Quiz 2 (Juventus)
- Dionizos
- Juventino
Pytanie brzmi: Kiedy liga zostala wlaczona do rozgrywek fifa. Moze to troche niejasne, ale chodzi mi o to kiedy liga zostala uznana za rozgrywki organizacji fifa, a nie kiedy wloskie druzyny zaczely grac w rozygrwkach pucharowych fifa. Sorry, mam nadzieje, ze na o pytanie tez znasz odpowiedz 8) .Pelson pisze:No Cóż sprawdziłem dokładnie :
1957 Madryt Real M - Florencja 2-0 to musi być dobra odpowiedź
- TomekW
- Juventino
"troche" niejasneDionizos pisze:Pytanie brzmi: Kiedy liga zostala wlaczona do rozgrywek fifa. Moze to troche niejasne, ale chodzi mi o to kiedy liga zostala uznana za rozgrywki organizacji fifa, a nie kiedy wloskie druzyny zaczely grac w rozygrwkach pucharowych fifa.

Domyslam sie, ze pod haslem "liga wloska" kryja sie rozgrywki o mistrzostwo Wloch. Jesli tak, to "liga" zostala uznana za rozgrywki pod partonatem FIFA w chwili przystapienia do tej organizacji Wloskiej Federacji Pilkarskiej (czyli organizatora Mistrzostw Wloch), a wiec w roku 1905.
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- TomekW
- Juventino
Dobra. Czas na moje pytanie. Tym razem bedzie dziecinnie proste. Jak kazdy wie, mistrz Wloch w sezonie, w ktorym broni tytulu, nosi na piersi scudetto, czyli tarcze w barwach wloskiej flagi. Kto dostapil tego zaszczytu jako pierwszy i kiedy to bylo?
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
- Martin
- Juventino
Po raz pierwszy scudetto zalozyla Genoa. W sezonie 1923/24 druzyna ta zdobyła swoje dziewiąte scudetto. A sezon pozniej grała wlasnie ze znaczkiem, na ktory we wloszech mowi sie "lo scudetto". Paradoksem jest fakt, ze Genua wlasnie wtedy zdobyla 9. i ostatnie mistrzostwo. Przeklenstwo znaczka scudetto??
Jesli ktos umie wloski to tutaj jest krotka historia:
http://www.calciofans.com/rastampa/scudetto-storia.htm
Jesli ktos umie wloski to tutaj jest krotka historia:
http://www.calciofans.com/rastampa/scudetto-storia.htm
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- MediapuntA
- Juventino
No to jak nikt nie daje to ja dam 
Był prawym pomocnikiem. Jego przydomek to „Czarodziej dryblingu”. Został wybrany piłkarzem roku w Europie w 1956 roku. Karierę zaczął i zakończył w angielskim klubie Stoke City. Futbol uprawiał przez 33 lata nigdy nie będąc ukarany żółtą bądź czerwoną kartką. Podaj nazwisko tego piłkarza
Ciekawe czy znacie odpowiedź
Był prawym pomocnikiem. Jego przydomek to „Czarodziej dryblingu”. Został wybrany piłkarzem roku w Europie w 1956 roku. Karierę zaczął i zakończył w angielskim klubie Stoke City. Futbol uprawiał przez 33 lata nigdy nie będąc ukarany żółtą bądź czerwoną kartką. Podaj nazwisko tego piłkarza

Ciekawe czy znacie odpowiedź
- bblackk
- Juventino
1. Nie wiem czy to pytanie będzie "liczone" i jest zgodne z zasadami 
2. Tak poza tym to odpowiedź brzmi: Stanley Matthews
3. Jeżeli to dobra odpowiedź, to nie zadaje pytania dopóki tutaj ktoś nie ogarnie tego konkursu, bo wdarła się delikatna anarchia (a jeszcze kartkę dostanę bo tutaj chyba są zasady łamane i będzie na mnie za udział w spisku
).

2. Tak poza tym to odpowiedź brzmi: Stanley Matthews

3. Jeżeli to dobra odpowiedź, to nie zadaje pytania dopóki tutaj ktoś nie ogarnie tego konkursu, bo wdarła się delikatna anarchia (a jeszcze kartkę dostanę bo tutaj chyba są zasady łamane i będzie na mnie za udział w spisku

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dobra. Zmieniam pytanie. Odpowiedź na tamto to. Ponieważ Alessio Tachinardi bardzo lubi koszykówkę, jego ulubionym zawodnkiem jest Alen Iverson, który gra wlaśnie z 3 numerem. Stąd też nasz Tacchi zaczerpał pomysl na zmienienie numeru z 20 na 3
Nowe pytanie brzmi: Jaki sponsor widniał na naszych koszulkach w rozgrywkach LM i PW w sezonie 2001/02?
Nowe pytanie brzmi: Jaki sponsor widniał na naszych koszulkach w rozgrywkach LM i PW w sezonie 2001/02?

- Dionizos
- Juventino
Byla to firma Tu-mobile. http://members.xoom.virgilio.it/zebralo ... cl0201.jpg
To wlasnie te koszulki...
To wlasnie te koszulki...