Serie A 15/16 (25): JUVENTUS 1-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:30

Kamex22 pisze:W ogóle trzeba pamiętać, że Max mówił, że Rugani cieniuje w grze 3 w obronie. Dziś graliśmy 4 z tyłu i może to spowodowało, że grał dziś lepiej? Plus partner Barza od razu emanuje na kolegów spokojem :)
Kamex czytając Twoje dzisiejsze posty zastanawiam się czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem posty innych użytkowników jak i wypowiedź trenera. Proszę o źródło do tekstu gdzie Allegri powiedział coś takiego na temat Ruganiego i jego gry w 3-5-2.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:30

he he - tyle o Zazone :cooler: :cwaniak:

Nie możemy sprzedać za żadne skarby Ruganiego. Im więcej będzie grał tym będzie wyglądał mocniej. Chłopak zagrał w tamtym sezonie wszystkie 38 meczów, nie złapał kartki i został wybrany do 11 sezonu całej ligi. Wiadomo, że koszulka Empoli to nie koszulka Juve i presja w tym wieku jest ciężka do uniesienia. Ale polecam mu mieć podejście pana z nr 7.

My bez obrony? W Bayernie właśnie pozbyli się kolejnego obrońcy.

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:32

I teraz pojawia się takie pytanie, czy przypadkiem nie lepiej wychodzimy na tym mając Zazę w obecnej chwili, zamiast Berardiego. Nie jestem do końca pewien, czy Domenico by tak szalenie strzelił i zdobył bramkę. Na początku sezonu większość była za tym, by zamiast Zazy wziąć z Sassuolo Berardiego. A się okazuje, że Simone jest naszym super jokerem.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:32

Pomimo przeciętnego spotkania wygraliśmy, wspaniale, kocham ich nad życie. Martwi mnie jedynie co z Bonuccim, nerwowo odświeżam TuttoJuve.

Sprzedawałem już w zimie do Crystal Palace Zaze za 30 baniek, biję się w pierś. :facepalm:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:34

Powaliło mnie bo od meczu cały czas oglądałem powtórkę bramki...jak ja czekałem dziś na tego Zazę, podoba mi się to - potrafi trzepnąć kopytem z każdej pozycji bo ma czym...Zaaaaaazzzzzaaaaa....Morata był irytujący ale ja czułem do końca, że coś wpadnie...Evra dziś w obronie wymiatał, oj wymiatał facet...

To co pisałem - Napoli do tej pory nie miało poważnego rywala, dziś był ich test i gdzie te wielkie trio ? Gdzie ten igłejn ? Kurna, Pany...

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:34

Może mam wobec niego za wysokie wymagania ale czy wyobrażacie sobie żeby gwiazda tego kalibru i jeden z kluczowych elementów drużyny Realu, Barcy, Bayernu czy nawet Arsenalu grał na tak wysokim procencie błędów, strat i niedokładności? Rozumiem, że rola kreatora sytuacji bramkowych wymaga ryzyka i straty są wliczone w koszta ale u graczy z najwyższej półki błędy to rzadkość, u Pogby norma. Może rzeczywiście on na tej półce jest na razie jedną nogą i nie mam prawa wymagać poziomu np. Iniesty...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:35

Wiadomo cokolwiek o Bonuccim?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:36

Mogłaby osoba, która zajmowała sie tabelką ile Juve traci punktów, ją przedstawić teraz :)

Ufff, 15 zwycięstw było potrzeba aby po katastrofalnym początku sezonu wrócić na fotel lidera.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:37

szalenie ważna wygrana w kontekście 5 scudetto...
a Barza to spadkobierca Nesty,Canny czy Maldiniego i oby grał w takiej formie tak jak ten ostatni do 40...
tak patrze to takich obrońców już nie produkują.....

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:38

Według mnie piłkarzem meczu był Barzagli. To co on wyczynial po zejściu Bonu to magia. Jego interwencje w środku asekurując Ruganiego.. Gość meczu! Real niech bierze Morate i to szybko!

borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:42

Vinylside pisze:I to jest właśnie coś czego nie rozumieją kibice PSG, Barcelony, Realu czy Bayernu. Mecz w drugiej połowie nudny, taktyczny i brzydki dla oka, szczególnie patrząc na wagę spotkania, ale jednak potrafimy wyczekać te ponad 85 na tego jedynego gola, na ten jeden strzał, jedną akcję, dzięki której dopisujemy sobie 3 oczka i wracamy tam gdzie nasze miejsce. To całe piękno Juventusu oraz włoskiej piłki. Warto było czekać. Najlepszy, urodzinowy prezent jaki dziś dostałem. FORZA JUVENTUS !
Do tego grona spokojnie już można dopisywać jeszcze jeden zespół. Zespół, któremu gruntowna przebudowa nie przeszkadza w marszu po Scudetto i który niebawem wyeliminuje w pojedynku wagi ciężkiej niemiecką maszynę. :) A po golu Zazy miałem ciary.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:43

bajbek17 pisze:
Kamex22 pisze:W ogóle trzeba pamiętać, że Max mówił, że Rugani cieniuje w grze 3 w obronie. Dziś graliśmy 4 z tyłu i może to spowodowało, że grał dziś lepiej? Plus partner Barza od razu emanuje na kolegów spokojem :)
Kamex czytając Twoje dzisiejsze posty zastanawiam się czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem posty innych użytkowników jak i wypowiedź trenera. Proszę o źródło do tekstu gdzie Allegri powiedział coś takiego na temat Ruganiego i jego gry w 3-5-2.

Co prawda pamiętam inna wypowiedź jeszcze o tym, że Rugani jeszcze musi popracować nad grą trójką w obronie, ale póki co wypowiedź z wczoraj: http://www.tribalfootball.com/articles/ ... ni-4117018. Wyraźnie jest opisane, że Rugani w Juve spotkał najlepszych konkurentów do składu oraz musiał zaadoptować się do nowego stylu.

Może słowo cieniuje było na wyrost, ale chodziło o to, że Rugani bardziej ogarnia grę w 4 niż w trzyosobowym bloku obronnym.

A co do użytkowników to tekst, że Gerrard grał ze złamanym palcem u stopy wyraźnie sugeruje, że Anglik mógł grać z kontuzją, a Morata niby nie.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2016, 23:45 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:45

Pluto Pogba może i źle nie zagrał, i ja wymagam od niego bardzo dużo. No ale też z drugiej strony, nie przesadzam z krytyką. ;)

Inna sprawa, że Ty tak masz, że czasem po jednym meczu Wydajesz pochopne sądy. ;)

Zawiódł mnie dzisiaj Dybala - no ale analogicznie, też wymagam od niego mnóstwo. :whistle:

Trick made in mecz Torino się opłacił i od dzisiaj to również Trick made in mecz z Napoli :C

Dizzee/ aka Nadchodzą Mistrzowie. No i jak tam? Jeśli to czytasz to wiedz że Ciebie pozdrawiam serdecznie z pozycji lidera ;) Tylko że strasznie mali się wydajecie, jak mrówki - no ale rozumiem, różnica poziomów ogromna. :D

Szczypek :pray: Daj tą tabelę strat :smile:

:juve:
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2016, 23:48 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:47

Dobra emocje opadł jest git :prochno:
Mecz był taki jak większość się spodziewała mimo szumnych medialnych zapowiedzi były to po prostu piłkarskie szachy. Napoli może chciało grać coś więcej, ale jak się ma wyłączony środek, Higuaina i Insigne, a jedyna opcja zagrożenia to Hysaj i Callejon dublujący pozycje napastnika to wiele z najlepszą obroną na świecie zdziałać nie można. Dla mnie dzisiaj Markiz mistrz ten spokój, wychodzenie spod pressingu, nadawanie tempa, masa odbiorów, przeciętych/przechwyconych podań, widać ile ten gość dla nas znaczy. Khedira mnie zadziwił, że wytrzymał 90 minut, ogółem swoją robotę zrobił. Pogba mnie dziś mocno irytował, bo mimo że prowadził nam grę, liderował i ciągnął ten wózek to w kluczowych sytuacjach podejmował złe decyzje, zresztą pewnie niepierwszy i nieostatni raz. :confused:
Kwadrat fajnie dziś szarpał, ale bez wsparcia Lichego (który dziś praktycznie olał ofensywę) wiele zdziałać nie mógł, ale występ na plus.
Widać po Dybali, że jest przemęczony na dodatek trafił dziś na godnego przeciwnika w postaci Koulibaliego, który stopował każdą jego próbę przyśpieszenia gry do tego zmarnowana jedyna setka. Musi chłopak odpocząć z Bologną koniecznie !
Moraty nawet nie skomentuje, bo nie ma czego... :facepalm:

Ja ogółem jestem trochę zawiedziony postawą Juve. Irytowała mnie masa niedokładnych podań, głupich niewymuszonych strat, zagrania niektórych zawodników pod publiczkę i nasza indolencja w ofensywie. Wiem, że zwycięzców się nie sądzi, ale po prostu spodziewałem się lepszej gry. Martwi mnie tylko taka postawa tydzień przed meczem z Bayernem i fakt, że mamy mnóstwo kontuzji w składzie.

PS: Interwencja Buffona przy rożnym, gdy Albiol faulował MAESTRIA ! :bravo:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2016, 23:52

Świetni Pogba, Marchisio, Zaza i Barzagli. Morata bez szału, ale kilka fajnych piłek rozegrał.
Paulo średnio, ale ma rozgrzeszenie- nie wiem, czy poza nami, w Europie znajdzie się tak dobry w destrukcji blok pomocy jak Jorgi, Hamsik i Allen. Ciężko mu było się przebić. Pretensje można mieć tylko za ten strzał. Zawodnik tej klasy powinien to wykorzystać.
Rugani problematyczny. Z jednej strony zagrał oczywiście świetnie, ale musieliśmy pod niego przestawić całą grę. Ustawić się bliżej i niżej, co dawało więcej miejsca Napoli. Dopiero w takich warunkach Włoch nie tylko nie robi wstydu, ale wskakuje na poziom godny pierwszego składu Juve. Ciężko mieć do niego pretensje, skoro w takim Empoli właściwie nie miał okazji grać inaczej. Ale o ile z Bayernem to może być niesamowicie przydatne, tak na dłuższą metę Rugani musi stać się bardziej samodzielnym obrońcą, jeśli w niedalekiej przyszłości ma być pewnym punktem naszego bloku.
Największe rozczarowanie ze strony Khediry. Tak, zabezpieczał Marchisio (i robił to świetnie) więc miał ograniczone pole manewru, ale ktoś o jego fizyczności bardziej powinien dać się we znaki graczom Napoli.
Nie do końca podobało mi się to, co zaproponował nam dziś Masso, ale cóż, zwycięzców się nie sądzi. Szczególnie, że zmiany przeprowadził świetne.

Zablokowany