Coppa Italia 16/17 (1/8): JUVENTUS 3-2 Atalanta
- pablo1503
- Juventino
Trzymajcie mnie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Chyba stracimy chłopaka, bo wszystko ku temu robimy.
16sto latek...
Człowieku, widziałeś Ty jakiś poważny klub w Europie, który dawałby szanse takim, nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu, gówniarzom? :doh:
Się uparłeś na tego młokosa. Podejrzewam, że gdyby nie plaga kontuzji, to nawet nie słyszałbyś o chłopaku. Ale uspokoję Cię, Max coś w nim widzi, bo nie dałby wejść bele komu w tak istotnym momencie w meczu z Sevillą. Gdyby tak udało się zapewnić majstra na kilka kolejek przed końcem rozgrywek, to zapewne chłopak dostałby troszkę więcej minut.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Pjaca - Mandzukic - Cuadrado
Sturaro - Marchisio - Rincon
Asamoah - Barzagli - Rugani - Lichtsteiner
Neto
Fajnie, że Neto zagra sobie drugi mecz z rzędu. W obronie za bardzo innych możliwości nie mamy, bo Chiellini i Benatia są kontuzjowani, a Bonucci dopiero co wrócił do treningów po ponad miesięcznej kontuzji. Khedira jest zbyt szklany, żeby go wystawiać w Pucharze Włoch, a Pjanic robi się zbyt kluczowy, aby nie przyoszczędzić go przed Fiornetiną i Lazio. Jeśli Allegri nie będzie chciał 4-3-3, to pewnie wyjdziemy 4-3-1-2 i za Pjacę wybiegnie właśnie Pjanic.
Neto
Fajnie, że Neto zagra sobie drugi mecz z rzędu. W obronie za bardzo innych możliwości nie mamy, bo Chiellini i Benatia są kontuzjowani, a Bonucci dopiero co wrócił do treningów po ponad miesięcznej kontuzji. Khedira jest zbyt szklany, żeby go wystawiać w Pucharze Włoch, a Pjanic robi się zbyt kluczowy, aby nie przyoszczędzić go przed Fiornetiną i Lazio. Jeśli Allegri nie będzie chciał 4-3-3, to pewnie wyjdziemy 4-3-1-2 i za Pjacę wybiegnie właśnie Pjanic.
- CzeczenCZN
- Juventino
Są talenty i talenty, a także - na szczęście dla nich
- wujek Mino.
Co to ma za znaczenie ile kto ma lat? Liczy się kto ma jaki.
Zresztą czy ja mówię o pierwszym składzie w meczu na szczycie Serie A? Czy o samym powołaniu na mecz Pucharu Włoch?
Nie przesadzajcie w druga manke.
Ty @Prosto nie ma żadnej. Mnie z Juventusem tylko śmierć rozlaczy. Sorry.
Najnowsze doniesienia mówią o: Neto - Lichtsteiner, Barzagli, Rugani, Asamoah - Khedira, Marchisio, Rincon - Cuadrado, Mandzukic, Dybala.
Co to ma za znaczenie ile kto ma lat? Liczy się kto ma jaki.
Zresztą czy ja mówię o pierwszym składzie w meczu na szczycie Serie A? Czy o samym powołaniu na mecz Pucharu Włoch?
Nie przesadzajcie w druga manke.
Ty @Prosto nie ma żadnej. Mnie z Juventusem tylko śmierć rozlaczy. Sorry.
Najnowsze doniesienia mówią o: Neto - Lichtsteiner, Barzagli, Rugani, Asamoah - Khedira, Marchisio, Rincon - Cuadrado, Mandzukic, Dybala.
- pablo1503
- Juventino
Chyba jakiś ma skoro 14, 15 i 16sto latkowie nie są widywani na boiskach poważnych lig. Wbrew pozorom takie wprowadzanie młodych zawodników może bardziej zaszkodzić niżeli pomóc w rozwoju.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Co to ma za znaczenie ile kto ma lat? Liczy się kto ma jaki.
Dojrzałość fizyczna i mentalna - o to się między innymi rozchodzi. Ja w wieku Keana chodziłem na przerwach zapalić papierosa za jakieś miejscowe budynki, a Ty wystawiasz go w pierwszym składzie przeciwko, bądź co bądź, trudnemu rywalowi.
Pasowałoby wygrać bez dogrywki.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To trzeba było starać się na wf-ie zamiast kopcić szlugi w krzakach, a wtedy kto wie, kto wie...?pablo1503 pisze:Dojrzałość fizyczna i mentalna - o to się między innymi rozchodzi. Ja w wieku Keana chodziłem na przerwach zapalić papierosa za jakieś miejscowe budynki, a Ty wystawiasz go w pierwszym składzie przeciwko, bądź co bądź, trudnemu rywalowi.

Proponuję się na razie nie jarać młodym czarnym Włochem bo jeśli on jeszcze w tym sezonie zagra to - tak jak zostało wyżej powiedziane - jedynie wtedy, kiedy liga będzie już rozstrzygnięta. I słusznie zresztą. Pierwszy do ogrania jest Pjaca.
Ciekaw jestem Rincona i młodego Chorwata właśnie. Przydałoby się, żeby wreszcie pokazał coś ciekawego i z przytupem wszedł po kontuzji w nowy rok, udowadniając tym samym, że faktycznie może być naszym "odkryciem 2017 roku", jak to go ładnie określił Allegri.
- pablo1503
- Juventino
Jak patrzę na zarobki, które oferują Chińczycy, to powiem Ci, że mogłem inaczej pokierować swoją młodością. Ale cóż, człowiek był młody i głupi. Fajki przy mnie pozostały, milionów natomiast ni ma. :placze:vitoo pisze:To trzeba było starać się na wf-ie zamiast kopcić szlugi w krzakach, a wtedy kto wie, kto wie...?
Coś czuję, że będzie to łatwa przeprawa.

- panlider
- Juventino
Chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że Khedira w tym sezonie rozegrał 21 spotkań, a w sezonie zasadniczym nie miał żadnej poważniejszej kontuzji, więc nazywanie go szklanym jest trochę na wyrost. Inna sprawa, że razem z podatnością na urazy Niemiec zgubił formę.Crunny pisze:Pjaca - Mandzukic - Cuadrado
Neto
Też chciałbym zobaczyć Pjacę od pierwszych minut, ale nie sądzę, żeby Max się na to zdecydował.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jeden placze, ze trampkarz nie dostal powolania na mecz i dlatego odejdzie, drugi informuje o jakichs kontuzjach z kosmosu - juvepolandczycy zawsze w formie 

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- CzeczenCZN
- Juventino
@pablo1503 No ale przecież zagrał z Sevilla i jakoś nie umarł od tego. Ja uważam że młodzi najbardziej zdolni oraz najbardziej ambitni i pracowici powinni zostawać doceniani. Takim docenieniem jest bez wątpienia powołanie na mecz, nawet samo powołanie. Powiedz mi ile Pele miał lat gdy zostawał gwiazda mundialu w Szwecji wybijając jej 2 gole w finale? Wiem ze to skrajny przykład ale jak widać wiek to bywa tylko data urodzenia, nie zawsze ale bywa. Ja osobiście jaram się Keanem, jaram się Favillim i chciałbym żeby to oni stanowili o naszej ławce rezerwowych w niedalekiej przyszłości. Trzeba tylko trochę zaufania.
Hmm... Ja natomiast będąc trochę młodszym od Keana już jarałem szlugi w kiblu w szkole - załamałem się, gdy okazało się ze będąc młodym zdolnym napastnikiem pojawiła się u mnie choroba kolan związana z nagłym wzrostem. Mogła szybko minąć, ale przez moją głupotę wlokla się latami... Stare czasy. Pozdrawiam.
Hmm... Ja natomiast będąc trochę młodszym od Keana już jarałem szlugi w kiblu w szkole - załamałem się, gdy okazało się ze będąc młodym zdolnym napastnikiem pojawiła się u mnie choroba kolan związana z nagłym wzrostem. Mogła szybko minąć, ale przez moją głupotę wlokla się latami... Stare czasy. Pozdrawiam.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jeśli uważasz, że Khedira przestał być szklanym piłkarzem, bo rozegrał pół sezonu bez kontuzji, to na pewno masz rację, juvepolandczyku w formieJacky pisze:Jeden placze, ze trampkarz nie dostal powolania na mecz i dlatego odejdzie, drugi informuje o jakichs kontuzjach z kosmosu - juvepolandczycy zawsze w formie

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tez pozdrawiam. W gole jak wykoncypowales, ze twierdze iz stal sie cud i Khedira nagle przestal byc podatnym na kontuzje pilkarzem? :lol:Crunny pisze:bo Chiellini i Benatia są kontuzjowani
PS. Prosba: ogranicz te swoje rozpiski skladow.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
- kdzr
- Juventino
Szefie, jak będziesz więc dysponował jakimś nienagannym linkiem - podziel się proszę.PlanetJuve pisze:Panowie nieoceniony jest acestream ewentualnie sopcastZa friko i w jakości HD. Zagraniczny komentarz tylko na + słuchając tych polskich "specy".
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- PlanetJuve
- Juventino
A proszę Cię bardzo:kdzr pisze:Szefie, jak będziesz więc dysponował jakimś nienagannym linkiem - podziel się proszę.PlanetJuve pisze:Panowie nieoceniony jest acestream ewentualnie sopcastZa friko i w jakości HD. Zagraniczny komentarz tylko na + słuchając tych polskich "specy".
http://livetv.sx/pl/eventinfo/478527_juventus_atalanta/
pół godz przed meczem
http://www.livefootballol.me/streaming/ ... lanta.html
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Juventus Starting XI: Neto; Lichtsteiner, Barzagli, Rugani, Asamoah; Rincon, Hernanes, Marchisio; Pjanic; Dybala, Mandzukic
czyli nie 433 jak media wskazywały.
- pablo1503
- Juventino
Marchisio b2b? Dawno już go tam nie widziałem. Fajnie, małe przypomnienie byłej pozycji i odkurzenie się przed oddaniem centralnego miejsca VerrattiemuPoprostu pisze:Juventus Starting XI: Neto; Lichtsteiner, Barzagli, Rugani, Asamoah; Rincon, Hernanes, Marchisio; Pjanic; Dybala, Mandzukic