Juventus 3-0 Siena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:02

Juventus po nieudanym meczu w rozgrywkach Ligi Mistrzów przeciwko Realowi pewnie pokonał Siene 3-0,po dwóch golach Del Piero,który wyraźnie lubi grac przeciwko tej drużynie i jednej bramce Emersona.Nie był to jakiś nadzwyczajny popis podopiecznych Capello,ale najważniejsza jest wygrana,zwłaszcza po wcześniejszym niepowodzeniu.Siena to nie jest przeciwnik z najwyższej pułki,jest jednym z kandydatów do spadku,ale ma w swoich szeregach kilku niezłych piłkarzy,którzy jednak dziś byli nieskuteczni.Capello wystawił w pierwszym składzie zarówno Emersona jak i Zlatana,ale w drugiej połowie zdecydował się na ich zdjęcie,w większości dotychczasowych meczach grali oni po 90 minut ale w perspektywie spotkań z Romą i Realem takie posunięcie jest zrozumiałe.Pozostaje nam liczyć na potknięcie Milanu w meczu z Interem.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:03

No :D.

3:0 <--- BRAWO!!

Trochę się bałem tego meczu... ale widocznie bezpodstawnie :). Zagralismy myślę niezłe spotkanie... przeważaliśmy 80 minut (ostatnie 10 odpuściliśmy). Tym razem bardzo dobra skuteczność, okazji sporo, w defnsywie spokojnie... no tak ma być :D.

To tylko Siena, wiem, ale jakby nie było zagraliśmy dobry mecz... za tydzień Roma... a dziś jeszcze o 20:30 derby Mediolanu... dobrze byłoby wrócić na fotel lidera :P .

FORZA JUVE !!!

Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:04

wkoncu wynik w 100% zadawalajacy, mysle ze teraz alex wroci do formy i juz bedzie mial stale miejsce w skladzie i nmiejmy nadzieje ze ten mecz byl przelomowy i juz bedzie yulko lepiej. a i mysle ze takim ustawieniem powinni zagrac z realem- tzn z 3 napadziorami

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:05

No wkońcu jestem w 100% zadowolony.

Po pierwsze: Juventus zaprezentował się badzo dobrze no i wkońcu strzelił dużo bramek. Oto własnie chodziło. Świetny mecz całej drużyny no i mam nadzieje że dziś Inter coś ugra choć będzie im ciężko z Milanem. Możliwe że wrócimy na fotel lidera. No ale czy nie mogliśmy tak zagrać z Realem// :? No ale wkońcu Real i Siena to dwa różne światy

Po drugie: ALEX DEL PIERO. Naprawdę się ciesze że mój idol nie daje powodu tym którzy uważają go za wrak piłkarza do nabijania się z niego i pastwieniasię nad jego grą. Mam nadzieje że i w meczu rewanżowym z Realem strzeli on bramkę. FORZA ALEX :D

Po trzecie: Ogólnie spoko bo Juve wkońcu wysoko wygrało 8)

Obrazek
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:05

Mane pisze: Gramy z trzecia druzyna od konca, mamy ambicje sie gajace mistrzostwa i wygrania ligi mistrzow, a z tak slaba druzyna w pierwszej polowie oddajemy jeden strzal w bramke.
Dla Ciebie druzyna musi oddac przynajmiej 10 strzalow zeby mogla walczyc o mistrzostwo :lol: I co z tego, ze na 10 strzalow nic nie wpadlo :!: Liczy sie to, ze oddala 10 strzalow :roll: Sa ludzie i parapety...
Mecz bardzo dobry w wykonaniu Juve, pewne 3 pkt i teraz trzeba sie modlic,zeby Inter wygral ;)

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:11

Mane pisze:
Wojtom pisze:Sam sie osmieszasz... :roll:
Moze wlacz sobie mecz ... :P
Haha Lol!!

Jeżeli chodzi o mecz to możemy być zadowoleni nareszcie jakieś przekonywujące zwycięstwo najlepszy na boisku Del Piero! nie dlatego że strzelił 2 gole ale sama gra to pokazała! ale gol numer 1 majstersztyk jak za dawnych lat i taki sam jak z Borussią!! brawo pierwsze 30 minut nuul figa 0 gry później geniusz Zalayeta pięknie Del Piero no i potem ten karny najpierw patrzę wywalili Del Piero a na Cool Streamingu komentator nic nie mówi no to se myśle aaa pewnie to nasie faulowali patrze a tu karniak!! a Emerson piękna główka !! no ale po zejsciu Zlatana gra się popsuła ale ogólnie jestem zadowolony Forza Juve!! a wieczorem Naprzód :wink: Inter :wink:

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:13

Mane co ty gadasz oglądałem cały mecz i Alex zagrał bardzo dobrze , chyba najlepiej z calego zespołu .

W pierwszej połowie Juve oddało kilka strzalow przy ktorych przy odrobinie wiekszej precyzji padły by bramki . Alex grał w pierwszej połowi dobrze , cieżko było mu zbrac pilke był aktywny , wkoncu po ładnym dryblingu Zalayety z prawej strony i płaskim podaniu padła naprawde ładna bramka dla turyńczyków . Warto dodać że Juve dominowało na boisku , popełnili chyba tylko jeden bład gdzie bodajże Thuram zle główkował i napastnik Sieny mógł wpakwac pilke do siatki , ale strzeli tragicznmie ( piłka spadała z duzej wyskosci , czyt. ciężka piłka do oddania strzału)

W drugiej połowie Juventus dobił rywala .

Wpierw padła ładna bramka z rzutu rożnego , strzelona przez Emersona , który wpierw wyciagnął sie do góry ponad wszystkich a potem sprytnie uderzył piłke tak ze obiła sie od ziemi tuz przed bezradnym bramkarzem , który nie mogł jej już złapac.

Rzut karny także był związany z rutem rożnym , poniewaz faul na bodajże Emersonie bądż Zebinie ( mogę sie mylić ) miał miejsce podczas rzutu rożnego - warto dodac że Collina znakomicie wyłapał ten faul , był dobrze ustawiony . Jak zwykle do piłki potszedł Del Piero , nie strzelij jakos finezyjnie , ale skuteczenie - bramkarz rzuciuł sie w prawa strone , a Alex strzelił w sam środek po ziemi .

Była jeszcze szansa na 4 bramke ale po akcji Zebianyktóry wpierw mija 3 rywali , ponij podaje do Zlatna ten znowu do Zebiny ktory zostawia piłkę Alexowi , ten jednak trafia w obrońce , a była by to napewno piekna bramka , bo po genialnej akcji .

W końcówce Juventus juz pewny swego bu7ył troche rozluźniony i pozwalał na wiecej , jednak utrzymal czyste konto i nie zawiódł nas .

Moim zdaniem bohaterem meczu był ten któr nim powinien być , czyli Alex Del Piero , był tam gdzie była piłka , mijał rywali , podawał a co najważniejsze strzelił dwie bramki .

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 17:21

Wynik bardzo dobry tak jak gra Alexa. Cała drużyna zagrał dobrze a nawet lepiej. Cieszy czyste konto Gigiego. Oby także utrzymał je przynajmniej na Romę i Real. Jeszcze jak wróci Trezeguet, Nedved i Kapo to mamy pełny skład. FORZA JUVE i tylko tak dalej!

Z Juve na dobre i złe!
Mane

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 18:01

zlatan_sc pisze:Dla Ciebie druzyna musi oddac przynajmiej 10 strzalow zeby mogla walczyc o mistrzostwo :lol: I co z tego, ze na 10 strzalow nic nie wpadlo :!: Liczy sie to, ze oddala 10 strzalow :roll:
Z 10 strzalow moga wpasc 2-3 bramki a z jednego o troche ciezko, z trzecia druzyna od konca wypadalo by stwarzac sytuacje jak marzymy o wyeliminowaniu Realu .... slepe zapatrzenie w Juve robi swoje, niektorzy to powinni sie udac do okulisty, sa fani Juve i sa idioci :P

felix jaegar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 18:11

Nareszcie wynik, ktory moze ucieszyc :) nie zadne 1:0, a 3:0 :-D 8) Fakt, ze Siena do mocarzy nie nalezy, nie mniej jednak optymistycznie to nastawia przed meczem z Roma i co najwazniejsze z Realem Madrid 8) Jak zawsze Alex nie zawiodl przy rzucie karnym, on jest chyba w tym mistrzem :-D

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 18:41

mnie najbardziej cieszy fakt że Alex zdobył gola nie tylko po rzucie karnym ale też z akcji co niestety rzadko mu się zdarza więc może to jakiś dobry znak że może bedzie lepiej z Alexem. 3:0 to bardzo dobry wynik. Roma się dość nie spodziewanie potkneła w meczu z Palermo to i Milan mógłby się wreszcie potknąć albo chociaż remis co jest specjalnością Interu.

Mane

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 19:06

gosciu pisze:Milan mógłby się wreszcie potknąć albo chociaż remis co jest specjalnością Interu.
Taka mam nadzieje, w koncu Inter nie przegrywa :) chociaz Milan ostro ostatnio farci.

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 19:23

taa w koncu 3-0 ;p
oby tak dalej, moze teraz cos "ruszy" w JUVE ;d
zobaczymy jeszcze jak nam pojdzie z Roma, bo Siena nie ma najlepszego okresu ;d jednak 3-0 to nie jest juz wynik "na przetrwanie" jak to Juve robilo wczesniej........................ mam nadzieje, ze Juve sie odblokuje i wyjdzie z tego dolka ;p cieszy mnie ze Alex strzelil brameczki, mam nadzieje ze bedzie tak dalej.
Real przegral z Deportivo nie wiem czy to jakas niemoc, czy naprawde tak ostro przygotowuja sie mecz na Delle Alpi- mam nadzieje ze to 1, w takim wypadku wszystko zaczeloby sie malowac w jasnych barwach ;d

Obrazek
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 19:26

Mane pisze:
zlatan_sc pisze:Dla Ciebie druzyna musi oddac przynajmiej 10 strzalow zeby mogla walczyc o mistrzostwo :lol: I co z tego, ze na 10 strzalow nic nie wpadlo :!: Liczy sie to, ze oddala 10 strzalow :roll:
Z 10 strzalow moga wpasc 2-3 bramki a z jednego o troche ciezko, z trzecia druzyna od konca wypadalo by stwarzac sytuacje jak marzymy o wyeliminowaniu Realu .... slepe zapatrzenie w Juve robi swoje, niektorzy to powinni sie udac do okulisty, sa fani Juve i sa idioci :P
Dobry Jestes :lol: mysle ze w twoim przypadku bardziej niz u okulisty wskazana by byla wizyta u psychiatry Juve zagralo naprawde dobry mecz nie pozwalajac Sienie na duzo Alex byl najlepszy na boisku dryblowal po 2,3 rywali a ty piszesz ze jak zwykle zagral fatalnie smiechu warte :lol:
zreszta szkoda gadac... Pozdro dla normalnych

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2005, 19:48

Jestem bardzo zadowolony, poniewaz wygralismy wysoko, nie stracilismy bramki i Alex Del Piero strzelił dwa gole. Jeszcze do pełni szczęscia brakuje remisu na San Siro... :) Miejmy nadzieje, ze i tak bedzie.

Po ogladnieciu 90' minuto, jestem pod wrazeniem, bo widze, ze Alex znowu wraca do świetnej formy ! Jego dryblingi i zagrania naprawde znowu mogą się bardzo podobać, a brameczka piętką, taka jak z Borussią wręcz majstersztyk ! Coś pięknego ! Oby jak najwięcej takich meczy i mam nadzieje, ze taką formę zaprezentuje 9 marca, bo wlasnie On musi zablysnąc w ten wieczór. Ogolnie gra Juve mogla się podobać, trzy bramki zdobyte, zero straconych, obrona znowu bardzo dobrze. Jedyne co martwi to troche słaba forma Zlatana. Chciał robic wszystko sam. Wspaniałą okazje mozna powiedziec, ze zmarnował, bo byli w pewnym momencie sam na sam On i Alex z bramkarzem, zamiast podac wczesniej, to chciał zamieszac i podac, niestety nic z akcji. Kilka sytuacji DP, naprawde szczesciem mogą pocieszac sie gracze Sieny, bo moglobyc wiecej niz 3-0. Chocby jedna, gdzie fuksem obronca odbił piłkę głową, ktora leciała w okienko, a bramkarz w przeciwnym kierunku. Ale mozna tylko gdybac :wink: Ogolnie jestem zadowolony.

Dzis zaprezentowali się dobrze, strzelając 3 bramki, choc okazji znowu było więcej :wink: Jak jeszcze bardziej popracują nad skutecznością, to jestem pewien, ze bedzie tylko coraz lepiej ! Teraz nalezy rozporawic sie z Romą, oszczedzając kilku zawodnikow na Real.
Forza Juve !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Zablokowany