Serie A 24/25 (5): JUVENTUS FC 0-0 Napoli
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Niepokoi to, ze po raz kolejny z troche lepszym przeciwnikiem nie potrafimy nic wbic. Niepokoi Yldiz, ktory papiery na duze granie ma, ale konkretow jak na razie troche malo. O Jugolu nie ma co pisac, bo szkoda klawiatury i ziobro zdziwienia, ze jest jak jest. Gonzalez niewidoczny. Koop mial pare (doslownie: pare) fajnych zagran i sie stracil z wesela. Najlepszy u nas chyba Bremer, bo przy Big Romie mial co robic.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Bezimienny
- Juventino
Brakuje nam zgrania w fazie ofensywnej - ale czego tu się spodziewać po 3 latach braku jakichkolwiek schematów ofensywnych i kastracji środka pola przez Pana od calmy. Zobaczymy co będzie dalej z tym, oby było lepiej.
To co jednak mnie najbardziej zadowala to dwie sprawy:
- zmiana mentalności w obronie: w poprzednich sezonach gdy nas atakowali po prostu widziałem strach w naszych obrońcach i pomocnikach, może i bronili nieźle ale widać było że naciśnięcie na nas spowoduje że możemy się rozsypać jak domek z kart, w tym sezonie póki co tego nie widzę. Gol z PSV wpadł bo chyba każdy już chciał iść do szatni
- Pomocnicy którzy wychodzą do gry, pokazują się, są ruchliwi i jest gdzie podać, jak wyprowadzana jest piłka od obrony. Nie ma tej wyrwy w środku boiska bo nikt tam się nie ustawiał.
To co jednak mnie najbardziej zadowala to dwie sprawy:
- zmiana mentalności w obronie: w poprzednich sezonach gdy nas atakowali po prostu widziałem strach w naszych obrońcach i pomocnikach, może i bronili nieźle ale widać było że naciśnięcie na nas spowoduje że możemy się rozsypać jak domek z kart, w tym sezonie póki co tego nie widzę. Gol z PSV wpadł bo chyba każdy już chciał iść do szatni
- Pomocnicy którzy wychodzą do gry, pokazują się, są ruchliwi i jest gdzie podać, jak wyprowadzana jest piłka od obrony. Nie ma tej wyrwy w środku boiska bo nikt tam się nie ustawiał.
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Meczu nie oglądałem, nawet nie miałem napinki żeby obejrzeć. Obydwie ekipy w remoncie, zresztą w Neapolu wiecznie coś jest rozwalone, wynik - ok. Nie ma porażki, nie ma problemu.
W ogóle nie wiem czemu wielu (pomijam psych0-fanb0juf Partacza) kibiców nie może sobie spokojnie pożyć? Poczekać? W słabiej sytuacji finansowej klub przeprowadził poważną zmianę składu, nie mówiąc w końcu o chemii na toskańskiego raka. Wiecie, że po nowotworach wraca się trochę do formy?
Normalnie każdy trener powinien mieć swój pierwszy sezon w miarę ulgowy, bez względu na to co się mówi, że są klub w których musisz walczyć o trofea. Nie musisz. Jak jesteś gigantem to i tak zarabiasz. A jak nie jesteś to i tak przetrwasz, jeśli tylko nie masz wariata-właściciela.
To normalnie. Ale w sytuacji Juventusu, drużyny skrzywdzonej syndromem żony alkoholika - jeden sezon to za mało.
5 punktów, 9 punktów, 10 punktów i teraz 9 punktów.
4 sezony po 5 kolejkach.
Nie no, strasznie jest
W ogóle nie wiem czemu wielu (pomijam psych0-fanb0juf Partacza) kibiców nie może sobie spokojnie pożyć? Poczekać? W słabiej sytuacji finansowej klub przeprowadził poważną zmianę składu, nie mówiąc w końcu o chemii na toskańskiego raka. Wiecie, że po nowotworach wraca się trochę do formy?
Normalnie każdy trener powinien mieć swój pierwszy sezon w miarę ulgowy, bez względu na to co się mówi, że są klub w których musisz walczyć o trofea. Nie musisz. Jak jesteś gigantem to i tak zarabiasz. A jak nie jesteś to i tak przetrwasz, jeśli tylko nie masz wariata-właściciela.
To normalnie. Ale w sytuacji Juventusu, drużyny skrzywdzonej syndromem żony alkoholika - jeden sezon to za mało.
5 punktów, 9 punktów, 10 punktów i teraz 9 punktów.
4 sezony po 5 kolejkach.
Nie no, strasznie jest