LM 16/17 (gr. H) [6]: JUVENTUS 2-0 Dinamo Zagrzeb

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 19:53

Poprostu pisze:Ktoś ogarnia kto to jest ten Merio ? :roll: Nawet transfermarkt niewiele o nim wie :D
http://www.transfermarkt.pl/leonardo-me ... ler/386571

Szukanie? Robisz to źle!

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 20:19

Robaku pisze:Dybala powołany, nie ma za to Keana, wygląda na to, że skończyły sie dla niego powołania, a gdzie w ogóle mowa o graniu czy graniu w 1. składzie.
Z pomocników powołany Merio z Primki.
Merio powołany bo ma najmniejsze szanse z pomocników U19, żeby jutro zagrać, gość jest mega słaby. w Primce gra ogony. Tyle jego, że sobie posiedzi obok zawodników pierwszego składu :smile:

Zero szacunku dla Pogby
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 20:29

Zdaję sobie sprawę z tego, że obecnie nie za bardzo ma kto tam grać, ale zapowiedź Sturaro grającego na pozycji prawego obrońcy jakoś mnie niepokoi i sprawia, że mam więcej obaw co do zestawienia, którym nas zaskoczy jutro Allegri. Z drugiej strony wolę już chyba Stefano grającego na tej pozycji niż męczenie całkowicie bezproduktywnego w tym sezonie 3-5-2.

Wyjdźmy najsilniejszym możliwym składem, walnijmy do przerwy trzy bramki, a od 45 minuty Marchisio, Pjanić i Pipita będą już myśleć o weekendzie, a Dybala będzie miał całą drugą połowę na oswojenie się z piłką. To mi się marzy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 21:11

Takie coś wisi na TJ:

Juventus (4-3-3): Buffon; Sturaro, Rugani, Benatia, Evra; Lemina, Marchisio, Pjanic; Cuadrado, Higuain, Mandzukic;

Jeśli to nie byłby zaskakujacy wybór Maxa, to vitoo nic by Cię nie zaskoczyło chyba ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 21:13

Wiele źródeł awizuje mocno rezerwowy skład. Mam tylko nadzieję, że zda to egzamin. Widać wyraźnie, że priorytetem dla Allegriego jest Torino (o ile się to potwierdzi).

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 21:21

Żeby się potem nie okazało, że Sevilla wygra, my damy ciała i znowu wyjdziemy z drugiego miejsca...

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2016, 21:34

Mehehehe pisze:Takie coś wisi na TJ:

Juventus (4-3-3): Buffon; Sturaro, Rugani, Benatia, Evra; Lemina, Marchisio, Pjanic; Cuadrado, Higuain, Mandzukic;

Jeśli to nie byłby zaskakujacy wybór Maxa, to vitoo nic by Cię nie zaskoczyło chyba ;)
:roll: Na papierze niby nie wygląda to tak źle, tylko na cholerę mielibyśmy znów eksperymentować z tym ustawieniem i znów psuć to, co być może zaczęło właściwie trybić. Po co znowu przenosić Pjanicia do trójki środkowych skoro grając na tej pozycji niemal w każdym kolejnym meczu nie pokazuje nic ze swoich atutów? Niby lepiej, żeby Max eksperymentował ze składem w meczu z takim Dinamo, gdzie prawdopodobieństwo wygranej tak czy inaczej jest dość wysokie, ale czy nie lepiej byłoby zgrywać drużynę w tym 4-3-1-2, w którym już to wszystko jakoś wyglądało? Obyśmy się tylko, tak jak mówi Wojtek, nie przejechali jeszcze na tym. :whistle:

samson89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 02:03

Na konkurencyjnej stronie http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... olowie.php jest kilka słów na temat potencjalnej 11 i informacja że Pjaca w tym roku już nie zagra - to tak na marginesie, jeżeli chodzi o umiejętności naszego sztabu medycznego...bo o ile się nie mylę to jego przerwa miała trwać 2-3 tygodnie (?)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 08:44

Najnowsze doniesienia mówią, że zagrać mają m.in. Lemina, Asamoah i Evra... będzie dziadowanie. Ale to za Markiz i Pjanić.
http://www.goal.com/it/match/juventus-v ... 08/preview

Chcę 15-20 minut dla DYbaly, na Romę i Superpuchar Musi być gotowy.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 09:23

Robaku pisze:Najnowsze doniesienia mówią, że zagrać mają m.in. Lemina, Asamoah i Evra... będzie dziadowanie. Ale to za Markiz i Pjanić.
http://www.goal.com/it/match/juventus-v ... 08/preview

Chcę 15-20 minut dla DYbaly, na Romę i Superpuchar Musi być gotowy.
I bardzo dobrze że wychodzi mocno rezerwowy skład a niech będzie dziadowanie ale gramy z najgorszą drużyną LM ostatnich 5 lat dla której sukcesem jest strzelenie jednej bramki w 6 meczach
Dla mnie mega ważne 3 mecze są dopiero przed nami
Btw chętnie zobaczę Ase na lewym skrzydle jak za czasów Conte, może tam się sprawdzi

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 10:32

Wojtek pisze:Żeby się potem nie okazało, że Sevilla wygra, my damy ciała i znowu wyjdziemy z drugiego miejsca...
Akurat z tego powodu bym nie płakał..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 11:02

Adrian27th pisze:
Wojtek pisze:Żeby się potem nie okazało, że Sevilla wygra, my damy ciała i znowu wyjdziemy z drugiego miejsca...
Akurat z tego powodu bym nie płakał..
Czy ja wiem? :)
1 miejsce w gr: Barca, Arsenal, Napoli, Leicester, Juventus (?), Atletico, BVB/Real, Monaco
2 miejsce w gr: City, PSG, Benfica, Porto/Kopenhaga, Sevilla/Lyon, Bayern, BVB/Real, Leverkusen

Szczerze mowiąc, żaden wybór nie wydaje się łatwiejszy ;) chociaż jak dla mnie jednak minimalnie łatwiej może być w przypadku wyjścia z 1 miejsca
( pomijam prestiż wygrania grupy). Z kilku powodów:
1. W drugiej grupie są takie ekipy jak Benfica, Porto/Kopenhaga, czy Leverkusen, które słabe nie są ale to nie jakieś potęgi. Szansa na trafienie na którąś z nich to 3/7.
2. W pierwszej grupie tak naprawdę jedyną słabą ekipą jest Leicester ( w założeniu słabszą), a tak sami mocni (Monaco bardzo silne w tym sezonie, Arsenal też gra bdb w LM ). Szansa trafienia na słabszą ekipę 1/6(!) ( Napoli zajęło pierwsze miejsce więc siłą rzeczy nie moglibyśmy się spotkać)
3. Drugi mecz rozgrywany u siebie ;) To sporo znaczy, co pokazał nam chociażby dwumecz z Bayernem w tamtym roku, kto wie co by było jakby to rewanż był na naszym J Stadium.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 12:03

Allegri daje odpocząć Kielonowi, Alexowi Sandro i Khedirze. Możliwe, że zagramy ponownie 4-3-1-2, a na prawej obronie będzie hasał Sturaro. Max chyba widzi w Sturaro drugiego Padoina. Jeśli zagramy trójką z tyłu to pewnie Evra zastąpi Chielliniego. Oby było 4-3-1-2, znowu jestem cholernie ciekaw Pjanica na tej pozycji.

FORZA JUVE!!!
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 13:02

dawid91 pisze: Oby było 4-3-1-2, znowu jestem cholernie ciekaw Pjanica na tej pozycji.
O to to. Mam tak samo. W weekend zagrał bardzo fajnie i ciekawi mnie czy wyszedł mu po prostu jeden mecz, czy pozycja na boisku ma dla niego aż tak duże znaczenie.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 13:08

Ważne że zagra Rugani, młody pewnie do przerwy świątecznej zagra w każdym meczu, na ten moment świetnie wykorzystuje swoją szanse. W takich sytuacjach kształtują się zawodnicy i nowa hierarchia.
Ciekaw jestem Sturaro na obronie, mam takie marzenie ściętej głowy że zagra dobry mecz na prawej obronie, a następnie będzie kontynuował dobrą grę w kolejnych meczach, a na koniec okaże się największą niespodzianką tego sezonu.

Zablokowany