyst nabijanie.. Troche wykazałbyś własnej Intencji :angry: Jak dla mnie Alex Del Piero! jednak 186 Bramek robi na mnie kolosalne wrażenie...

Co do postu Adama to uważam, że nigdy ale to nigdy nie będa brac na tą samą szalę Napastników z Obrońcami! Przykre ale prawdziwe ! :doh:
W sumie to masz rację, formacje defensywne są najmniej doceniane, choć często to one odwalają dużo cięższą robotę dla zespołu.
Ale z drugiej strony ktoś by mógł choć raz przpomnieć nazwisko śp legendarnego obrońcy Gaetano Scirei, jednego z największych, jeżeli nie największego obrońcy w historii naszego Juventusu i piłki nożnej.

A co do samego tematu to oczywiście wcześniej przezemnie wymieniany Gaetano Scirea, Platini, Alex Del Piero, Dino Zoff, Claudio Gentile, Bettega, Sivori i wielu wielu innych.
Nie mogę powiedzieć który był najlepszy

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Molot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2006, 17:31

Dla mnie najlepszy piłkarz juve to Platini oraz Zidane zawsze będe mial do nich szacunek za ich gre oraz bajeczne zagrania, ale tez obecnie grajacy zawodnik juve Alex Del Piero :-D jest legendą z wyczynem godnym do podziwu, rekord pod wzgledem zdobytych b pozwramek dla juve. DP do zakonczenia kariery ma jeszcze kilka latek 8) co ze spokojemoli mu przekroczyc liczbe 200 zdobytych goli.
Pozdro

Na zawsze tylko JUVE!!! AVE!
Hanys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 11:12

Platini i nara!!:D:D

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 15:29

Bardzo fajny temat :)

Ze wzgledu na zdobycie wszystkiego co jest mozliwe do zdobycia w klubowej piłce i jeszcze indywidualne wyróznienia - Złota Piłka - wg. najlepszym piłkarzem JUVE jest dla manie Platini.

Za nim jest Alex podobnie jak Paltini - zdobył wszystko z klubem i jeszcze ostatnio ten piekny rekord.
Na podium jeszcze stawiam na 3 stopniu Nedveda - za tą wielką pasje i oddanie 100 % zdrowia w to co robi.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
fanjuvekubat

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2006, 16:11

No coż zależy z której strony na to wszystko patrzeć. No bo bez wątpienia dużo dla Juve zrobił Platini, Boniperti, Alex DP.
Dobry piłkarsko był Baggio, Zidane, ale z nimi Juve zkolei nie osiągnęło za wiele.Byli też inni jak choćby Zoff czy Sivori. Był też nasz Zibi z którym Juve zdobył puchar Lm i Superpuchar.
Wg mnie jednak to DP i Platini. Bo oni prócz tego że są świetnie wyszkoleni piłkartsko to jeszcze Juve wiele zdobyło za ich czasów. NAtomiast piłkarsko to nie wiem czy to nie Baggio był najlepszy. przecież doprowadził prawie że samotnie( bo był jedną z nielicznych wtedy gwiazd Squadra Azzura) Włochy do finału w 94.
Ale tak wogóle to DP i Platini.Wg mnie oczywiście.

Del Piero, Mateja, Shaq, Hannawald, Funaki, Rasiak, Candeloro
ODPOWIEDZ