Wszystko o Squadra Azzurra
- forzajuveooo
- Juventino
Niektorzy, a wlasciwie wiekszosc to o kadrze Wloch ma takie pojecie jak ja o malarstwie. Matri nigdy wielkim zawodnikiem nie był, nie był też żadnych talentem. W reprezentacji U21 praktycznie nie istniał, w przeciwienstwie do Pazziniego, czy omawianego tu Osvaldo, ze nie wspomne o Giovinco, Rossim, czy Balotellim, bo to były gwiazdy ostatnich kilku lat młodziezówki. Matri wczesniej strzelał w sredniaku Cagliari, dopiero przejscie do Juve dodało mu sporo do fejmu, strzelał fakt, ale minelo tylko pol roku, zreszta powolanie do kadry dostał i spisal sie doskonale, pamietamy gola po wspanialej akcji giovinco i podaniu pietką do matriego. Potem meczów było mało, toć kadra gra co około 3 miesiace. Przyszły wakacje, brak spotkan, potem Matri był kontuzjowany, wiec kolejne powołania na zgrupowania go omineły. Dlaczego nie ma go dziś, a jest Osvaldo? Nie wiem, Matri w tym sezonie nie zachwyca, a widocznie Prandelli chce sprawdzic bramkostrzelnego Włocha, ktory przeciez został nieco zapomniany na plw. ap., a w hiszpani strzelał i to sporo. Mysle, ze sklad napastników na euro bedzie wygladal nastepujaco: Matri, Balotelli, Rossi, Giovinco, Pazzini. O miejsce powalcza jeszcze Quagliarella, Osvaldo i Gilardino.
- pan Zambrotta
- Juventino
człowieku, jest południe. nie powinieneś teraz obracać się w swoich biznesowych kręgach ? :lol: jesteś tu tak krótko, a stałeś się pośmiewiskiem tego podwórka, kreatorze mody Everlast&Dolce Gabbanaforzajuveooo pisze:Niektorzy, a wlasciwie wiekszosc to o kadrze Wloch ma takie pojecie jak ja o malarstwie.

zwłaszcza Fabio Q., który na boisku występuje siedemdziesiąt razy rzadziej od Matriego \o/forzajuveooo pisze: O miejsce powalcza jeszcze Quagliarella, Osvaldo i Gilardino.
- forzajuveooo
- Juventino
70 razy rzadziej powiadasz? Ciekawe wyliczenia :lol:pan Zambrotta pisze:zwłaszcza Fabio Q., który na boisku występuje siedemdziesiąt razy rzadziej od Matriego \o/forzajuveooo pisze: O miejsce powalcza jeszcze Quagliarella, Osvaldo i Gilardino.
Widzisz, chęć dogryzienia mojej personie sprawia, że wyłącza Ci się myslenie. Euro jest za 9 miesięcy, pod koniec maja przyszłego roku Prandelli ogłosi kadrę. Quagliarella ma o wiele wiele wieksze doswiadczenie od Matriego, nie tylko reprezentacyjne. To, że nie grał przez ostatnie miesiące, nie wiem, czy wiesz, ale spowodowane było tym, że był kontuzjowany! Tak, tak! To nie żart! Jak więc miał grać tyle co Matri? Jak wspomniałem, do euro mamy niespełna 9 miesiecy, Quagliarella zacznie grać, jeśli nie w Juventusie to na 100% odejdzie zimą do Fiorentiny, czy w innym kierunku, gdzie będzie grał regularnie i jestem przekonany, że miejsce w kadrze sie dla niego znajdzie. Czy kosztem Balotelliego, Matriego, czy kogoś kontuzjowanego, to się okaże.
- @D@$
- Juventino
W zasadzie to do stylu Prandelliego w którym brylują Rossi i Cassano a żaden nie jest "typową 9" (choć Antonio się nadaje i do takiej roli - patrz jego gra w Romie), bardziej by chyba pasował Quagliarella niż Matri. Oczywiście póki co nie ma o tym mowy, skoro Fabio Q. nie łapie się do skladu w klubie.pan Zambrotta pisze:zwłaszcza Fabio Q., który na boisku występuje siedemdziesiąt razy rzadziej od Matriego \o/forzajuveooo pisze: O miejsce powalcza jeszcze Quagliarella, Osvaldo i Gilardino.
@forzajuveoo - nie zapomniałes w tych typowaniach o Cassano? Jest trochę pieprzniety, ale w reprezentacji jest zdaje się jednym z tych od których Prandelli zaczyna ustalanie składu.
Głupia sprawa z tym Osvaldo, dwa dni temu nie wiedziałem nawet że jest Włochem

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
pan Zambrotta pisze:@Maly, wszystko ok, ale żeby powołać Osvaldo, a nie Matriego... ?
no to chyba właśnie Matri ma 1 gola i nie gra zawsze a Osvaldo 3 gole i zawsze po 90 minut, w oddanych strzałach 15 do 4... nie wiem o jakiej dyspozycji mówicie i o co macie pretensjeMietson pisze:generalnie go nie winię bo dyspozycja w klubie często nie idzie w parze z grą w kadrze.
pisałem o kwestiach piłkarskich to raz, dwa - Włochów, o ile nie zauważyłeś, nie stać na omijanie takich zawodników nawet jeśli nie mają w głowach poukładane do końca, a Prandelli po każdym ich wybryku omijał ich przy najbliższej okazji dając im do zrozumienia, że muszą się poprawićdeszczowy pisze:1. Cassano i Balotelli? Dwóch piłkarzy, którzy byliby w stanie rozwalić każdą drużynę, sam nie wiem, który głupszy. Chyba jednak Mario.
gwarantuje dużo lepszą grę głową i dużo lepsze odnajdywanie się w polu karnym przeciwnika, na dziś Włosi nie mają podobnego zawodnika i tyle, gra Matriego opiera się na szybkości, często kontratakach a nie na boiskowym sprycie i ustawianiu siędeszczowy pisze:2. Pazzini gwarantuje? Póki co gwarantuje wygodę ławki rezerwowych Interu.
dziś możesz się śmiać ale już niedługo wspomnisz moje słowa (chociaż nie, pewnie już jutro o nich zapomniszdeszczowy pisze:3. "sprzedać to go nie sprzedamy nigdy nawet za 10mln" - powiedziała wyrocznia.

nie wiem co z tym Leżajskiem ale nie uważam się za hejtera Matriego, po prostu nie prezentuje on poziomu reprezentacji, nie był, nie jest i nigdy nie będzie warty 18mln które za niego zapłaciliśmy, pomyśl chwilę... 18mln... kogo można byłoby za to kupić... ale też komu ewentualnie można by go sprzedać za więcej niż 10mln...deszczowy pisze:Stary, ja byłem ostrym hejterem Matriego. Fanbojem nie jestem, ale docenić umiem. A z każdym twoim postem umacniam się w przekonaniu, że drugi taki jak Ty, to chyba tylko w Leżajsku.

na dziś jest naszym 2 napastnikiem bo Conte ma jakąś niechęć do FaQ albo ten jest pod formą (a DP wiadomo - wiek), ale już niedługo może być napastnikiem nr 3 a my chcąc grać w LM będziemy musieli mieć jeszcze podnieść poziom drużyny i jak myślisz - zaczniemy odstawiać nr 1 i 2 czy jednak od końca?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- forzajuveooo
- Juventino
Adaś oczywiscie masz racje z tym Cassano, wiedzialem, ze kogos mi tu brakuje 

- Pan Mietek
- Juventino
No ok ale w takim razie zauważ, że Matri dostał szansę w kadrze i ją wykorzystał najlepiej jak mógł więc nie rozumiem czemu nie dostaje kolejnych powołań.Maly pisze:no to chyba właśnie Matri ma 1 gola i nie gra zawsze a Osvaldo 3 gole i zawsze po 90 minut, w oddanych strzałach 15 do 4... nie wiem o jakiej dyspozycji mówicie i o co macie pretensjeMietson pisze:generalnie go nie winię bo dyspozycja w klubie często nie idzie w parze z grą w kadrze.
No raczej nikt nie będzie o niego walczył ale ja przede wszystkim uważam, że nie ma najmniejszej potrzeby sprzedawania go bo po Mirku jest naszym najlepszym napastnikiem.Maly pisze:dziś możesz się śmiać ale już niedługo wspomnisz moje słowa (chociaż nie, pewnie już jutro o nich zapomniszdeszczowy pisze:3. "sprzedać to go nie sprzedamy nigdy nawet za 10mln" - powiedziała wyrocznia.), jak przychodził Melo i Amauri też się pewnie śmiałeś ale czy dziś jest ci do śmiechu?
A co do tej kwoty - nie ogarniam o co chodzi. Jak piłkarz jest wciąż w dobrym wieku i strzela w sezonie 20 bramek to jasne jest, że wart jest jednak trochę więcej niż 10 mln. Może szkoda, że się nie udało utargować trochę tej ceny ale ja nie zamierzam narzekać. interowcy zapłacili więcej za Pazziniego i korzyści z niego mają podobne a nie narzekają.
- De Rossi
- Juventino
Ale do czego się przyczepiasz, bo sam nie wiem. Napisał, że Matri nie osiągnie nigdy poziomu sportowego Cassano i Balotellego. Sama prawda. Druga sprawa. Jeszcze wam się nie znudziło to pieprzenie "Cassano zniszczy każdą drużynę od środka"? On ma trudny charakter, ale w szatni jest - jak wspominają jego byli koledzy z drużyn - drużynowym błaznem. On - jak wspominają jego byli koledzy z drużyn - buduje dobrą atmosferę.deszczowy pisze:1. Cassano i Balotelli? Dwóch piłkarzy, którzy byliby w stanie rozwalić każdą drużynę, sam nie wiem, który głupszy. Chyba jednak Mario.
Być może Pazzini bardziej pasuje Prandellemu, bardziej pasują mu cechy Pazziniego - spryt, ustawienie się, zastawianie, gra głową. Cesare zna go dobrze z czasów Fiorentiny. W ostatnich 3 meczach eliminacyjnych strzelił 2 bramki - znaczy, że się odpłaca. Poza tym tutaj Twoją tezę również można o kant dupy rozbić, ponieważ Pazzini zasiadł w tym sezonie 2 razy na ławce - dokładnie w 2 pierwszych spotkaniach. W 3 wyszedł w pierwszym składzie i od tego meczu (z Trabzonem) - czyli dokładnie w pięciu kolejnych meczach - zawsze grał. Bilans? 5 meczów - 2 bramki, 1 asysta.deszczowy pisze:2. Pazzini gwarantuje? Póki co gwarantuje wygodę ławki rezerwowych Interu.
Osvaldo to również były podopieczny Prandellego. Cesare zawdzięcza mu dużo, bowiem w końcówce sezonu 2007/08 chłopak wywalczył mu Ligę Mistrzów. Nie chodzi tutaj o bramkę z przewrotki przeciwko Torino, ale o bardzo dobrą grę w ostatnich spotkaniach. Prandelli go zna, Osvaldo w Hiszpani się rozwinął, a teraz w 5 meczach strzelił 3 bramki, więc dlaczego miałby nie dostać powołania? Przyznam, że nie zdążyłem obejrzeć jeszcze ani jednego spotkania Romy w tym sezonie (mecz z Atalantą właśnie ściągam), więc nie wiem co obecnie prezentuje poza golami. Ja pamiętam, że chłopak potrafił minąć rywala, klepać z kolegami, grał technicznie.pan Zambrotta pisze:@Maly, wszystko ok, ale żeby powołać Osvaldo, a nie Matriego... ?
Nie miał prawa istnieć skoro w niej nie grał. Ale to o niczym nie świadczy, było wiele gwiazd w U21, które dzisiaj pałętają się po 2 ligach, a są też i tacy którzy nigdy w niej nie zagrali, a później zdobywali Złote Buty.forzajuveooo pisze:W reprezentacji U21 praktycznie nie istniał, w przeciwienstwie do Pazziniego, czy omawianego tu Osvaldo, ze nie wspomne o Giovinco, Rossim, czy Balotellim, bo to były gwiazdy ostatnich kilku lat młodziezówki.
Oby nie. Jakiej siary? że będzie symulował? pajacował? co z tego. Łatki "symulantów, oszustów, zabójców futbolu" Włosi nie pozbędą się nigdy, a Balotelli to gracz który może dreptać, spać, pajacować, a nagle się obudzi i zapewni drużynie wygraną. On pojdzie na Euro, jestem przekonany, pogódź się.@D@$ pisze:oby z tej listy wypadł Balotelli, bo siary narobi na mistrzstwach.
Agrentyńczyk z włoskim paszpotem, barwy Italii reprezentuje od 2007 roku.@D@$ pisze:Głupia sprawa z tym Osvaldo, dwa dni temu nie wiedziałem nawet że jest Włochem
- forzajuveooo
- Juventino
O tym właśnie mówię. Chłopak pojawił się znikąd, w przeciwieństwie do reszty. Prawdopodobienstwo, ze zniknie z czołówki rownie szybko co sie pojawił jest duże, a jak wspomniales wyżej Osvaldo to gracz Prandelliemu znany, w ogóle wszystkim znany, choc ostatnio zapomniany. Jesli Matri nie bedzie w tym sezonie strzelał jak w poprzednim to po prostu jego wyczyn z poprzedniego sezonu, zostanie uznany za jednorazowy wybryk i tyle. Wiem, wiem, w Cagliari tez strzelał sezon wczesniej, ale to nie był poziom reprezentacyjny. Spisze sie w Juve i jestem pewien, ze znajdzie sie w kadrze, Prandelli to rozsadny facet. Wracajac do poprzedniego watku: Gwiazd U21, które pałetaja sie po 2 ligach sobie nie przypominam szczerze mówiac, przynajmniej jesli chodzi o Włochów. Racja, ze wielu nie wyrosło na tych, na których ich promowano (patrz Bonera, czy kompletny wynalazek, który pojechał na Euro 2004, czyli Ferrari, zapewne pamietasz), ale spójrz sobie na kadrę mistrzowska z 2000 i 2004 roku, wiele nazwisk to znani i solidni gracze, którzy odgrywali mniejsze, czy wieksze role w dorosłej kadrze. Z ostatnich lat na pewno nie można nie wyróżnić kilku bramkarzy, ponad to Chielliniego, Abate, Antoniniego, Giovinco, Marchisio, Balotelliego, Rossiego czy Pazzo. Aż sie dziwnie to pisze dziś, jesli człowiek sobie uswiadomi, ze jeszcze kilka lat wstecz ogladał tych chłopaków na eurosporcie gdzies w młodziezowych turniejach, czas leci ostro i dziś mówimy juz tu o gwiazdach wartych miliony euro.De Rossi pisze:Nie miał prawa istnieć skoro w niej nie grał. Ale to o niczym nie świadczy, było wiele gwiazd w U21, które dzisiaj pałętają się po 2 ligach, a są też i tacy którzy nigdy w niej nie zagrali, a później zdobywali Złote Buty.forzajuveooo pisze:W reprezentacji U21 praktycznie nie istniał, w przeciwienstwie do Pazziniego, czy omawianego tu Osvaldo, ze nie wspomne o Giovinco, Rossim, czy Balotellim, bo to były gwiazdy ostatnich kilku lat młodziezówki.
ps
niektórym nadal zawiść i nienawiść do interu i wszystkiego co z nim związane, nadal przyćmiewa rzeczywistość. Ranocchia i Balotelli to przyszłosc reprezentacji, pogódzcie sie z tym.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Balotelli to przeszłość Interu.forzajuveooo pisze:niektórym nadal zawiść i nienawiść do interu i wszystkiego co z nim związane, nadal przyćmiewa rzeczywistość. Ranocchia i Balotelli to przyszłosc reprezentacji, pogódzcie sie z tym.
- De Rossi
- Juventino
Może za mocno powiedziane, ale np. Daniele Dessena, był liderem środka pola reprezentacji (tej z Giovinco, Cigarinim itd. która jechała do Szwecji w roli jednych z głównych faworytów), później zgasł, a dzisiaj walczy z Sampdorią o powrót do Serie A (z tego co widziałem, zagrał do tej pory w jednym meczu), Rosina, który z poprzednią reprezentacją (ta z Montolivo, Aquilanim, Nocerino, Pazzinim, Rossim, Chiellinim, Criscito, Andreollim, Mottą) jechał w roli faworytów do Holandii, był niesamowity, mijał rywali jak tyczki, w Torino przez 1,5 roku ośmieszał rywali w Serie A, dziś ... no właśnie co z nim? u ruskich grzeje ławki? Andrea Russotto w pewnym momencie był gwiazdą U21, wcześniej błyszczał w młodszych reprezentacjach, a do dzisiaj nie jest wstanie zagościć w Serie A. Błyszczenie w młodzieżówce nie zawsze przenosi się na dorosły futbol - jak i odwrotnie. Chodzi mi po prostu o to, że nie można patrzeć na Matriego przez pryzmat reprezentacji młodzieżowej, bo to śmieszne.forzajuveooo pisze:Wracajac do poprzedniego watku: Gwiazd U21, które pałetaja sie po 2 ligach sobie nie przypominam szczerze mówiac, przynajmniej jesli chodzi o Włochów.
Ferrariego szkoda, naprawdę świetnie się zapowiadał.forzajuveooo pisze:Racja, ze wielu nie wyrosło na tych, na których ich promowano (patrz Bonera, czy kompletny wynalazek, który pojechał na Euro 2004, czyli Ferrari, zapewne pamietasz),
Kiedyś oglądałem wszystkie mecze młodzieżówki na Rai, najbardziej żałuję, że Russotto nigdy nie był wstanie się wybić. W reprezentacji przypominał młodego Alexa.forzajuveooo pisze:Aż sie dziwnie to pisze dziś, jesli człowiek sobie uswiadomi, ze jeszcze kilka lat wstecz ogladał tych chłopaków na eurosporcie gdzies w młodziezowych turniejach, czas leci ostro i dziś mówimy juz tu o gwiazdach wartych miliony euro.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
obawiam się, ze 10 może nie strzelić
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- @D@$
- Juventino
Podejrzewam że się nie dogadamy, bo już raz na ten temat dyskutowaliśmy. Rozumiem twój punkt widzenia, ale ja mam dalej swój. To bujda że na mundial czy euro bierze się 23 najlepszych w danym kraju zawodników. Blizsze jest rozumienie że bierze się najlepszych na swoich pozycjach, ale to też nie prawda w 100 %. Bierze się 23 zawodników którzy stworzą najlepszą możliwą drużynę. I zgadzam się, że trzeba wyjść czasem ponad animozje, Lippi w 2006 wprawdzie zrezygnował z Cassano ktorego nie lubił i nie lubi, ale Materazzi+Gattuso+Zambrotta+De Rossi+Camoranesi+Totti to była iście mieszanka wybuchowa i do tego momentu to są argumenty za Balotellim. Niemniej nie uważam, że zabranie rozkapryszonej gwiazdki to dobry pomysł. Tamtą reszte można okiełznać założeniami taktycznymi, grali agresywnie (obrońca Interu nawet coś więcej niż agresywnie) ale jednak dla dobra drużyny z lepszym lub gorszym skutkiem, ale dla dobra. Balotelli mam wrażenie gra pod siebie i tylko pod siebie, wiadomo, wynik ważny, ale gdy cień szansy by zakonczyć samemu akcję to to robi, nawet jak kolega jest ustawiony lepiej. Wszystko mówi sparing przedseznowy MC, wiadomo, był to mecz o nic, więc można było "się pobawić", ale jednak jak coś takiego przyjdzie mu do łba w meczach kadry to skutek może być opłakany a obaj wiemy, że w jego przypadku nie mozna tego wykluczyć.De Rossi pisze:Oby nie. Jakiej siary? że będzie symulował? pajacował? co z tego. Łatki "symulantów, oszustów, zabójców futbolu" Włosi nie pozbędą się nigdy, a Balotelli to gracz który może dreptać, spać, pajacować, a nagle się obudzi i zapewni drużynie wygraną. On pojdzie na Euro, jestem przekonany, pogódź się.
Kolejna sprawa, symulowanie. Mówisz że Italia nie pozbędzie się tej łatki? Z Balotellim napewno nie, a tak pólserio to jest najlepszy moment na zdarcie tego stereotypu, patrząc co robią pewni zawodnicy w pewnych klubach, nie chcę uogólniać, więc nie będę rozwijał, ale w także w reprezentacjach innych też takie rzeczy mają miejsce. Nie da się ukryć, że udział Mario na euro jest prawdopodobny, ale ja tego zwolennikiem nigdy nie będę. I wbrew temu co piszecie, we Włoszech jest z kogo wybierać: Rossi i Cassano to pewniaki, raczej Pazzini, co najmniej dwóch z trójki: Giovinco-Matri-Quagliarella i będę zadowolony

Osvaldo? Nie skreślam i nie mam zamiaru się teraz przejmować, że on jest a nie Matri, póki co mamy początek sezonu i nie wiadomo do końca kto w jakiej jest/będzie formie.
- pumex
- Juventino
Moim zdaniem nie ma szans. Szanuję Matriego, nawet darzę go szczyptą sympatii, ale wątpię, żeby zagrał w tym sezonie więcej niż 20 spotkań w pełnym wymiarze wymiarze czasowym (lub więcej niż 70min na boisku). To dyskredytuje go do zdobycia tych 20 goli w sezonie, no chyba, że jest meeega napastnikiem, tylko my jeszcze o tym nie wiemyVimes pisze:Moim zdaniem, Matri musi potwierdzić swoją klasę w obecnym sezonie, a przez potwierdzenie rozumiem zdobycie co najmniej 20 bramek w Serie A.