Nowe logo

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się nowe logo Juventusu?

Tak
127
57%
Nie
79
35%
Nie mam zdania
17
8%

Liczba głosów: 223
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 10:07

@Mnowo

To.oficjalka?

secondo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 10:08

Jak JEEP ładnie wklejony to pewnie projekt fanowski ;)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 10:55

Poprostu pisze:@Mnowo

To.oficjalka?
Niee, jeden z projektów/przecieków, które teraz krążą tu i ówdzie.
Tak czy inaczej, daje pewien pogląd na to, jak nowe logo będzie komponować się na strojach.
sekundo pisze:Jak JEEP ładnie wklejony to pewnie projekt fanowski ;)
Ale przecież na nowych strojach JEEP ma już przecież być bez tła, była o tym swego czasu mowa..

ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 11:37

Obrazek

Dla rozluźnienia atmosfery stara zasada marketingu,
"nie ważne co mówią ważne żeby mówili"

Klub decyzji nie zmieni, pozostaje sie tylko przyzwyczaić do tego znaczka,
pozatym jestesmy teraz jak Adidas, nike, facebook czy samsung, pozatym nasze logo pasuje zarówno na majtki, narty czy naszyjniki.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 12:00

WRÓCILIŚMY DO HERBU

WEJDŹCIE NA FEJSA JUVENTUSU!

FlooZwT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 12:11

taa ciekawe na jak długo ... wydaje mi sie ze juz hajs podzielony i nic juz sie nie da zrobic, a od owego sezonu bedziemy z tym znaczkiem towarowym zamiast herbu... mam nadzieje że jednak wrócimy za jakis czas do najważniejszych wartości jakie towarzyszyły tej wspaniałej drużynie, a nie hajs hajs hajs :confused: Choć puki co wrócili na fejsie i na uficjalej stronie do naszego ukochanego herbu
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2017, 12:20 przez FlooZwT, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 12:18

albertcamus pisze:WRÓCILIŚMY DO HERBU

WEJDŹCIE NA FEJSA JUVENTUSU!
Na oficjalnej stronie też "stary" herb. Podejrzewam, że celowe zachowanie. Zauważyli z jak fatalnym przyjęciem spotkało się nowe logo i stwierdzili pewnie, że do końca sezonu tak zostawią, bo i na koszulkach ma być herb. Do lipca wszyscy przywykną, fala krytyki znacznie ustanie i starego herbu nie uświadczymy już nigdzie.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 12:37

FlooZwT pisze:taa ciekawe na jak długo ... wydaje mi sie ze juz hajs podzielony i nic juz sie nie da zrobic, a od owego sezonu bedziemy z tym znaczkiem towarowym zamiast herbu... mam nadzieje że jednak wrócimy za jakis czas do najważniejszych wartości jakie towarzyszyły tej wspaniałej drużynie, a nie hajs hajs hajs :confused: Choć puki co wrócili na fejsie i na uficjalej stronie do naszego ukochanego herbu
Tak z ciekawości, co jest tymi najważniejszymi wartościami jakie towarzyszyły tej wspaniałej drużynie zawartymi w poprzednim herbie? Pasy (które zostają), napis "Juventus" (który zostaje), czy byk (który w sumie bywał w przeszłości też zebrą i generalnie bardziej utożsamiany jest z naszym rywalem zza miedzy - Torino) ?
Ja Ci powiem co jest największą wartością Juventusu - silna włoska tożsamość i rodzina Agnelli. Rodzina, która teraz robi wszystko żeby ten klub pozostał w rękach Włochów, a nie Chińczyków albo innych Arabów.

Narzekanie że klub stara się finansowo dotrzymywać kroku czołówce, bez konieczności wpuszczania obcego kapitału - :facepalm: .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 13:04

mateo369 pisze:Zauważyli z jak fatalnym przyjęciem spotkało się nowe logo i stwierdzili pewnie, że do końca sezonu tak zostawią, bo i na koszulkach ma być herb. Do lipca wszyscy przywykną
Musimy przywyknąć do końca kwietnia, bo wraz z początkiem maja Adidas tradycyjnie wypuszcza nowe trykoty, w których drużyna będzie grać w ostatnich meczach sezonu.

Ludziska, tak na chłodno - nie po to wyłożono kupę kasy na nowe logo/herb i całą gigantyczną kampanię z tym związaną o zasięgu globalnym, by ciągnąć równolegle dwa znaki mające kojarzyć się jednoznacznie z brandem Juventusu. To wbrew logice, wszelkim standardom i przede wszystkim niewykonalne z punktu widzenia logistycznego, dlatego zwolennicy starego herbu w mojej opinii nie mają się co łudzić.

Ja po dwóch dniach oswoiłem się z nową rzeczywistością. Nie chodzi mi o to, że nowe logo mi się podoba bądź nie, tylko w pewnym stopniu dotarły do mnie argumenty przemawiające za zmianą. Jedyne co ciągle mi doskwiera to fakt, że nie zachował się praktycznie żaden element ze starego herbu, który był kojarzony z nami, ale jednocześnie jestem w stanie przyjąć argumentację, że nie dało się tego zrobić zachowując maksymalną, gustowną prostotę.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 13:11

Jakie fatalne przyjęcie? Wg statystyk i sond przeprowadzonych przez różne agencje czy media ( choćby -Tuttosport,Calciomercato.com,Tuttojuve.com
Tifosibianconeri.com) głosy rozkładają się 50 na 50 mniej więcej. Co do zmiany również herba 40 do 60 na korzyść starego a na pytanie czy to pomoże Juve w przyszłości trzepać hajsy i rozwijać markę to ponad 60 % jest zdania, że tak.

To gdzie te fatalne przyjęcie nowego logo/herbu ? :)

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 13:43

@Cabrini_idol: procenty się tak rozkładają bo kibice innych drużyn głosują na "podoba mi się" :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 200 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 13:45

Tutaj zdania są podzielone. Ja po pierwszym przypływie wzburzenia przeanalizowałem sobie za i przeciw i uważam, że więcej jest plusów. Agnelli ma głowę na karku, do tej pory wszystkie jego poczynania były strzałem w dziesiątkę to i zapewne to też odniesie taki sam skutek. Jak już pisałem - historia go osądzi a te przez te dwa dni nowe logo/herb zrobiły więcej niż stary i o to chodziło. interowcy i inne wynalazki mogą się śmiać, drwić sobie ale może się okazać, że nie tylko sportowo ale i marketingowo jesteśmy z przodu. To nie sztuka być wielkim finansowo za pieniądze chińczyków czy arabów - sztuką jest bez takiego kapitału postawić klub w takim miejscu w jakim jest teraz. Ja się przyzwyczaiłem już a jak spojrzałem na czarną koszulkę z tym logo to się zakochałem w tym projekcie. Jak za 3 lata pozostałe kluby Serie A zaczną podążać tym samym śladem to my się ponabijamy, oni będą jęczeć, że tak późno na to wpadli. Inne kluby gonią nas nie tylko w tabeli i niech tak pozostanie.

Obrazek
cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 13:57

alessandro1977 pisze:Tutaj zdania są podzielone. Ja po pierwszym przypływie wzburzenia przeanalizowałem sobie za i przeciw i uważam, że więcej jest plusów. Agnelli ma głowę na karku, do tej pory wszystkie jego poczynania były strzałem w dziesiątkę to i zapewne to też odniesie taki sam skutek. Jak już pisałem - historia go osądzi a te przez te dwa dni nowe logo/herb zrobiły więcej niż stary i o to chodziło. interowcy i inne wynalazki mogą się śmiać, drwić sobie ale może się okazać, że nie tylko sportowo ale i marketingowo jesteśmy z przodu. To nie sztuka być wielkim finansowo za pieniądze chińczyków czy arabów - sztuką jest bez takiego kapitału postawić klub w takim miejscu w jakim jest teraz. Ja się przyzwyczaiłem już a jak spojrzałem na czarną koszulkę z tym logo to się zakochałem w tym projekcie. Jak za 3 lata pozostałe kluby Serie A zaczną podążać tym samym śladem to my się ponabijamy, oni będą jęczeć, że tak późno na to wpadli. Inne kluby gonią nas nie tylko w tabeli i niech tak pozostanie.
Aż milo sie czyta Twoje wypowiedzi...zgadzam sie w 100%.
FIRST NEVER FOLLOWS!

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 14:12

Maly pisze:@Cabrini_idol: procenty się tak rozkładają bo kibice innych drużyn głosują na "podoba mi się" :D
Albo Agnelli z Nedvedem siedzieli całą noc i klikali ;)

#AllegriOut
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 16:08

Po ochłonięciu, przyznam, że i mi się nowe logo podoba, widzę w nim duży potencjał marketingowy.

Ciekawostką jest to, że nowe logo jako znak towarowy zostało już zgłoszone 12 lipca 2016 r......

https://www.tmdn.org/tmview/get-detail? ... 6000096298

I pomimo tego, kompletnie nikt tego nie wychwycił przez pół roku.... :)

ODPOWIEDZ