Serie A 12/13 (29): Bologna 0-2 JUVENTUS
- kuba2424
- Juventino
Od dłuższego czasu powtarzają się głosy pewnych osób, że mecz będzie trudny. Ciężko się z taką opinią nie zgodzić, kiedy się widzi przewidywany skład, a dokładniej napastników, którzy mają napierać i zdobywać dla nas bramki. Ale ten mecz wcale nie musiałby należeć do trudnych, co najwyżej do średnich ,gdzie gole to tylko kwestia czasu (czyli czy w pierwszej połowie będzie po meczu czy dopiero w drugiej), gdyby nie fakt, że Conte z niewiadomych przyczyn upiera się na najgorszy z możliwych ataków. Określenie, że mecz z Bolognią będzie trudny, woła o pomstę do nieba. Czy gramy z kimś z czołówki, czy ze środka czy też dolnej półki - zanosi się na TRUDNY! Conte, bądź tak uprzejmy i nie wpuszczaj Vucinica razem z Gio. Dzięki!
Ostatnio zmieniony 16 marca 2013, 12:08 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Dobra, dobra, a Gacek? Przeciez ofensywnie jest on bardziej wszechstronny niż Peluso, a nie prezentuje się tak słabo jak Asa, po powrocie z PNA Asa ze spotkań które ja widziałem nie stworzył żadnej dobrej sytuacji partnerom. Mimo wszystko Gacek strzelił bramkę tydzień temu, a i przez te kilkanascie minut nie prezentował się tak fatalnie.Ouh_yeah pisze:Asamoah oczywiście w żadnym wypadku nie jest pewniejszy w kryciu od zawodnika, który może grać w trójce stoperów. Asa po prostu lepiej operuje piłką i daje więcej opcji kolegom niż Peluso, którego gra ofensywna zaczyna się i kończy na niezłej wrzutce.pumex pisze:Asamoah faktycznie chyba jeszcze cierpi po PNA, ale szczerze mówiąc, wolę jego niż Peluso. Mam wrażenie, że Ghańczyk mimo wszystko nie daje mniej w ataku, a jest pewniejszy w kryciu.
Poza tym Prandelli stale trzyma na WB Gacka, więc może tutaj jest szansa na najbliższe spotkania dla Juve.
chciałbym, żeby Conte mimo wszystko w tym spotkaniu pokombinował z atakiem bo nie widzi mi się oglądanie Gio i Vucinica razem.
- squinter
- Juventino
Gacek faktycznie w ofensywie daje najwiecej z lewych WB, ale z kolei najmniej w defensywie, a Conte chyba woli miec przede wszystkim ubezpieczone tyly (chyba, ze gonimy wynik), niz szarpac za wszelka cene skrzydlami do przodu.Robaku pisze: Dobra, dobra, a Gacek? Przeciez ofensywnie jest on bardziej wszechstronny niż Peluso, a nie prezentuje się tak słabo jak Asa, po powrocie z PNA Asa ze spotkań które ja widziałem nie stworzył żadnej dobrej sytuacji partnerom. Mimo wszystko Gacek strzelił bramkę tydzień temu, a i przez te kilkanascie minut nie prezentował się tak fatalnie.
Poza tym Prandelli stale trzyma na WB Gacka, więc może tutaj jest szansa na najbliższe spotkania dla Juve.
- Donnie
- Juventino
Padoin to dość solidny rzemieślnik, ale skoro jest już wyżej w hierarchii od Isli, to ten drugi musi być naprawdę cieniem samego siebie. A szkoda, w meczach których grał pokazał, że ma potencjał. Świetnie wychodzi na czystą pozycję, jest jak dal mnie zawodnikiem stworzonym do gra na WB. Szkoda, że jest z nim tak źle...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To znaczy Isla jest tak dobry jak na razie tylko w naszych głowach, bo on nie pokazał jeszcze nic nadzwyczajnego u nas, moim zdaniem nawet tego potencjału nie pokazał w żadnym meczu. Taki gracz musi wejść i na wejściu robić różnice, nie możemy czekać wiecznie aż zaskoczy, bo może nigdy nie zaskoczyć. Skoro Conte na niego nie stawia to znaczy chyba, że te szanse, że zaskoczy są znikome. Szkoda, bo więcej oczekiwałem po tym transferze.Donnie pisze:Padoin to dość solidny rzemieślnik, ale skoro jest już wyżej w hierarchii od Isli, to ten drugi musi być naprawdę cieniem samego siebie. A szkoda, w meczach których grał pokazał, że ma potencjał. Świetnie wychodzi na czystą pozycję, jest jak dal mnie zawodnikiem stworzonym do gra na WB. Szkoda, że jest z nim tak źle...
- Piti
- Juventino
jw, jesli Padoin wygrywa pozycje z Islą, który ma chyba lepsze mozliwosci, to moze oznaczac tylko jedno..poprostu nie odnajduje sie na boisku po swojej kontuzji kolana a to są chyba jedne z gorszych kontuzji bo po nich piłkarz nie zawsze wraca do tej samej dyspozycji co z przed kontuzji, ale to loteria moim zdaniem, taki Wilshere z Arsenalu nie gral prawie 1,5 roku w pilke, wrocil po kontuzji i gra jeszcze lepiej niz przed kontuzjaDonnie pisze:Padoin to dość solidny rzemieślnik, ale skoro jest już wyżej w hierarchii od Isli, to ten drugi musi być naprawdę cieniem samego siebie. A szkoda, w meczach których grał pokazał, że ma potencjał. Świetnie wychodzi na czystą pozycję, jest jak dal mnie zawodnikiem stworzonym do gra na WB. Szkoda, że jest z nim tak źle...

- ewerthon
- Juventino
Wolisz Asamoah - Isla? Od powrotu z PNA, Asamoah gra zupełnie bezbarwnie i wystawianie Peluso jest jak najbardziej słuszne. Jeśli chodzi o drugą stronę, to dobrze, że Conte oszczędza Stephana na takie mecze.pumex pisze:Skrzydła Peluso-Padoin? Ehkm...
- Piti
- Juventino
aha, no to pozostaje opcja oddania tej polowki Udinese + doplacenie im jakiejs malej kwoty i wzięcie Muriela.Arbuzini pisze:Nie można tak zrobić. Prawo współwłasności zabrania odsprzedawania połówek.Bazyliszek pisze:lepiej te polowke karty dolaczyc do oferty za Jovetica
btw. dzięki za wytrwalosc i przeczytanie mojego posta do końca, nie kazdemu chce sie do końca czytać wywody jakiegoś no-name z forum juvepoland

- juventussek
- Juventino
Mam cynk że Bologna nam się podłoży. Naszą byłą trójce już zbanowali ale mnie nie.
- gucio_juve
- Juventino
Wyjściowa 11: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Padoin, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso, Vucinic, Giovinco
[*] dwóch ostatnich.
[*] dwóch ostatnich.