Serie A 12/13 (34): Torino 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 15:56

Obrona + Pogba :bravo:
Reszta mizernie. Nie wiem co się stało z Pirlo, ale odnoszę wrażenie, że facet z rozgrywającego przemienił się w typowego ŚP. Zero niekonwencjonalnych podań, zero długich piłek za obrońców, podaje praktycznie do najbliższego partnera.
Vucinić pudłując dwusetkę podsumował swój występ.
Quagliarella + Giovinco i jedziemy z 4-3-3

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 15:56

Mirko skutecznie przypomniał mi jak go nie cierpię. Dzięki, Miro :ok:

Nie podoba mi się ani Lichtsteiner, ani Asamoah, ani Vidal, ani Pirlo. Jedynie Pogbę można pozytywnie wyróżnić. Postawiłem, że Asa walnie gola, ale z taką jego postawą... :roll:

Bergonzi, jakby to rzec, swój chłop, a jego akcja z 45. minuty.. :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 15:59

Jakie siano trzeba mieć we łbie, by rzucać kamieniami w autobus piłkarzy rywala? Mamy średniowiecze? Z drugiej strony czego oczekiwać od kibiców zespołu, którego największym osiągnięciem od kilkudziesięciu lat jest awans do Serie A i który od dawien dawna jest w cieniu wielkiego Juventusu...

Dominujemy, ale brakuje wykończenia. Setę miał Mirko - ośmieszył wolnego Glika, ale zabrakło celnego uderzenia. Potem zmuszaliśmy bramkarza rywali do kolejnych interwencji. Wystarczy, że nasi piłkarze wymienią kilka szybkich, dokładnych podań, a przeciwnik nie wie, co się dzieje.

Rywal gra agresywnie, po chamsku, bez szacunku dla rywala. Przezabawny ten Glik, który w każdej sytuacji ma coś do powiedzenia, on chyba naprawdę ma Cuore Granata. :rotfl: Na boisku robi z siebie pośmiewisko.

Jazda z tymi cielakami, trzeba to rozstrzygnąć jak najszybciej.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 15:59

Bieda z przodu i mamy 0-0 oraz jedną dobra akcję, którą schrzanił Miras. Ale tak to jest jak się wystawia jednego napastnika, w dodatku lenia :prochno:

Quag i Matri na boisko!

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:00

Pogba kapitalnie podaje do Vucinica a ten kopie byle jak bo przecież płacimy mu za kopanie... :angry: Mając lepszego napadziora prowadzilibyśmy 1:0 po tamtej sytuacji, Toro z przodu nic, my słabo ale lepiej. Wygramy 2:0.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:00

Nie wiem jak wy, ale ja z chęcią bym zobaczył na boisku Bendtnera :prochno:

Ogólnie gra beznadziejna, co chwile tylko do tyłu i do tyłu. Trochę rozumiem, ale w tym meczu stało się to już irytujące.

Forza Juve!
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:01

Lichtesteiner po raz kolejny kopie się po czole próbując wykonać ostatnie podanie. Zaczynam się zastanawiać, czy gdyby PSG zechciało wybulić 15mln+, to czy nie warto byłoby rozważyć takiej oferty... :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:03

Kubba pisze: Co? Źle egzaminy gimbazjale poszły, czy faktycznie aż taki ślepy fanboj Marchisio?
Miałem dobre wyniki, a porównując z tobą bardzo dobre. twoja odpowiedź na moją uwagę dostarczyła mi wystarczająco dużo dowodów, by mieć pewność, że jesteś zwyczajnie głupi. Dla ciebie wystarczy spadek formy u zawodnika, który de facto jest wystawiany na nietypowej dla siebie pozycji, by umniejszać jego wartość. Powodzenia w życiu, ja testy gimnazjalne mam dawno za sobą, ty jako że odniosłeś się do nich, zapewne zamierzasz do nich ponownie przystąpić. Ten cały twój wpis spowodował u mnie błogi uśmiech. Btw, musisz być bardzo "fajny" skoro przekręcasz słowa.
A co do meczu, to takiej chałtury dawno nie widziałem. Nikomu nie chce się biegać. Pirlo nie istnieje, Lichy słabo w ataku, a i w obronie się gubi.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2013, 16:08 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:03

To prawda z przodu bieda, a Ilicic, Osvaldo (2) czy Cuadrado bramki pakują :) chyba będzie warto wyciągnać za DeCegli tego Cuadrado, ale wracajac do meczu to przy tym wolnym Gliku to może Seba coś zdziała, w ogóle chciałbym go zobaczyc w tej taktyce.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2013, 16:04 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:04

wojczech7 pisze:Czy gdyby PSG zechciało wybulić 15mln+, to czy nie warto byłoby rozważyć takiej oferty... :think:
Nie.

Pirlo i te jego spowalniające akcję kółeczka...
Vucinic powoli staje się stanem umysłu...

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:06

Nudaaa niestety.

Powinniśmy już im z 2 gole wpakować i byłoby po meczu, a tak męczmy się dalej w II połowie z Vucinicem na ataku.

Nie mogę patrzeć na Mirko ostatnimi czasy ...

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 16:11

KOMENTUJ MECZ JUVE NA CZACIE LUB FANPAGE JUVEPOLAND!

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 17:00

annihilator1988 pisze:
Kubba pisze: Co? Źle egzaminy gimbazjale poszły, czy faktycznie aż taki ślepy fanboj Marchisio?
Miałem dobre wyniki, a porównując z tobą bardzo dobre. twoja odpowiedź na moją uwagę dostarczyła mi wystarczająco dużo dowodów, by mieć pewność, że jesteś zwyczajnie głupi. Dla ciebie wystarczy spadek formy u zawodnika, który de facto jest wystawiany na nietypowej dla siebie pozycji, by umniejszać jego wartość. Powodzenia w życiu, ja testy gimnazjalne mam dawno za sobą, ty jako że odniosłeś się do nich, zapewne zamierzasz do nich ponownie przystąpić. Ten cały twój wpis spowodował u mnie błogi uśmiech. Btw, musisz być bardzo "fajny" skoro przekręcasz słowa.
.
Już? Ulżyłeś sobie czy jeszcze musisz sobie dopomóc ręką i zdjęciem Claudio?

Weź typie zejdź na ziemię... Jak gość gra piach od kilku spotkań grając na swojej pozycji, a teraz kopie się w czoło na innej, to jaki jest sens go ponownie wystawiać? Musi odpocząć i tyle. Jak tego nie rozumiesz, to nie ma sensu tracić czas na wytłumaczenie tak oczywistych rzeczy.
Co do Twojej, błyskotliwej uwagi:
Jeżeli boli Cię gra Marchisio to nie oglądaj w ogóle spotkań "Starej Damy"
. Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy czy robisz z siebie takiego? Widzisz, ja jestem kibicem Juve, a więc chce jak najlepiej dla tej drużyny. Więc jak jakiś zawodnik gra piach, to jest tylko i wyłącznie osłabieniem zespołu i jego słaba dyspozycja może wpłynąć na pozytywny rezultat na koniec spotkania.Dlatego nie chce aby taki zawodnik grał od pierwszej minuty. Jeśli tak oczywistej kwestii nie jesteś w stanie pojąć to bardzo mi przykro, że dedukcja jest Ci nie znana.

Co do meczu... Dobrze, że skończyło się happy end'em. Ale gra jednym napastnikiem i podwieszonym Claudio to głupota. Atak nie istnieje w takim ustawieniu.

Kamilek :prochno:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 17:01

Po meczu doszedłem do wniosku, że Szwagier to nie jest napastnik. Może i gra na tej pozycji, ale równie dobrze mógłby to robić Padoin. Marchisio jest prze słaby, totalne bezformie podobnie jak Lichtsteiner - zasysa jak mało kto.

Jedynym, który nie powinien się wstydzić jest Pogba. Są umiejętności, jest zaangażowanie. Tylko jego mogę nazwać dziś profesjonalistą.

Na + również Vidal za ostatnią skuteczność oraz Asamoah - widać, że forma wraca.

Coraz bardziej zaczynam nie lubić tej słabej Serie A. Nie rozumiem dlaczego żadna z drużyn nie może nas pokarać, mimo, ze gramy straszliwy piach. Chętnie zobaczyłbym jak Conte i jego piłkarze obrywają "z liścia" po pysku.

Może skłoniłoby to naszego trenera do głębszej refleksji, a piłkarzy do ruszenia zadów i pokazania na co ich stać przez 90 min.

Coraz częściej oglądanie słabego Juventusu w słabej Serie A przysparza mnie o ziewanie zamiast emocji.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 17:02

Vidal mistrz.

Dobry mecz Pogby, ciągnął nas do przodu. Przeciętnie Lichy, z przodu dużo niedokładności, bardzo dobrze za to Asa.

Glik :P Szczerze mówiąc ja bym nie dał mu tej drugiej żółtej, to było takie przypadkowe (tak mi się wydaje). Za to ten na B który rypnął Peluso powinien dostać czerwo jak nic.

Zablokowany