Unia Europejska

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za przystąpieniem Polski do UE?

Można wybrać tylko 1. opcję

65
76%
21
24%

Liczba głosów: 86

Gość

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2003, 08:43

BIGGI pisze: Wole LPR niz ten zasrany rząd mILLERA
LPR przy władzy i wtedy będziesz wiedział co to jest zasrane życie :!:

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2003, 14:47

Ja mysle ze tak naprawde to nie ma alternatywy, bo co innego jak nie unia ? Jak nie wejdziemy do Unii to zostaniemy odizolowani politycznie od Europy i bedziemy musieli liczyc na wieczna pomoc USA, ktora zapewne bedzie ale za darmo tez nic nie dostaniemy. UE jest szansa ale tez wielkim ryzykiem bo wszyscy wiemy ze ma tyle samo plusow co minusow, ale patrzac prawdzie w oczy trzeba stwierdzic, ze wejsc musimy, aby stanac na nogi... lub nie - w kazdym razie jak nie wejdziemy moze byc tylko zle, a jak wejdziemy to moze byc zle ale moze tez byc dobrze... Ja jestem na TAK :D

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2003, 21:39

Anonymous pisze:
Zasrane życie to daje mi ten cały rząd Millera i ta cała uNIA. blee.....SAMOOBRONA I LPR RULEZZ !!

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2003, 22:08

BIGGI pisze:
Anonymous pisze:
Zasrane życie to daje mi ten cały rząd Millera i ta cała uNIA. blee.....SAMOOBRONA I LPR RULEZZ !!
Oj Biggi biggi. A slyszales ty moze o partii RACJA? LPR i Giertych to tylko moga spowodowac ze zamiast chleba w sklepie bedzie cie stac tylko na krzyzyk.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2003, 22:29

Martin pisze:
BIGGI pisze:
Anonymous pisze:
Oj Biggi biggi. A slyszales ty moze o partii RACJA? LPR i Giertych to tylko moga spowodowac ze zamiast chleba w sklepie bedzie cie stac tylko na krzyzyk.
W tym kraju to nikomu ufac nie mozna...ale bardziej uwierze im niz reszcie która juz była, oszukała i dalej chce rządzić......blee w ogóle wszyscy są do kitu....

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2003, 18:26

Biggi nie rozumiesz, że LPR i Samoobrona to dwie populistyczne partie, których hasłem jest "Dajcie nam władzę, będzie lepiej", ale jak mają zamiar to zrobić to już nie mówią. Dodatkowo ludzie z LPR są najgorsi bo wykorzystują religię dla zdobycia swojego elektoratu :evil: , a jak się dla nich liczy zdanie papieża czy Episkopatu Polski (popierali Unię), pokazali w referendum.
Dla wyjaśnienia nie popieram żadnej partii politycznej, jestem tylko przeciwny takim ludziom jak Giertych, Lepper, Wrzodak itp., bo ich rządy mogą się dla Polski fatalnie skończyć :!:

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2003, 22:39

madmo pisze:Biggi nie rozumiesz, że LPR i Samoobrona to dwie populistyczne partie, których hasłem jest "Dajcie nam władzę, będzie lepiej", ale jak mają zamiar to zrobić to już nie mówią. Dodatkowo ludzie z LPR są najgorsi bo wykorzystują religię dla zdobycia swojego elektoratu :evil: , a jak się dla nich liczy zdanie papieża czy Episkopatu Polski (popierali Unię), pokazali w referendum.
Dla wyjaśnienia nie popieram żadnej partii politycznej, jestem tylko przeciwny takim ludziom jak Giertych, Lepper, Wrzodak itp., bo ich rządy mogą się dla Polski fatalnie skończyć :!:
Przeciez nie mówie ze jestem ich fanem...ja nie ufam nikomu z polityków, ale widzimy chyba do czego doprowadziły rządy po 89 roku. Jak na dzien dzisiejszy wole tego Leppera który przynajmniej odważnie mówi co sie dzieje w Polsce.....zresztą...wynik referendum pokazał ze wchodzimy do UE i jak to bedzie zobaczymy....ja tam jestem na NIE i mam prawo do tego głosu tak jak ponad 20% społeczeństwa. Zresztą jestem z Lublina a tu wiekszosc jest na NIE bo to region rolniczy.....KONIEC KROPKA....

POLSKA - TAK , UE - NIE

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2003, 22:48

Przepraszam , że odbiegnę troszkę od tematu. Madmo ale masz fajny avatr! :D To jest jedna z postaci gry na Pegasusa ,,Dizzy'' :D . Uwielbiałem tę grę, to moja gra z dzieciństwa :D Mój brejdak przeszedł całą jan iedałem rady :wink: Nie no spoko ten awatrzyk :D

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2003, 17:12

BIGGI pisze:Jak na dzien dzisiejszy wole tego Leppera który przynajmniej odważnie mówi co sie dzieje w Polsce
Mówienie o tym, że jest źle nic nie da :!:
Niech lepiej powie, co zrobić aby było lepiej i nie mogą to być oczywiście pomysły tak realne do wykonania jak lądowanie na Słońcu :wink:

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2003, 17:42

madmo pisze:
BIGGI pisze:Jak na dzien dzisiejszy wole tego Leppera który przynajmniej odważnie mówi co sie dzieje w Polsce
Mówienie o tym, że jest źle nic nie da :!:
Niech lepiej powie, co zrobić aby było lepiej i nie mogą to być oczywiście pomysły tak realne do wykonania jak lądowanie na Słońcu :wink:
Zgoda ale wszyscy inni udają że jest wszystko OK. A póki ktos nie jest przy władzy to nic nie jest w stanie zrobić.

A co do avatara to tez uwielbiałem grę Dizzy (na pegazusie :D )

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2003, 18:05

BIGGI pisze:Zgoda ale wszyscy inni udają że jest wszystko OK. A póki ktos nie jest przy władzy to nic nie jest w stanie zrobić.
Przecież Samoobrona i LPR są w sejmie i mogą zgłaszać projekty ustaw, ale politycy zarówno z koalicji jak z opozycji wolą zajmować się wzajemnym obrzucaniem błotem niż sprawami Polski.
Moim zdaniem w Polsce będzie lepiej dopiero wtedy, gdy cała obecna klasa polityczna umrze śmiercią naturalną, a władzę przejmie nowe pokolenie nie pamiętające czasów komunistycznych.

dawid_pabi

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2003, 18:25

Wreszzcie jak wejdziemy do UE będę mógł jeżdzić kiedy mi się chce do Turynu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A może kiedyś tam zamieszkam ;)

RUDI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2003, 23:48

No i jestesmy w Unii i bardzo dobrze bo wydaje mi sie ze gorzej nie bedzie a z drugie jstrony jesli nie mielibysmy wejsc do Unii to gdzei moze do ROsjii albo do CHin ?

FORZA JUVE
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2003, 09:45

madmo pisze:
BIGGI pisze:Zgoda ale wszyscy inni udają że jest wszystko OK. A póki ktos nie jest przy władzy to nic nie jest w stanie zrobić.
Przecież Samoobrona i LPR są w sejmie i mogą zgłaszać projekty ustaw, ale politycy zarówno z koalicji jak z opozycji wolą zajmować się wzajemnym obrzucaniem błotem niż sprawami Polski.
Moim zdaniem w Polsce będzie lepiej dopiero wtedy, gdy cała obecna klasa polityczna umrze śmiercią naturalną, a władzę przejmie nowe pokolenie nie pamiętające czasów komunistycznych.
Zgoda ale przeciez większosci nie mają a koalicja to potrafi tylko wyłączać mikrofon lepperowi. Zgodze sie natomiast z tym ze władze powinni przejąć nowi ludzie, nowego pokolenia.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2003, 09:47

BIGGI napisał:
Nawet wielki zwolennicy wejscia Polski do UNI mówią ze przez pierwsze ok. 20 lat bedzie gorzej ze względu na przystosowywanie sie do norm unijnych.

A słyszałeś o takiej życiowej prawdzie która mówi że żeby było lepiej najpierw musi być gorzej?!

Naszczęście większość ludzi tak myśli jak ja i dlatego WEJDZIEMY DO UE!!! :D

ODPOWIEDZ