Mercato (Lato 2015)
- sebastian10
- Juventino
Zaza i Marrona moga po sezonie pojsc grac do Udinese. Byc moze zostana oni wlaczeni w ten deal dotyczacy Cuadrado mi to sie podoba reszta nie bardzo
- jakku1
- Juventino
Ten Stocker : ) Interesujemy sie nim zreszta od dluzszego czasu, pamietam newsy latem zeszlego roku. Tak samo zreszta jak Schaarem.deszczowy pisze:Ten Stocker, który ostatnio strzelił Valencii?
Wykupienie połowy karty Immobile, po to tylko, aby go potem sprzedać? Jednego z bardziej obiecujących graczy młodego pokolenia we Włoszech? Jakoś mi się to nie trzyma kupy.
Co do Immobile, jesli Borussia chce wylozyc na niego np. 20m (cena z sufitu), to wtedy wykupujac polowke karty Immobile z Torino za 10m, zarabiamy 10m my, zarabia 10m Torino, a Borussia ma pilkarza, ktorego chciala. Sytuacja win-win.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Wolę po stokroć Candrevę niż Cerciego. Cerci to wypisz wymaluj Gio, tyle,że 2 lata później zaczął coś grać. Grają identycznie,Gio tak grał w Parmie jak teraz w Torino gra Cerci.Canrdreva w tamtym sezonie grał całkiem nieźle w Juve, nie sprawdził się ani w Romie ani we Florencji ponadto ma większe doświadczenie na arenie międzynarodowej.
- rufi8
- Juventino
W jednym z ostatnich wywiadów Marotta podkreślał, że Juve dalej będzie się wzmacniać poprzez szukanie piłkarzy wszechstronnych, więc transfer Candrevy jest wielce prawdopodobny. Co do Cerciego to mam mieszane uczucia. W Serie A w zasadzie odpalił dopiero w tym sezonie, w większych klubach sobie nie poradził. Chyba nie jest to zawodnik który podniesie nasz poziom mając na uwadze w szczególności rozgrywki europejskie. Na miejscu Marotty poszukałbym wzmocnień we Francji jak już szuka w miarę niedrogich zawodników. Takie nazwiska jak Aurier, Ayew, Valbuena czy nawet Lacazette są łakomym kąskiem i jestem przekonany, że tego lata opuszczą Ligue 1 i to wcale nie za jakieś ogromne kwoty.
- Vojtimar
- Juventino
Oddanie Immobile żeby wziąć Cerciego będzie głupotą, mam nadzieję że nasi się nie skompromitują w ten sposób.
Przeciwny również jestem oddaniu Zazy i Marrone czy kogokolwiek z młodych/młodszych za Cuadrado. Najlepiej to w ogóle pominąć tego piłkarza, za każdym razem jak go widzę to gość nie robi nic poza wiatrem. "Zwód" do boku i sprint. Zamiast niego i Cerciego powinniśmy sprowadzić Gabbiadiniego na prawe skrzydło. Gra już 3 sezon w Serie A i poczyna sobie coraz lepiej. Candreva też może być, przyda się w szerokiej kadrze.
Przeciwny również jestem oddaniu Zazy i Marrone czy kogokolwiek z młodych/młodszych za Cuadrado. Najlepiej to w ogóle pominąć tego piłkarza, za każdym razem jak go widzę to gość nie robi nic poza wiatrem. "Zwód" do boku i sprint. Zamiast niego i Cerciego powinniśmy sprowadzić Gabbiadiniego na prawe skrzydło. Gra już 3 sezon w Serie A i poczyna sobie coraz lepiej. Candreva też może być, przyda się w szerokiej kadrze.
Z Juve na dobre i złe!
- zahor
- Juventino
Dla mnie ewentualny zakup Candrevy będzie ruchem niewiele mądrzejszym niż sprowadzenie Cerciegio. Pilkarz niby lepszy, ale z pewnością nie o klasę, nie tego szukamy jeżeli planujemy liczyć się w Europie. Innymi słowy, jeżeli zarząd zacznie ofensywę transferową od prób pozyskania piłkarza Lazio, to dla mnie będzie to jasny sygnał że priorytetem jest znowu liga, plany zaistnienia w LM przekładamy o rok, ewentualnie dziesięć lat.
- pumex
- Juventino
zahor pisze:Dla mnie ewentualny zakup Candrevy będzie ruchem niewiele mądrzejszym niż sprowadzenie Cerciegio. Pilkarz niby lepszy, ale z pewnością nie o klasę, nie tego szukamy jeżeli planujemy liczyć się w Europie. Innymi słowy, jeżeli zarząd zacznie ofensywę transferową od prób pozyskania piłkarza Lazio, to dla mnie będzie to jasny sygnał że priorytetem jest znowu liga, plany zaistnienia w LM przekładamy o rok, ewentualnie dziesięć lat.

Zaletą Candrevy względem Cerciego jest to, że może on grać głębiej czyt. jest bardziej uniwersalny bo jest zwyczajnie lepszy w defensywie. Jednak to wszystko nie zmienia faktu, że będziemy stali w miejscu, jeśli oczywiście wierzyć medialnym plotkom transferowym. Na razie łączą nas albo z kimś naprawdę dobrym, na kogo niestety nie mamy większych szans, albo z zawodnikami, którzy nie przeskoczą poza poziom ligowy, nie wspominając już o jakichś leszczach a'la Peluso&Padoin. Znowu będzie element schizofrenii czyli pierdzielenie o śnie w LM i kupowanie półśrodków. Chociaż żeby mentalność zespołu poszła w stronę Europy, to już byłoby coś...

- jakku1
- Juventino
Nie wiem, czy tutaj jest jakis fan militariow albo wojska, ale kazdy kto gleboko siedzi w tych wlasnie sprawach wie, ze zakup sprzetu dla armii czy prowadzenie badan rozwojowych pod pewnym katem, nalezy rozpatrywac i oceniac kolektywnie. Nie opiniuje sie jednego ruchu w oderwaniu od obrazu calosci, bo nie na tym to polega.
Tak samo jest z transferami. Transfer Candrevy ma wielki sens, jesli:
a) zamierzamy rotowac taktyka
b) zamierzamy kupic innych skrzydlowych
Pilkarz Lazio moze nam obstawic z 5 albo 6 pozycji, na kazdej spisujac sie przynajmniej dobrze (od srodka pola, przez prawe wahadlo, konczac na prawym wingerze). Bedzie z niego swietne uzupelnienie skladu i ewentualny zmiennik dla np. Cuadrado/Cerciego/etc. Bedzie z niego takze swietna alternatywa do srodka, w razie gdybysmy potrzeowali kogos bardziej ofensywnego i o lepszych warunkach fizycznych od Marchisio.
Na chwile obecna, wydaje mi sie, ze nasz plan A zaklada zakup trzech/czterech skrzydlowych, z czego zdecydowana wiekszosc z tych nazwisk moze grac na paru pozycjach:
1) numer jeden to Cuadrado, ktory moze grac od prawego/lewego wingera po wahadlo.
2) numer dwa to Cerci: prawy winger i atak.
3) numer trzy to Candreva: srodek pola, prawe wahadlo, lewy/prawy winger.
4) numer cztery to Gabbiadini/Berardi: prawe wahadlo, atak.
To nie jest tez nierealne finansowo z kilku, prostych powodow. Dla zaklepania Cerciego poswiecimy pewnie jakiegos mlodego, zdolnego napastnika, ktorego mamy na wypozyczeniu lub wspolwlasnosci (np. Boakye). Sprzedamy pewnie tez nasza polowke Immobile (stety badz niestety). Gabbiadini/Berardi wroci za darmo. Polowke Candrevy, ktora nalezy do Lazio zbijemy cena Quagliarelli, a z Udinese dogadamy sie tak, jak zawsze.
Najwiekszy problem moze byc z Cuadrado, Agresti ostatnio pisal, ze od bardzo dawno pracujemy nad tym transferem i tutaj jest mozliwy kazdy scenariusz. Viola podobno nie chce isc na konkurs kopert z Udinese, bo wie, ze moze przegrac a sama nie ma za bardzo pieniedzy zeby wybulic z 12-15m.
Jesli Candreva wiec mialby przyjsc do takiego towarzystwa, jak sobie tutaj zaplanowali nasi wlodarze, to jednak widac w tym jakis glebszy sens.
Ja raczej pisze o tym, ze jesli chcemy miec 3 skrzydlowych i zaczac grac taktyka 433 od czasu do czasu, to musimy ich wszystkich... kupic. Bo w tej chwili nie mamy ani prawonoznego skrzydlowego, ani lewonoznego skrzydlowe, ani rezerwowego. Tutaj sie chyba wszyscy zgadzamy. Zgadzamy sie tez, ze nie stac nas na to, aby kupic Di Marie, Ribery'ego, Shaqiriego i np. Lucasa. Z naszymi zasobami finansowymi, czworka: Cuadrado, Cerci, Candreva + Gabbiadini/Berardi, to jest masksimum. Wiadomo, ze wolalbym Di Marie z Realu a nie Cerciego, ale tyle pieniedzy RACZEJ miec nie bedziemy, a sam Cerci to nie jest taki zly wybor. Szczerze? Zawsze jak ogladalem Torino Ventury w tym sezonie, to chlopak byl najlepszy na boisku. Nie wiem, czy ten talent, ktory ma Cerci wystarczy zeby ogarnac LM, ale nie skreslalbym go z gory. To dobry gracz.
Tak samo jest z transferami. Transfer Candrevy ma wielki sens, jesli:
a) zamierzamy rotowac taktyka
b) zamierzamy kupic innych skrzydlowych
Pilkarz Lazio moze nam obstawic z 5 albo 6 pozycji, na kazdej spisujac sie przynajmniej dobrze (od srodka pola, przez prawe wahadlo, konczac na prawym wingerze). Bedzie z niego swietne uzupelnienie skladu i ewentualny zmiennik dla np. Cuadrado/Cerciego/etc. Bedzie z niego takze swietna alternatywa do srodka, w razie gdybysmy potrzeowali kogos bardziej ofensywnego i o lepszych warunkach fizycznych od Marchisio.
Na chwile obecna, wydaje mi sie, ze nasz plan A zaklada zakup trzech/czterech skrzydlowych, z czego zdecydowana wiekszosc z tych nazwisk moze grac na paru pozycjach:
1) numer jeden to Cuadrado, ktory moze grac od prawego/lewego wingera po wahadlo.
2) numer dwa to Cerci: prawy winger i atak.
3) numer trzy to Candreva: srodek pola, prawe wahadlo, lewy/prawy winger.
4) numer cztery to Gabbiadini/Berardi: prawe wahadlo, atak.
To nie jest tez nierealne finansowo z kilku, prostych powodow. Dla zaklepania Cerciego poswiecimy pewnie jakiegos mlodego, zdolnego napastnika, ktorego mamy na wypozyczeniu lub wspolwlasnosci (np. Boakye). Sprzedamy pewnie tez nasza polowke Immobile (stety badz niestety). Gabbiadini/Berardi wroci za darmo. Polowke Candrevy, ktora nalezy do Lazio zbijemy cena Quagliarelli, a z Udinese dogadamy sie tak, jak zawsze.
Najwiekszy problem moze byc z Cuadrado, Agresti ostatnio pisal, ze od bardzo dawno pracujemy nad tym transferem i tutaj jest mozliwy kazdy scenariusz. Viola podobno nie chce isc na konkurs kopert z Udinese, bo wie, ze moze przegrac a sama nie ma za bardzo pieniedzy zeby wybulic z 12-15m.
Jesli Candreva wiec mialby przyjsc do takiego towarzystwa, jak sobie tutaj zaplanowali nasi wlodarze, to jednak widac w tym jakis glebszy sens.
Chodzilo mi rzecz jasna o prawego wingera, a nie wahadlo. Juz poprawilem ; )jaqb pisze:Cerci na wahadło? Przecież o bronieniu to on ma mniej więcej takie pojęcie, jakie miał Krasic. No i wydaje mi się, że przeciwnikom transferów Cerciego i Candrevy nie chodzi o to, gdzie mieliby ewentualnie grać, ale o to, że są to po prostu piłkarze za słabi, żeby zwiększyć naszą konkurencyjność w Europie, chociaż ja sam na Candrevę bym się nie obraził. Cerciego bardzo nie chcę.
Ja raczej pisze o tym, ze jesli chcemy miec 3 skrzydlowych i zaczac grac taktyka 433 od czasu do czasu, to musimy ich wszystkich... kupic. Bo w tej chwili nie mamy ani prawonoznego skrzydlowego, ani lewonoznego skrzydlowe, ani rezerwowego. Tutaj sie chyba wszyscy zgadzamy. Zgadzamy sie tez, ze nie stac nas na to, aby kupic Di Marie, Ribery'ego, Shaqiriego i np. Lucasa. Z naszymi zasobami finansowymi, czworka: Cuadrado, Cerci, Candreva + Gabbiadini/Berardi, to jest masksimum. Wiadomo, ze wolalbym Di Marie z Realu a nie Cerciego, ale tyle pieniedzy RACZEJ miec nie bedziemy, a sam Cerci to nie jest taki zly wybor. Szczerze? Zawsze jak ogladalem Torino Ventury w tym sezonie, to chlopak byl najlepszy na boisku. Nie wiem, czy ten talent, ktory ma Cerci wystarczy zeby ogarnac LM, ale nie skreslalbym go z gory. To dobry gracz.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2014, 13:51 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

- jaqb
- Juventino
Cerci na wahadło? Przecież o bronieniu to on ma mniej więcej takie pojęcie, jakie miał Krasic. No i wydaje mi się, że przeciwnikom transferów Cerciego i Candrevy nie chodzi o to, gdzie mieliby ewentualnie grać, ale o to, że są to po prostu piłkarze za słabi, żeby zwiększyć naszą konkurencyjność w Europie, chociaż ja sam na Candrevę bym się nie obraził. Cerciego bardzo nie chcę.
- zahor
- Juventino
jaqb pisze:No i wydaje mi się, że przeciwnikom transferów Cerciego i Candrevy nie chodzi o to, gdzie mieliby ewentualnie grać, ale o to, że są to po prostu piłkarze za słabi, żeby zwiększyć naszą konkurencyjność w Europie

Graja pilkarze, nie taktyka. Jezeli zawodnicy w ustawieniu 3-5-2 nie sa w stanie wyjsc z grupy, nie mowiac o walce z najlepszymi o najwyzsze cele, to najpewniej Europy nie podbija takze pilkarze o podobnych umiejetnosciach grajacy 4-3-3 ani nawet tacy, ktorzy moga grac w obu ustawieniach. Potrzebny jest po prostu skok jakosciowy, ktorego ani Cerci, ani Candreva nie gwarantuje.
- jakku1
- Juventino
Trzeba mierzyc tez sily na zamiary.zahor pisze:Potrzebny jest po prostu skok jakosciowy, ktorego ani Cerci, ani Candreva nie gwarantuje.
Nie stac nas na Di Marie, Shaqiriego, Lucasa i Levezziego. Taka jest rzeczywistosc. Powiem wiecej, mowi sie teraz, ze jesli nie sprzedamy Pogby to bedziemy miec latem do wydania znow okolo 30m/35m euro.
Jesli ja mialbym kombinowac cos z taka suma, to nie wydalbym wszystkiego jednym rzutem na np. Griezmanna, ktory tez sie przeciez moze nie sprawdzic, tylko kombinowalbym w stylu Marotty.

- zahor
- Juventino
Dobra, zle sie wyslowilem. Nie stac na pilkarza, ktory by skok jakosciowy gwarantowal, wiec kupmy takiego, ktory na takowy chociaz daje nadzieje. Takiego nowego Vidala. Wiem ze to nie takie proste, ze rownie dobrze moze wyjsc nowy Isla, ale moim zdaniem warto rzyzkowac i isc w ta strone zamiast w przecietnosc spod znaku niezlych ligowcow pokroju Cerciego.jakku1 pisze:Trzeba mierzyc tez sily na zamiary.zahor pisze:Potrzebny jest po prostu skok jakosciowy, ktorego ani Cerci, ani Candreva nie gwarantuje.
Nie stac nas na Di Marie, Shaqiriego, Lucasa i Levezziego. Taka jest rzeczywistosc. Powiem wiecej, mowi sie teraz, ze jesli nie sprzedamy Pogby to bedziemy miec latem do wydania znow okolo 30m/35m euro.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wiem że to smutne ale.. zdziwie się jeżeli Conte przedłuzy kontrakt dostając 30 milionow na transfery. Facet jedzie 3 Mistrzostwo i niestety ale nawet wygranie LE nie spełni jego ambicji. On chce LM w ciagu 2 lat,a przykład PSG pokazuje że trzeba inwestować.jakku1 pisze:Trzeba mierzyc tez sily na zamiary.zahor pisze:Potrzebny jest po prostu skok jakosciowy, ktorego ani Cerci, ani Candreva nie gwarantuje.
Jesli ja mialbym kombinowac cos z taka suma, to nie wydalbym wszystkiego jednym rzutem na np. Griezmanna, ktory tez sie przeciez moze nie sprawdzic, tylko kombinowalbym w stylu Marotty.
Przy sprzedaży za 75-80 mil Pogby zrobi sie 120 milionow i to chyba jest kwota ktora juz nam pozwoli zaszalec.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.