Rolando Mandragora
- juvemaroko
- Juventino
Czemu jestes taki pewne ze nic z niego nie bedzie?Maly pisze:z chłopaka i tak pewnie nic poważnego nie będzie ale gola jak ktoś nie widział to warto
Jego wypozeczenie i regularna gra w serii A moze sie okazac kluczem w rozwoju jego kariera.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ktoś coś z tego rozumie?
sprzedaliśmy za 20, odkupujemy za 11?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I tak tego nie rozumiem, gościu po drugiej bardzo ciężkiej kontuzji, to nie lepiej już poczekać i wydać na Locatelliego? Chyba że już wcześniej dogadaliśmy się tak ustnie i nie było wyjścia...
- Maly
- Juventino
coś gdzieś widziałem, że zapłacimy im dodatkowe 6mln jeśli na tym wypożyczeniu spełnią jakieś warunki (pewnie banalne) oraz że mają opcję przedłużenia wypożyczenia (pewnie z taką samą super opcją) czyli ostatecznie wykupiliśmy go za 11 i wypożyczamy im na 2 lata za 12mln... w takiej formie to nabiera kształtu, który można zrozumieć
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
ktoś mi wyjaśni po co mają skorzystać z opcji A lub B skoro mogą z C?Torino F.C. S.p.A. posiada do 30 czerwca 2021 roku opcję wykupu zawodnika za kwotę 16 mln euro, płatną w ciągu pięciu lat;
Torino F.C. S.p.A. posiada do 30 czerwca 2022 roku opcję wykupu zawodnika za kwotę 14 mln euro, płatną w ciągu pięciu lat;
Torino F.C. S.p.A. posiada obowiązek definitywnego wykupu zawodnika za kwotę 9 mln euro, płatną w ciągu czterech lat, pod warunkiem osiągniecia określonych celów sportowych do końca sezonu 2021/2022. Uzgodniona kwota może wzrosnąć maksymalnie o 1 mln euro po spełnieniu odpowiednich warunków.

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Zależy co kryje się pod terminem 'określone cele sportowe' - stawiam na utrzymanie w Serie A. W takim przypadku to Juventus zabezpieczył się, żeby Włoch tak łatwo do nas nie wrócił, na wypadek gdyby Torino nie było chętne na skorzystanie z opcji A i B 
Z drugiej strony, opcja B jest furtką pozwalającą zatrzymać Mandragorę w Torino nawet jeśli nie spełnią określonych celów sportowych i odpadnie im opcja kupienia go za te 9 mln.
Co do opcji A widzę tylko jeden scenariusz. Chłopak ma kapitalne najbliższe pół roku, a Byki aktywują klauzulę by od razu sprzedać go z zyskiem. Każdy wygrywa.

Z drugiej strony, opcja B jest furtką pozwalającą zatrzymać Mandragorę w Torino nawet jeśli nie spełnią określonych celów sportowych i odpadnie im opcja kupienia go za te 9 mln.
Co do opcji A widzę tylko jeden scenariusz. Chłopak ma kapitalne najbliższe pół roku, a Byki aktywują klauzulę by od razu sprzedać go z zyskiem. Każdy wygrywa.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Osgiliath
- Juventino
meh, chłop niby jawił się jako dobry defensor, ale po kontuzji i w sumie nie wiem czy jakiejś wybitnej karierze w Udine położyliśmy na niego laskę odsyłając do Torino. Well, dla nich to może plus, bo jakoś cudem może utrzymają się w serie a.
- Maly
- Juventino
Czyli co? Jeśli się nie utrzymają to zamiast musieć go kupić za 9mln będą mogli to zrobić za 14?jackop pisze: ↑02 lutego 2021, 00:50 Zależy co kryje się pod terminem 'określone cele sportowe' - stawiam na utrzymanie w Serie A. W takim przypadku to Juventus zabezpieczył się, żeby Włoch tak łatwo do nas nie wrócił, na wypadek gdyby Torino nie było chętne na skorzystanie z opcji A i B
Z drugiej strony, opcja B jest furtką pozwalającą zatrzymać Mandragorę w Torino nawet jeśli nie spełnią określonych celów sportowych i odpadnie im opcja kupienia go za te 9 mln

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Jak się utrzymają/wypełnią założony cel sportowy, ale uznają że mają go gdzieś bo okazał się leszczem, to Paratici wyciągnie papierek i powie: wyskakiwać z 9 baniek frajerzy

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
no dobra ale to kiedy jest szansa na 14? 

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?