Serie A 13/14 (26): Milan 0-2 JUVENTUS
- Skibil
- Redaktor
Jakby był, to by grał. Myślisz, że Conte działałby na niekorzyść drużyny którą sam prowadzi?Kebab pisze:A mam pytanko, dlaczego Antek nie daje szans młodym zawodnikom? Nie chce mi się wierzyć, że nie ma żadnego młodzieżowca, który nie nadawałby się do gry w pierwszej drużynie, choćby na ławkę. Za Asamoaha mógłby taki zagrać, na pewno byłby lepszy od Peluso.
Ach, skończcie już z łaski swojej ten zbiorowy ból... czterech liter. Odeszło kilku "ulubieńców", to sobie Peluso znaleźli jako kolejnego kozła ofiarnego. Już nie będę się wdawać w polemikę, bo po wypowiedziach widać, że nie ma sensu. Tylko pumex trzyma się swojego Giovinco - liczę na przedłużenie z nim kontraktu.

Wracając do meczu: Milan nie powinien nam stawić czoła. Co prawda nie przegrali ostatnich 6 spotkań u siebie, ale my z kolei wygraliśmy 15 na 17.
- Szilgu
- Juventino
Czasami zastanawiam się, czy tu się wypowiadają osoby >16lat. Serio, Peluso zagrał dorby mecz - wszyscy krytykują Padoina i pozostałych. Dwa słabe mecze Peluso=nie zasługuje na juventus. A nieśmiertelne 'młodzik zagrałby lepiej' zawsze poprawia mi humor :lol:
Peluso zostaje, Seba też, bo nikt nie da sporej kasy za niego. Padoin, Quag i Vucnic (z racji wieku) out.
Aaa co do Milanu... wygramy. Milan będzie zmotywowany, ale marzec zobowiązuje 8)
Peluso zostaje, Seba też, bo nikt nie da sporej kasy za niego. Padoin, Quag i Vucnic (z racji wieku) out.
Aaa co do Milanu... wygramy. Milan będzie zmotywowany, ale marzec zobowiązuje 8)
Ostatnio zmieniony 01 marca 2014, 22:07 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Asus3
- Juventino
Wybór snajperów i stoperów w Milanie wygląda kozacko. 
Juve nigdy nie bało się broniących Nesty/Thiago i atakujących Zlatana/Pato to tym bardziej teraz nie ma czego.
Z resztą każdy punkt na wyjeździe przy wyniku Romy jest bardzo dobry.
Juve nigdy nie bało się broniących Nesty/Thiago i atakujących Zlatana/Pato to tym bardziej teraz nie ma czego.
Z resztą każdy punkt na wyjeździe przy wyniku Romy jest bardzo dobry.
- Łukasz
- Juventino
Przydałby się Asamoah, jeśli rzeczywiście Poli ma grać fałszywego skrzydłowego. Dobrze by było trochę tą lewą flanką poatakować, bo w obronie nie powinno być z nim dużo roboty.
- Sorek21
- Juventino
Trabzon był zespołem o kilka klas gorszym od Juve.W meczu rewanżowym mimo że pół składu to była rezerwa to podobało mi się zaangażowanie. Nasi wyszli na boisko z konkretnym planem strzelić gola i zbrać im jakiekolwiek złudzenia. Od pierwszych minut przystąpili do realizacji założeń taktycznych.Szybki odbiór piłki ,wysoki pressing itd Dziś Seedorf dostanie lekcję od Antonio. Jak wyjdziemy z nastawieniem jak na Trabzon to wygramy bez straty gola. Wypoczęty Tevez wynagrdzi nam brak Vidala.
- Cabrini_idol
- Juventino
Trzeba podejść z zaangażowaniem i nie zlekceważeniem rywala i wtedy wywieziemy 3 pkt.
Nie ma co się oszukiwać, na każdej pozycji mamy lepszego gracza. Linia obrony Milanu to jest poziom własnie średniaka ligi.
Mamy bardziej zgrany zespół, lepszych piłkarzy do tego dodac zaangażowanie i chęć i nie widze innej opcji jak zwycięstwo nad słabym i bezbarwnym Milanem. Nie ma co patrzec na wyniki Milanu ostatnie bo są troszkę kłamliwe. Grają nadal bardzo słabo.
Nie ma co się oszukiwać, na każdej pozycji mamy lepszego gracza. Linia obrony Milanu to jest poziom własnie średniaka ligi.
Mamy bardziej zgrany zespół, lepszych piłkarzy do tego dodac zaangażowanie i chęć i nie widze innej opcji jak zwycięstwo nad słabym i bezbarwnym Milanem. Nie ma co patrzec na wyniki Milanu ostatnie bo są troszkę kłamliwe. Grają nadal bardzo słabo.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
O dziwo nie brakuje kibiców Milanu, którzy są przed meczem pewni swego. Na nasze potknięcie liczą rzecz jasna Garcia i jego piłkarze (którzy podkreślają to praktycznie na każdym kroku, zamiast skupić się na sobie). Mam tylko nadzieję, że nasi dziś nie zawiodą i wykorzystają wczorajszą kiepską postawę rzymian. Mamy szanse zrobić kolejny, jakże istotny krok w kierunku Scudetto. Grzechem wręcz byłaby dziś utrata punktów. Sportowo zjadamy Milan na śniadanie, ale wszystko zależy od podejścia naszych do meczu. Niby większość podstawowych graczy odpoczywała, niby nasi świadomi są straty punktów Romy (co niejako ściąga część presji z naszych zawodników) i na takie mecze motywować nie trzeba, ale..
No właśnie. Oby sędzia stanął na wysokości zadania, a nasi walczyli o każdą piłkę - wówczas powinno być dobrze.
Milan zdobywa ostatnio punkty, ale ja w jego grze wielkiej poprawy nie widzę. Straszne męczarnie, dużo przypadku, brak pomysłu na grę... W dalszym ciągu Milan nie przekracza pewnego poziomu i mam nadzieję, że my to wykorzystamy.

Milan zdobywa ostatnio punkty, ale ja w jego grze wielkiej poprawy nie widzę. Straszne męczarnie, dużo przypadku, brak pomysłu na grę... W dalszym ciągu Milan nie przekracza pewnego poziomu i mam nadzieję, że my to wykorzystamy.
- Arbuzini
- Juventino
Tak sobie patrzę na skład, który wisi na facebooku i zapowiada się niezła demolka prawą stroną, gdzie w Milanie zagrają Emanuelson, Montolivo i Kaka. U nas Rysiu i Pogba, którzy mam nadzieję, stworzą w tym meczu wybuchowy duet wspierany przez Teveza i Llorente.
- Palladino
- Juventino
Wygrywaliśmy do przerwy takim wynikiem z Hellasem w Veronie i z Violą we Florencji. Jak się skończyło każdy pamięta.Castiel pisze: Dobrze by było ustalić wynik już przed przerwą na np 0:2.
Będzie dziś ciężko, dobrze, że oszczędził Antek najważniejsze ogniwa w Trabzonie. No i dodatkowo brak Balo, ale mimo to będzie ciężko.
- Sorek21
- Juventino
Panowie jak myślicie- czy nasi strzelą gola przed 48 minutą ? Postawiłem 30 zł na dwa zdarzenia po kursie 1.83 - Real strzeli przed 47 a Juve przed 48. Real szybko zrobił swoje i teraz mogę wziąść 50 zł ze 100 do wygrania. Klasyczny wróbel w garści. Brać a na wieczór nowy kupon czy czekać na full wygraną ?
Edit zanim mecz się zacznie : wszystko albo nic
Edit zanim mecz się zacznie : wszystko albo nic
- Wojtek
- Juventino
Buffon - Barzagli,Bonucci,Caceres - Lichy,Pogba,Pirlo,Marchisio,Asa - Tevez,LL
dzięki Bogu jest Asa! Jakby grał Peluso to pewnie cały mecz gralibyśmy prawą stroną
Milan tez 
Jakoś tego meczu się nie obawiam, wierze w spokojne 2:0.
FORZA!

dzięki Bogu jest Asa! Jakby grał Peluso to pewnie cały mecz gralibyśmy prawą stroną

Jakoś tego meczu się nie obawiam, wierze w spokojne 2:0.
FORZA!