LM 16/17 (gr. H) [5]: Sevilla 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 14:19

szczypek pisze:--------------------- Buffon ---------------------
---------- Rugani - Bonucci - Chiellini ---------
Alves - Khedira - Marchisio - Pjanic - Sandro
-------------------- Cuadrado -------------------
-------------------- Mandzukic ------------------

Inaczej nie widzę.
Chyba optymalnie, ale co ciekawe może nam to wyjść całkiem na zdrowie.
Para Igła-Mario to jednak nie bardzo do siebie pasuje, a tutaj Chorwat może mieć sporo dobrych piłek w pole karne.
Nie wiem dlaczego ale czuję od paru dni zwycięstwo w tym meczu, nie potrafię uzasadnić, takie przeczucie. :pray:

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 14:45

Ohh, powiedzcie kiedy wracają w końcu Dybala i Pjaca? to się już tak ciągnie, że szok...

Fino alla fine.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 14:51

Ekstra... Ma Allegri teraz swój minimalizm w poprzednich meczach. Teraz też niech Sandro i Cuadrado nie wychodzą w pierwszym składzie, bo będzie miał kogo wpuścić z ławki.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 14:54

Inaczej nie widzę.
Na JStadium Allegri bał się wystawić Pjanicia także można wywnioskować, że na samą myśl o Ruganim na wyjeździe zrobił wielką kupę. :whistle:

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 15:01

no to trzeba zagrać tak jak mało kiedy graliśmy:

Buffon
Dani, Bonucci, Chiellini, Evra
Khedira, Pjanic, Marchisio
Cuadrado, Mandzukic, Alex Sandro

hej ho, 4-3-3 i jedziemy

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 15:01

Sorek21 pisze:Jak zabraknie Igły to nie wymyślimy nic lepszego niż 4-3-3 z Mandzu na szpicy i wspierającymi go Cuadrado i Sandro.
Mi to się wydaję, że prędzej zagramy 4-5-1, jak w rewanżu z Bayernem. Z drugiej strony Mandzukić to nie jest napastnik w stylu Moraty i jak nie będzie miał wsparcia wysoko ustawionych skrzydeł to czarno to widzę.
Ogólnie rzecz biorąc to jest wstyd i hańba, jeden z najważniejszych meczów w tym roku, a my mamy jednego, zdrowego napastnika.
Jestem ciekaw ile Ci amatorzy od przygotowania fizycznego popracują jeszcze w tym klubie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 15:15

To już dawno przestało być śmieszne.
Amatorzy ze sztabu medycznego konsekwentnie psują przyjemność z oglądania meczy w tym sezonie, az sie nawet nie chce na to patrzeć.
Przypomnę tylko, że jednym z powodów dlaczego wróciliśmy na szczyt za czasów Conte, był praktycznie brak jakichkolwiek urazów. "pan bez kontuzji" czy jakoś tak, where are you?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 15:27

Inaczej nie widzę.
Chciałbym 4-3-3 ale wracając na ziemię to chyba Alex Sandro siądzie na ławce,gdyż według Maxa musi grać Evra a Francuz nie wskoczy na 3 stopera bo wrócił też Chiellini.Włoch z kolei nie przejdzie na prawą w miejsce Barzagliego bo jest lewonożny.Dlatego aby wyelimonować naturalnego następce czyli Ruganiego Allegri postawi na Daniego Alvesa a wahadło obstawi Cuadrado.Z prawej ofensywny Cuadrado więc z lewej automatycznie Evra i koło się zamyka.

Idąc tokiem myślenia naszego super taktyka typuję skład

Buffon
Alves Bonucci Chiellini
Cuadrado Khedira Marchisio Sturaro Evra
Pjanić
Mandzukić

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 15:40

Nie rozumiem dlaczego nie pogoniono jeszcze tych partaczy ze sztabu medycznego? Ile to lat to będzie trwać!!??

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 16:54

Mam nadzieję, że nie przegramy 1-0 jak to mamy w zwyczaju, gdy gramy na wyjeździe z drużyną walczącą z nami o awans.
Atletico 1-0 Juve
Olympiacos 1-0 Juve
Galatasray 1-0 Juve
Sevilla 1-0 Juve

Swoją dorgą remis bramkwy nie będzie złym wynikiem. Sevilla gra słabo na wyjazdach, więc jest szansa, że z Lyonem nie wygrają.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 17:18

Nie wygramy tego meczu, nawet bukmacherzy nie dają nam szans.
3 dają za wygraną Juve chociażby na Netbet, za dużo ubytków kadrowych, do tego nasi zawsze takie mecze zawalali.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 17:30

ManInBlack87 pisze:To już dawno przestało być śmieszne.
Amatorzy ze sztabu medycznego konsekwentnie psują przyjemność z oglądania meczy w tym sezonie, az sie nawet nie chce na to patrzeć.
Za to amatorzy języka polskiego konsekwentnie psują przyjemność z czytania tego forum. Piszę oczywiście pół żartem, pół serio, ale dopiero co, dwie strony temu, ten wątek był poruszany. Nie jestem jakoś szczególnie wyczulony na takie błędy (co nie znaczy, że mi nie przeszkadzają), ale jeśli przy udzielaniu się na forum jest szansa czegoś się nauczyć to warto z niej skorzystać. :ok:

:czytaj:
DonPatch pisze:edit: ludzie, proszę - meczów, NIE meczy. Meczy to koza.

Zanim się zacznie kogoś poprawiać, warto trochę poszperać:
Obie formy są poprawne, link 2, czy link 3
/Vanquish

Proszę wybaczyć, ale bardziej wierzę prof. Bralczykowi niż "filolożkom" (tfu!). Dodatkowo ciekawi mnie, jakim cudem powyższe Panie powołują się na prof. Miodka :prochno: Okładka, żeby nie było, że wklejam własną książkę. :smile: Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości. :hellyes:
A co do meczu z Sevillą to sam nie wiem, co budzi we mnie większy uśmiech politowania: problemy Higuaina czy fakt, że gdyby nie minimalizm Allegrego w meczu z OL to obecnie kontuzja Pipity nie byłaby aż tak istotna. Nie widzę innego wyjścia niż 4-3-3 z Cuadrado i Sandro na skrzydłach.

RSelevan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 17:46

Gdyby nie to, że od kilku meczów Higuain gra jak kartofel, to nie byłoby to aż tak istotne spotkanie. Może ta przerwa mu dobrze zrobi, bo niby co mecz brakuje niewiele (słupki), ale jednak widać, że jest strasznie poirytowany, i ogólnie gra bardzo słabo.

No i niech ten Dybala już wróci. Jak będzie też Marchisio na pełnych obrotach, z kimś lepszym u boku niż Sturaro czy inny Lemina, to będzie to jakoś wyglądało, i będzie można oglądać tą drużynę. Kurcze, mam nadzieje, że jakiegoś konkretnego włocha na środek kupią w przerwie zimowej.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 18:07

Mark Clattenburg został wyznaczony na głównego arbitra wtorkowego spotkania fazy grupowej Ligi Mistrzów pomiędzy Sevillą FC i Juventusem.

Anglika wspierać będą jego rodacy: na liniach Jake Collin oraz Simon Bennett, sędzią technicznym został Ian Hussin, a arbitrami zabramkowymi mianowani zostali Anthony Taylor i Andre Marriner.
Czy ktoś oprócz mnie wyczuwa karnego w tym spotkaniu? :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2016, 18:28

Mandzukic - Cuadrado
A.Sandro - Pjanic - Marchisio - Khedira - D.Alves
Chiellini - Bonucci - Rugani
Buffon

Taki powinien być skład personalny. To ustawienie 3-5-2 może przechodzić w 3-5-1-1 (Cuadrado za plecami Mandzukica) oraz 4-3-3 (obrona: Chiellini-Bonucci-Rugani-D.Alves i z przodu A.Sandro-Mandzukic-Cuadrado).

Zablokowany