Która formacja Juve jest najlepsza ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 15:59

zdecydowanie teraz najlepszy jest ATAK później POMOC dalej BRAMKA i na końcu niestety Obrona ..... :?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 17:53

Do niedawna uważałem, że obrona, ale po ostatnich wyczynach naszych defensorów uważam, że bramka :D

FOJM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 17:58

a ja uważam, ze sie nie da jdnoznacznie powiedzieć, ale na 100% pewnym punktem jest bramkarz - Gianluigi Buffon... :D

hajdix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 18:23

Raczej wszystko jest do bani a najbardziej to obrona ale stawialbym na Atak bo pomoc nie moze wykreowac skladnej akcji a atak musi sie wracac do pomocy .

haJdiX

*****Tu Sei La Squadra del Cuore *****
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 19:07

hania pisze:Mysle ze pomoc jest prawie doskonala. Najgorsza jest oczywiscie obrona a atak jest ok. Mysle ze gdyby wieksza skutecznosc to atak moglby sie rownac z pomoca, lub gdyby grali w nim Vialli i Ravanelli...
Vialli juz niestety nie zagra nigdzie poniewaz jest trenerem i obecnie szuka pracy ;] i kto wie moze zagosci w Juve zamiast Didiera ale to zalzy od zarzadu...

co do Ravanelliego to ma juz swoje lata i chyba bylby juz nieprzydatny.. a szkoda... obecnie gra bardzo dobrze jak na swoje mozliwosci i strzela bramki dla Perugii... to chyba jego ostatni sezon... Wiem tylko ze chcial zakonczyc kariere we Wloszech...

Ale faktem jest ze RAVANELLI i VIALLI + ALEX tworzyli wspanialy atak... nie dozatrzymania... bramki Ravanelliego i Vialliego byly znakomite.. a swietnie gral rowniez z nimi i dobrze s ie w tym czul ALEX ktory chociazby w LM nie byl do zatrzymania chyba ze faulem... co mozemy zaobserwowac np w meczu z RANGERS lub FC NATES z 1996 roku (Kosowski tam gral wtedy:P)... Slynne przewrotki Vialliego byly wspaniale (ale rownac sie nie molgy z przewrotkami Van Bastena niestety) ten atak przeszedl do historii jako jeden z najlepszych co potwierdza PUCHAR LM z 1996 roku :)

2 najlepszym atakiem moim zdaniem... byl Boniek - Rossi +Platini... no ale dosyc gadania :P

DEL PIERO - TREZEGUET ten duet tez jest wysmienity chociaz moglby byc bardziej skutenczny w tym sezonie ale co tam i tak jest wspaniale :D

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 20:21

Philby pisze:ten atak przeszedl do historii jako jeden z najlepszych co potwierdza PUCHAR LM z 1996 roku :)

2 najlepszym atakiem moim zdaniem... byl Boniek - Rossi +Platini... no ale dosyc gadania :P
Ciekawe gdzie w tym wszytskim stoja takie napady jak genialni Sivori-Charles- Boniperti jak Borel II-Gabetto czy wspaniali dunczycy John Hansen, Karl Age Hansen i Karl Age Preats wspierani przez Bonipertiego albo ten z lat 30 z oriundo Orsim wspanialym Muneretim wspomagany przez Vecchine. Gdzie sa te napady. Rava z Viallim i Alexem sie nawet nie umywaja to tych zawodnikow. Mimo ze to bylo dawno nie mozna o nich zapomniec. Ci genialni pilkarze stworzyli potege Juve :!: :!:

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 20:40

juveluck pisze: Ciekawe gdzie w tym wszytskim stoja takie napady jak genialni Sivori-Charles- Boniperti jak Borel II-Gabetto czy wspaniali dunczycy John Hansen, Karl Age Hansen i Karl Age Preats wspierani przez Bonipertiego albo ten z lat 30 z oriundo Orsim wspanialym Muneretim wspomagany przez Vecchine. Gdzie sa te napady. Rava z Viallim i Alexem sie nawet nie umywaja to tych zawodnikow. Mimo ze to bylo dawno nie mozna o nich zapomniec. Ci genialni pilkarze stworzyli potege Juve :!: :!:
Wybacz ale nie sposob jest zebym ich mogl pamietac... Nie umniejszam ich zaslug wiem ze oni sa wielcy i beda... ze oni stworzyli potege Juve wiem to ale znam ich tylko z opowiadan a o Platinim Rossim wiem wiecej o Bonku to juz nie bede sie wypowiadal co wiem...

A atak ktory pamietam i ktory bede zawsze czcil to wlasnie Vialli-Ravanelli + Del Piero.... wspanialy byl tez atak ALEX - BAGGIO jednak tylko przez 1 sezon i to ostatni sezon Robbyego w barwach Juve...

O reszcie atakow Juve takich wlasnie jak wymieniles nie wypowiadam sie bo po prostu ich nie znam.... Poza tym kiedys to byla zupelnie inna pilka nozna... teraz jest bardziej dynamiczna jednak i bardziej komercyjna.. W kazdym razie ATAK zawsze w Juve byl mocna strona.... I chwala tym ktorzy zapoczatkowali jego wielkie sukcesy!!

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:02

Nasza sila ofensywna jest jedna z najlepszych w europie wiec atak i pomoc sa najlepsze!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 21:46

Philby pisze:
O reszcie atakow Juve takich wlasnie jak wymieniles nie wypowiadam sie bo po prostu ich nie znam.... Poza tym kiedys to byla zupelnie inna pilka nozna... teraz jest bardziej dynamiczna jednak i bardziej komercyjna.. W kazdym razie ATAK zawsze w Juve byl mocna strona.... I chwala tym ktorzy zapoczatkowali jego wielkie sukcesy!!
I to jest wlasnie tragiczne, z powodu nie wiedzy pomija sie wielkich pilkarzy. Duzo wiekszych niz ci obecni. Moze i pilka nozna kiedys byla inna, ale jezeli sie zmienila to tylko na gorsze. A pamietac ich nie mozesz, co nie znaczy ze wolno ich zapomniec. Bo nie ma juz takich graczy. Zwodnikow grajacych z taka nie przenikniona radoscia i latwoscia, ostatnim wielkim jest Roby. Niesety zapowiadajacy sie na jego kontunuatora Alex nie spelnil pokladanych w sobie nadzieji, i tak sie zdarza co zrobic. Nie jest on odosobnionym przypadkiem(spojrzmy chociaz na Lantiniego)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 22:22

Ja o nich nie zapominam.... Byli wielcy i pozostana tacy... a co do Robbiego czemu uwazasz ze ALEX nie spelnil oczekiwan?? Uwazam ze godnie zastapil Robbiego... Dokonal wielu waznych rzeczy w Juve i jest nadal filarem i podpoara druzyny... Ma juz swoje lata ale nie jest znow taki stary by konczyc kariere... Jak dla mnie to spelnil sie w roli nastepcy Baggio... tak jak Baggio spelnil sie w roli nastepcy Platiniego...

Misza_18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 22:54

zdecydowwanie BRAMKA!!!! pozniej ATAK,POMOC i na koncu niestety OBRONA

Porki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:06

Myślę, że Juve jest silny jako cały zespół - nie mamy takich indywidualności, jak chociaż Milan (tfu).Co tu dużo mówić.Nedved jest najlepszym piłkarzem na świecie, ale on chyba naprawdę nie dysponował w młodości jakimś wielkim talentem.Był ambitny, rozwijał się i oto się stał cud.Tak samo Zambi, czy Trezeguet (przecież daleko mu do takiego Henry'ego).Wyjątkiem jest tu tylko Alex i śp.Davids.Nawet Bufcio nie broni bardzo efektownie - jest za to szalenie efektywny.
Juve jest niesamowicie zgraną drużyną, nie sprowadza się tu gwiazd, chyba że zachodzi nagła potrzeba.Wszystko jest układane pod przyszłość.
Kiedyś czytałem, że Juve jest najlepiej prowadzoną drużyną w Europie, że Lippi zbudował zespół na lata-i to jest prawda.Juve jest silny jako zespół, więc każda formacja jest silna.Bez dobrej obrony nie ma dobrej pomocy,
bez dobrej pomocy nie ma dobrego ataku.To chyba oczywiste.Juve jest silny, bo wszystko jest pięknie zrównoważone.
Forza!

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2004, 23:24

Moim zdaniem atak i bramka. w poprzednim sezonie uwazalem ze najlepsza jest tez obrona ale teraz jakos mam chwile zwatpienia. Zawze uwazalem ze mamy za malo pomocnikow i wrazie kontuzji ciezko jest kogos zastapic (czytaj Nedved) tym bardziej po tym jak Zambrotta zostal przesuniety na obronę. Należy kupić Trabelsiego na prawą obronę, Thuram na środek a do pomocy kupić Fiore. Wedy będzie full wypas.

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2004, 12:27

Tez jestem za Trabelsim jesli chodzi o o obrone a zeby mu smutno nie bylo to moze jeszcze DOS SANTOSa :P na Atak :P to jest fenomen :D

Tymothy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2004, 13:30

Ja sacze ze najlepszy jest atak a minimalnie odstaje od niego pomoc z NEDVEDEM na czele. No a obrony nie bede komentował...

ODPOWIEDZ