Która formacja Juve jest najlepsza ?
- Slim
- Juventino
Vialli juz niestety nie zagra nigdzie poniewaz jest trenerem i obecnie szuka pracy ;] i kto wie moze zagosci w Juve zamiast Didiera ale to zalzy od zarzadu...hania pisze:Mysle ze pomoc jest prawie doskonala. Najgorsza jest oczywiscie obrona a atak jest ok. Mysle ze gdyby wieksza skutecznosc to atak moglby sie rownac z pomoca, lub gdyby grali w nim Vialli i Ravanelli...
co do Ravanelliego to ma juz swoje lata i chyba bylby juz nieprzydatny.. a szkoda... obecnie gra bardzo dobrze jak na swoje mozliwosci i strzela bramki dla Perugii... to chyba jego ostatni sezon... Wiem tylko ze chcial zakonczyc kariere we Wloszech...
Ale faktem jest ze RAVANELLI i VIALLI + ALEX tworzyli wspanialy atak... nie dozatrzymania... bramki Ravanelliego i Vialliego byly znakomite.. a swietnie gral rowniez z nimi i dobrze s ie w tym czul ALEX ktory chociazby w LM nie byl do zatrzymania chyba ze faulem... co mozemy zaobserwowac np w meczu z RANGERS lub FC NATES z 1996 roku (Kosowski tam gral wtedy:P)... Slynne przewrotki Vialliego byly wspaniale (ale rownac sie nie molgy z przewrotkami Van Bastena niestety) ten atak przeszedl do historii jako jeden z najlepszych co potwierdza PUCHAR LM z 1996 roku

2 najlepszym atakiem moim zdaniem... byl Boniek - Rossi +Platini... no ale dosyc gadania

DEL PIERO - TREZEGUET ten duet tez jest wysmienity chociaz moglby byc bardziej skutenczny w tym sezonie ale co tam i tak jest wspaniale

- juveluck
- Juventino
Ciekawe gdzie w tym wszytskim stoja takie napady jak genialni Sivori-Charles- Boniperti jak Borel II-Gabetto czy wspaniali dunczycy John Hansen, Karl Age Hansen i Karl Age Preats wspierani przez Bonipertiego albo ten z lat 30 z oriundo Orsim wspanialym Muneretim wspomagany przez Vecchine. Gdzie sa te napady. Rava z Viallim i Alexem sie nawet nie umywaja to tych zawodnikow. Mimo ze to bylo dawno nie mozna o nich zapomniec. Ci genialni pilkarze stworzyli potege Juve :!: :!:Philby pisze:ten atak przeszedl do historii jako jeden z najlepszych co potwierdza PUCHAR LM z 1996 roku
2 najlepszym atakiem moim zdaniem... byl Boniek - Rossi +Platini... no ale dosyc gadania

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Slim
- Juventino
Wybacz ale nie sposob jest zebym ich mogl pamietac... Nie umniejszam ich zaslug wiem ze oni sa wielcy i beda... ze oni stworzyli potege Juve wiem to ale znam ich tylko z opowiadan a o Platinim Rossim wiem wiecej o Bonku to juz nie bede sie wypowiadal co wiem...juveluck pisze: Ciekawe gdzie w tym wszytskim stoja takie napady jak genialni Sivori-Charles- Boniperti jak Borel II-Gabetto czy wspaniali dunczycy John Hansen, Karl Age Hansen i Karl Age Preats wspierani przez Bonipertiego albo ten z lat 30 z oriundo Orsim wspanialym Muneretim wspomagany przez Vecchine. Gdzie sa te napady. Rava z Viallim i Alexem sie nawet nie umywaja to tych zawodnikow. Mimo ze to bylo dawno nie mozna o nich zapomniec. Ci genialni pilkarze stworzyli potege Juve :!: :!:
A atak ktory pamietam i ktory bede zawsze czcil to wlasnie Vialli-Ravanelli + Del Piero.... wspanialy byl tez atak ALEX - BAGGIO jednak tylko przez 1 sezon i to ostatni sezon Robbyego w barwach Juve...
O reszcie atakow Juve takich wlasnie jak wymieniles nie wypowiadam sie bo po prostu ich nie znam.... Poza tym kiedys to byla zupelnie inna pilka nozna... teraz jest bardziej dynamiczna jednak i bardziej komercyjna.. W kazdym razie ATAK zawsze w Juve byl mocna strona.... I chwala tym ktorzy zapoczatkowali jego wielkie sukcesy!!
- juveluck
- Juventino
I to jest wlasnie tragiczne, z powodu nie wiedzy pomija sie wielkich pilkarzy. Duzo wiekszych niz ci obecni. Moze i pilka nozna kiedys byla inna, ale jezeli sie zmienila to tylko na gorsze. A pamietac ich nie mozesz, co nie znaczy ze wolno ich zapomniec. Bo nie ma juz takich graczy. Zwodnikow grajacych z taka nie przenikniona radoscia i latwoscia, ostatnim wielkim jest Roby. Niesety zapowiadajacy sie na jego kontunuatora Alex nie spelnil pokladanych w sobie nadzieji, i tak sie zdarza co zrobic. Nie jest on odosobnionym przypadkiem(spojrzmy chociaz na Lantiniego)Philby pisze:
O reszcie atakow Juve takich wlasnie jak wymieniles nie wypowiadam sie bo po prostu ich nie znam.... Poza tym kiedys to byla zupelnie inna pilka nozna... teraz jest bardziej dynamiczna jednak i bardziej komercyjna.. W kazdym razie ATAK zawsze w Juve byl mocna strona.... I chwala tym ktorzy zapoczatkowali jego wielkie sukcesy!!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Slim
- Juventino
Ja o nich nie zapominam.... Byli wielcy i pozostana tacy... a co do Robbiego czemu uwazasz ze ALEX nie spelnil oczekiwan?? Uwazam ze godnie zastapil Robbiego... Dokonal wielu waznych rzeczy w Juve i jest nadal filarem i podpoara druzyny... Ma juz swoje lata ale nie jest znow taki stary by konczyc kariere... Jak dla mnie to spelnil sie w roli nastepcy Baggio... tak jak Baggio spelnil sie w roli nastepcy Platiniego...
- Porki
- Juventino
Myślę, że Juve jest silny jako cały zespół - nie mamy takich indywidualności, jak chociaż Milan (tfu).Co tu dużo mówić.Nedved jest najlepszym piłkarzem na świecie, ale on chyba naprawdę nie dysponował w młodości jakimś wielkim talentem.Był ambitny, rozwijał się i oto się stał cud.Tak samo Zambi, czy Trezeguet (przecież daleko mu do takiego Henry'ego).Wyjątkiem jest tu tylko Alex i śp.Davids.Nawet Bufcio nie broni bardzo efektownie - jest za to szalenie efektywny.
Juve jest niesamowicie zgraną drużyną, nie sprowadza się tu gwiazd, chyba że zachodzi nagła potrzeba.Wszystko jest układane pod przyszłość.
Kiedyś czytałem, że Juve jest najlepiej prowadzoną drużyną w Europie, że Lippi zbudował zespół na lata-i to jest prawda.Juve jest silny jako zespół, więc każda formacja jest silna.Bez dobrej obrony nie ma dobrej pomocy,
bez dobrej pomocy nie ma dobrego ataku.To chyba oczywiste.Juve jest silny, bo wszystko jest pięknie zrównoważone.
Forza!
Juve jest niesamowicie zgraną drużyną, nie sprowadza się tu gwiazd, chyba że zachodzi nagła potrzeba.Wszystko jest układane pod przyszłość.
Kiedyś czytałem, że Juve jest najlepiej prowadzoną drużyną w Europie, że Lippi zbudował zespół na lata-i to jest prawda.Juve jest silny jako zespół, więc każda formacja jest silna.Bez dobrej obrony nie ma dobrej pomocy,
bez dobrej pomocy nie ma dobrego ataku.To chyba oczywiste.Juve jest silny, bo wszystko jest pięknie zrównoważone.
Forza!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Moim zdaniem atak i bramka. w poprzednim sezonie uwazalem ze najlepsza jest tez obrona ale teraz jakos mam chwile zwatpienia. Zawze uwazalem ze mamy za malo pomocnikow i wrazie kontuzji ciezko jest kogos zastapic (czytaj Nedved) tym bardziej po tym jak Zambrotta zostal przesuniety na obronę. Należy kupić Trabelsiego na prawą obronę, Thuram na środek a do pomocy kupić Fiore. Wedy będzie full wypas.