Serie A 24/25 (21): JUVENTUS FC 2-0 AC Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2025, 18:55

Zadowolony jestem z widocznych postępów Mbanguli. Chciałem go w składzie, na początek bardziej z ogórkami typu Lecce czy Venezia, ale Motta go wpuścił z Fiorentiną i chłopak zagrał słabo + miał typowe dla siebie nieodpowiedzialne straty czy podania do przeciwnika. Na szczęście nie posadziło go to na ławce, grał dalej i wyraźnie rósł. Ewidentnie potrzebuje wejść w rytm meczowy i właśnie zrobić kilka błędów, żeby móc z nich wyciągnąć wnioski. I to się właśnie dzieje. Pewnie będzie miał jeszcze wahania, ale jest na dobrej ścieżce.
Brawa też dla Weaha, taki przydatny przeciętniak. Dla mnie to on się najlepiej sprawdza na 9 za Vlaho, choć na pewno nie jest to to, co chciałbym widzieć na tej pozycji, ale na bezrybiu i rak ryba. Do stylu Motty ewidentnie bardziej pasuje ktoś bardziej ruchliwy i szybszy, dlatego są problemy z Vlaho.
Nie ma co się podniecać, ale w końcu są te 3 punkty, oby teraz karta się odwróciła jak i w poprzednim sezonie, tylko tym razem na odwrót, z negatywnej na pozytywną.

Zablokowany