Skandal na San Siro (CL)

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 15:08

forza bianco-neri pisze:
Medi pisze:Mecz zostal przerwany na 10 minut, pilkarze i sedziowie zeszli do szatni.
Pavon pisze:czytanie ze zrozumieniem sie klania...
czytanie ze zrozumieniem? wiec ja to tak zrozumialem: mecz zostal przerwany na 10 min. (co jest nieprawda bo przerwano go na 20 min). potem nastepuje przecinek co oddziela poprzednia mysl od nastepnej albo ja kontynuuje wg mnie zdanie jest tak skonstruowane, ze nie dowiaduje sie czy zeszli na 10 min czy w ciagu tych przerwanych 10 min (wg Medi) pilkarze i sedziowie zeszli na pare min do szatni.
w mojej wypowiedzi napisalem, ze przerwano na 20 min po czym dodalem precyzyjnie, ze z tych 20 min przerwanych zszli na 10 min do szatni. moze Ty nauczysz sie czytac ze zrozumieniem?
"Sedzia Merk przerwal mecz wysylajac pilkarzy do szatni, po wznowieniu po 10 minutach kibice Interu znowu zaczeli rzucac race zmuszajac sedziego do zakonczenia spotkania".

http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 80869.html

...nie przejmuj sie, jak masz problemy ze zrozumieniem tekstu to na drugi raz Ci narysuje :P

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 15:17

Hyh Dzisiaj w Nocy Kibice Juventusu Pobili lekko mowiac Kibica Liverpool-u No coz mozna sie bylo tego spodziewac :wink: A na dodatek dodam ze bylo pijani w sztok :| Wiec nie wrozy to nic dobrego i mam nadzieje z eTifosi Juve nie pojda w slady Kibicow Inetru :angry: :smile: I nie dojdzie do zadnych glupkowatych incydentow... Zdarzenie an Hansley maialo miejsc 20 lat temu to wychodzi na to ze mscic sie beda kibic amajacy wtedy po okolo 0 - 10 lat wiec nie wiem czy Oni tak to dobrz zapamietali :|

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 15:34

basque pisze:a rzucaliscie z wysokosci okolo kilkudziesieciu metrow? w rzymie z takiej wysokosci rzucono moneta i sedzia mial rozwalony nos czy glowe, raca jest wieksza i ciezsza. nic powaznego chyba mu sie nie stalo, ale bez watpienia bol odczuwal.
wiec stalismy gdzies w wyzszych partiach trybuny, od murawy oddzielal nas najpierw wysoki plot, a pozniej bieznia - wiec parenascie metrow napewno przelecialy te race a zeby doleciec na samo boisko to musialy byc rzucony bardzo mocno!
Medi pisze:"Sedzia Merk przerwal mecz wysylajac pilkarzy do szatni, po wznowieniu po 10 minutach kibice Interu znowu zaczeli rzucac race zmuszajac sedziego do zakonczenia spotkania".

http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 80869.html
wiesz ja bralem pod uwage to co uslyszlaem w TVP i ta wypowiedz bralem za sluszna. stad moje przekonanie do 20 min i w tym 10 min spedzonych w szatni. i biorac to pod uwage czytajac twoj post, wzialem go za dezinformacyjny. dlatego staralem sie wytlumaczyc, ze blednie napisalas... ale to bylo wg. tego co uslyszalem w TVP. Jesli natomiast Twoja wersja okazalaby sie sluszna (o przerwaniu meczu tylko na 10 min i w tym zejsciu pilkarzy do szatni) to moje uzasadnienia bylyby bezpodstawne. tak wiec nieporozumienie wynika z faktu, iz oboje mielismy inne zrodla informacji. teraz jednak po przeczytaniu newsa, ktorego raczylas mi podac sklaniam sie do Twojej wersji. po prostu moglem zle zrozumiec komentatora albo On sie przejezyczyll (co sie czesto zdarza).
Medi pisze:...nie przejmuj sie, jak masz problemy ze zrozumieniem tekstu to na drugi raz Ci narysuje Razz
po przeczytaniu mojego komentarza powinnas wiedziec, ze jednak uiem czytac ze zrozumieniem. jednak jezeli nie, to jak ladnie rysujesz to mozesz mi to narysowac (tylko prosze o pokolorowanie).

Juve per Sempre
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 15:43

FanJuventusu pisze:Hyh Dzisiaj w Nocy Kibice Juventusu Pobili lekko mowiac Kibica Liverpool-u No coz mozna sie bylo tego spodziewac :wink: A na dodatek dodam ze bylo pijani w sztok :| Wiec nie wrozy to nic dobrego i mam nadzieje z eTifosi Juve nie pojda w slady Kibicow Inetru :angry: :smile: I nie dojdzie do zadnych glupkowatych incydentow... Zdarzenie an Hansley maialo miejsc 20 lat temu to wychodzi na to ze mscic sie beda kibic amajacy wtedy po okolo 0 - 10 lat wiec nie wiem czy Oni tak to dobrz zapamietali :|
1. Nie lekko mowiac, tylko po prostu pobili, po wyjsciu z baru w 6 go napadli ale interweniowala policja szybko wiec skonczylo sie na obrazeniach glowy. Sadze ze byla to zwykla barowa bijatyka, ja na miejscu kibica Liver, omijalbym wloskie puby szerokim lukiem. Pozatym niektorzy "kibice" angielscy sie poczuli mocni i tez laza zaprawieni, z czego sa znani. Poki co zadnych wiekszych "dymow" nie bylo i mam nadzieje ze nei bedzie.
2.To nie bylo wydarzenie w Hansley tylko na stadionie Heysel. Jak piszesz jakas nazwe, to rob to porzadnie, a jak nie jestes pewien to mozna to sprawdzic-szczegolnie teraz kiedy wszyscy o tym mowia. Zwlaszcza ta nazwa powinna byc znana dokladnie wszystkim kibicom Juventusu.
3. Mscic sie beda synowie kibicow ktorzy zostali ranni albo przezyli ta tragedie. Ogolnie sadze ze nie powinni robic tego czego ich przodkowie sami doswiadczyli 20 lat temu. My- kibice Juve w Polsce inaczej na to patrzymy, poniewaz nas bezposrednio to nie dotyczy. To jest inna mentalnosc ludzi, inne spojzenie na ta sprawe. Ale tak czy siak nie powinni isc w slad "zwierzat z Liverpoolu".

Dobrze by bylo gdyby kibice zachowalis ie jak kibice a nie jak bzmozgie malpy, jak pokazali ze potrafia sie zachowac kibice Interu.
pozdr

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 16:03

Derby Mediolanu - to miało byc wielkie piłkarskie świeto dla całej Europy, wogóle że spotykaja sie tak słynne kluby jak Milan i Inter. Do prawdziwie wielkiego meczu potrzeba jednak dwóch rzeczy. Nie wystarczy fantastycznie zmotywowany klub, grajacy najlepiej jak potrafi. Bardzo ważni są kibice, kibice dla których to wszystko sie toczy, dla których drużyny wydaja miliony na piłkarzy, a piłkarze wylewaja na treningach litry potu.
Sam meczu nie ogłądałem, bo śledziłem wydarzenia w Niemczech, dopiero po skonczeniu tamtego meczu przełączyłem na relacje z Milan-Inter. Włączyłem sie kiedy, mecz miał zostać wznowiony, lecz kolejne race uniemozliwiły dalsza gre. Decyzja sędziego o przerwaniu meczu jak najbardziej słuszna, lecz jak widze z komentarzy poprzedników była to jedna z nielicznych poprawnych decyzji Merka.
W takich momentach ciężko zrozumieć kibiców, przeciez oni ten klub kochają ( czy oby na pewno), dla niego przychodzą na mecze, wydaja kase na bilety. A konsekwencje sa dla druzyny, w tym przypadku Interu opłakane.
Te wydarzenia martwia mnie bardzo w świetle dzisiejszego meczu Juve z Liverpoolem, wierze jednak, że kibice Juve pokaża klase i ich głównym założeniem będzie kibicowanie ukochanemu klubowi, a nie wszczęcie rozruby.

Na sam koniec jeszcze jedna refleksja: Szkoda, że zachowanie niewielkiej grupy często jest utozsamiana z wszystkimi kibicami tej druzyny. Bo na SanSiro napewno zdecydowana wiekszoś chciała kutluralnie obejrzec mecz i pokibicowac swoim ulubieńcom, a przez zachowanie - nie wiem, może 1000 osób okresla sie ich jako boiskowych huliganów.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 16:19

ale szok. ogladalem se mecz bayernu z chelsea i na chwile wlaczylem telegazete na strone z wynikami LIVE patrze na milan- inter a tu na czerwono przerwany.
wlosi musza stosowac wieksze kary za takie zachowania: grzywny itd. a w szczegolnych przypadkach to niech wsadzaja do aresztu na kilka miesiecy, bo inaczej sie nie nauczom.

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 16:32

Ogladalem własnie ten mecz i ogromnie sie zdziwiłem, kiedy to na Dide spadł grad flar i butelek ! :shock: Kibice Interu zaplanowali to i wedlug mnie pokazali swoją głupote. Jak mozna robic cos takiego? W dodatku po ponownym wznowieniu znowu rzucali, nie pomogly nawet prosby pilkarzy... :? Wstyd dla Włoch, ale przede wszystkim dla Interu, ktoremu ta nieuznana bramka by dała całe ... NIC ! Nie ma sie co oszukiwac, nie wygraliby tego nawet, nie mowiąz juz o awansie.

Milan w pełni zasłuzyl na udzial w 1/2 LM, czego im gratuluje.
Wielki szacunek zyskał u mnie Ancelottim kiedy to piłkarze Milanu chcieli sie cieszyc, a ten ich uspokoił i przemowil do rozsądku. Wspaniałe zachowanie. Widac jego doswiadczenie.

Szkoda, ze w studiu nie bylo Paolo Cozza, ciekawe co by mowił, o swoich "kolegach" :prochno:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Juvanello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 16:38

Coprawda kibice mieli prawo się niezgodzić z decyzją dr Merka który chyba jednak niesłusznie nie uznał bramki Cambiasso ale nic nie usprawiedliwia ich głupoty.

Czasem trzeba umieć przegrywać z klasą.

PoZdRO

ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 16:43

co racja to racja gol powinien byc uznany i niema co do tego watpliwosci.a reakcja kibiców interu była słuszna choc przyznam ze nieumieja sie zachowac ani nieumieja przegrywac z klasa.

POZDRAWIAM!!!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:27

zacznijmy od tego, co moim zdaniem rozjuszyło kibiców Interu znajdujących się za bramką Didy. Według mnie był to nieuznany gol Cambiasso. Strzelił on poprawnie, nie ograniczał ruchów Cafu, nie opierał się na nim. Poza tym jak popatrzyć najpierw na Cafu, a potem na Argentyńczyka, to aż dziw bierze że były zqodnik Realu mógł wygrać siłowy pojedynek z zawodnikiem Milanu.

Dużo osób tutaj twierdzi, że kibice Interu pokazali swoją klasę. Ja bym nie utożsamiał wszytkich kibiców Nerazzurich do tych osób siedzących za bramką Didy. Przecież to tylko oni zrzucali butelki i race. Nie wiem, czy to byli Ultrasi czy inna jakaś organizacja fanatyków Interu - nie znam się na tym. Może by ktoś wtajemniczony poinformował o tym, kto za bramką Didy siedział. Z góry dziękuję.

Nigdy nie trzymałem racy w dłoni, ale nie sądziłem iż są one takie ciężkie. Po kwaśnej minie bramkarza Milanu można było odczuć, jakby dostał cegłą w ramię. Żal mi się zrobiło patrzeć na te obrazki. Ja gdybym zobaczył jak dziesiątki racy są rzucane w moją stronę, to bym uciekł do szatni 8)

I jeszcze jedna sprawa: całe zajście na Giuseppe Meazza jest obarczane winą pseudokibiców Interu- że to nie byli kibice, tylko chuligani Interu. Trochę śmieszne...to tak, jakby człowiek człowiekowi nie był równy...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:34

http://sport.onet.pl/1081063,wiadomosci.html

Wygląda na to, że akcja była zaplanowana już wcześniej... tylko zastanawia mnie co taką manifestacją chcieli zdziałać i udowodnić :roll:

Co do kary dla Interu, to znając życie UEFA wyskoczy do nich ze śmiesznie niską karą finansową i na kilka meczy "europejskich" będą grali przy pustych trybunach (horror!). Ciekawe jak taka kara ma wpłynąć na chuliganów? Zapewne przez ten czas rozłąki z pucharami i pieniądze, które będzie musiał wyłożyć Moratti, pseudo kibice przejdą przemianę duchową :P Teraz to kluby dyktują warunki UEFA, a nie na odwrót. UEFA stracila swój dawny autorytet i zmieniła "taktykę" wobec klubów (szczególnie tych bogatych). Teraz ma okazję pokazać kto tu rządzi. Chociaż zamiast wykluczania Interu z pucharow na "ileś tam", czy śmiesznej kary pieniężnej, wolałbym, aby UEFA nakazała zwiększenie bezpieczeństwa na obiekcie (coś w "angielskim" stylu), wyłapanie winnych zajścia i nałożenie na nich odpowiednich kar. Oczywiścia zamknięcie stadionu nie zaszkodzi... niech kibice odczują swoją głupotę, na własnej skórze (zawsze coś :P).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:42

bblackk pisze:Co do kary dla Interu, to znając życie UEFA wyskoczy do nich ze śmiesznie niską karą finansową i na kilka meczy "europejskich" będą grali przy pustych trybunach (horror!). ).
A jaka kara wg Ciebie ma być ? chyba nie ukarzą piłkarzy za to, że ich kibice wyrzucili race na boisko ? kara finansowa i mecze bez udziału trybun to chyba wszystko, co może zrobić UEFA.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:47

bblackk pisze:tylko zastanawia mnie co taką manifestacją chcieli zdziałać i udowodnić :roll:
Tam jest napisane, ze niby chcieli dac szefom Interu "sygnal ostrzegawczy" i dac do zrozumienia, ze nie podoba im sie obecna sytuacja w klubie.. :roll: w sumie ciekawa metoda perswazji... :roll:
bblackk pisze:Oczywiścia zamknięcie stadionu nie zaszkodzi... niech kibice odczują swoją głupotę, na własnej skórze (zawsze coś :P).
Problem w tym, ze zwykle te kary nie uderzaja wlasnie w tych, w ktorych powinny.. :| a to dostanie sie klubowi, ktory oczywiscie nie zyczy sobie takich incydentow, a to dostanie sie prezesowi, ktory co najwyzej moze kiepsko zarzadzac klubem, ale rzadko obrywaja ci, ktorzy wywoluja takie burdy.. :? I wez tu wprowadz czlowieku porzadek na stadionach.

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 18:01

pan Zambrotta pisze:A jaka kara wg Ciebie ma być ?

Przecież pare linijek dalej napisałem... :P :)
pan Zambrotta pisze:kara finansowa i mecze bez udziału trybun to chyba wszystko, co może zrobić UEFA.
Ta kara ma być taka, żeby największe "straty" ponieśli chuligani. A powiedzmy sobie szczerze, co taka kara może zrobić pseudo kibicom? Nic. Moratti zapłaci karę, stadion będzie pusty ze 3 mecze i tyle... a wątpie aby Inter (oraz chuligani), wyciągnął z tego wnioski i podjął jakieś kroki, aby takie zdarzenie już więcej nie miało miejsca, na ich stadionie. Nie znam "możliwości" i kompetencji UEFA, dlatego ciężko mi zaproponować jakieś sensowne i realne kary, to co napisałem wcześniej to tylko takie luźne pomysły...

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 18:08

Przypomina mi to nasza polska rzeczywistosc :angry:
We Wloszech takie excesy zdarzaja sie bardzo czesto... za czesto :!: Niestety Tifosi Juve tez nie sa aniolkami :?

Moim zdaniem problem tkwi glownie w prawie !!! Tak jak w Polsce jest ono zdecydowanie za malo surowe. Ci niby kibice (bo trzeba ich nazwac po prostu chuliganami) czuja sie bezkarni !!!
Choc problem tkwi rowniez w mentalnosci ludzi...

To co zrobili w Angli to przyklad dla wszystkich :!:

Modle sie zeby dzis wieczorem nasi kibice nie zrobili jakiegos glupstwa za ktore pozniej bedziemy musieli sie wstydzic... choc juz podali informacje o pobiciu kibica The Reds :(

ODPOWIEDZ