Juventus 3:3 Atalanta (3:5)(Puchar Włoch)
- 10 Szymon
- Juventino

Lazzari nie ma bramki w Serie A...el_pajaco pisze:Lazzari 5 bramek przeciwko Juve !!?? a ile on w SerieA nastrzelał ?? widać teraz jak słabych mamy obrońców (na zmianie) Iuliano już odszedł.. teraz kolej na Legro, Montero i Tudora.... i należy szybko poszukać solidnej dwójki w zastępstwie !! FORZA JUVE
co do meczu:
-niestety zawiodła dwójka środkowych pomocników; Appiah popisał się kapitalną asystą przy 1 bramce... Lazzariego :evil: po za tym wspaniale potrafi podać piłkę ... przeciwnikowi
- Tacchinardi - przeszedł obok meczu, biegał, biegał, ale niewidoczny, nie brał cieżaru rozgrywania akcji na siebie
- dwójka środkowych obrońców: indyiwdualnie nie grali słabo - ale popełniali błędy w ustawieniu sie - Montero zagrał bardzo dobry mecz - często odbierając piłkę, wyprzedzając przeciwników i to On wypracował 1 bramkę dla Juve! (jeden z niewielu błędów - rzut rożny po którym padła druga bramka dla Atalanty)
a oto moje oceny:
Chimenti 6
Birindelli 5,5
Tudor 5,5
Montero 6,5
Pessotto 6
Kapo 7
Olivera 6,5
Tacchinardi 4,5
Appiah 4,5
Zalayeta 5,5
Trezeguet 6
-----------
Camoranesi 6
Zebina 5,5
Del Piero (brak noty)
- Marcin_FCJ
- Juventino

Obraz nędzy i rozpaczy - tak najkrócej można określić to co dziś wydarzyło się na Delle Alpi. Samo spotkanie dało mi ostateczne odpowiedzi na kilka spośród jeszcze nurtujących mnie wątpliwości. No więc na początek:
- Mam nadzieję że jest to ostatni sezon Chimentiego jako drugiego bramkarza w Juventusie. Od przyszłego sezonu w Pucharze grać ma Bonnefoi!
- Montero, Appiah i Olivera powinni odejść. Przykro mi tak pisać szczególnie w kwestii Montero no ale ja po prostu dłużej takich sytuacji nie zniose.
- Juventus nie będzie strzelał dużo jednocześnie nie tracąc nic.
- Tacchinardi chcesz grać w pierwszym składzie? Czyżbyś sam odmawiał?
Po meczu mam jeszcze taką wątpliwość... Czy Montero czy Legrottaglie? Który z nich jest gorszy?
Jedyne pozytywy to:
- Gra napastników
- Camoranesi łapie wspaniałą formę, na chwilę obecną chyba ma najlepszą spośród wszystkich Juventinho.
Jest mi przykro i jestem bardzo podłamany postawą naszego klubu. Mam nadzieję że Moggi zasiądzie niedługo z Capello i wyjaśnią sobie parę spraw. chodzi tu głownie o transfery... Ale ja mam wielkie zastrzezenia do sposobu prowadzenie druzyny przez Capello. Teraz wychodzi calkowity brak rotacji z 1 czesci sezonu!
- Mam nadzieję że jest to ostatni sezon Chimentiego jako drugiego bramkarza w Juventusie. Od przyszłego sezonu w Pucharze grać ma Bonnefoi!
- Montero, Appiah i Olivera powinni odejść. Przykro mi tak pisać szczególnie w kwestii Montero no ale ja po prostu dłużej takich sytuacji nie zniose.
- Juventus nie będzie strzelał dużo jednocześnie nie tracąc nic.
- Tacchinardi chcesz grać w pierwszym składzie? Czyżbyś sam odmawiał?
Po meczu mam jeszcze taką wątpliwość... Czy Montero czy Legrottaglie? Który z nich jest gorszy?
Jedyne pozytywy to:
- Gra napastników
- Camoranesi łapie wspaniałą formę, na chwilę obecną chyba ma najlepszą spośród wszystkich Juventinho.
Jest mi przykro i jestem bardzo podłamany postawą naszego klubu. Mam nadzieję że Moggi zasiądzie niedługo z Capello i wyjaśnią sobie parę spraw. chodzi tu głownie o transfery... Ale ja mam wielkie zastrzezenia do sposobu prowadzenie druzyny przez Capello. Teraz wychodzi calkowity brak rotacji z 1 czesci sezonu!
- aSsItCh
- Juventino

cieszy postawa Trezegueta !! 
a mnie nie cieszy twoj post, ktory jest na poziomie zdecydowanie nizszym od postawy Treza w meczu z Atalantą - Martin
nie wiem co od niego chcesz ale ok ;] Ty tu rządzisz yhyhy ;]
a mnie nie cieszy twoj post, ktory jest na poziomie zdecydowanie nizszym od postawy Treza w meczu z Atalantą - Martin
nie wiem co od niego chcesz ale ok ;] Ty tu rządzisz yhyhy ;]
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2005, 13:07 przez aSsItCh, łącznie zmieniany 1 raz.

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- jax
- Juventino

Bo mu nie zalęży na tym abydobrzy się męczyli w takim meczu, ważniejsza jest seia A i LM więc poco wystawiać dobry skład przeciw średniej drużynie jak sobie nie radzą w normalnych meczach. Pierwszy skład ma zastuj i niech odpoczywa na ważne mecze :? 
lordjax
<hahaha>
<hahaha>
- Martin
- Juventino

6.01 (czwartek) Parmabartus pisze:nie rozumiem dlaczego Capello wystawił 2 jedenstkedla mnie bez sensu
9.01. (niedziela) Livorno
13.01 (czwartek) Atalanta
16.01. (niedziela) Cagliari
12 dni 4 mecze. Chyba pilkarzom tez sie nalezy troche przerwy. A tym co nie grali za duzo okazja do pokazanie ze Capello sie mylil. Niestetey w tym przypadku "selekcja by Capello" pokazala ze wszystkie Appiahy, Kapo, Montero, Blasie czy inni piłkarze w bialo-czarnych strojach po prostu nie zasluguja na gre w podstawowym składzie.
Brak awansu do kolejnej fazy Pucharu Włoch boli najmniej.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Boss
- Juventino

Dla mnie nic wielkiego się nie stało. Odpadlismy z Pucharu Włoch, czyli najmniej prestiżowych rozgrywek w których bierzemy udział. Capello wystawił rezerwy i słusznie bo podstawowi zawodnicy muszą wreszcie odpocząć. Musimy się skupic na Serie A i Lidze Mistrzów bo to są nasze główne cele na ten sezon.
A sam mecz no cóż. Pokazał tylko to co wiedzieliśmy od dawna. A więc, że nasi rezerwowi obrońcy są już poprostu słabi i musimy kupić wartościowych zmienników dla obrońców z podstawowego składu. W dwumeczu straciliśmy 5 bramek, to daje do myślenia i juz widać, że wnioski zostaną wyciągnięte i kilku piłkarzy odejdzie min. Tudor, Legro a już odszedł Iuliano. No i poraz kolejny zawiódł Appiah, chyba jego czas w Juve też juz się skończył.
Pozytywy to dobrra zmiana Camoranesiego (świetna forma w ostatnim czasie
) no i udany powrót do zespołu Trezegueta. To musi cieszyć, pokazuje że nasza siła ofensywna w Serie A i LM wzrośnie.
Mecz z Atalantą pokazał jedno :arrow: pora żegnać niektórych piłkarzy ( Birindelli, Tudor, Montero, Appiah, Pessotto) i w ich miejsce kupić wartościowych rezerwowych na przyszly sezon albo kilku jeszcze w styczniu jeśli jeszcze to jest możliwe 8)
A sam mecz no cóż. Pokazał tylko to co wiedzieliśmy od dawna. A więc, że nasi rezerwowi obrońcy są już poprostu słabi i musimy kupić wartościowych zmienników dla obrońców z podstawowego składu. W dwumeczu straciliśmy 5 bramek, to daje do myślenia i juz widać, że wnioski zostaną wyciągnięte i kilku piłkarzy odejdzie min. Tudor, Legro a już odszedł Iuliano. No i poraz kolejny zawiódł Appiah, chyba jego czas w Juve też juz się skończył.
Pozytywy to dobrra zmiana Camoranesiego (świetna forma w ostatnim czasie
Mecz z Atalantą pokazał jedno :arrow: pora żegnać niektórych piłkarzy ( Birindelli, Tudor, Montero, Appiah, Pessotto) i w ich miejsce kupić wartościowych rezerwowych na przyszly sezon albo kilku jeszcze w styczniu jeśli jeszcze to jest możliwe 8)
- Dragon
- Qualità Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dokładnie od tego wyrazu chciałem zacząć mojego posta...UlTrAs pisze:WSTYD :!:nie wacham się użyć tego słowa bo na pewno odzwierciedla to co powinni czuć po tym meczu piłkarze Juve.
WSTYD, nie ma co sobie mydlić oczu. Oceńmy sytuację obiektywnie. Nie obchodzi mnie, że to sa rozgrywki najmniej prestiżowego pucharu, jaki rozgrywamy w sezonie. Bo to ktos go wymyślił, żeby go wygrać. To nie jest turniej 2 dniowy, żeby sobie go olać :?
Najdelikatniej mówiąc, nie popisalismy się w tym dwumeczu, a raczej rezerwy się nie popisały. Od lat nie zanotowaliśmy tak fatalnego występu w Coppa Italia
Może na jedno to dobrze. W 1/4 Inter by mogł poprostu ośmieszyć naszych dublerów. Sam Martins właściwie.
Blado wypadliśmy na tle innych silnych zepołów, które zdolały wywalczyć awans.
Może kupić Lazzariego na sam PW? Z Zalayetą stworzyliby duet nie do zatrzymania 8) Jeden zawodnik strzela nam 5 goli :roll:
Nie chcę dramatyzować, ale czuję się nieco zawiedziony. Martwi mnie postawa naszych w PW, coraz to gorzej.
Nie będę tu pisał o poszczegółnych zawodnikach, bo ciężko by było klikać w klawiaturę. Dziwi mnie Tacch, dostal szansę, proszę jak ją wykorzystał. Cieszy postawa Treze, takiego sępa nam brakowało przez 3 miesiace :twisted: Camor, wiadomo 8) Obrona, a mamy takową? Pomoc również zawiodła.
Dziwi mnie postawa dublerów. Powinni walczyć jak lwy, a oni na odwrót...i co tu zrobić? Praktycznie każdy rezerwowy, nie spełnił pokładanych w nim nadzieji :?
Mam jednak przeczucie, że ten sezon będzie piękny :twisted: Liga Mistrzów to sprawa priorytetowa.
Tylko pytanie, ile?? W tym roku mija 10 lat od ostaniego tryumfu :? Ile jeszcze przyjdzie nam czekć. Nie można się 1 sprężyć i go w końcu wygrać :roll:Wojtom pisze:, a 10 PW najwidoczniej musi jeszcze poczekac...

- Vincitore
- Juventino

Szkoda że znów olaliśmy ciepłym moczem Coppe żal mi jedynei Chimentiego bo to jedyna szansa na gra dla niego. Ale dać sobie wbic 3 gole to lekka przesada Lazzari 5 goli przeciwko nam no wyrasta na dosy niezłego napastnika po pierwszym golu wiedziałę że Juventus awansuje gdy był temis musieliśmy juz strzelić 3 gole później 2 - 2 , 3-3 no i żegnamy sie z Coppą . Brawo Trezeguet super powrót!
- Wojtom
- Juventino

Dokładnie, czy nie mozna sie raz zebrac i siegnąc w koncu po to trofeum, ale z wczorajszego meczu wynika, ze jednak nie mozna sie spreżyc, zwlaszcza, ze słabe rezerwy popełniają katastrofalne błędy... :?Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Tylko pytanie, ile?? W tym roku mija 10 lat od ostaniego tryumfu :? Ile jeszcze przyjdzie nam czekć. Nie można się 1 sprężyć i go w końcu wygrać :roll:Wojtom pisze:a 10 PW najwidoczniej musi jeszcze poczekac...
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Szymek
- Juventino

Szkoda że olaliśmy ten mecz. Tego tryimfu brakował nam aby sięgnąc po srebrną gwiazdkę...
Cieszy napewno dobry występ Treze noi oczywiście Camora :twisted:
Ale również mamy sie czym smucieć ponieważ nasza obrona dała wczoraj popis jakich mało. Capello powiedział przed meczem że oczekuje od Juve 3 goli, zapomniał dodac nie tracąc żadnego...
Cieszy napewno dobry występ Treze noi oczywiście Camora :twisted:
Ale również mamy sie czym smucieć ponieważ nasza obrona dała wczoraj popis jakich mało. Capello powiedział przed meczem że oczekuje od Juve 3 goli, zapomniał dodac nie tracąc żadnego...
- Lypsky
- Juventino

Nie robcie takiej tragedi z powodu odpadniecia.Juventus jest silna druzyna ale nie moze walczyc rownymi silami na trzech frontach.Napewno Scudetto i CL sa wazniejsze wiec nie ma sie co dziwic ze na Coppa Italia Capello wystawil rezerwy.Mecze gramy coraz czesciej a podstawowym zawodnikom brakuje sil.Chcieliscie rotacji??Teraz jest i takze ciezko dogodzic.
Dla mnie odpadniecie Juve nie jest zadnym problemem gdyz wiem ze sa rzeczy wazniejsze od ''srebrnej gwiazdki''.Licze na dobre wystepy wypocztych graczy w serie A i na przylozenie sie do CL.
Cieszy dobry powrot Treze gdyz jego brakowalo,nie mielismy tego sepa ktory wykonczylbym kazda akcje.Teraz krol wrocil i mam nadzieje ze juz w najblizszym czasie bedziemy mogli cieszyc sie z kolejnych bramek.
Podstawowa 11 musi odpoczac a ci slabsi musze miec szanse aby sie wykazac.
Pozniej jak zle gramy w lidze jest placz ze zawodnicy sa przemeczeni a Capello nie robi rotacji.Zeby cos wygrac cos trzeba poswiecic.
Dla mnie odpadniecie Juve nie jest zadnym problemem gdyz wiem ze sa rzeczy wazniejsze od ''srebrnej gwiazdki''.Licze na dobre wystepy wypocztych graczy w serie A i na przylozenie sie do CL.
Cieszy dobry powrot Treze gdyz jego brakowalo,nie mielismy tego sepa ktory wykonczylbym kazda akcje.Teraz krol wrocil i mam nadzieje ze juz w najblizszym czasie bedziemy mogli cieszyc sie z kolejnych bramek.
No jasne wywalmy przeciez juz nikt nie pamieta jak rok temu bronil karne w meczu o puchar z Interem- Mam nadzieję że jest to ostatni sezon Chimentiego jako drugiego bramkarza w Juventusie. Od przyszłego sezonu w Pucharze grać ma Bonnefoi!
Kolejny wspanialy pomysl.Wywalic mlodego zdolnego pilkarza bo zle zagral jeden mecz- Montero, Appiah i Olivera powinni odejść. Przykro mi tak pisać szczególnie w kwestii Montero no ale ja po prostu dłużej takich sytuacji nie zniose.
Jak mozemy grac ciagle tymi samymi zawodnikami w serie a coppa italia i cl?? :roll:Nie dziwie się, że przegrywamy/remisujemy z "kelnerami" jak wsyatwiamy ciągle druga jedenstkę w PW.
Podstawowa 11 musi odpoczac a ci slabsi musze miec szanse aby sie wykazac.
Pozniej jak zle gramy w lidze jest placz ze zawodnicy sa przemeczeni a Capello nie robi rotacji.Zeby cos wygrac cos trzeba poswiecic.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pan Zambrotta
- Juventino

Ja się aż tak nie martwiem odpadnięciem Juve w Coppa Italia. W naszym terminarzu ubyło kilka meczy, co daje więcej odpoczynku. Poza tym Puchar Włoch dla Capello był na szarym końcu zreszta tak jak dla kibiców.
Jest jeszcze sprawa stylu w jakim zagraliśmy
. Niestety, trzeba przyznać że oprócz trzeciego napastnika i Tacchinardiego nie mamy zawodników rezerwowych. Pokazał to dwumecz z Atalantą.
Jest jeszcze sprawa stylu w jakim zagraliśmy
- juve_Tomek
- Juventino

Ale bez przesady. On(czytaj Capello) dał zupełnie słaby skład. Mógł przegrać walkowerem. Wtedy wcale Juve by nie stracił sił.