Wasz ulubiony film !!!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 23:21

O kurde przed chwila obejrzalem niesamowity film- "SAW" ("Piła"). Kurde podoba mi sie :roll: a koniec mnie po prostu rozbroil... :? Ciekawe jak to by sie ogladalo w kinie, premiera jest chyba 24 lutego... Ale normalnie ekstra! Bardzo mi sie podobal.

"Młody mężczyzna budzi się przykuty do rury w rozwalającej się piwnicy. Po drugiej stronie pokoju odkrywa innego przerażonego współ-uwięzionego człowieka. Na podłodze pomiędzy nimi leży martwy człowiek w kałuży krwi, trzymający w znieruchomiałej ręce pistolet kaliber 38. Żaden z mężczyzn nie zna przyczyny swojego porwania, chociaż coś ich łączy... obaj padli ofiarami sadystycznego mordercy. Na znalezionej w pokoju kasecie odsłuchują pochodzące od mordercy instrukcje oraz znajdują dwie piły ręczne, zbyt słabe, by przeciąć stalowe kajdany, ale wystarczająco mocne, by przeciąć nimi ciało i kości."
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=20277

Film podobny troche do "Siedem", tylko bardziej pomyslowy i zakrecony. Polecam milosnikom dobrych thrillerow. :roll:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2005, 00:01

najbardziej lubie blair witch i blair witch 2 ale mission impossible 2 też było niezłe. Z polskich filmów lubie tak jak tu już ktoś wspomniał (zdaje sie marcin-ironek) filmy reżyerowane przez lubaszenke. Ogólnie moj ulubiony typ filmu to thiler i komedia :D

Grzesiek1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 19:06

DZIEWCZYNA Z SASIEDZTWA-Obejrzałem ten film i jestem pod wrażeniem. Nie tyle samego filmu, co aktorki grającej tytułową rolę. Elisha Cuthbert ma w sobie to coś, co przyciąga. Polecam wszystkim!!! :-D

tawiarz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 13:47

Zdecydowanie Pluton.
Najlepszy film jaki widziaółem, genialna rola Toma Berengera.
Oprócz tego Czas Apokalipsy ("Uwielbiam zapach napalmu o poranku")
Ojciec chrzestny; Braveheart i "wściekły Byk" z DeNiro

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2005, 15:55

Własnie obejrzałem film "Dziewczyna z sąsiedztwa" Myslałem że to jakiś kolejny shit, a tymczasem:shock: - powiem wam że dawno, takiego filmu nie widziałem!!! Jest niesamowity... a Danielle(Elisha Cuthbert) - co za piękność!!!
Naprawdę, Film warty obejrzenia - POLECAM!!!

<Juventus Semper Fidelis>
gerardt1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2005, 16:25

Absolutną i nieodwołalna palmę pierwszeństwa dzierza dla mnie"Requiem for a dream" i "Pi". Reżyserem obu jest Darren Aronofsky. W tych skromnych w sumie filmach nie ma kosmosu, pościgów samochodowych ani wściekłych potworów. Te filmy są po prostu wielkie!! Kto oglądał, ten wie dlaczego. Do tego muzyka by Clint Mansell... Poza tym do moich faworytów nalezą:
-"Dobry, zly i brzydki", klasyka.Klasyka westernu by Sergio Leone. A do tego młody i przystojny Eastwood :D

-"Gangi Nowego Jorku". Super rzecz. Zawsze jak słysze "This hand that build America" w wykonaniu U2 mam ciarki nawet na tyłku,

-"Szeregowiec Rayan"

-"Zielona mila"(choć ksiązka lepsza...King w końcu),

-"Z Archiwum X".Ale to traktuję jako swoją religię,

-"Czas apokalipsy" i "Pluton"

Zpolskich filmów to raczej komedie. "Miś", "Rejs" i "Dzień swira"-klasyczna trójca.
Aha, polecam od siebie goraco "Ghost in the shell". Cybepunk po japońsku.Super[/u]

DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2005, 11:30

Uwielbiam filmy wojenne więc nie będę zbyt oryginalny:
Szeregowiec Ryan - swoją drogą nie wiedziałem że tylu osobom film się spodobał (Tom Hanks - najlepszy aktor jakiego widziałem)
Czas Apokalipsy, Pluton, Łowca Jeleni może też Wróg U Bram i Helikopter W Ogniu.
Jak już napisałem jestem wielkim fanem Toma Hanksa a więc dodam jeszcze Zielona Mila, Forrest Gump, Filadelfia, Cast Away czy niedawny Terminal. Poza tym Anthony Hopkins we wszystkich filmach o Hannibalu Lecterze (trzech hehe - z tym że Milczenie Owiec najbardziej). Podobał mi się Gladiator, Braveheart, Szósty Zmysł (genialny dzieciak Haley J. Osment) i jeszcze mnóśtwo innych filmów których nie wymienię hehe...

Aha - z polskich filmów - Miś i w ogóle wszystkie filmy Bareji. Teksty w stylu "przepraszam ale tu nie wolno palić - wiem, ale ja się nie zaciągam..." dalej mnie rozwalają heh...

"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.
ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2005, 20:21

Bardzo lubię Toma Hanksa więc moje ulubione filmy musza być z jego udziałem, a są to: Zielona Mila, forrest gump, Szeregowiec Ryan. Mel Gibson też jest wporzo więc podobał mi się także Breveheart. Genialnymi filmami była trylogia Ojca Chrzestnego ze świetną kreacją w części 1 marlona Brando. Al Pacino juz aż tak na gangstera nie pasował ale mimo to zagrał nieźle.

koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2005, 20:55

Dla mnie to "Matrix" za fabułę i w ogólę
"Donnie Brasco" z Johny Deep'em oraz Alem Pacino o mafi
"Szeregowiec Ryan" to chyba każdy wie o czym jest

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2005, 21:28

"A to jest jakaś zoorganizowana akcja"
Mój ulubiony film to chyba "Forrest Gump".
Podobnie jak inni uwielbiam polską komedię "Chłopaki nie płaczą" i mafijne filmy amerykańskie "Ojciec chrzestny, Chłopcy z ferajny", "Pulp Fiction".

Z polskich filmów to lubię tez "Pieniądze to nie wszystko".

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2005, 20:44

[quote="Juve_10]- Kompania Braci 1-12[/quote]

Part 1 -10 :wink:

Ostatio Ogladalem Bardzo fajny Film ! " DC Sniper 23 Deys of Fear " jest To Film Oparty Na Faktach z 2002 Roku ! Polecam bardzo Dobry !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2005, 14:28

FanJuventusu pisze:
Juve_10 pisze:- Kompania Braci 1-12
Part 1 -10 :wink:
Komania Braci ma 12 części

11 - We Stand Alone Together, nakrecone po, wiecej opowiadan tych ludzi

a 12 to Band of Brothers Extra - The Making of Band of Brothers

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2005, 22:43

Ostatnio jestem pod wielkim wrażeniem takich tytułów jak "Pulp Fiction" - Jak dla mnie bezsprzecznie najlepszy film jaki kiedykolwiek nakręcono, niesamowite aktorstwo życiowa rola Travolty, i ta konstrukcja filmu, zupełnie niepo kolei. "Psy" - Wczoraj obejrzałem i co, GENIUSZ Bogusia Lindy wielkie brawo dla niego za ten film i równiez czołówka aktorów polskich na czele z E.Linde-Lubaszenko, czy Januszem Gajosem, niezapomniane teksty niemal juz legendarne i tematyka. Co do mojej ulubionej klasy filmowej - horrorów ponownie obejrzałem "Candymana" cóż ni to horror ni thriller, i tu własnie cała moc tego filmu świetnie opowiedzana historia. Dobra koniec moich wypocin na temat kinematografii :twisted:

dan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 15:31

A wiec czas na mnie.Po pierwsze nie mam ulubionego filmu dlatego wypisze najlepsze z najlepszych. Jakos nigdy ogladanie filmow nie bylo dla mnie wielka pasja :oops: .Ale od dluzszego juz czasu odrabiam zaleglosci poniewaz mam dojscie do starszych filmow i sciagam z netu te najnowsze :wink: :dance:
Ok.Teraz do rzeczy.Moja czesc videoteki podziele na trzy czesci:
I - Filmy polskie :!:
-Dzien Swira(moim zdaniem najlepszy polski film)
-Killer II czesci(Cezary Pazura i tsksty np "-Moze usmarzyc wam jajecznice... -Cycki se usmarz" :rotfl:
-Wesele(leje sie wodeczka :wink: )
-Symetria(kapitalny film "grypsowanie" :smile: )
-Kariera Nikosia Dyzmy(tez leje sie wodeczka, ale zeby pic w grobowcu i w zniczach :naughty: )
-Poranek Kojota(tez bardzo dobry)
...i wiele innych
II - Filmy zagraniczne :!:
-American Pie(najlepsza trylogia,najlepsze filmy zagraniczne moim zdaniem,osobiscie 2 najlepsza ten film powinien byc w trzeciej kategorii ale dam go tu 8) )
-Gladiator(swietna rola Russela)
-Pasja(niektorzy mowia ze bardzo brutalny dla mnie nie az taki straszny swietnie pokazana historia Jezusa :bravo: Mel Gibson)
-Piła(suuuper pierwszy film ktory sciagnalem z netu dluuugie godziny sciagania sie oplacily kapitalne zakonczenie)
-Equilibrium(kilka dni temu go obejrzalem swietne sceny walki ale najwazniejszy przekaz "uczuciowcy")
-Efekt Motyla(loool nic dodac nic ujac swietny film polecam wszystkim)
-Stary gdzie moja bryka("zoltan" :smile: zajefajna komedia)
III - Komedie dla nastolatkow :!: :wink:
-Ali G(Westside is The best :smile: Bujaka Bujaka kapitalna komedia dla mnie najlepsza tego typu)
-How High(Jaranie... itd mnie to nie kreci ale bardzo smieszne)
-Wieczny Student(scena z bulkami z kremem :rotfl: i gosciem na uczelni ktory pisze egzamin a dostal "przypadkiem"srodek na przeczyszczenie :rotfl: Sa po prostu THE BEST)
-Mrowki w gaciach i Parcie na tarcie (swietna komedie niemieckie jedyne filmy ktore widzialem naszych sasiadow kazdy nastolatek powinien to zobaczyc jesli chce sie niezle posmiac)
To by bylo na tyle w mojej skromnej liscie :wink: Jeszcze mam wiele filmow na stanie ktorych nie widzialem :oops: a powinienem wiec lista moze sie powiekszyc w najblizszym czasie.A wiec za najlepsze z najlepszych filmow uwazam te ktore sa przy pierwszych myslnikach reszta na rowni kolejnosc dowolna.
Forza Juve!!! Forza Wakacje!!!

Tony

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 15:42

Ja tam najbardziej lubie pierwsze dwie czesci Terminatora oraz cala sage Indiany Jones'a i Obcego ( no moze 4 czesc troche slabsza ). Kapitalnym filmem jest tez Robin Hood:Prince of the thieves ( Alan Rickman oraz Freeman i Costner rzadza!!! ), Zakladnik z Tomem C. - KAPITALNA rola, Wladca Pierscieni, Braveheart i oczywiscie znakomita - pierwsza czesc Jurassic Park ! ! ! To sa swietne filmy, uwielbiam je:))))))))))
Pozdro

ODPOWIEDZ