LM 12/13 (1/8): Celtic 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:14

Przewiduję 2:0 dla nas ;) Fajnie, że meczyk na N można obejrzeć. MVP na swoim poziomie i jestem spokojny o resztę.
FORZA JUVE!

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:24

Buffalo pisze:Panowie, kabelek HDMI pod telewizorek, browarek i jazda :ok:
Wiadomo ale już tyle meczów w ten sposób i denerwowania z lagami czy zrywaniem a że jutro sam nie oglądam szukałem jakiegoś normalnego rozwiązania :)

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:37

Osobiście uważam, że Conte ściemnia z tym, że Asa jutro nie zagra (inaczej po co by go powoływał). Nawet jeśli nie wyjdzie w 1. składzie to myślę, że w razie czego pojawi się na boisku wchodząc z ławki. Mając takiego asa jak Asa nie można postąpić inaczej :P

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:44

Tyle czekania... emocje udzielaja mi sie juz dzisiaj, nie moge sie doczekac!
Licze na wielkie widowisko i gre naszych jak w ostatnim meczu z Fiorentina, wtedy o wynik bede spokojny.
Forza!

Celticfan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:47

Oj, emocji brakować nie będzie. Wy, kibice Juve powracający do europejskiej czołówki, kontra Celtic, który może nie gra wielkiego futbolu, ale u siebie grający dobrze i konsekwentnie.

Szczególnie dla nas, fanów jest to wielkie spotkanie. Chcemy je wygrać, by jechać z podniesioną głową do Turynu. Łatwo nie będzie. Już to mówiłem kolegom (możecie mi nie uwierzyć), ale bardziej boje się tego meczu, niż przed paroma tygodniami z Barceloną. I trochę szkoda, że Celtic gra pierwszy mecz u siebie. O wiele lepiej wypadaliśmy, gdy rewanż graliśmy na własnym obiekcie.

Ja optymistycznie stawiam 1:0 lub 2:1 dla nas.

Oby czysta gra, bez wielu spięć po meczu. Bo odezwę się tu jeszcze na pewno ! :)

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:52

Celticfan pisze:Oj, emocji brakować nie będzie. Wy, kibice Juve powracający do europejskiej czołówki, kontra Celtic, który może nie gra wielkiego futbolu, ale u siebie grający dobrze i konsekwentnie.

Szczególnie dla nas, fanów jest to wielkie spotkanie. Chcemy je wygrać, by jechać z podniesioną głową do Turynu. Łatwo nie będzie. Już to mówiłem kolegom (możecie mi nie uwierzyć), ale bardziej boje się tego meczu, niż przed paroma tygodniami z Barceloną. I trochę szkoda, że Celtic gra pierwszy mecz u siebie. O wiele lepiej wypadaliśmy, gdy rewanż graliśmy na własnym obiekcie.

Oby czysta gra, bez wielu spięć po meczu. Bo odezwę się tu jeszcze na pewno ! :)
Bardzo fajnie , że Celtic ma porządnych kibiców. Wpadaj do nas jak najczęściej ;)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 21:56

Celticfan pisze: Ja optymistycznie stawiam 1:0 lub 2:1 dla nas. Oby czysta gra, bez wielu spięć po meczu. Bo odezwę się tu jeszcze na pewno ! :)
Juve zawsze gra czysto, na przestrzeni ostatnich lat nie pamiętam żadnego brutalnego zagrania ze strony zawodników z Turynu. Czy mógłbyś scharakteryzować, jak wyglądają boki obrony drużyny z Glasgow? Pamiętam, że kilka lat temu była to jedna z bolączek szkockiej drużyny. No i jeszcze jedno pytanie. Kto miałby strzelać te bramki dla Wyspiarzy? :prochno:
Edit
Dzięx :wink:
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2013, 22:14 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:00

Hołek pisze:Przypomina mi się kaleczny styczeń zeszłego roku a potem niemal pogromy kondycyjne na wiosnę.Mam nadzieję,że sytuacja się powtórzy,a potwierdzenie zobaczę w meczu z Celticem.
Właśnie pisałem o tym wczoraj na Facebooku:

08.01: Lecce 0-1 Juventus
15.01: Juventus 1-1 Cagliari
21.01: Atalanta 0-2 Juventus
24.01: Juventus 3-0 AS Roma
28.01: Juventus 2-1 Udinese

Bilans: 5 meczów, 4 zwycięstwa, jeden remis.

Dla porównania luty w sezonie 2011/2012

05.02: Juventus 0-0 Siena
08.02: AC Milan 1-2 Juventus
15.02: Parma 0-0 Juventus
18.02: Juventus 3-1 Catania
25.02: AC Milan 1-1 Juventus

Bilans: 5 meczów, 2 zwycięstwa, 3 remisy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:00

Trochę się boję tego meczu. Mam nadzieję, że nasi nie wyjdą z kilogramem kupy w majtkach, jak to się zdarzyło w Londynie. Niby rozegraliśmy już kilka meczów w LM, ale to nadal zbyt mało, aby móc powiedzieć, że jesteśmy doświadczoną ekipą. 1/8, to już nie przelewki.
Liczę na wymianę ciosów, co powinno być bardzo korzystne dla nas i 0:2, żeby nie mieć problemów przed rewanżem.
annihilator1988 pisze:na przestrzeni ostatnich lat nie pamiętam żadnego brutalnego zagrania ze strony zawodników z Turynu
Pitbul 8)
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2013, 22:03 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:02

Celticfan pisze:Oj, emocji brakować nie będzie. Wy, kibice Juve powracający do europejskiej czołówki, kontra Celtic, który może nie gra wielkiego futbolu, ale u siebie grający dobrze i konsekwentnie.

Gdybyście nie grali przeciwko nam, to nawet bym wam pokibicował ;)
Co do twojego typu, to rzeczywiście jest optymistyczny, nawet megaoptymistyczny. No cóż, jedna drużyna musi przegrać, i to nie będziemy my. Powodzenia za rok! No,chyba że znów będziemy mieli przyjemność...

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:05

Nawet nie wiedziałem, że Szkoci mają fanów w Polsce :)

Jeśli powtórzymy tę konsekwetną grę, jak z Violą, odetniemy od gry skrzydła Celtów i Samarasa, myślę, że nie będą mieli czym postraszyć. Ale remis brałbym w ciemno, bo to czy uda się tą konsekwencje grać, zależy, czy nam na to pozwolą :)

Celticfan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:08

annihilator1988 pisze: Juve zawsze gra czysto, na przestrzeni ostatnich lat nie pamiętam żadnego brutalnego zagrania ze strony zawodników z Turynu. Czy mógłbyś scharakteryzować, jak wyglądają boki obrony drużyny z Glasgow? Pamiętam, że kilka lat temu była to jedna z bolączek szkockiej drużyny. No i jeszcze jedno pytanie. Kto miałby strzelać te bramki dla Wyspiarzy? :prochno:
Bardziej chodziło mi o to, żeby między kibicami, a mianowicie mną, a wami nie dochodziło do spin, że załóżmy powinien być karny itp ;).

Hmm... Po jednej stronie na pewno zobaczymy Izaguirre. Lewy obrońca. Honduranin, który w pierwszym sezonie ligowym w Celticu zdobył nagrodę za najlepszego zawodnika ligi szkockiej. Następnie jednak nabawił się urazu (złamana kość piszczelowa i strzałkowa), przez co długo musiał się kurować. Ale powoli wraca do formy i zaczyna imponować swoją grą, tak jak za dawnych lat.

Prócz Izaguirre jest jeszcze Mulgrew. Niesamowity zawodnik. Może występować na pozycji stopera, lewego obrońcy i pomocnika. Jeżeli Izzy usiądzie na ławce to na pewno Mulgrew zajmie jego miejsce. Jeżeli tak nie będzie, to raczej Charlie zagra na lewej stronie pomocy. Co o nim? Dużo asyst, bramek jak na defensora. Bije rzuty wolne/rożne. Podchodzi też do jedenastek. Świetne ma te centry. Ktoś wyżej napisał już, że Celtic dużo goli zdobywa po stałych fragmentach gry. To właśnie Mulgrew wrzuca piłki w pole karne przeciwnika. (np. Wanyam z Barceloną)

Po drugiej stronie (prawej) młodziutki Matthews. Też przyszedł do Celticu całkiem niedawno i trzeba przyznać, że radzi sobie znakomicie. 21-latek został wybrany młodym zawodnikiem miesiąca.

Kto ma strzelać? Myślę, że na to pytanie można odpowiedzieć jednogłośnie . Wszyscy liczymy na Hoopera, którego swego czasu zaczął już obserwować sam szkoleniowiec reprezentacji Anglii. Hooper to nasz najskuteczniejszy zawodnik.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:12

W tym meczu na 2 połowę przydałby się Giovinco, który moim zdaniem jest typowym grajkiem do gry z kontry. W podstawie musi wyjść Matri i Vucinic.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:31

lenor pisze:Nawet nie wiedziałem, że Szkoci mają fanów w Polsce :)
Jak tam grali Boruc i Żurawski to koszulki Celticu sprzedawały się lepiej niż teraz BVB, a Celtic leciał na TVP co drugą kolejkę :D
baka pisze:@up
I najdziwniejsze jest to , że w ogóle mnie to nie irytowało jak teraz te fanboystwo Borrussi , nie wiem może młodszy byłem , albo media nie huczały o tym na taką skalę.
Na usprawiedliwienie sezonowców można dodać, że Lewandowski to jednak większa gwiazda (gwiazdeczka) niż Żuraw, choć dla repry to Maciek robił więcej.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2013, 22:42 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2013, 22:34

@up
I najdziwniejsze jest to , że w ogóle mnie to nie irytowało jak teraz te fanboystwo Borrussi , nie wiem może młodszy byłem , albo media nie huczały o tym na taką skalę.

Zablokowany