Orange Ekstraklasa 2007/2008

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2008, 21:31

Paradoksalnie każda drużyna ( z tych co mają większość stadionu u siebie zapełnione na meczu) jest lepsza na wyjazdach :) A to dlatego, że trudno zorganizować cały stadion do płynnego dopingu, a na wyjazd jedzie najsilniejsza ekipa, grupa ludzi, którzy od lat razem kibicują i łatwiej ogarnąć cały doping ;)

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2008, 17:11

Przed Nami nowa kolejka, więc potypuje troche :wink:

Łódzki KS -Zagłębie Lubin X
Cracovia-Widzew Łódź 1
Jagiellonia Białystok-GKS Bełchatów 1
Ruch Chorzów-Lech Poznań 2
Odra Wodzisław Śląski-Górnik Zabrze 1
Polonia Bytom-Wisła Kraków 2
Legia Warszawa-Korona Kielce 1
Groclin -Zagłębie Sosnowiec 5-0

:prochno:

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2008, 17:21

To ja też typuje. (pierwszy raz) :wink:

Łódzki KS -Zagłębie Lubin 2
Cracovia-Widzew Łódź x
Jagiellonia Białystok-GKS Bełchatów 2
Ruch Chorzów-Lech Poznań 2
Odra Wodzisław Śląski-Górnik Zabrze x2
Polonia Bytom-Wisła Kraków 2
Legia Warszawa-Korona Kielce 1
Groclin -Zagłębie Sosnowiec 1

ale do samego typowania wyniku ten wątek nie jest. Kilka słow o meczu by sie przydało
/kouba

:wink: Przepraszam
Cracovia - Widzew: Ciekawy mecz. Widzew może sporo krakowianom namieszać.
Polonia - Wisła: Myślę że Wiślacy łatwo poradzą sobie z Bytomiem.
Groclin - Zagłębie: Jak wyżej. Na plus Groclin ma to że grają u siebie
Legia - Korona: Myślę że Legia poradzi sobie z koroną która jak na razie nie gra znakomicie
Ostatnio zmieniony 28 marca 2008, 14:20 przez darek, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2008, 11:16

Rankingi kibiców to taka zabawa i każdy wie które ekipy są mocne a które słabe i jak się prezentują a wyższość frekwencji nad oprawą i śpiewem oraz wyjazdem to już delikatne kwestie z których nikt nie będzie zadowolony. Pozatym 2 miejsce dla Legii teraz to chyba jakaś pomyłka, kiedy my tylko na wyjeździe robimy cokolwiek, chyba ,że uznajecie ,że nawet i tak was wyprzedzamy;) Ale mi się wydaje ,że jednak nie. Chyba ,że to jakaś forma solidaryzowania się z nami ze względu na chorą sytuacjęna Łazienkowskiej, jakiemukolwiek wrogowi nie życzę takeigo zarządu :) To ,że Lecha dużo było w Łodzi to jakieś chwilowe animozje między tymi ekipami :P ale już się skończyło :)
Co do psów i ZOMO to napisane jest wszystko na forum które linki podano wcześniej a nic nowego chyba nie wymyślimy :(
a na deser w tym samym czasie w gazecie wyborczej( tfu):
http://www.legialive.pl/news/25363_Sarz ... iboli.html
http://www.legialive.pl/news/25373_Publ ... prasy.html
http://www.legialive.pl/news/25375_Publ ... ylety.html

ja nie mam więcej pytań o działaczy, psy, ZOMO, szczeżóje, prewensje, układy, telewizję, prasę i radio .

Łódzki KS -Zagłębie Lubin 2x monotonia
Cracovia-Widzew Łódź x1 nudy
Jagiellonia Białystok-GKS Bełchatów 1x ile to już meczów z porażką?
Ruch Chorzów-Lech Poznań x1 a co =)
Odra Wodzisław Śląski-Górnik Zabrze x2
Polonia Bytom-Wisła Kraków 1 niespodzianek cześć dalsza;)
Legia Warszawa-Korona Kielce 1 i w 87 giza 1:0 ;)
Groclin -Zagłębie Sosnowiec 2 o_O to byłaby seryjnie niespodziewanka :D
Ostatnio zmieniony 28 marca 2008, 11:34 przez valsir, łącznie zmieniany 1 raz.

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2008, 11:21

valsir pisze: Groclin -Zagłębie Sosnowiec 2 o_O
:rotfl: :smile:

A to tak przy okazji :

Jak poinformowała „Gazeta Wyborcza” Wydział Dyscypliny PZPN wystąpi do prokuratury we Wrocławiu o wszczęcie postępowania wyjaśniającego w sprawie ewentualnego ustawienia wyniku meczu ostatniej kolejki Orange Ekstraklasy Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź (1:3).
Członkowie Wydziału Dyscypliny oglądali mecz i wstępnie potwierdzili doniesienia z firm bukmacherskich, że na boisku mógł paść dokładnie wytypowany wynik.

źródło : http://sport.onet.pl/0,1248675,1718586,wiadomosc.html

Kolejna afera z kochanym Zagłębiem...Wszem i wobec ogłaszam, że jeśli chcecie wygrać pieniądze u buka przy zerowym ryzyku to stawiajcie przeciw Zagłębiu. Chłopaki na pewno mecz sprzedali więc można sobie dorobić :wink:

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2008, 11:59

Pod ponizszym linkiem sa 3 filmiki, w tym jeden z przedzialu, nakrecony telefonem komorkowym przez jednego z kibicow. (dotyczy oczywiscie wydarzen z 22/23 marca)
http://www.tvn24.pl/12694,1543678,wiadomosc.html

i cos od kibicow krakowskiej Wisly:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 marca 2008, 12:13 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2008, 12:10

Radek_88 pisze:i cos od kobicow krakowskiej Wisly:
Obrazek
Dodam jeszcze drugi spontaniczny wrzut tego autora, kibica Wisły:
http://i32.tinypic.com/263c5k9.jpg
Nie jest to może szczyt po względem artystycznym, ale nie o to przecież chodzi.

Wypowiedź organizatora wyjazdu:
http://lukmal84.wrzuta.pl/audio/cxCf2To ... du_kibicow

I jeszcze jeden wywiad:
http://s24.pl/koszecki_bylismy_palowani ... 42486.html

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2008, 11:21

Niech ktoś mi powie czemu spiker kazał ściągnąć transparent na meczu Polonia Bytom - Wisła Kraków ? Czego się doszukali tam ?

Ps. Gieksa, trzymajcie się! ;)

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2008, 12:18

Ciekawa to kolejka nie byla, choc bramek sporo padlo. Wisła gra konsekfentnie, ale nic pieknego , Groclin to samo do 80 min nie bylo mowy o super grze. No i dla mnie miła niespodzianka w Łodzi - chociaz LKS nigdy zle nie gral toteraz jest naprawde skuteczny no i moze wyjda ze strefy spadkowej. :)

A co do kibiców GKs-y to wiecie kazdy mówi co chce , zachowanie psów - jak zwykle chore, ale jak pomysle co robia ci "kibice " na stadionach chociazby to naprawde zygac sie chce. Jedzie tylko taki na wyjazd zeby dostac albo dac morde, no i to jest chore. prawdziwy szacunek nalezy sie prawdziwym kibicom, którzy robia oprawy i sie tym bawia. Klub to przywiozanie a nie pretekst do napieprzan*a :?

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2008, 13:28

pikito pisze:Ciekawa to kolejka nie byla, choc bramek sporo padlo. Wisła gra konsekfentnie, ale nic pieknego , Groclin to samo do 80 min nie bylo mowy o super grze. No i dla mnie miła niespodzianka w Łodzi - chociaz LKS nigdy zle nie gral toteraz jest naprawde skuteczny no i moze wyjda ze strefy spadkowej. :)

A co do kibiców GKs-y to wiecie kazdy mówi co chce , zachowanie psów - jak zwykle chore, ale jak pomysle co robia ci "kibice " na stadionach chociazby to naprawde zygac sie chce. Jedzie tylko taki na wyjazd zeby dostac albo dac morde, no i to jest chore. prawdziwy szacunek nalezy sie prawdziwym kibicom, którzy robia oprawy i sie tym bawia. Klub to przywiozanie a nie pretekst do napieprzan*a :?
Czyli kibice którzy jadą na wyjazd swojej drużyny nie są kibicami ? Byłeś kiedykolwiek na jakimś wyjeździe ? Czyli ja, kibic który jeździ na wyjazdy, jeżdżę tylko po to aby dać komuś w mordę ? :lol:
Nie pisz o temacie o którym nic nie wiesz.

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2008, 14:09

Dokladnie napisalem ze nie mam szaczunku do ludzi którzy jezdza wyłacznie sie ponapieprzac, moze troche sie zle wyrazilem, dziwi mnie to ze druzyna jest pretekstem do bicia, a nie do kibicowania( oczywiscie nie zawsze ale kilku zawsze sie znajdzie zeby rozkrecic dym ). Wiec kibicem jak najbardziej chyba jestes nikogo nie obrazilem, denerwuje mnie po prostu jak gosc wyjezdza i zabiera ze soba kose ale jeszcze cos lepszego i to wcale nie jedzie z zamiarem bicia :!:
:)
A co do tego czy bylem na jakis wyjazdach. Wiesz moje Wigierki Suwałki to niestety tylko III liga, ale wyjazdy i oprawy tez sa :smile: .I doskonale wiem o co kaman - a tak wogole to skad mozesz wiedziec o tym czy na czyms sie znam :roll:

A co do twojego pytania:
Czyli kibice którzy jadą na wyjazd swojej drużyny nie są kibicami ?

Nigdzie tego nie napisalem sam to sobie uroiles.

Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2008, 20:04

Łódzki KS wygrał z Zagłębiem Sosnowiec i okazało sie, że mecz kupił chociaż moim zdaniem niepotrzebnie bo Sosnowiec jest dla ŁkSu w lidze chyba jedyny do ogrania i narobili sobie problemów, już w PZPNie leża papiery na nich i w prokuraturze a w tej kolejce pokonali aktualnego mistrza Polski 2:1 ojj coś mi tu smierdzi czuje, że chłopaki z Łodzi bedą mieli problemy. Może bym tak obstawił u buka mecz następnej kolejki
Korona - ŁKS 2

Na wyjeździe kurs zapewne bedzie wysoki :smile:

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2008, 23:16

pikito pisze:Dokladnie napisalem ze nie mam szaczunku do ludzi którzy jezdza wyłacznie sie ponapieprzac, moze troche sie zle wyrazilem, dziwi mnie to ze druzyna jest pretekstem do bicia, a nie do kibicowania( oczywiscie nie zawsze ale kilku zawsze sie znajdzie zeby rozkrecic dym ). Wiec kibicem jak najbardziej chyba jestes nikogo nie obrazilem, denerwuje mnie po prostu jak gosc wyjezdza i zabiera ze soba kose ale jeszcze cos lepszego i to wcale nie jedzie z zamiarem bicia :!:
:)
A co do tego czy bylem na jakis wyjazdach. Wiesz moje Wigierki Suwałki to niestety tylko III liga, ale wyjazdy i oprawy tez sa :smile: .I doskonale wiem o co kaman - a tak wogole to skad mozesz wiedziec o tym czy na czyms sie znam :roll:

A co do twojego pytania:
Czyli kibice którzy jadą na wyjazd swojej drużyny nie są kibicami ?

Nigdzie tego nie napisalem sam to sobie uroiles.
Nie te czasy człowieku. Widząc kordon policji przed sektorem gości raczej odechciewa się bójki. Zresztą, teraz ochrona Policji kibiców gości często jest zaczynana nawet przed miastem docelowym.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2008, 15:19

http://sport.wp.pl/kat,37154,title,Dla- ... caid=15ad3

Może temat niezwiązany ściśle z I ligą, ale w pewnym stopniu się łączy z wątkiem. Angielski pismak pokazuje ignorancje, to do wybaczenia wszak przyzwyczailiśmy się do tej przywary wśród dziennikarzy, ale przytakujący temu Miklas (prezes Legii) i Dickson Choto to już skandal

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2008, 16:24

herr_braun pisze:http://sport.wp.pl/kat,37154,title,Dla- ... caid=15ad3

Może temat niezwiązany ściśle z I ligą, ale w pewnym stopniu się łączy z wątkiem. Angielski pismak pokazuje ignorancje, to do wybaczenia wszak przyzwyczailiśmy się do tej przywary wśród dziennikarzy, ale przytakujący temu Miklas (prezes Legii) i Dickson Choto to już skandal
Nie przejmowałbym się zbytnio. Angole i Francuzi mają problemy ze swoimi przybyszami z odległych krajów, co to mają dwie lewe ręce i tylko na socjalu potrafią siedzieć(oraz przy okazji kraść, gwałcić, napadać i podpalać miasto) i chcieliby ich do nas wyeksportować. Niestety(dla nich; dla nas - na szczęście), w naszym kraju póki co za poglądy nie karze się jeszcze tak ostro jak w krajach "cywilizowanej" Europy(słynne przestępstwa "języka nienawiści") i niektórzy towarzysze z Afryki boją się(choć w sumie całkiem niesłusznie) tu przyjeżdżać. Jak widać, Angole są zdeterminowani i za wszelką cenę będą nas cisnąć, cobyśmy zaczęli surowo karać za poglądy. To, co się dzieje na stadionach(choćby słynny już incydent z flagą Jagielloni bodajże) pokazuje, że po części im się to udaje.

Nie wiem jak Choto, ale Miklas ma swoje powody. Im bardziej rozbite, niezorganizowane, wyprane z emocji grupy kibicowskie - tym łatwiej będzie nimi obracać :?

Zablokowany