Juventus 2-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 16:33

Powiedz mi w ktrorych meczach Juve gralo cytuje : " (ciężko nazwać stylem to co grali nasi pupile "1:0 a później bronimy jak się da"). " ??
Ogladales wszystkie mecze od poczatku sezonu? Bo mam wrazenie ze ogladales albo skroty, albo tylko te mecze ktore byly c +. Mozliwe ze wogole nie ogladales meczy Juve...
Druga sprawa to odwiedz sobie strone www.sjp.pwn.pl i sprawdzaj slowa w ktorych masz watpliwosci, albo chociaz wrzucaj do worda, bo czytajac takie posty mozna podlapac bledy ortograficzne..
Czyli wnioskujac po Twoim poscie 1 miejsce w Serie A i 1 miejsce w grupie LM to NIC?
Obejzyj troche meczy Juve wiecej, pomysl nad tym co napisales, moze w koncu dwie kulki sie zderza.
Deschamps jakos srednio sobie radzi w Monaco ktorej jest 4 w tabeli ze statusem (W:13 R:5 P:7 ) o ile wiem Ligue 1 jest o klase albo i dwie slabsza od Serie A... pozatym gdybanie nikomu jeszcze nic nie przynioslo, a jesli dla Ciebie Capello to slaby trener to ja wymiekam -_-'
pozdr
PS. radze przerzucic Ci sie na Lige Hiszpanska tam amsz duzo bramek, jak dobra gra w defensywie Ci przeszkadza. I przypominam o pytaniu ktore zadalem na poczatku mojej wypowiedzi.

Ironman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 19:41

Sorki za błędy tego sie nie oducze za stry na to jestem :D a jak to sie mówi czego sie Janek nie nauczy tego Jan nie będzie umiał.

Co do Twojej wypowiedzi to troche sie zawiodlem ważniejsze w niej jest to ile błędów robie niż gra Juventusu (jak by szczelali tyle bramek na mecz co ja robie błedow w krutkiej wypowiedzi było by dobrze). Meczy masz racje widziałem tylko kilka + skroty zamieszczone na juvepoland :roll: Jednak w kazdym da sie zauważyć jedno pod wodzą Capello Juventus nie ma stylu gramy broniąc sie czasem nawet haotycznie. Ligę hiszpańską lubie nawet bardzo co nie znaczy że bardziej niż lige włoską.
Aha co do Monaco to nie porównuj ich potencjalu z naszym zwłaszcza gdy odeszli Prso, Morientes, Rothen bo to nie ma sensu, chodziło o to że Deschamp wydaje mi sie lepszą osobą do prowadzenia Juventusu, jest bardziej kreatywny stawia na grę skrzydłami (Camor, Nedved mogli by pokazac na co ich naprawdę stać), a Capello stawia przede wszystkim na to by nie stracić często gracze ofensywni zmuszani są do defensywnej gry całkowicie zapominając o ataku> Przypomnij sobie czasy Lippiego Juventus miał wtedy styl czego nie można powiedzieć o naszej obecnej grze :(
Jednak mocno wierze że to sie zmieni i przekonam sie do Capello i jego koncepcji na prowadzenie klubu

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:00

To wklejaj do worda, moze Ci sie uda chociaz troche zniwelowac to czego "Jan nie bedzie umial" . Nie odpowiedziales na moje pytanie a jesli nie ogladales meczy to jesli mozesz nie mow o tych ktorych nie ogladales. Zadam kolejne, dlaczego uwazasz ze Deschamps jest wg Ciebie lepsza osoba do prowadzenia Juve? Jesli nie zauwazyles gramy skrzydlami, w dodatku nasi obroncy lubia od czasu do czasu uraczyc nas jakims rajdzikiem. To ze Juve gra ostroznie to nie znaczy ze gra na 1-0. Bo nie widzialem jeszcze w lidze zeby pos rzelonej bramce murowali swoja.
Uwazam ze styl jest sprawa drugorzedna, inna sprawa ze mi sie styl Juve podoba, czego nie moge powiedziec o skutecznosci. Uwazam ze Capello dobrze prowadzi druzyne, jedynym zastrzezeniem moze wg mnie byc znikoma rotacja w skladzie. Trenera mozna oceniac na koniec sezonu, ale poki co spisal sie bardzo dobrze.
Co do Lippiego to sadze ze nie zrobilby juz nic dobrego z Juve, ostatni sezon pokazal ze czas na zmiany, ktore nastapily i przyszedl znany i szanowany trener. Pewnie gdyby Capello nie przybyl do Turynu to Legrotaglie gralby na srodku a Thuram na prawym w napadzie gralby DP, nie byloby Zlatana i Emersona. Wiec nie wiem czy jest az tak zle.
pozdr

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:42

mnowomiejsky pisze:...., a Juve niestety juz wyraznie czuje na karku oddech Milanu.. :
no nie stety JUVE gra źle a Milan odprawia z kfitkiem po koleji każdą druzyne z którą sie zmierzy!!!!Wraca Camo więć to moze być klucz do sukcesu w meczu z Udine!!Szkodaże Pavel jeszcze nie jest w pełni sił i nie może grać 9gdyby grał to bym był bardziej spokojny o to że 3 pkt zostaną w Turynie).No cóz jestem ciekaw jaką taktyke obierze na ten mecz Capello!!!Jeżeli przegramy ten mecz to Capello aut!!!!!!Lippi come back!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 21:15

Pewnie! Capello out Lippi zostaw reprezentacje i wroc, moze zajmiemy 3 miejsce, sciagniemy Legrotaglie, przesuniemy Thurama na prawo, Wydalimy Zlatana,Emersona i Cannavaro :D . Ludzie moze poczekajcie ze zwalnianiem trenera do konca sezonu? Dobrze ze nie Wy rzadzicie Juve, bo tak to juz by chyba pol trenerskiego swiata sie przewinelo...
pozdr

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 12:47

TomiQ pisze:Jeżeli przegramy ten mecz to Capello aut!!!!!!Lippi come back!!!
:lol: Widzisz co Ty piszesz? :-D

Po naszych ostatnich spotkaniach, trudno jest ze spokojem podejść do kolejnych pojedynków. Koniecznością jest, by w nasze szeregi wstąpiła sportowa złość i ogormna determinacja. Myślałem, że potrafimy pokonywać teoretycznie słabszych rywali, myślałem, że potrafimy strzelać przynajmniej 1 bramkę na mecz jak również, że u siebie napewno nie przegramy. Jak pokazały ostanie 2 potyczki, wszystko to tylko głupie domysły. Nasza drużyna zawiodła i teraz musimy pokazać kibicom, że był to wypadek przy pracy i znów wrócić na szlak wygranych.

Udinese to bardzo silny rywal, zwlaszcza patrząc na to, w jakiej obecnie formie jesteśmy. Zajmują 3 miejsce, to solidna drużyna. Skoro przeraliśmy z takimi zespołami jak Sampa czy Palermo, ciezko jest być optymistą w świetle niedzielnego meczu.
Nie dopuszczam nawet do siebie myśli, że moglibyśmy zaliczyć kolejną wpadkę. Piłkarze mieli odpoczynek, a fachowiec Capello napewno przeprowadził z nimi poważną rozmowę. Oczekuję efektów już w niedzielę i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Jeszcze do arcyważengo spotkania z Realem, 2 mecze, z Udine i Messiną. Musimy diametralnie poprawić nasz styl gry i skuteczność. Nie ma czasu by czekać na efekty! Musimy się poprawić od zaraz!

Obrazek
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 13:03

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Musimy diametralnie poprawić nasz styl gry i skuteczność. Nie ma czasu by czekać na efekty! Musimy się poprawić od zaraz!
Smoczek, nie chce Ci nic zarzucic, ale czy Ty naprawde wierzysz w to, iz diametralnei zmienimy styl? Nie zrobilismy tego od poczatQ sezonu, wiec watpie zeby nawet wielki Real nas do tego zmusil. Pod wodza Capello nie gramy ladnie, ale przez dluzszy czas przynosilo to efekty. W poprawe stylu nadzieji wiec nie mam. Mozemy natomiast popracowac nad skutecznoscia :)

A co do Udine, jest to trudny i niewygodny rywal. Wygrali ostatnie 2 mecze, czego niestety nie mozna powiedziec o nas :/ Chcialbym, zeby w Juve wstapil niesamowity duch walki. Wygrac roznica 2 bramek? Ahhh to by bylo to :) Ale po ostatnich spotkaniach, bardzo, ale to bardzo ucieszy bym sie z minimalnego zwyciestwa... Poza tym fajnie byloby utrzymac sie na pierwszym miejscu do samego konca ;)

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 16:58

E tam, Capello planuje zagrać ofensywnie co świadczy próba na treningu ustawienia z Zambrottą w pomocy. Może wkoncu Juventus zagra ofensywnie co udowodni niedowiarkom ze potrafimy :)

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 17:09

O ile wiem Zambrotta ma zamiar zastapic Nedveda w pomocy, a ustawienie bedzie takie samo w tym przypadku, jak w ostatnim meczu. Z taka roznica ze w ataku zagra Zlatan z DP a na prawym zamiast Olivery bedzie gral Camor. A wiec ustawienie bedzie tak samo ofensywne jak w ostatnim meczu. Licze na dobra dyspozycje Camora i Zlatana. Jak bedzie zobaczymy juz jutro.
pozdr

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 17:58

IGI pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Musimy diametralnie poprawić nasz styl gry i skuteczność. Nie ma czasu by czekać na efekty! Musimy się poprawić od zaraz!
Smoczek, nie chce Ci nic zarzucic, ale czy Ty naprawde wierzysz w to, iz diametralnei zmienimy styl? Nie zrobilismy tego od poczatQ sezonu, wiec watpie zeby nawet wielki Real nas do tego zmusil. Pod wodza Capello nie gramy ladnie, ale przez dluzszy czas przynosilo to efekty.
Wiesz, wiara czyni cuda :wink: A tak powaznie to głeboko w to wirzę, bo zmienić styl, może inaczej, wygrać mecz po ładnej grze, to nic trudengo, zwłaszcza mają taki skład jak my. Przecież już w tym sezonie notowalismy kilka naprawdę bardzo dobrych wystepów. Niestety ale przyszedł czas i nic nam nie wychodzi. Ja z niecierpliwością czekam na poprawę
IGI pisze:W poprawe stylu nadzieji wiec nie mam. Mozemy natomiast popracowac nad skutecznoscia :)
Obawiam się, że jesli nie poprawimy stylu gry, nie poprawimy też skuteczności. Niestety, dla nas, te dwie rzeczy łaczą sie ze sobą.

Obrazek
Ironman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 22:23

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
IGI pisze:
Smoczek, nie chce Ci nic zarzucic, ale czy Ty naprawde wierzysz w to, iz diametralnei zmienimy styl? Nie zrobilismy tego od poczatQ sezonu, wiec watpie zeby nawet wielki Real nas do tego zmusil. Pod wodza Capello nie gramy ladnie, ale przez dluzszy czas przynosilo to efekty.
Wiesz, wiara czyni cuda :wink: A tak powaznie to głeboko w to wirzę, bo zmienić styl, może inaczej, wygrać mecz po ładnej grze, to nic trudengo, zwłaszcza mają taki skład jak my. Przecież już w tym sezonie notowalismy kilka naprawdę bardzo dobrych wystepów. Niestety ale przyszedł czas i nic nam nie wychodzi. Ja z niecierpliwością czekam na poprawę
IGI pisze:W poprawe stylu nadzieji wiec nie mam. Mozemy natomiast popracowac nad skutecznoscia :)
Obawiam się, że jesli nie poprawimy stylu gry, nie poprawimy też skuteczności. Niestety, dla nas, te dwie rzeczy łaczą sie ze sobą.
O to chodzi "styl gry" - niech Capello da szanse wykazac sie piłkarzą przecierz mamy taki potencjał zacznijmy grać w piłkę a nie w loterię bo to może się na nas zemścić wieżę w to że Juve zagra z Udinese mecz przełomowy w którym piłkarze pokarzą klasę - bo jeśli nie teraz to kiedy :?:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2005, 01:08

Cytat:
"O to chodzi "styl gry" - niech Capello da szanse wykazac sie piłkarzą przecierz mamy taki potencjał zacznijmy grać w piłkę a nie w loterię bo to może się na nas zemścić wieżę w to że Juve zagra z Udinese mecz przełomowy w którym piłkarze pokarzą klasę - bo jeśli nie teraz to kiedy "
pilkarzą-->pilkarzom . przecierz--->ż , wieżę--->wierze , pokarza ---> pokażą. Gratuluje nabicia posta, wypowiadaj sie w waznych tematach i naucz sie ortografii.
A teraz kwestia merytoryczna - Jesli chodzi o sklad to Capello wystawia zawodnikow ktorzy sa w najlepszej formie. Nikt tu nie gra w loterie. A co do klasy, to okaze sie dopiero na meczu, chociaz wolalbym aby gracze byli w formie na Real a nie na Udine, o ile mialbym wybierac.
pozdr
PS. óczcie sie polskiego ...

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2005, 20:58

TomiQ pisze:
mnowomiejsky pisze:...., a Juve niestety juz wyraznie czuje na karku oddech Milanu.. :
no nie stety JUVE gra źle a Milan odprawia z kfitkiem po koleji każdą druzyne z którą sie zmierzy!!!!Wraca Camo więć to moze być klucz do sukcesu w meczu z Udine!!Szkodaże Pavel jeszcze nie jest w pełni sił i nie może grać 9gdyby grał to bym był bardziej spokojny o to że 3 pkt zostaną w Turynie).No cóz jestem ciekaw jaką taktyke obierze na ten mecz Capello!!!Jeżeli przegramy ten mecz to Capello aut!!!!!!Lippi come back!!!
Dobry kocur z Ciebie, nie ma co :D . Dawno nie mialem z nikogo takiej polewki 8) . Kwfitek, Capello aut... :lol: . Bardzo ciekawe co ty jeszcze robisz na tym forum 8) .

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2005, 22:36

Mam nadzieję, że wreszcie Juventus zrobi mi dla odmiany (bo ostatnio było inaczej) miłą niespodziankę. Dwie przegrane i to pod rząd... wystarczy już tego dobrego na sezon 04-05 :P Jeżeli Bianconeri wygrają zapewne poprawi to nastrój w zespole przed spotkaniem z Królewskimi (nie mylić z piwem, bo to wstyd dla browarów :P ;)). Mam nadzieję, że historia powtórzy się i tak jak ostatnio, Milan odrobił częściowo stratę, żeby w następnej kolejce znowu zgubić Juve na więcej punktów. Mówicie o ofensywnym stylu gry, mam nadzieję, że to nie są puste słowa, bo wygrana więcej niż 1-0 (najlepiej bez straconego gola), jest mile widziana. Ciekaw jestem efektów jakby Capello od pierwszej minuty wsytawił trzech napastników (Treze, Ibra, DP) z tym ostatnim bardziej cofniętym. Może wreszcie zobaczylibyśmy bardziej efektowną grę i więcej bramek.

P.S. TomiQ popracuj nad pisownią, bo "no nie stety" jest cienko :lol:

Obrazek
Ring Ding

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 13:09

Proszę was o napisanie czy ten mecz będzie gdzieś leciał w telewizji lub w Internecie. Co do meczu to mam nadzieje że Juve sobie da radę i pokona Udinese.

Zablokowany