Coppa Italia 13/14 (1/8): JUVENTUS 3-0 Avellino
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Pomoże mi ktoś z określeniem na to jak beznadziejnie prezentuje się Quagliarella?
Goście wyszli ze słusznego założenia, że nasza lewa flanka jest słabsza niż słaba prawa i tamtędy próbują stwarzać okazje. Patrząc na poczynania DjDeCe i Peluso mam niezły ubaw.
Fajnie Asamoah.
Goście wyszli ze słusznego założenia, że nasza lewa flanka jest słabsza niż słaba prawa i tamtędy próbują stwarzać okazje. Patrząc na poczynania DjDeCe i Peluso mam niezły ubaw.
Fajnie Asamoah.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Prędzej spadnie, bo dziś jako jedyny gracz Juve nie wygląda na lepszego od przeciwników. Widać w nim ochotę do gry, ale jakości nie za bardzo.Mehehehe pisze:Może Motta cenowo dojdzie, po 'dobrym' meczu, do 1 PDN?
Ja bym się jednak takim meczem nie sugerował.Kucharius1 pisze:Markiz lepszy regista niż PogbaDużo fajnych odbiorów, było by jeszcze lepiej gdyby nie mocno drewniani koledzy na skrzydłach. W pomocy na pewno jest dziś najlepszy.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2013, 21:56 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Po 1. połowie nie jest wart nawet 50 padoinocentów (0.5 Szymka).alina pisze:Prędzej spadnie, bo dziś jako jedyny gracz Juve nie wygląda na lepszego od przeciwników. Widać w nim ochotę do gry, ale jakości nie za bardzo.Mehehehe pisze:Może Motta cenowo dojdzie, po 'dobrym' meczu, do 1 PDN?
Fajnie gra następca, ale nie przesadzajmy, przeciwnik nie jest wymagający. Nawet dla naszych rezerw. Fajnme by było 7-0,8-0, dla samych morali i nastrojów.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
No popatrz, a do tej pory, dziwnym trafem więcej szans ostawał Eta BetaLucas87 pisze:On bez wątpienia, jest naszym napastnikiem numer 3

Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2013, 23:32 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gandalf8
- Juventino
Plan wykonany, jest zwycięstwo, pograli rezerwowi, no i cieszy powrót Pepe - oby już to był koniec u niego z kontuzjami i wreszcie zaczął trochę grać.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Lucas87
- Juventino
No popatrz, na początku sezonu, dziwnym trafem w podstawowej jedenastce - wychodził Vucinic, a w chwili obecnej - możliwe, iż jest przeznaczony na odstrzałMarat87 pisze:
No popatrz, a do tej pory, dziwnym trafem więcej szans ostawał Eta Beta

Niemożliwe, że Pepe wszedł na tą końcówkę. To chyba jakiś sen jest. Więc drugą połową tak na stojąco zagraliśmy, aby nie robić większej krzywdy, przyjacielskiej drużynie.
ed:
No popatrz, a myślałem, że Llorente potrzebował trochę czasu, aby dostosować się do wymagań taktycznych Conte, początkowo mając z tym problem - dlatego grał Vucinic. Czarnogórzanin nawet gdyby w chwili obecnej miał już końskie zdrowie, nie wygrałby rywalizacji z Hiszpanem, który na chwilę obecną - przewyższa go minimum o klasę...Marat87 pisze:
No popatrz, a myślałem, że Vucinic miał kontuzję i to był główny powód jego braku gry. I jak to się ma do Fabio i Sebastiano, skoro obaj byli zdrowi, a więcej szans dostawał jednak Quagliarella?
Rozumiem, że mecz z drużyną która sezon temu była w trzecie lidze, to jest obecnie wyznacznik miejsca w hierarchii?
Rozumiem, że Giovinco (jeśli się postara) potrafi zagrać bardziej kreatywnie niż Quagliarella (którego nawiasem mówiąc - nawet bardziej lubię

No patrz, aleś mnie nakierował stary :shock:Marat87 pisze: No patrz, Conte nie numeruje, ale ty jak najbardziej.
Widzę, że trochę odbiegasz od tematu. Nakieruje cię na właściwe tory.
Sugerujesz, że po jednym dobrym meczu z totalnymi outsiderami, Giovinco awansował na pierwszego do wejścia i to pomimo faktu, że do tej pory to jednak Quagliarella wchodził częściej ( a przecież Sebastiano odpadł jeden rywal, Vucinic ). Nie brnij w to dalej i nie próbuj udowadniać na siłę tej karkołomnej tezy
Do pogrubionej części Twojej wypowiedzi - odniosę się na samym końcu.
Jeśli chodzi o występ Quaga i Gio we wczorajszym meczu.
No cóż, na tle tego totalnego outsidera (pełna zgoda) - Giovinco sprawił wrażenie takiego, któremu cokolwiek chce się wykreować. Quagliarella tylko czekał, aż mu przysłowiowa manna z nieba spadnie... Nie wiem jak Ty, ale ja wcale nie chciałbym sprawdzać na tle silnego rywala, który z tych napastników jest lepszy, ponieważ zdaję sobie sprawę z faktu, iż tak naprawdę obaj nie gwarantują zbyt wysokiego poziomu. Zastąpić na ostatni kwadrans, dobić zmęczonego rywala - owszem, lecz z pewnością, Conte musiałby oszaleć, aby wystawić tą parę napastników np. na najbliższe spotkanie z Romą (no chyba, że nie daj Bóg - coś mogłoby się stać z Apaczem i LL). Quagliarella dostał więcej szans (od początku tego sezonu) niż Następca Alexa, ale nie wiem czy wynikało to tylko i wyłącznie z tego, że Conte był do niego bardziej przekonany. Tevez od pierwszego spotkania w naszych barwach - stał się pewniakiem. Przed końcem meczu, był zdejmowany - zwykle tylko wówczas, gdy miał już na koncie strzeloną bramkę, lub było widać, iż jest zbyt zmęczony, aby dokończyć mecz (co przy jego ilości zadań defensywnych, walce, poświęceniu, bieganiu i nieustannych próbach konstruowania akcji - nie jest niczym dziwnym. A pomimo tego Carlos, w ciągu niecałej rundy - strzelił tyle samo goli, ile nasi napastnicy jak Vucinic czy Matri - strzelali przez cały sezon). Zatem, jakim cudem taki twór jak Giovinco, miał w ogóle prawo zaistnieć na tle takiego rywala

Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2013, 12:49 przez Lucas87, łącznie zmieniany 3 razy.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- jakku1
- Juventino
Cieszy powrot Pepe. Bardzo dobry mecz Marchisio i Giovinco. Rozczarowal Quagliarella. Zastanawia mnie jak Claudio wygladalby na pozycji registy w meczu z trudniejszym rywalem. Pogba sobie tam nie radzi, zdecydowanie lepiej wyglada jako box-to-box.
Jesli Conte chcial w dzisiejszym meczu przetestowac taki wariant, tj. z Marchisio na pozycji registy, to wydaje sie, ze ten eksperyment sie udal. Aczkolwiek istnieje tez szansa (i to calkiem spora), ze po prostu "z braku laku", Claudio zagral na tej, a nie innej pozycji. Przekonamy sie o tym w najblizszych spotkaniach, bowiem Pirlo nie bedzie dostepny jeszcze przez dluzszy czas.
Jesli Conte chcial w dzisiejszym meczu przetestowac taki wariant, tj. z Marchisio na pozycji registy, to wydaje sie, ze ten eksperyment sie udal. Aczkolwiek istnieje tez szansa (i to calkiem spora), ze po prostu "z braku laku", Claudio zagral na tej, a nie innej pozycji. Przekonamy sie o tym w najblizszych spotkaniach, bowiem Pirlo nie bedzie dostepny jeszcze przez dluzszy czas.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Kamex22
- Juventino
A nie miał wrócić na mecz z Romą? (gdzieś tak słyszałem)jakku1 pisze:Pirlo nie bedzie dostepny jeszcze przez dluzszy czas.
Podobał mi się, Bouy. Jak na debiut całkiem spoko grał (tak wiem drużyna z Serie B)
- zahor
- Juventino
Wyciąganie po tym spotkaniu jakichkolwiek wniosków typu "ten nieźle sobie radził więc może..." mija się z celem. Jeżeli już, to można co najwyżej dokonać selekcji negatywnej. Nie chcę skreślać młodego Holendra po tak krótkim występie, ale to co zobaczyłem pokrywa się z tym, co przypuszczałem, a mianowicie że na ten moment facet nie jest brany pod uwagę w żadnym poważnym meczu i czeka go wypożyczenie.
A tak konkretnie, które jego zagranie było spoko? Mogłem coś przeoczyć, ale akurat wtedy kiedy patrzyłem na mecz, młody był najgorszy w zespole.Kamex22 pisze: Podobał mi się, Bouy. Jak na debiut całkiem spoko grał (tak wiem drużyna z Serie B)
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2013, 23:00 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
No popatrz, a myślałem, że Vucinic miał kontuzję i to był główny powód jego braku gry. I jak to się ma do Fabio i Sebastiano, skoro obaj byli zdrowi, a więcej szans dostawał jednak Quagliarella?Lucas87 pisze:No popatrz, na początku sezonu, dziwnym trafem w podstawowej jedenastce - wychodził Vucinic, a w chwili obecnej - możliwe, iż jest przeznaczony na odstrzałMarat87 pisze:
No popatrz, a do tej pory, dziwnym trafem więcej szans ostawał Eta Beta![]()
Rozumiem, że mecz z drużyną która sezon temu była w trzecie lidze, to jest obecnie wyznacznik miejsca w hierarchii?