Jakiej muzy sluchacie ??
- OskarG
- Juventino
Metal to dobra muza Oczywiscie wszystko zależy od wykonaniaMark pisze:Hm... Ja za to strasznie nie lubie metalu... z wyksztalecenia jestem muzyki, wiec raczej blues,jazz,rock badz latynoskie...
...lubie dobra muzyke....

- Slim
- Juventino
Przemawiam do was muzyka miasta
muzyka z ktorej wyrasta,
moja jakze zawila biografia.
HipHop to muzyka mej duszy
i przez nia nie cierpie katuszy
kocham ta muzyke i bardzo sobie ja chwale
i na pewno tego rytualu nie zawale
Dla mnie HipHop to muzyka zycia
bo to nie jest muzyka dla polityka
to muzyka dla czlowieka ktory ja czuje
By HipHop zrozumiec
trzeba umiec!
Taki maly freestyle w moim wykonaniu moze sie podoba moze sie tez nie podobac jak kto lubi ;-)
Slucham HipHopu i Rapu... HipHop caly, RAP tylko z Westsidu czyli z Zachodniego Wybrzeza USA... wymienie tych najwazniejszych zeby niektorym rozjasnic co to WESTSIDE a więc:
2Pac, Eminem, Dr.Dre, Snoop Dogg, Ice Cube, Busta Rhymes, XZibit...
i wielu wielu innych wspanialych wykonawcow np Royce da 5'9" albo Master P..... wielu ich jest....
Jak ja to mawiam:
..::[ Westside is da best ]::..
Jakby ktos chcial zaczerpnac troche wiedzy o Polskm HipHopie albo o Gangsta Rapie z Westsidu to walcie do mnie smialo wiem troche o tym bo siedze w tym juz dosyc dlugo :]
Co by tu jeszcze napisac aha nie lubie Eastsidu czyli np Nelly, Nas,
z EASTSIDU toleruje Method Mana, Afure i RedMana..... dla nich RESPECT
Ej moglbym tutaj nawijac caly czas w tym poscie ale pewnie by mwas zanudzil ;-)
Reasumujac:
Slucham HipHopu i Rapu,
do jazdy na desce slucham Limp Bizkit, Papa Roach, Camp Kill Yourself (CKY) The Offspirng, SUM41 BLINK182 i Avril Lavigne....
No a jakby ktos chcial poznac fajny zespol HeavyMetalowy to spoko bo znam jeden wspanialy: www.chainsaw.prv.pl moi wspaniali qumple!!
moze niektorzy ich znaja!! Mloda przyszlosc Heavy metalu
Pozdro dla wszystkich fanow HipHopu!!
RE5PECT dla tych kotrzy sluchaja czeog innego, kwesita gusutu... Z Metalu to ja lubie np fajna piosenke Metallicy:
Nothing Else Matthers
Wiskey in the jar
The memory Remainds
Unforgiven 1,2
I slucham takze moich qumpli z Chainsaw!!
TO JUZ KONIEC POSTA
muzyka z ktorej wyrasta,
moja jakze zawila biografia.
HipHop to muzyka mej duszy
i przez nia nie cierpie katuszy
kocham ta muzyke i bardzo sobie ja chwale
i na pewno tego rytualu nie zawale
Dla mnie HipHop to muzyka zycia
bo to nie jest muzyka dla polityka
to muzyka dla czlowieka ktory ja czuje
By HipHop zrozumiec
trzeba umiec!
Taki maly freestyle w moim wykonaniu moze sie podoba moze sie tez nie podobac jak kto lubi ;-)
Slucham HipHopu i Rapu... HipHop caly, RAP tylko z Westsidu czyli z Zachodniego Wybrzeza USA... wymienie tych najwazniejszych zeby niektorym rozjasnic co to WESTSIDE a więc:
2Pac, Eminem, Dr.Dre, Snoop Dogg, Ice Cube, Busta Rhymes, XZibit...
i wielu wielu innych wspanialych wykonawcow np Royce da 5'9" albo Master P..... wielu ich jest....
Jak ja to mawiam:
..::[ Westside is da best ]::..
Jakby ktos chcial zaczerpnac troche wiedzy o Polskm HipHopie albo o Gangsta Rapie z Westsidu to walcie do mnie smialo wiem troche o tym bo siedze w tym juz dosyc dlugo :]
Co by tu jeszcze napisac aha nie lubie Eastsidu czyli np Nelly, Nas,
z EASTSIDU toleruje Method Mana, Afure i RedMana..... dla nich RESPECT

Ej moglbym tutaj nawijac caly czas w tym poscie ale pewnie by mwas zanudzil ;-)
Reasumujac:
Slucham HipHopu i Rapu,
do jazdy na desce slucham Limp Bizkit, Papa Roach, Camp Kill Yourself (CKY) The Offspirng, SUM41 BLINK182 i Avril Lavigne....
No a jakby ktos chcial poznac fajny zespol HeavyMetalowy to spoko bo znam jeden wspanialy: www.chainsaw.prv.pl moi wspaniali qumple!!

Pozdro dla wszystkich fanow HipHopu!!
RE5PECT dla tych kotrzy sluchaja czeog innego, kwesita gusutu... Z Metalu to ja lubie np fajna piosenke Metallicy:
Nothing Else Matthers
Wiskey in the jar
The memory Remainds
Unforgiven 1,2
I slucham takze moich qumpli z Chainsaw!!
TO JUZ KONIEC POSTA

- DAVmen
- Juventino
Respect dla ciebie Philby.
Widze, że jeśli chodzi o muzyke to mamy bardzo podobne gusty.
Także uwielbiam słuchać Rapu(oczywiście tak jak ty Westside), Hip Hopu i takich zespołów jak Limp Bizkit, Papa Roach, The Offspring czy Linkin Park.

Widze, że jeśli chodzi o muzyke to mamy bardzo podobne gusty.

Także uwielbiam słuchać Rapu(oczywiście tak jak ty Westside), Hip Hopu i takich zespołów jak Limp Bizkit, Papa Roach, The Offspring czy Linkin Park.
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juve jest the best i nikt tego nie zmieni.
Juve jest the best i nikt tego nie zmieni.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
E chlopaki a ja wam sie niepochwaliłem, że słucham hip-hopu
Kiedyś bardzo za tym przepadałem ale teraz niektóre piosenki są poniżej krytyki i zadużo jest zespołów pozerskich, co od razu chcą sie wbić na scenę :twisted: Mimo to uwielbiam HH niebędę wymieniać ulubionych piosenek bo zadługo by mi to zajeło. Lubię bardzo: Paktofonikę( już out
). Fenomena, Kaliber 44, Molesta Ewement, Waco, Tede i wiele wiee innch. A najlepiej podoba mi sie w rymowaniu: Dab (K44), Magik (swego czasu) i Yoka (K44) i inni....tyle

- Slim
- Juventino
Co rascja to racja niekotrzy HipHop traktuja nie zupenie serio... coz jesli tak sobie go wyobrazaja to trudno na takich nie ma rady...
Ale sa tacy ktorzy wiedza o co chodzi... wlasnie PFK, K44 ogolnie tych co wymieniles + dodalbym jeszcze Ascetoholixa, OSTRA :-D Łone :-D Fu i wielu innych nie da sie ich zliczyc po prostu sa tacy ktorzy wiedza o co chodzi i sa tacy jak Peja... Ogolnie HipHop trzma sie bardzo dobrze i jeszcze nie tonie ale jest juz dziurawy przez takich ktorzy go niedoceniaja lub takich ktorzy spiewaja dla pozerstwa.... tutaj np. Peja
Prawdziwy HH to dla mnie PFK, OSTR, K44, WSZ, CNE, OWAL/MCE DWA, WYP 3 ogolnie ten starszy HipHop tak czy inaczej HH i RAP RULEZ!!
Ale sa tacy ktorzy wiedza o co chodzi... wlasnie PFK, K44 ogolnie tych co wymieniles + dodalbym jeszcze Ascetoholixa, OSTRA :-D Łone :-D Fu i wielu innych nie da sie ich zliczyc po prostu sa tacy ktorzy wiedza o co chodzi i sa tacy jak Peja... Ogolnie HipHop trzma sie bardzo dobrze i jeszcze nie tonie ale jest juz dziurawy przez takich ktorzy go niedoceniaja lub takich ktorzy spiewaja dla pozerstwa.... tutaj np. Peja
Prawdziwy HH to dla mnie PFK, OSTR, K44, WSZ, CNE, OWAL/MCE DWA, WYP 3 ogolnie ten starszy HipHop tak czy inaczej HH i RAP RULEZ!!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Właśnie wiedziałem, że na gorąco zapomnę kogoś wymienić
No tak na nasz polski Hip-Hop to niemożemy narzekać. Nasze składy HH robią to świetnie i są w czołówce Eropejskiej jaki i nieświatowej
Aż miło posłuchać szczególnie tych dobrych 8)

- Jah
- Juventino
Dziwne, ze nikt nie wspomnial o Reggae. Jest to potezna muzyka, ktora niesie ze soba duza moc. Nie sposob ja zle odbierac. Obecnie w Polsce coraz wiecej osob z kregu HH interesuje sie jamajskimi rytmami. Zarowno roots reggae jak i dancehall'em. To jest dobre zjawisko, szczegolnie, ze niesie tyle pozytywnej energii. Niestety, z drugiej strony zadko kto potrafi az tak bardzo sie znia zwiazac, aby zrozumiec kulture rastafari. Ja podobnie jak moi powyzszi koledzy
takze slucham HIP HaOPu hehee... zarowno Polskiego <na 1 miejscu>, ale rowniez stanowskiego i Francuskiego. Polski rap idzie do przodu, bardzo powoli, ale idzie. Jest tylko za duzo kozaczkow, ktorzy pisza marny tekst, wypuszcza go w swiat, jakis dzieciak przeslucha, bedzie robil to co przekazuje nuta, no i taki SYF sie rodzi... Ja slucham glownie hh w stylu Obroncow Tytulu, czyli - bregadaccio i teksty o niczym. Przy nich mozna sie naprawde zrelaksowac
U nas jest kilku zdolnych raperow. Chcesz madrych tekstow? posluchaj Sokola. Nie ma u niego alegorycznego przekazu, ale jakze celnie potrafi trafic swoim wersami. Chcesz przenosni? sluchaj Kalibra (najlepiej drugiego), Magika, Fisza. Sluchaj Łony. Szczegolnie goscie z Kalibra44 w swojej pierwszej plycie pokazali jak leja na wszelka stereotypowosc cechujaca wielu obecnych, polskich raperow. Coz... cala Warszawka hardkorowa, uliczna nawijka
+ Katowice, gdzie nikt nie zamyka sie w granicach jednego stylu. Z niecierpliwością czekam na Brak 2 sensu Fokusa (podobno ma to byc już bardziej klubowe niż hiphopowe, ale moja ciekawosc rosnie z dnia na dzien).Cholera, zszedlem z tematu. Moim ulubionym poslkim skladem jest Grammatik. Rowniez nie moge sie doczekac wrzesniowej plyty Eldo... Jezeli chodzi o HH z USA heh... w przeciwienstwie do Philby'go nie przepadam za Zachodnim Wybrzezem. Chociaz oczywiscie szanuje ich... bardziej jara mnie Wschod... Gangstarr to mieazdzyciel;). Najlepszy producent DJ Premier + Guru... to jest to co mnie najbardziej jara tam. Oprocz tego oczywiscie Group Home, Jeru The Damaja, Wu Tang Clan, Mobb Deep. Ze nie wspomne o takich skladach jak N.W.A. (jednak ten Zachod sie przewija ehee...), Jurassic5, The Roots, Dilated Peoples, KRS One, EPMD, Cypress Hill, Neptunsi... Jednak bardziej jara mnie Francja. Legenda francuskiej sceny, czyli NTM. Oprcz tego IAM, Fonky Family, Saian Supe Crew, KDD, MC Solar, Busta Flex, Lunatic, 4my people, Pit Bacardi, NAP... siedze w tym po uszy
Ale ja to lubie, muzyka to wazna czesc mojego zycia... towarzyszy mi wszedzie praktycznie. Niektorzy probuja na sile udowodnic, ze cos jest 'madre' badz 'glupie', ale to i tak nie zmienia faktu, ze to cos jest 'fajne'. Nie ma co generalizowac. W kazdym rodzaju muzyki znajdzie sie ktos co powie cos madrego i na odwrot. Stymze faktem jest, ze muzyka moze niesc ze soba tylko rozrywke a nie mentalno-intelektualna uczte. I to, ze ktos slucha HH nie musi wcale oznaczac, ze szuka mentorstwa. Respect fol alll... ehehe coz wiecej dodac 
Rap, Maria, Przyjazn, Sex, JuVe