Nowy herb Juventusu

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Który z herbów bardziej ci się podoba

Nowy
43
33%
Stary
87
67%

Liczba głosów: 130
black&white

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 22:35

Czytam tak wasze posty i szczerze mówiąc sam sie w tym pogubiłem. Wyraźnie pan Moggi chce rozpocząć nową, wspaniałą erę Juve w sposób taki, aby pokolenia to zapamiętały- zmieni herb a potem stadion i drużynę... Widać ma jakieś plany skoro chce zostać zapamiętany przez kibiców. Cóż, trochę mnie zdziwiła ta informacja o zmianie herbu, zwłąszcza że tamtemu nic nie mogłem zarzucić. Pasował do klubu. Ten jest taki nowoczesny, inna stylistyka czy jak to się tam nazywa, nieważne, w każdym razie mnie się za bardzo nie podoba. No właśnie, on taki zawsze będzie bez gwiazdek?? Nie wydaje mi sie. Nasuwa mi sie tylo jedno wytyłumaczenie tej zmiany: Moggi chce zmienić klub, zacząć nową erę w historii, wiec zaczął od herbu. No nie wiem... :?

Small. A speck in the wide blue sea. 'Tis the last of all the land...
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 22:39

gwiazdki nie są elementem herbu. Będą w prawym górnym rogu koszulki

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 22:54

stary był leepszy :D

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 22:55

Nawazylem sobie tego browara to teraz musze go wypic.Juz odpowiadam ty niejestes jedyna osoba ktora ma do mnie pretensje oto co napisalem.
Czas na kolege DP 8)

Alessandro Del Piero pisze:Do DjJuve

Odczuwam że masz do mnie pretensje i uważasz mnie za kogoś co ma historię Juve w głębokim poważaniu.
Nic takiego nie powiedzialem.Nie mam do ciebie pretensji bo masz prawo robic i pisac co chcesz ja cie za to nie bede krytykowal.Moj wczesniejszy post byl skierowany do kilku osob w tym do ciebie po czesci takze.
Alessandro Del Piero pisze:
Czytam ''wypociny'' niektorych ktorzy pisza ze to bedzie przelom nowa era i takie tam dyrdymaly.Dochodze do wniosku ze dla niektorych z was nasz herb nic nie znaczyl byl zwyklym obrazkiem ktory mial swoje miejsce na koszulce i na gadzetach.
Herb nic dla mnie nie znaczył i jest zwykłym ### na koszulce ? HAH! Cóż za śmieszna teoria... Na jakiej podstawie tak wogóle twierdzisz? Dla mnie ten hern nie tylko bardzow iele znaczył ale znaczy także i teraz gdy już nie jest "oficjalnym znakiem naszej drużyny"! A to że nie jest znakiem oficjalnym wcale nie znaczy że wogóle przestał nim być. Z pewnością wiele wody upłynie w Wiśle nim pokocham nowy herb tak samo jak stary, niemniej jednak nie wolno zapominać, że kryje się pod nim to co najważniejsze czyli klub.... A nawet jeśli ktoś tak go traktował (zaznaczam że nie ja) to itak chyba ważniejsze jest podejście do samej historii.. .
Nie kierowalem tych slow do ciebie bezposrednio.Lecz zapewniam cie ze herb dla niektorych znaczy bardzo niewiele byl zwyklym znaczkiem a liczy sie tylko to zeby Juve wygrywalo zeby w druzynie byly gwiazdy itp.Jest wiele osob ktore z herbem sie zzylo i ciezko tak poprostu powiedziec ''szkoda''.Z tym herbem zaczela sie moja przygoda z Juve i to wlasnie Juve z tym herbem pokochalem a dla niektorych to byl zwykly znaczek(nie kieruje tego do kogos beposrednio zeby nie bylo ze atakuje)

Wazniejsze jest dla niektorych ze pamiatki nie beda aktualne i to jest najwieksze zmartwienie
Tu się nie zgadzam! Właśnie że pamiątki bedą aktualne! Bo ten herb stał sie historią, a historii się nie wymazuje. Kto zdążył nabyć coś z tym znakiem powinien być dumny i szczycić się tym. Twoje filozofie są całkiem bezpodstawne. Gdzie ktoś powiedział że dla niego hern nic nie znaczy? To że nie przeszkadza mu zmiana to chyba nie znaczy tego właśnie!.
No dobra pamiatki beda aktualne bo to byl znak Juve ale podniosly sie glosy jak to tak zmieniaja herb teraz bede mial stara pamiatke ze starym herbem.Nikt nie powiedzial ze herb nic dla niego nie znaczy ale mozna odczuc ze dla niektorych znaczy nieiwele.
Teraz wychodzi wasz stosunek do klubu do historii i do samego Juve
buahaha. o czym ty wogóle piszesz? Chyba sam siebie nie czytasz. Że nie przeszkadza komus zmiana herbu to znaczy ze ma Juve w ****? Weź się czasem zastanów i nie pisz więcej pod wpływem emocji bo tylko tak mogę określi twoje śmieszne wypoćiny. Jeśli całą historię sprowadzasz do herbu to raczej o tobie to świadczy. Herb jest pięknym elementem historii i takim pozostanie! Przynajmniej dla mnie!.
Wypociny :? ciezko tak nazwac moj stosunek do historycznego herbu ale jak chcesz.Wiem co pisze i czytam sam siebie ale ty nie czytasz ze zrozumieniem(odnosze takie wrazenie).Chodzilo mi oto ze niektore osoby z latwoscia pozostawiaja stary herb i to jest takze stosunek do druzyny.Przeciez wszystkie sukscesy to nie tylko pilkarze ale ten herb tym sukcesom towarzyszyl i jak ktos z taka latwoscia zegna sie z czescia histrorii klubu mysle ze to mozna nazwac stosunkiem do klubu i do historii.Nigdzie nie napisalem ze historia Juve to tylko herb :? argument wyssany z palca
Odnosze wrazenie ze niektorym nawet zmiana nazwy nie przeszkadzalaby przeciez Swit zmienil nazwe Juve tez moze to samo tyczy sie barw
Gdzie ktoś coś takiego napisał? Nie zmyślaj i nie wymyslaj sztucznych argumentow bo to jest przyklad na twoją bezradność i śmieszne zarzucanie komuś czegoś!.
Bezradnosc 8) Gdybym byl bezradny juz bym uciekl nie odpisywalbym ci na twoje zarzuty w stosunku do mojej osoby.Chodzilo mi oto ze jezeli ktos z lawoscia zegna sie ze starym bardzo waznym herbem to i z nowa nazwa tez by sie pogodzil.Oczywiscie tak nikt nie napisal ale sie domyslam dlatego napisalem ''Odnosze wrazenie''
a jestem kibicem Juve!!StarejDamy z naszym starym herbem!!!Nowy herb nie zmieni tego ze przestane kochac Juve ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem tej zmiany.
Ja też jestem! Nowy hern kompletnie nic w tym nie zmieni...czy Juventus stał się teraz inny, czy jego wartość się zmieniła? Nie! Więc poco piszesz takie pierdoły? To że jesteś przeciwnikiem masz prawo, ja jakimś specjalnym zwolennikeim też nie jestem niemniej jednak bardzo oburzyłem się twoimi bezpodstawnymi zarzutami wyssanymi z palca..
Poczatek twojej wypowiedzi OK.Znow musze ci powiedziec ''glupot'' nie pisze i jestem pewien ze niektrorzy moga zaswiadczyc a ze mam takie ostre zdanie niektorym tak jak tobie to sie nie podoba ale ja to przyjmuje do wiadomosci.Moje zarzuty tyczyly sie ''latwego pogodzenia sie ze zmiana herbu'' moze sie podobac ale to bylo cos wiecej niz obrazek!!!To byla czesc historii i czesc Juve!!!

wspaniala rodzina Agnellich nigdy by na to nie pozwolila!!!Cala historia Juve wszystkie sukcesy wiaza sie z tym herbem a kilka osob z taka latwoscia sie go pozbywa.
Nie mów w imieniu nieobecnego to raz, nie przewidzisz jakby postąpił Agnelli bo skąd możesz to wiedzieć? Jak już pisałem nikt się go nie pozbywa! W pamięci i w sercach pozostanie na zawsze!.
To sa moje domysly oczywiscie nie wiem co na zmiane powiedziala by nasza Swietej Pamieci rodzina.Zgadzam sie ze nasz herb zawsze zostanie w pamieci i w naszych sercach.Przynajmniej w moim.

Nie chce aby moj tak wielce zsluzony dla swiata pilki klub stal sie maszynka do robienia kasy.Bo na to sie zapowiada!!!Najpierw herb pozniej barwy a na koncu nazwa bo przeciez w ten sposob mozna kase zarobic
Każdy musi myśleć o robieniu pieniędzy, żeby przetrwać we współczesnym świecie, pozostaje nam jednak wierzyć że Juve na zawsze będzie czymś więcej!.
Nie zmieniajac wazne dla klubu rzeczy.Moim zdaniem rzeczy takie jak herb nie powinny byc zmieniane dla rzeczy takich jak kasa.Mam nadzieje ze sa ludzie ktorzy Juve nie przerobia na taka maszyne lecz beda dbac o dobro klubu.
mutno mi ze na tym forum sa takie osoby ktore uwazaja sie za wielkich kibicow Juve a z taka latwoscia pozbywaja sie czesci historii lecz predzej czy pozniej musialo to wyjsc Dla niektorych wiecej znaczy jedenastak zawodnikow niz sam klub To jest smutne lecz tak bardzo prawdziwe
Wymien nicki tych osob i konkretnie co masz im do zarzucenia! Niech każdy wie oco ci chodzi. Każdy może rzucać słowa na wiatr.
Napisalem prawde co do niektorych.Nie chce wymieniac nickow bo poprostu to byloby nie fair ze kogos osadzam ale powiedz szczerze czy czasami nie odnosisz podobnego wrazenia??

Alessandro Del Piero pisze:Co do tego Realu to dałem taki przykład... nigdziue nie powiedziałem że działa na zasadzie że jeśli Real to my też musimy! Więc czasem lepiej powstrzymać się od takich impulsywnych wypowiedzi!
Ja nie mam zamiaru powstrzymywac sie od wypowiadania mojego zdania natomiast ty masz prawo robic na co masz ochote.
Alessandro Del Piero pisze:Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje zarzuty ?
Ni jestes jedyna osoba na tym forum majaca jakies zarzuty.Ja potrzebuje troche czasu na odpisanie.Teraz mozesz sobie poczytac tylko prosze zebys przeczytal to kilka razy a dobrze zrozumial bo nie chce mi sie tlumaczyc tego co napisalem kolejnej osobie.
Drogi kolego Rasi zle mnie zrzumiales Nie oto chodzilo ze Juve to ja i kilka innych osob lecz ze Juve to my jako kibice!!Wierni kibice a nie firmy ktore zmieniaja cos w naszym klubie, lub zarzad ktorych czasami pracuje tylko dla kasy a nie ma zadnej zazylosci z klubem.Nie pochlebiam sobie
To wyrazaj sie tak zeby kazdy mogl dobrze cie zrozumiec! Nawet nie wiesz jak łatwo jest kogoś urazić[/quote]Niektorzy mnie zrozumieli niektorzy nie i to wszytsko zalezy od czlowieka.Moze i latwo kogos urazic.Napewno tego nie chcialem a wypowiedzialem jedynie moje zdanie.

Uffff troche tego bylo 8)
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2004, 14:44 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 23:10

DjJuve pisze:Czytam ''wypociny'' niektorych ktorzy pisza ze to bedzie przelom nowa era i takie tam dyrdymaly.Dochodze do wniosku ze dla niektorych z was nasz herb nic nie znaczyl byl zwyklym obrazkiem ktory mial swoje miejsce na koszulce i na gadzetach.Wazniejsze jest dla niektorych ze pamiatki nie beda aktualne i to jest najwieksze zmartwienie.Teraz wychodzi wasz stosunek do klubu do historii i do samego Juve.Odnosze wrazenie ze niektorym nawet zmiana nazwy nie przeszkadzalaby przeciez Swit zmienil nazwe Juve tez moze :? to samo tyczy sie barw.Zalosne jest tlumaczenie ze niektore druzyny zmienialy herb a ja sie pytam co z tego??Ja jestem kibicem Juve!!Starej Damy z naszym starym herbem!!!Nowy herb nie zmieni tego ze przestane kochac Juve ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem tej zmiany.Nasz wspaniala rodzina Agnellich nigdy by na to nie pozwolila!!!Cala historia Juve wszystkie sukcesy wiaza sie z tym herbem a kilka osob z taka latwoscia sie go pozbywa.Nie chce aby moj tak wielce zasluzony dla swiata pilki klub stal sie maszynka do robienia kasy.Bo na to sie zapowiada!!!Najpierw herb pozniej barwy a na koncu nazwa :( bo przeciez w ten sposob mozna kase zarobic :( Smutno mi ze na tym forum sa takie osoby ktore uwazaja sie za kibicow Juve a z taka latwoscia pozbywaja sie czesci historii lecz predzej czy pozniej musialo to wyjsc :( Dla niektorych wiecej znaczy jedenastak zawodnikow niz sam klub :( To jest smutne lecz tak bardzo prawdziwe. Coz jak to powiedzial kolega Rybeq
Juve to MY a nie WY!!!
Czy to ma znaczyć że nie jestem prawdziwym kibicem Juve, to że zaakceptowałem nowy herb, ja kochałęm stary herb, nowy też pokocham, jak wogóle śmiesz mówić że nie jestem prawdziwym kibicem Juve ty napewno nie wiesz jakim kibcem jestem, starego herbu nigdy nie zapomnę.
Rasi pisze:
DjJuve pisze:Coz jak to powiedzial kolega Rybeq
Juve to MY a nie WY!!!
Nie pochlebuaj sobie :? . Ja równierz kochałem stary herb. Odkąd ja pamietam był właśnie taki. Ale jak słysze niektóre brednie jakie piszecie to mnie skręca. Juventus w swojej histori juz kilkakrotnie zmieniał herb !! Więc nie bredź ze poprzednia miał 100 lenią tradycje. Dla porównania Arsenal ma obecnie bodaj 8 !! herbów i wszystkie aktualne.
Co do nowego herbu bardzo mi sie podoba. Nowoczesna stylistyka symbolizuje nową ere w Juve. W to ze własnie w taką nowa ere wkraczamy nikt chyba nie watpi - nowe Dele Alpi, całkowita przebudowa zespołu i najważniejsze... smierć Agnelich. Teraz jeszcze nowy herb. Wydaje mi sie budzi w nas strach bo symbolizuje nieznaną przyszłość a człowiek boi sie tego co nie znane.
Tak więc nie histeryzujcie - nowy znaczek jest spoko :)
Dzięki Rasi wyraziłeś to tak jak ja nie umiałem i popieram cie w 100%, choc to ze już zmienialiśmy herb to powiem ci szczerze nie wiedziałem, ale na szczęści mnie olśniłeś i dzięki za taką informację.
A co do Arsenalu to oni właśnie dosyć niedawno zmienili herb 1-2 lata temu.
A pozatym wiielu z was czepia się wyglądu ze to zmienione czy tamto, ale zaówarzcie ze najwarzeniejsze rzeczy zostały czyli sam napis Juventus, zebra, korna i paski. To jest najwarzniejsze, bo gdyby zabrakło któregoś z tych szczegułów to wetedy bym się nie zgodził bo to by dopiero było poniżenie.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 23:25

A ja mam mieszane uczucia... Niby to część historii... Podobnie było z różowymi koszulkami... Też są częścią historii a jednak większość patrzy na nie okiem krytyka... Stary herb był bardzo ładny ale trzeba przyznać że nowemu też nic nie brakuje... Teraz mówie że wolałbym żeby został stary jednak może kiedyś przyzwyczaje się i zmienie zdanie...

PS. Mam taką sugestie... Może tak na logo strony JP pojawią się oba herby :?:

★ ★ ★
dawidpln

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 23:43

Nowy jest oczywiście ładny ale nie tak jak stary. Nie wiem po co oni to robili, mam nadzieje że wraz z nowym herbem wchodzimy w początek nowej świetlanej historii. :-D

Forza Juventus
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2004, 23:46

Nowy herb jest ładny ale stary był lepszy, herb to rzecz swięta i raczej nie powinno sie go zmieniac, mozna zmieniac koszulki ale nie herb!!!!

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 07:35

Po 107 latach Juventus zmienia swój znak rozpoznawczy. Mimo upływu czasu logo zachowywało swój podstawowy wygląd, jednak teraz postanowiono zrobić krok ku przyszłości i dzisiaj w Lizbonie zaprezentowano jego nieco odmłodzoną wersję. Za zmianą kryje się bardzo precyzyjny cel biznesowy, a mianowicie "nowe spozycjonowanie marki w perspektywie międzynarodowej". Ciekawe co by na to powiedzieli bracia Agnelli?

Nowe logo zaprojektowane przez firmę Interbrand – światowego lidera w tej dziedzinie – "stworzono w oparciu o poprzednie nadając mu jednak nową osobowość graficzną – żywą i współczesną" – tłumaczył dyrektor ds. marketingu, Romy Gai – "Nazwa 'Juventus' stała się bardziej lotna i czytelna, dzięki nowoczesnemu i subtelnemu liternictwu, i została podkreślona zakrzywioną linią rozświetlającą całe logo. Obecność turyńskiego znaku heraldycznego symbolizuje związek z miastem".

Oprócz logo pokazano również nowe stroje, w jakich od nowego sezonu będą występować piłkarze Juventusu. Za ich stworzenie odpowiedzialna jest firma Nike – sponsor klubu do 2015 roku. Na nowych podkoszulkach biało-czarne pasy są szersze w porównaniu z dotychczasowymi. Same stroje ważą zaledwie 165 gramów i są zszywane termicznie.

Druga koszulka jest koloru różowego, w hołdzie tej, która nosili pierwsi piłkarze klubu, natomiast trzecia – niebieska z żółtymi elementami – zainspirowana jest strojem noszonym w Rzymie w 1996 roku, kiedy to Juventus po raz ostatni sięgnął po puchar Ligi Mistrzów.

Na wszystkich trzech po lewej stronie znajduje się logo Nike, po prawej dwie gwiazdki symbolizujące dwadzieścia mistrzostw kraju, a w środku, nieco niżej nowe logo Juve. Na plecach numery i nazwiska piłkarzy są w kolorze żółtym na czarnym tle.

Od nowego sezonu na koszulkach pojawi się logo sieci telewizyjnej Sky Sport, która ma wyłączne prawo do transmisji spotkań zespołu przez najbliższe trzy lata.

Źródło: http://juve.pl/?nid=794

Tutaj maci wszysko wyjaśnine, jest również tam napisane że na herbie jest herb Turynu, czyli temat który częstu budzł wątpliwości, ale teraz chyba ich nkt nie będzie miał.
Jak widzicie herb przygotowała firma która zajmuje się ich projektowaniem.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 07:37

Zresztą ja też kupiłem sobie pół roku temu szlik Juve i juz jest nieaktualny,
Rzeczywiscie tym argumentem chyba wszystkich przekonales....
Co teraz z szalikami i koszulkami? Są już do połowy nieaktualne!
Kolejna blyskotliwa mysl, tym razem innego autora.
TO wspaniała wiadomość, ze w Juve nastąpił bardzo gruntowny remont - od trenera poprzez skład, koszulki i jak widac nawet herb !
Tak jest ! Zmienmy jeszcze nazwe ! Przeciez Nike Turyn nie jest zle !
Albo lepiej ! Po co nam stadion Gianniego, przeciez Nike Stadion brzmi dumnie :/
ten herb ma być symbolem rozpoczęcie budowy nowego stadionu...
Z tymze my nie budujemy nowego stadionu, tylko remontujemy Alpejski.
Myślę, że teraz inne kluby tez zaczną zminiać herby.
Pewnie ! Czas rozpoczac rewolucje herbowa!
Ale jak słysze niektóre brednie jakie piszecie to mnie skręca.
Wiec "wrzuc luz".
Juventus w swojej histori juz kilkakrotnie zmieniał herb !!
Tylko w koncu doszlo do obecnego herbu. A po co zmieniac cos doskonalego ?
Wydaje mi sie budzi w nas strach bo symbolizuje nieznaną przyszłość a człowiek boi sie tego co nie znane.
Moze raczej protest przeciw zmianom zachodzacym w klubie ?
: Moggi chce zmienić klub
Z tymze IMO nie jest to robota Moggiego. On zajumuje sie kwestia sportowa.
Dzięki Rasi wyraziłeś to tak jak ja nie umiałem i popieram cie w 100%
Po raz kolejny widac ze jesli nie masz zrodla na jakiejs innej stronie, to sam masz niewiele do powiedzenia.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 09:21

Rozumiem że dla wielu z was jest to część historii i dla mnie również.Ale my nic nie możemy zrobić i według mnie nie musimy zrobić.Ja osobiście dotychczasowego nie zapomnę a całą cześc dla drużyny przeleje na nowy pozostawiając ją równocześnie przy dotychczasowym.Nie używam stwierdzenia "stary"bo dla mnie ten herb bedzie wieczny

Rasi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 09:49

Rybeq----> bawi mnie troche Twoje obużenie :) Ja również byłem zszokowany nawym herbem :shock: . Stary był kapitalny i dobrze sie nam kojarzył. Teraz jednak pora na "powiew swierzości". Ten nowy im dłużej mu sie przyglądam tym bardziej mi sie podoba :) . Ma w sobie coś takiego ...hmmm... nowoczesnego :wink: ?? Kurcze nawet nie wiem. Zreszta pamietasz jaka była afera na forum jak rok temu Nike wprowadziła rózowe stroje :D ?? Reakcja podobmna. A teraz jakoś wszystkim sie podobaja. Kwestia przyzwyczajenia. Myśle, że podobnie bedzie z nowym hernem czy nowymi strojami :) .

sebekq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 09:50

nowy herb jest całkiem w porządku, tylko brakuje na nim gwiazdek...

JUVE... aż po zycia kres!!!
sebastien

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 09:51

moim zdaniem nowy herb jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i mysle ze powinien byc zmieniony,przeciez bluzki i zawodnikow tez sie zmmienia

czesc mam na imie sebastian od 7 lat kibicuje JUVENTUSOWI TURYN
PiontaS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2004, 10:16

Mi się bardziej podoba nowy herb ale jestem za tym aby pozostać przy starym przecież to jest wizytówka klubu znana kibicom na całym świecie i po co ją zmieniać .

ODPOWIEDZ