Juventus - Real (Liga Mistrzów, 2 półfinał)
- MeHoweck
- Qualità Juventino
To, że Raul i Ronaldo mieli by nie grać, to nawet miłe, ale jeśli chodzi o Makelele, to szkoda by było, żeby nie grał, bo świetnie podawał piłki do graczy Juvebehemot pisze:eee ja tam jestem sokojny. gramy u siebie do skladu wraca montero i davids. wystarczy jedna bramka. w realu ma nie zagrac ronaldo vel. parowa, raul(nawet jesli zagra to to nie bedzie na 50% mozliwosci. czytalem ze makelele tez moze nie zagra. jest dobrze. kto ma pokonac tych obwiesi jak nie juve?

Jeśli zagramy tak, że Figo nie będzie w stanie sobie pobiegać, a Zidane nie będzie miał do kogo zagrać, no i Morientes pokaże to, co ostatnio, to będzie dobrze

Trzeba uwierzyć w naszych chłopców, widzieliście przecież, co potrafi Gigi, Alex na pewno się zmobilizuje razem z Davidem, a wspomogą ich Nedved i Tacchinardi i Zambrotta. W obronie świetnie gra Thuram, więc należy strzelić przynajmniej diwe bramki i nie stracić żadnej

Wariatn wielce optymistyczny, ale możliwy do wykonania. Nie zapowiadali ochłodzenia w Turynie? Hiszpanie nie przyzwyczajeni są do niskich temperatur

Mój typ: 2-1, karne, w których będzie pojedynek bramkarzy, no i nasz Gigi będzie lepszy niż Iker.
- YoUri`
- Qualità Juventino
Oooooooooo starty ty chcesz chyba zebym ja zawalu dostal - ja karnych nie przezyje !!! Ledwie dogrywke z barca przetrzymalem ale juz ciezko bylo...Elmo pisze:Mój typ: 2-1, karne, w których będzie pojedynek bramkarzy, no i nasz Gigi będzie lepszy niż Iker.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Trener Juventusu Turyn Marcello Lippi wezwał swoich zawodników do zachowania spokoju i koncentracji przed arcyważnym meczem z Realem Madryt w ramach półfinału Ligi Mistrzów.
- To wspaniale, że wygraliśmy mistrzostwo, ale musimy stłumić tą radość w sobie i skoncentrować się na meczu z Realem. Nie rzucimy się na rywali od początku. Musimy strzelić bramkę, ale ważne jest też, byśmy żadnej nie stracili. - stwierdził Marcello Lippi.
NOO TYLKO ZEBY MI BRAMKI NIE ZAMUROWALI..... :shock:
PS. wygramy
- To wspaniale, że wygraliśmy mistrzostwo, ale musimy stłumić tą radość w sobie i skoncentrować się na meczu z Realem. Nie rzucimy się na rywali od początku. Musimy strzelić bramkę, ale ważne jest też, byśmy żadnej nie stracili. - stwierdził Marcello Lippi.
NOO TYLKO ZEBY MI BRAMKI NIE ZAMUROWALI..... :shock:
PS. wygramy

- Mee_too
- Qualità Juventino
Ja nie obstawiam wyniku - tylko zwyciestwo dla JUVE
Ja chyba tez bym zawalu dostal na karniakach,
Licze jak Platni ze Alex pokaze sie z duzo lepszej strony niz w pierwszym meczu z realem. Qmple juz mnie zaczynaja dreczyc - "ze ten Del Piero to nic nie gra" , pokaz im alex !!
Ja chyba tez bym zawalu dostal na karniakach,
Licze jak Platni ze Alex pokaze sie z duzo lepszej strony niz w pierwszym meczu z realem. Qmple juz mnie zaczynaja dreczyc - "ze ten Del Piero to nic nie gra" , pokaz im alex !!
I think love is something we create to make ourselves feel better
'Dandelion'
'Dandelion'
- BIGGI
- Qualità Juventino
Vincente Del Bosque zdecydował jednak, że zabierze z drużyną Ronaldo na mecz z Juventusem. Brazylijczyk przez ostatnie 6 dni wogóle nie trenował z powodu kontuzji kolana.
Zawodnikowi bardzo zależało na występie na Stadio Dell"Alpi, dlatego został zabrany na ten mecz. Na pewno nie wyjdzie w podstawowej jedenastce, ale może wzmocnić drużynę w trakcie meczu.
mam nadzieje ze nie zagra
Zawodnikowi bardzo zależało na występie na Stadio Dell"Alpi, dlatego został zabrany na ten mecz. Na pewno nie wyjdzie w podstawowej jedenastce, ale może wzmocnić drużynę w trakcie meczu.
mam nadzieje ze nie zagra
- piteRTS
- Juventino
Real ma taka drużyne że każdego moga zastąpic innym zawodnikiem i niema sensu gdybać kto wyjdzie w pierwszym składzie.
Trzeba w tym meczu poprostu zagrac bardziej ofensywnie niż w Madrycie,bo zwycięstwo jest napewno w Naszym zasiegu ,najważniejsze bedzie opanowanie środka i tu licze na Davidsa że sobie poradzi ,mam nadzieje tylko że nieosłabi znowu swojego zespołu bo jego jest łatwo sprowokować.
Moim zdaniem wygramy 2:0 :-D
FORZA JUVE
Trzeba w tym meczu poprostu zagrac bardziej ofensywnie niż w Madrycie,bo zwycięstwo jest napewno w Naszym zasiegu ,najważniejsze bedzie opanowanie środka i tu licze na Davidsa że sobie poradzi ,mam nadzieje tylko że nieosłabi znowu swojego zespołu bo jego jest łatwo sprowokować.
Moim zdaniem wygramy 2:0 :-D
FORZA JUVE
- 3andit
- Juventino
Kurna nie chce pisać rzeczy typu wygramy, awansujemy itp. choć bardzo bym chciał i mimo wszystko w to wierze acz kolwiek mam pewne obawy oby okazało sie że nie uzasadnione
< Dziękujmy BOGU za to, że stworzył dla nas JUVE i Kobiety >
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
YoUri masz rację. Ja też karnych bym niewytrzymał psychicznie! Na dogrywce z Barcą prawie padłem :?
Mee_Too kurcze wiesz, że mi też kumple cały czas nagadają na temat Del Piera
I to, że Alex tylko osłabia drużynę i tak, że jakby JUVE grał w ,,10'' bez Alexa
Cały czas mnie nękają o tym, że Del Piero gra tragicznie :evil: Oczywiście zawsze bronię Alexa na 100% 8) Wystarczy powiedzieć, że w lidze strzela po 2 gole na mecz i ok, bo oni go widzą tylko w meczach LM jak są w TV. Tłumoki :evil:
Co do meczu. Kurcze moje nerwy siegają zenitu. Już sie sram kiedy ten mecz. Bożei pomysleć, żepo tym meczu sie wszyściutko wyjaśni kto zagra na Old Trafford. Jezu niedopuszczam myśli, że moglibyśmy niezagrać w finale. Myślę jednak, że spkojnie powinniśmy dać sobie radę. Wszystko przemawia na naszą korzyść. Real teraz jest w dołku..Tę sytuację trzeba wkorzysatć! Kontuzje w Realu , atut własnego boiska morale na ,,6'' po zdobyciu scudetto. Myślę, że to niejest sezon Realu i moimo, że parę razy w tym sezonie pokazali iż umieją grać w piłkę niezmeina faktu, że skończą grę w LM na 1/2 :twisted:
----------------------->Forza JUVENTUS F.C :!:
Mee_Too kurcze wiesz, że mi też kumple cały czas nagadają na temat Del Piera
Co do meczu. Kurcze moje nerwy siegają zenitu. Już sie sram kiedy ten mecz. Bożei pomysleć, żepo tym meczu sie wszyściutko wyjaśni kto zagra na Old Trafford. Jezu niedopuszczam myśli, że moglibyśmy niezagrać w finale. Myślę jednak, że spkojnie powinniśmy dać sobie radę. Wszystko przemawia na naszą korzyść. Real teraz jest w dołku..Tę sytuację trzeba wkorzysatć! Kontuzje w Realu , atut własnego boiska morale na ,,6'' po zdobyciu scudetto. Myślę, że to niejest sezon Realu i moimo, że parę razy w tym sezonie pokazali iż umieją grać w piłkę niezmeina faktu, że skończą grę w LM na 1/2 :twisted:
----------------------->Forza JUVENTUS F.C :!:

- BIGGI
- Qualità Juventino
Były napastnik Juventusu, Gianluca Vialli twierdzi, że drużyna Bianconeri jest silniejsza od Realu Madryt. Obie drużyny zmierzą się ze sobą w środę w rewanżowym meczu półfinalu Ligi Mistrzów. W pierwszym spotkaniu "Królewscy" wygrali 2:1.
- To będzie bardzo trudny mecz dla obu drużyn. Uważam, że Juventus jest niedoceniany. Real co prawda ma lepszych piłkarz, lecz jako drużyna Juventus jest silniejszy - uważa Vialli. - Lippi zasługuje na swoje miejsce w historii futbolu - dodał.
UWIELBIAM GO....jedyny piłkarz Juve za którym płakałem jak odchodził
oby miał racje....
- To będzie bardzo trudny mecz dla obu drużyn. Uważam, że Juventus jest niedoceniany. Real co prawda ma lepszych piłkarz, lecz jako drużyna Juventus jest silniejszy - uważa Vialli. - Lippi zasługuje na swoje miejsce w historii futbolu - dodał.
oby miał racje....
- YoUri`
- Qualità Juventino
To samo u mnie... dla mnie jeden z najlepszych napastnikow swiata... to on sprawil ze pokochalem Juve.. mam do niego olbrzymi sentyment i zawsze sprowadzalem go sobie w CMBIGGI pisze:

- OskarG
- Juventino
Vialli ma całkowitą racje Juve zawsze było i bedzie lepsze od RealuBIGGI pisze:Były napastnik Juventusu, Gianluca Vialli twierdzi, że drużyna Bianconeri jest silniejsza od Realu Madryt. Obie drużyny zmierzą się ze sobą w środę w rewanżowym meczu półfinalu Ligi Mistrzów. W pierwszym spotkaniu "Królewscy" wygrali 2:1.
UWIELBIAM GO....jedyny piłkarz Juve za którym płakałem jak odchodził![]()
oby miał racje....
Bo o sile drużyny nie swiadczy posiadanie samych gwiazd
Tylko zgranie, poukładanie wszystkiego przez trenera
Odpowiednia taktyka i wiele innych rzeczy
A nie miliony wydawane na gwiazdy.
I za to równierz kochamy Juve

- BIGGI
- Qualità Juventino
RONALDO JEDNAK ZAGRA
Madryt - Okazuje się, że kontuzja Ronaldo z pierwszego meczu półfinału Ligi Mistrzów nie jest bardzo poważna. Jeszcze wczoraj szef sztabu szkoleniowego "Królewskich" Alfonso del Corral mówił o Brazylijczyku: "Szczerze mówiąc, wydaje się mało prawdopodobne, aby do środy wznowił on treningi", teraz jednak sam piłkarz twierdzi co innego. "Czuję się dobrze", powiedział.
Kontuzjowany w pierwszym meczu Realu Madryt z Juventusem, Ronaldo wbrew wcześniejszym zapewnieniom bardzo szybko wraca do zdrowia. "Przeszedłem dziś rano badania i czuję się naprawdę dobrze, z każdą godziną jestem coraz bardziej optymistycznie nastawiony i wydaje mi się że zagram. Naprawdę chcę pomóc mojej drużynie wygrać ten mecz", powiedział napastnik.
I TAK DAMY RADE...
TO BYŁA TYLKO GRA DZIAŁACZY REALU W TAKIM RAZIE....SZKODA... :x
Madryt - Okazuje się, że kontuzja Ronaldo z pierwszego meczu półfinału Ligi Mistrzów nie jest bardzo poważna. Jeszcze wczoraj szef sztabu szkoleniowego "Królewskich" Alfonso del Corral mówił o Brazylijczyku: "Szczerze mówiąc, wydaje się mało prawdopodobne, aby do środy wznowił on treningi", teraz jednak sam piłkarz twierdzi co innego. "Czuję się dobrze", powiedział.
Kontuzjowany w pierwszym meczu Realu Madryt z Juventusem, Ronaldo wbrew wcześniejszym zapewnieniom bardzo szybko wraca do zdrowia. "Przeszedłem dziś rano badania i czuję się naprawdę dobrze, z każdą godziną jestem coraz bardziej optymistycznie nastawiony i wydaje mi się że zagram. Naprawdę chcę pomóc mojej drużynie wygrać ten mecz", powiedział napastnik.
I TAK DAMY RADE...
TO BYŁA TYLKO GRA DZIAŁACZY REALU W TAKIM RAZIE....SZKODA... :x
- BIGGI
- Qualità Juventino
TROCHE STATYSTYK
Juventus nie przegrał na własnym stadionie z hiszpańskim klubem od 41 lat - w 1962 roku Real pokonał ich 1-0 w półfinale Pucharu Europy. Niemniej w ostatnich latach na Delle Alpi zremisowali 4 z 5 meczów przeciwko Hiszpanom.
Dotychczasowe mecze:
Juventus 0 Real 1 1961-62 1/4 finału Pucharu Europy
Real 0 Juventus 1 1961-62 1/4 finału PE
Real 3 Juventus 1 1961-62 1/4 finału PE (w Paryżu)
Real 1 Juventus 0 1986-87 II runda PE
Juventus 1 Real 0 1986-87 II runda PE (Real wygrał w rzutach karnych)
Real 1 Juventus 0 1995-96 1/4 finału Ligi Mistrzów
Juventus 2 Real 0 1995-96 1/4 finału LM
Real 1 Juventus 0 1997-98 finał LM (w Amsterdamie)
Real 2 Juventus 1 2002-03 1/22 finału LM
Juve w Europie:
ost. 6 meczów - PZPRZP
lider strzelców w obecnym składzie - Alessandro Del Piero 30
lider strzelców w tym sezonie - Del Piero/Marco Di Vaio/Pavel Nedved 4
snajper wszech czasów - Del Piero 30
Real w Europie:
ost. 6 meczów - RZZZPZ
lider strzelców w obecnym składzie - Raul 44
lider strzelców w tym sezonie - Raul 9
snajper wszech czasów - Alfredo Di Stefano 49
Juve i Real w LM 2002-03:
Juve - 15 m., 7 zw., 3 rem., 5 por., 27:18
Real - 15 m., 7 zw., 5 rem., 3 por., 32:19
Juventus w LM:
2 mistrzostwa, 6 finałów, 10 półfinałów
153 m., 76 zw., 36 rem., 41 por., 257:159
Real w LM:
9 mistrzostw, 12 finałów, 21 półfinałów
262 m., 154 zw., 43 rem., 65 por., 590:288
Juventus vs hiszp. kluby: 40 m., 16 zw., 9 rem., 15 por., 49:47
Juventus u siebie vs hiszp. kluby: 18 m., 11 zw., 6 rem., 1 por., 28:10
Real vs włoskie kluby: 44 m., 23 zw., 5 rem., 16 por., 63:49
Real na wyjeździe vs woskie kluby: 20 m., 2 zw., 4 rem., 14 por., 13:34
Juventus nie przegrał na własnym stadionie z hiszpańskim klubem od 41 lat - w 1962 roku Real pokonał ich 1-0 w półfinale Pucharu Europy. Niemniej w ostatnich latach na Delle Alpi zremisowali 4 z 5 meczów przeciwko Hiszpanom.
Dotychczasowe mecze:
Juventus 0 Real 1 1961-62 1/4 finału Pucharu Europy
Real 0 Juventus 1 1961-62 1/4 finału PE
Real 3 Juventus 1 1961-62 1/4 finału PE (w Paryżu)
Real 1 Juventus 0 1986-87 II runda PE
Juventus 1 Real 0 1986-87 II runda PE (Real wygrał w rzutach karnych)
Real 1 Juventus 0 1995-96 1/4 finału Ligi Mistrzów
Juventus 2 Real 0 1995-96 1/4 finału LM
Real 1 Juventus 0 1997-98 finał LM (w Amsterdamie)
Real 2 Juventus 1 2002-03 1/22 finału LM
Juve w Europie:
ost. 6 meczów - PZPRZP
lider strzelców w obecnym składzie - Alessandro Del Piero 30
lider strzelców w tym sezonie - Del Piero/Marco Di Vaio/Pavel Nedved 4
snajper wszech czasów - Del Piero 30
Real w Europie:
ost. 6 meczów - RZZZPZ
lider strzelców w obecnym składzie - Raul 44
lider strzelców w tym sezonie - Raul 9
snajper wszech czasów - Alfredo Di Stefano 49
Juve i Real w LM 2002-03: