Dino Zoff czy GiGi Buffon ?
- Szczepa
- Juventino
Witajcie!
Jestem ogromnym kibicem Buffona, ale porownywanie go w obecnym momencie do legendarnego Dino Zoffa mowiac delikatnie jest nie na miejscu!
Oczywiscie zycze Buffonowi, aby osiagnal takie sukcesy i taka klase sportowa jak Zoff. Jednak na obecny moment swoj glos oddaje za Zoffa.
Pozdrawiam!
Jestem ogromnym kibicem Buffona, ale porownywanie go w obecnym momencie do legendarnego Dino Zoffa mowiac delikatnie jest nie na miejscu!
Oczywiscie zycze Buffonowi, aby osiagnal takie sukcesy i taka klase sportowa jak Zoff. Jednak na obecny moment swoj glos oddaje za Zoffa.
Pozdrawiam!

- grg666
- Juventino
Według mnie lepszym bramkarzem jest Gigi Buffon . Poza tym w czasach kiedy grał Zoff bramkarze mieli dużo łatwiejszą robote np.mogli łapać piłki po podaniach od obroncow.
"It's better to burn out than to fade away"
Kurt Cobain
Kurt Cobain
- bartusek
- Juventino
Trudno mi obiektywnie ocenić, który z nich bo jak Zoff broni to na oczy nie widziałem....
Ale z tego co czytałem był świetnym bramkarzem...
Gigi jest moim zdaniem bezwatpliwie najlepszym bramkarzem ktory obecnie broni... Chyba jednak do legendy ZOffa jeszcze mu brakuje...
Ale jeszcze ma duza szanse go dogonic tylko żeby koledzy z reprezetnacji mu troche w tym pomogli !!!

Gigi jest moim zdaniem bezwatpliwie najlepszym bramkarzem ktory obecnie broni... Chyba jednak do legendy ZOffa jeszcze mu brakuje...
Ale jeszcze ma duza szanse go dogonic tylko żeby koledzy z reprezetnacji mu troche w tym pomogli !!!
- fredi
- Juventino
Moim zdaniem Gigi Buffon.. jakoś porównywałem nie raz Zoffa do Gigiego i moim zdaniem Buffi jest lepszy i jeszcze wiele ma przed sobą.. więc nie raz jeszcze będzie o nim głośno ( MŚ 2006)- może się chłopak pokazać.. !Juve15 pisze: mam nadzieje ze bedzie grac do konca sezonu w Juventusie.
Juve15 a czego tylko do końca sezonu ??
- wErOn
- Juventino
Jedynym problemem dla Buffona mogą być słabe występy Azzurrich na wielkich turniejach, bo to tam największe gwiazdy mają szansę na pokaz swych umiejętności. Jak wiemy Zoff w 40% przyczynił się do zwycięstwa Italii w 82`, a Gigi ?
W korejj i iaponjj 2002 i na Euro 2004 jakoś nie pokazał sie z najlepszej strony ...
Ja obok Buffona najbardziej szanuje Francesco Toldo! Dzięki temu fenomenowi na Euro 2000 przeżyłem najlepsze dotychczas chwile kibicowania Azzurrim. Napewno niejeden z Was pamięta jego fenomenalne parady na tamtym turnieju, za co RESPECT dla niego
P.S
WWW.FIGCPL.PRV.PL
W downloadzie można ściągnąc rzuty karne z meczu Holandia-Włochy, gdzie Toldo wspaniale bronił rzuty karne, jak natchniony można powiedzieć
Zresztą o tamtym turnieju możnaby pisać i pisać 

Ja obok Buffona najbardziej szanuje Francesco Toldo! Dzięki temu fenomenowi na Euro 2000 przeżyłem najlepsze dotychczas chwile kibicowania Azzurrim. Napewno niejeden z Was pamięta jego fenomenalne parady na tamtym turnieju, za co RESPECT dla niego

P.S
WWW.FIGCPL.PRV.PL
W downloadzie można ściągnąc rzuty karne z meczu Holandia-Włochy, gdzie Toldo wspaniale bronił rzuty karne, jak natchniony można powiedzieć

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Supersonic
- Juventino
Bardzo trudno jest porównywać dwóch piłkarzy, którzy grają na przestrzeni 20 lat. Przez ten czas piłka poszła straszliwie do przodu. Gra stała się dużo szybsza, co zdecydowanie jest na korzyść strikerów, a na niekorzyść bramkarzy. Nie widziałem zbyt wielu parad Zoffa, ale myślę, że lepszym bramkarzem będzie Gianluigi. Osiągnął już baardzo dużo, a może wszystko!! 

- Wessal
- Juventino
Troszkę późno zacząłem tutaj pisać no ale... Jak narazie zdecydowanie jest nim Dino Zoff. Oczywiście nie mówie, że Buffon nie ma szans. Gianluigi ma zaledwie 26 a już jest jednym z najlepszych bramkarzy świata ale jeszcze ma dużo do zdobycia. A więc według mnie Buffon może być tym lepszym no ale poczekajmy jeszcze np. 4 lata wtedy będzie można już dokładnie ocenić. Zoff zdobył dużo dla Juventusu i jego reprezentacji. Był wielkim piłkarzem, nawet może i najlepszym z tamtego składu. Jest on legendą zawsze był klasowym piłkarzem. Więc narazie Zoff w tym wygrywa.
P.S: Buffi nie poddawaj się
P.S: Buffi nie poddawaj się
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Mialem wcale nie glosowac, poniewaz nigdy no moze prawie wcale nie widzialem zoffa w akcji. no ale nie powstrzymalem sie
zaglosowalem na buffona.
moim zdaniem nie ma co porownywac zawodnika tamtych czasow z wspolczesnymi. dlaczego
inne techniki, inne pilki co raz dziwniejszymi technologiami :!: to porownanie jest bezsensu tj. porownywac pele do ibrahimovica....

moim zdaniem nie ma co porownywac zawodnika tamtych czasow z wspolczesnymi. dlaczego

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- Gianni_Marciano
- Juventino
Moim zdaniem to bezsensu. Ponieważ napewno nie wielu z nas widziało Zoffa w akcji , poza tym teraz Buffon jest naszym ulubieńcem , wiec wynik sądy jest oczywisty...
Chyba wiadomo na kogo zagłosowałęm
Chyba wiadomo na kogo zagłosowałęm