Polacy w ligach zagranicznych
- Ya-Qb 25
- Juventino
nom a Jeleń chyba z 11 bramek ma jak na francuską Lig Ę to sporo 8)białas pisze:nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Auxerre Jelenia i Dudki znajduje się na drugim miejscu Ligue 1. na 5 kolejek przed końcem sezonu, zespół zajmuje drugie miejsce ze stratą 5 punktów do OM i z przewagą 4 pkt. nad OL. nie spodziewałem się tak dobrego sezonu w wykonaniu zespołu Polaków...
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- oliver
- Juventino
Ja nie spodziewałem się tego
http://www.dailymotion.pl/video/xczsi6_ ... anal_sport
02:50
Coś Fabiański nieradzi sobie najlepiej. Bramkarze Smudy coś szwankują nie wspominając już o Fabianie i jego występie z Porto, Szczęsnym, rezerwowym Kuszczaku który chyba jest 3 bramkarzem w MU i Pawełku. Kogo on tam jeszcze powoływał? tak tak Smuda. Czas schować dumę do plecaka i powołać Boruca.
Coś Fabiański nieradzi sobie najlepiej. Bramkarze Smudy coś szwankują nie wspominając już o Fabianie i jego występie z Porto, Szczęsnym, rezerwowym Kuszczaku który chyba jest 3 bramkarzem w MU i Pawełku. Kogo on tam jeszcze powoływał? tak tak Smuda. Czas schować dumę do plecaka i powołać Boruca.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Anders Friden
- Juventino
Z tymi bramkarzami to racja, a co do Fabiana to w tym sezonie naprawdę puszcza "buble" jak już się w ogóle pojawi na boisku.oliver pisze:Ja nie spodziewałem się tego
Jest jeszcze Przemysław Tytoń z Rody Kerkrade http://www.eredivisie.pl/index.php?dzial=pilkarz&id=176 , http://www.eredivisie.pl/index.php?dzia ... kul=167958 , podobno zbiera niezłe noty jest młody i przede wszystkim gra co jest najistotniejsze dla bramkarza, więc być może warto go chociaż sprawdzić.
- Safin
- Juventino
Podobno sprowadzeniem Tytonia było zainteresowane PSV, ale coś temat ucichł.Anders Friden pisze:Z tymi bramkarzami to racja, a co do Fabiana to w tym sezonie naprawdę puszcza "buble" jak już się w ogóle pojawi na boisku.oliver pisze:Ja nie spodziewałem się tego
Jest jeszcze Przemysław Tytoń z Rody Kerkrade http://www.eredivisie.pl/index.php?dzial=pilkarz&id=176 , http://www.eredivisie.pl/index.php?dzia ... kul=167958 , podobno zbiera niezłe noty jest młody i przede wszystkim gra co jest najistotniejsze dla bramkarza, więc być może warto go chociaż sprawdzić.
Trzeba podkreślić również, że strzelił w Jupiler League gola Jańczyk - swojego 16 w Belgii.
A po za tym Żewłakow i Kosowski. Rozbrykali sie :rotfl:
- steru
- Qualità Juventino
Tytoń to narazie piłkarz o którym się mawia "perspektywiczny". Nie widzę sensu, żeby przenosił się do silniejszego PSV i był tam trzecim bramkarzem. Czasu ma jeszcze dużo więc nie powinien się spieszyć z takimi decyzjami.
Co do Jelenia to fajny jubileusz mu pyknął. 40 bramek w lidze francuskiej jakieś wrażenie musi robić. Oby jego drużyna zakwalifikowała się do LM, a Jeleń pozostał w klubie, bo ewidentnie widać że tam jest doceniany i ma idealne warunki do gry. Po zmianie drużyny wszystko się może zdarzyć...
Na koniec mam nadzieję, że w następnym sezonie będziemy w tym temacie rozmawiać o bramkach Lewandowskiego, najlepiej w Bundeslidze. Jak kiedyś byłem przeciwny jego wyjazdowi, tak teraz jestem pewien że da sobie radę. Uważam że Borussia jest idealnym miejscem do jego dalszego rozwoju i ostatnim przystankiem przed transferem do ligi angielskiej.
Co do Jelenia to fajny jubileusz mu pyknął. 40 bramek w lidze francuskiej jakieś wrażenie musi robić. Oby jego drużyna zakwalifikowała się do LM, a Jeleń pozostał w klubie, bo ewidentnie widać że tam jest doceniany i ma idealne warunki do gry. Po zmianie drużyny wszystko się może zdarzyć...
Na koniec mam nadzieję, że w następnym sezonie będziemy w tym temacie rozmawiać o bramkach Lewandowskiego, najlepiej w Bundeslidze. Jak kiedyś byłem przeciwny jego wyjazdowi, tak teraz jestem pewien że da sobie radę. Uważam że Borussia jest idealnym miejscem do jego dalszego rozwoju i ostatnim przystankiem przed transferem do ligi angielskiej.
- FalsoVero
- Juventino
Fabiański stał się pośmiewiskiem na wyspach za to Artur "Borubar" Boruc został wyróżniony.
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Boru ... omosc.html
Interwencja z 45 sekundy coś niesamowitego.
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Boru ... omosc.html
Interwencja z 45 sekundy coś niesamowitego.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Wojtek
- Juventino
Irek Jeleń strzelił znowu 2 bramki a jego Auxerre wygrało 0-3 :-D
2 pkt straty do Marsylii ale jeśli Marsylia dzisiaj wygra swój mecz będzie 5 pky a za tydzień Auxerre gra z Marsylią...
A tu 2 bramki Polskiego napastnika --> link
PS.1 gol cudowny
Polak potrafi
2 pkt straty do Marsylii ale jeśli Marsylia dzisiaj wygra swój mecz będzie 5 pky a za tydzień Auxerre gra z Marsylią...
A tu 2 bramki Polskiego napastnika --> link
PS.1 gol cudowny
- Safin
- Juventino
Jeleń sadzi bramkę za bramką, Auxerre ma nadal szansę na mistrza. Kto by pomyślał? Oby tak dalej, Maryslia mogłaby dzisiaj zgubić pkt ale to raczej wątpliwe.
Warto też wspomnieć ze bramkę dla Steaua strzelił, dawno juz zapomniany Golański.
Warto też wspomnieć ze bramkę dla Steaua strzelił, dawno juz zapomniany Golański.
- białas
- Juventino
Auxerre z szansami na mistrza, ale nie wierzę w to, że OM da sobie wyrwać tytuł. za długo mistrzostowo omijało Marsylię, żeby teraz, z taką przewagą punktową, oddać zwycięstwo w lidze innemu zespołowi. o ile Marsylia w pierwszej części sezonu była dosyć chimeryczna, to teraz idzie im całkiem nieźle, zwłaszcza, że na decydujące mecze wrócił najlepszy strzelec zespołu. pozostały 3 mecze, z czego Auxerre i OM w piątek zagrają ze sobą. ja jednak stawiam na OM.pikito pisze:Jeleń sadzi bramkę za bramką, Auxerre ma nadal szansę na mistrza. Kto by pomyślał? Oby tak dalej, Maryslia mogłaby dzisiaj zgubić pkt ale to raczej wątpliwe.
niemniej kolejne bramki Jelenia wpadają, ma całkiem dobry sezon. będzie miał w czym wybierać, ale dla niego to ostatni dzwonek, żeby zagrać w zespole, który wystąpi w LM. pozostaje tylko pytanie, czy gdziekolwiek musi odchodzić, skoro jego zespół najpewniej zagra w Lidze Mistrzów.
- Safin
- Juventino
Media pokroju Onetu trabia juz od jakiegoś czasu o transferze Piszczka. Najczesciej wymienia się BVB.
Moze byc ciekawie, bo Piszczek ogolnie to dość ciekawy "grajek" do tego możę odejsc za darmo.
Mysle ze transfer do drużyny z 1 Bundesligi to jedyne wyjscie nie wierze, że bedzie "kiblował" z Herthą w 2 Bundeslidze. Szczerze to nie widziałem go w tym sezonie w akcji, ale w poprzednim sezonie spisywał sie dość dobrze, takze polska kolonia w BVB?
Wie ktoś może jaka jest sytuacja z Obraniakiem? Mówiło sie cos o Pireusie, ostatnio Auxerre. Do kiedy on ma kontrakt ?
Moze byc ciekawie, bo Piszczek ogolnie to dość ciekawy "grajek" do tego możę odejsc za darmo.
Mysle ze transfer do drużyny z 1 Bundesligi to jedyne wyjscie nie wierze, że bedzie "kiblował" z Herthą w 2 Bundeslidze. Szczerze to nie widziałem go w tym sezonie w akcji, ale w poprzednim sezonie spisywał sie dość dobrze, takze polska kolonia w BVB?
Wie ktoś może jaka jest sytuacja z Obraniakiem? Mówiło sie cos o Pireusie, ostatnio Auxerre. Do kiedy on ma kontrakt ?
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Do końca czerwca 11'. Prawdopodobne, że Lille opchnie Ludo, bo nie gra już w tym sezonie w Lille pierwszych skrzypiec. A to letnie mercato będzie ostatnią poważną okazją do sprzedaży Polaka przed wygaśnięciem jego kontraktu.Safin pisze: Wie ktoś może jaka jest sytuacja z Obraniakiem? Mówiło sie cos o Pireusie, ostatnio Auxerre. Do kiedy on ma kontrakt ?
- Safin
- Juventino
Zeby tylko nie przeszedł do jakis ogórków. W bundeslidze mysle ze poradziłby sobie, a przejscie do druzyn we Francji z po za wielkiej 3-4 to juz bedzie krok w tył.
Swoja droga dziwne to troche, zawsze gdy grał dostawał dobre noty. Wiec tak jak mówisz pewnie to nie kwestia formy, a tego ze po sezonie odchodzi.
Swoja droga dziwne to troche, zawsze gdy grał dostawał dobre noty. Wiec tak jak mówisz pewnie to nie kwestia formy, a tego ze po sezonie odchodzi.
- Wojtek
- Juventino
No ciekawie byłoby Piszczek,Lewandowski i Kuba w BVB :lol:Safin pisze:Media pokroju Onetu trabia juz od jakiegoś czasu o transferze Piszczka. Najczesciej wymienia się BVB.
Szkoda tylko że Kuba mało gra z powodu na kontuzje ale 3 polaków w BVB całkiem fajnie ale pewnie Piszczek byłby tylko rezerwowym...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Przypominam sobie jak w tamtym sezonie z Auxerre odszedł świetny Khalenberg, który grał Irkowi naprawdę świetne piły, a w tym sezonie w Wolfsburgu jakoś o nim głucho. Tak, więc Bundesliga to chyba średni grunt dla Francuzów. Choć z drugiej strony taki Grafite rozbrykał się po przejściu z Le Mans do właśnie "Wilków"Safin pisze:Zeby tylko nie przeszedł do jakis ogórków. W bundeslidze mysle ze poradziłby sobie, a przejscie do druzyn we Francji z po za wielkiej 3-4 to juz bedzie krok w tył.
Ludo powinien zostać we Francji.
- Safin
- Juventino
No. ok Francja, ale gdzie?
Bo jego odejście jak mówilismy wczesniej jest raczej pewne. A tylko Auxerre było niby zainteresowane Ludo.
Monaco słabe, w PSG straszne rotacje składem, a Dordeux, OM, OL jak narazie nie wyraziło zainteresowania.
Ale, ale w jakims wywiadzie stwierdził nawet ze rozwazy propozycje z ligi polskiej. Moze Widzew :rotfl: wchodzi do Ekstraklasy potrzebuje wzmocnień
Oczywiscie nie obrazając Widzewa
Bo jego odejście jak mówilismy wczesniej jest raczej pewne. A tylko Auxerre było niby zainteresowane Ludo.
Monaco słabe, w PSG straszne rotacje składem, a Dordeux, OM, OL jak narazie nie wyraziło zainteresowania.
Ale, ale w jakims wywiadzie stwierdził nawet ze rozwazy propozycje z ligi polskiej. Moze Widzew :rotfl: wchodzi do Ekstraklasy potrzebuje wzmocnień