LM 14/15 (1/4): JUVENTUS 1-0 AS Monaco
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale czy warto ryzykować wystawianie Pirlo, po długiej absencji ? Nie wiem, nie podejmę się opinii.
Ta kontuzja Pogby z dzisiejszej perspektywy jest cholernym osłabieniem. Bo ani 35 letni Pirlo po długiej absencji nie gwarantuje dobrego poziomu ani tym bardziej żółtodziób Sturaro. Niby jest ok nawet bez Pogby, ale ta nasza unikalna 2 linia ma dziurę, czy to właśnie w postaci słabej motoryki Pirlo i grze defensywnej czy to w postaci braku doświadczenia i braku (chyba) jeszcze wystarczających umiejętności Sturaro. Który by nie zagrał, mam nadzieję, że nie okaże się słabym punktem. A patrząc czysto obiektywnie, najpewniejszym wyjściem, byłoby wystawienie Padoina kolo Marchisio i Vidala.
Ta kontuzja Pogby z dzisiejszej perspektywy jest cholernym osłabieniem. Bo ani 35 letni Pirlo po długiej absencji nie gwarantuje dobrego poziomu ani tym bardziej żółtodziób Sturaro. Niby jest ok nawet bez Pogby, ale ta nasza unikalna 2 linia ma dziurę, czy to właśnie w postaci słabej motoryki Pirlo i grze defensywnej czy to w postaci braku doświadczenia i braku (chyba) jeszcze wystarczających umiejętności Sturaro. Który by nie zagrał, mam nadzieję, że nie okaże się słabym punktem. A patrząc czysto obiektywnie, najpewniejszym wyjściem, byłoby wystawienie Padoina kolo Marchisio i Vidala.

- cziro
- Juventino
No Sturaro jest dość siermiężny w swoich boiskowych poczynaniach, podobnie jak Padoin, ale raczej obaj są ostatnio bezbłędni w defensywie, co może być bardzo istotne w meczu, w którym strata bramki(ek) będzie fatalna. Alternatywą może być 3-5-2 i BBC, bo jakoś Pirlo zdecydowanie bardziej pasuje mi do rewanżu (okazja dla niego do występu w Serie A, mniejsza waga straconej bramki).
Może na Barcellone Pogba już wróci :lol:
Może na Barcellone Pogba już wróci :lol:
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2015, 16:36 przez cziro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wilk79
- Juventino
I to może się sprawdzićCrunny pisze:http://www.whoscored.com/Regions/250/To ... ons-League
Na WhoScored już wiedzą, kto zagra w półfinałach

Co do samego meczu - wygrać i zagrać na 0 z tyłu i powinni być dobrze. Miejmy nadzieję, że po odpadnięciu Arsenalu nikt w Juve nie zlekceważy rywala.
- Dempsej
- Juventino
Nie wyobrażam sobie jak Monako siada na nas i potrzebujemy zawodników dobrze ustawiających się, nie popełniających błędów. Wypuszczenie 3 zawodników walczących i tylko jednego kreatywnego w meczu w którym to my będziemy pod piłką i jak on będzie wyglądał zależy od nas, to zagrać tak jak prosi nas o to Monako
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A może Pirlo już od jakiegoś czasu regularnie trenuje z drużyna i jest już w dobrej formie fizycznej? Taki element zaskoczenia ?
. A tak serio musimy to wygrać po prostu nie ma innej opcji. Lepszej okazji na półfinał LM nie będzie.

- filippo
- Juventino
Poprostu pisze:A może Pirlo już od jakiegoś czasu regularnie trenuje z drużyna i jest już w dobrej formie fizycznej? Taki element zaskoczenia ?. A tak serio musimy to wygrać po prostu nie ma innej opcji. Lepszej okazji na półfinał LM nie będzie.
Gra Pirlo z drużyną, która gra z kontry byłoby głupotą. Jeśli wyjdzie to będą go agresywnie atakować i jak to ma w zwyczaju już niestety Pirlo, pare razy piłkę straci.
3-5-2 to nie jest dobre ustawienie na Monaco według mnie. Sturaro wygląda przyzwoicie, ale uważam, że nie ma jeszcze otrzaskania w meczach o stawkę i może coś zawalić (np. zrobić Monaco karnego). Dlatego oponowałbym za Padoinem w pomocy w razie konieczności i oczywiście 4 w obronie.
forumowy ujadacz
- JuveGrzesiu
- Juventino
Jeśli mamy grać na drużynę, która tylko kontratakuje to pirlo jest dobrym rozwiązaniem. Potrafi uspokoić grę i rozsądnie podać. Wiadomo, zdażało mu się źle podać, jak każdemu u nas, ale warto odnotować, że mecz z Borussią, gdzie doznał kontuzji i poprzedni mecz (nie pamietam z kim) grał na prawdę dobrze!!). Więc myślę, że albo 4-3-1-2 wiadomo kto, albo 3-5-2 z BBc z tyłu i na środku Vidal-Marchisio-Pereyra. Chociaż mam nadzieję na 1 albo 2-0 w 4-3-1-2 w pierszej połowie, a potem druga połowo w 3-5-2 i trzymanie wyniku + kontry.
W ogóle myślę czy nie będzie dobrym pomysłem, tak jak w meczu z Fiorą, oddanie piłki przeciwnikom. Monaco jednak robi dużo wiecej z kontrataków niż z gry pozycyjnej przeciwko czołowym klubom europejskim^^
W ogóle myślę czy nie będzie dobrym pomysłem, tak jak w meczu z Fiorą, oddanie piłki przeciwnikom. Monaco jednak robi dużo wiecej z kontrataków niż z gry pozycyjnej przeciwko czołowym klubom europejskim^^
- Buffalo
- Juventino
Za dychę z vatem Ci napiszę jakX_ray pisze:Mam podobny problem co koledzy, tyle że będę miał przy sobie smartfona na androidzie. Jest jakaś możliwość obejrzenia jutrzejszej transmisji mobilnie? Może być odpłatnie.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- Kamil_on
- Juventino
A moim zdanie Pirlo jest stworzony do spotkań o wielką stawkę - bardzo liczę na jego występ od pierwszych minutfilippo pisze:Poprostu pisze:A może Pirlo już od jakiegoś czasu regularnie trenuje z drużyna i jest już w dobrej formie fizycznej? Taki element zaskoczenia ?. A tak serio musimy to wygrać po prostu nie ma innej opcji. Lepszej okazji na półfinał LM nie będzie.
Gra Pirlo z drużyną, która gra z kontry byłoby głupotą. Jeśli wyjdzie to będą go agresywnie atakować i jak to ma w zwyczaju już niestety Pirlo, pare razy piłkę straci.
3-5-2 to nie jest dobre ustawienie na Monaco według mnie. Sturaro wygląda przyzwoicie, ale uważam, że nie ma jeszcze otrzaskania w meczach o stawkę i może coś zawalić (np. zrobić Monaco karnego). Dlatego oponowałbym za Padoinem w pomocy w razie konieczności i oczywiście 4 w obronie.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Shadow Marshall
- Juventino
Pirlo w meczach o stawkę ma ogromnego expa bo niejeden finał w swojej karierze już grał. Musi wydobyć z siebie wszystko co najlepsze i zachować wielką ostrożność. Ma tendencje ostatnio do przesadzanie i plątania się w swoich zwodach przez co na 40m potrafi stracić piłkę.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jak możecie w ogóle zastanawiać się czy Pirlo czy Sturaro/Padoin?! W takich meczach jak ten, jednym z kluczowych czynników sukcesu jest doświadczenie. Ile razy oglądaliśmy drużynę teoretycznie lepszą, która wychodzi na boisko przeciwko starym weteranom i przez pierwsze 15-20 minut gra jak Polska na mundialu? Gracze tacy jak Buffon (83 mecze w LM), Evra (91 meczy w LM), Pirlo (103 mecze w LM) i Tevez (41 meczy w LM) są dla mnie gwarantem, że do czegoś takiego jutro w naszym wykonaniu nie dojdzie. Jeszcze gdyby był zdrowy Pogba, to ok, rozumiem, dla Pirlo nie byłoby miejsca. Ale Sturaro albo Padoin zamiast Andrei w meczu do którego odlicza cały Turyn i zawodnicy też pewnie będą mieć ciary słuchając jutro hymnu LM? :naughty:
- Kamex22
- Juventino
Wiem, że statystyki nie grają, ale ten słaby Vidal z tego roku, na którego ciągle narzekamy wykrecił podobne statystyki jak jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy, graczy Monaco.
https://m.facebook.com/Juventus/photos/ ... _&__tn__=E
https://m.facebook.com/Juventus/photos/ ... _&__tn__=E
- Dybala 4ever
- Juventino
Mam nadzieję, że Monaco rozpracowane należycie pod każdym względem. Wypowiedzi przedmeczowe są wyważone i mamy szacunek do Monaco. Bardzo dobrze, jest ta pokora i wiara w wygraną. Jestem póki co spokojny, ale im bliżej meczu tętno będzie rosnąć. Obyśmy wygrali bez straty gola. Forza!
- annihilator1988
- Juventino
Crunny pisze:Jak możecie w ogóle zastanawiać się czy Pirlo czy Sturaro/Padoin?!

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- wagner
- Juventino
Dobra sugestia odnośnie Padoina. W obronie świetnie się odnajduje.annihilator1988 pisze:Crunny pisze:Jak możecie w ogóle zastanawiać się czy Pirlo czy Sturaro/Padoin?!Padoin w pomocy to najgorsze co może być. O ile w obronie, na poziomie ligowym, daje rade, tak w środkowej formacji jego przydatność jest bliska zeru. Jeśli Andrea miałby nie grać, to wolałbym widzieć Pepe na "10" i cofniętego Pereyre. W końcu Juve podejmuje gości z myślą o wygranej.
Pirlo nie zagra. Nie wierzę, że po tak długiej przerwie wyjdzie w podstawowym składzie na wybieganych graczy AS Monaco. Spodziewam się formacji: Vidal, Marchisio, Sturaro - Pereyra - Tevez, Morata, z pozytywnym efektem końcowym. Nie wiem skąd strach przed wystawianiem młodego Sturaro.
PS: Boję się Berbatova. Życzył bym sobie 2:0.