Serie A 12/13 (24): JUVENTUS 2-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 17:29

annihilator1988 pisze:Patrzcie co się dzieje
Chirico to ten taki łysy, co wygląda jak egipski faraon? Ja się w tym nie rozeznaję, więc zapytam czy on jest wiarygodny czy może "pudelkowy"?

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 17:41

annihilator1988 pisze:Patrzcie co się dzieje, jeżeli jakaś drużyna, o wysokiej renomie, rozegra kilka słabszych spotkań. Szmatławce już sobie używają i snują durnowate dywagacje :doh:
O ile osobiście nie spodziewam się żeby Marotta miał opuścić klub po sezonie, o tyle nie traktowałbym tej wiadomości na równi z doniesieniami kebaba. To co naskrobali na onecie to praktycznie tłumaczenie słów Marcello Chirico - gościa który jednak nie szuka sensacji w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sposób. Jest tylko jedno "ale" - tytuł na onecie sugeruje że nagle wybuchł w Juve jakiś konflikt i lada chwila jeden z panów pożegna się z Turynem. Tymczasem Chirico po prostu skomentował informacje nt. zainteresowania Chelsea naszym trenerem - napisał że Conte chce w Juve trenować i wygrywać, ma Juventus we krwi itp. więc pewnie nie będzie zainteresowany, aczkolwiek trzeba przyznać że jego relacje z Marottą nie są idylliczne.

Co do meczu - ja bym jednak niezależnie od LM poprosił najmocniejszy dostępny skład, bo mam w pamięci jak ciężką przeprawą był mecz przeciwko Fiorentinie w poprzedniej rundzie.

Co do zapowiedzi meczu - podoba mi się że tym razem nie ma w niej niby-humorystycznych wstawek które w założeniu miały być śmieszne, a wyszły żenujące. Może to być w pewien sposób związane z tym, że wrócił poprzedni autor.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 19:54

Musimy zagrac skoncetrowani zeby nie stracic punktow bo Fiora po ostatnim spotkanie zagra tak aby potwierdzic ze ma juz za soba ta nie ciekawa seria.
Dobrze byloby wygrac zeby pojechac do Glasgow w dobrych nastrojach. Licze ze Matri potwierdzi ze jest w formie.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 20:51

Nie wiem jak Isla, Vidal i Pogba.

Marrone nie zagrał dziś w reprze ani minuty.

Lichsteiner wybiegł w pierwszym składzie przeciwko Grecji, ale on często jest zmieniany w drugiej połowie.

Caceres rozegrał całe spotkanie przeciwko Hiszpanii (zaliczył asystę, ale Urugwaj przegrał 1:3).

Buffon, Pirlo i Barzagli wybiegli w pierwszym składzie przeciwko Holandii. Mam nadzieję, że cała trójka zostanie zmieniona w drugiej połowie. Mogą sobie wejść Giaccherini i Peluso, bo pewnie i tak nie wyjdą w pierwszej 11-tce na Fiorę.

Przed momentem Burkina Faso wyrównała z Ghaną, w której od pierwszej minuty gra Asamoah, więc jest nadzieja, że wróci do klubu dzień wcześniej, bo mecz o 3. miejsce jest chyba rozgrywany w sobotę, nie w niedzielę.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 20:56

Isla gral cale spotkanie, Vidal do 79. minuty. Pogba gral, ale nie wiem ile.

Obrazek
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 21:07

Crunny pisze:Lichsteiner wybiegł w pierwszym składzie przeciwko Grecji, ale on często jest zmieniany w drugiej połowie.
zdjęty w 30. minucie :roll:
cholera jasna! :angry: tylko jego kontuzji nam brakowało przez Violą i Celtikiem

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 22:30

Dobrze, że Pirlo zagrał tylko jedną połowę, ale martwi Lichtsteiner. Zobaczymy czy to coś poważnego, ale jeśli tak to oznacza kolejne wielkie osłabienie, czyli Islę w pierwszym składzie :/

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 22:37

Crunny pisze: Zobaczymy czy to coś poważnego, ale jeśli tak to oznacza kolejne wielkie osłabienie, czyli Islę w pierwszym składzie :/
Będziesz miał Islę.

Jeśli wszystko się potwierdzi to skrzydła Padoin - De Ceglie na Fiore i Celtic wyglądają bosko :bravo:

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 00:55

Crunny pisze: Przed momentem Burkina Faso wyrównała z Ghaną, w której od pierwszej minuty gra Asamoah, więc jest nadzieja, że wróci do klubu dzień wcześniej, bo mecz o 3. miejsce jest chyba rozgrywany w sobotę, nie w niedzielę.
Oglądałem ten mecz z małymi przerwami i obawiam się o naszego mudżynka, ponieważ trochę go poobijali w tym meczu(boisko to tragedia, na bank weszło w nogi te 120 minut). Moim zdaniem z 3 dni wolnego po turnieju to minimum jakie musi dostać. Nie ma co go przemęczać teraz, bo sezon jeszcze długi a nie możemy pozwolić sobie na stratę Asy, tym bardziej jeszcze na jakiś miesiąc albo i gorzej.
Ale trzeba pochwalić naszego zawodnika bo grał na lewej obronie i radził sobie całkiem nieźle w destrukcji. :bravo:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 01:10

Chciałbym żeby Isla w tym meczu się przełamał i pokazał nam tego zawodnika z poprzedniego sezonu...
Ciężki mecz. Byle tylko nie przegrać.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 10:35

Patrząc na naszą linię obrony śmiem twierdzić, że pozwolimy wpaść piłce do naszej bramki. Wniosek - strzelić przynajmniej dwie bramki, żeby rachunek nam się zgadzał. Tylko nie pytajcie mnie skąd mój bystry wniosek, bo i tak wam nie powiem ;)

Matri powinien zagrać od pierwszej minuty,koniecznie...

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 12:15

kuba2424 pisze:
Matri powinien zagrać od pierwszej minuty,koniecznie...
Zgadza się. Widać, że się trochę rozbujał, na razie wygląda najlepiej z naszego ataku.
Żeby tylko Antonio nie wydumał innego zestawienia, bo tak.
Smok-u pisze:Mam nadzieję ,że nie zagra Fabio "mam pretensje do wszystkich i nie nie ogarniam co to spalony" Quagliarella . Mam nadzieję ,że od meczu z Chievo zaczęło się nasze wygrywanie. Liczę na 2-0/2-1.
:ok:
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2013, 14:25 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 12:54

Mam nadzieję ,że nie zagra Fabio "mam pretensje do wszystkich i nie nie ogarniam co to spalony" Quagliarella . Mam nadzieję ,że od meczu z Chievo zaczęło się nasze wygrywanie. Liczę na 2-0/2-1.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 13:37

Vimes pisze:
annihilator1988 pisze:Patrzcie co się dzieje
Chirico to ten taki łysy, co wygląda jak egipski faraon? Ja się w tym nie rozeznaję, więc zapytam czy on jest wiarygodny czy może "pudelkowy"?
Raczej moze byc wiarygodny. Jeden z wiekszych kibicow Juve we Włoszech. Znany, prowadzi program etc.

Zezowany nie ma szans z Antosiem. Nie ma osoby w Turynie,ba, na swiecie ktora by postawila jego nieudolnosc rodem z Dorii ponad bialo-czarnego Antosia. Dajcie Pariticiemu jego posade..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 14:47

Castiel pisze:Chciałbym żeby Isla w tym meczu się przełamał i pokazał nam tego zawodnika z poprzedniego sezonu...
Ludzie, pogódźcie się z tym, że Isla to wtopa. Przecież w zeszłym sezonie, gdy Udinese było na podium on tam wcale nie błyszczał i nie odgrywał kluczowej roli! Brylowali tam wtedy Armero, Asamoah i Di Natale. Bardzo solidnie grali środkowi obrońcy. Isla grał fajnie, ale w okolicy MŚ2010, czyli w sezonie 2010/11. Potem w Udinese coraz mniej błyszczał, więc opchnęli jego połówkę Juve za 9 mln. Mam nadzieję, że nie mamy obowiązku jego wykupu za drugie 9 mln :/ Oddajmy połówkę Isli za drugą połówkę Asamoah i wyjdzie jakbyśmy zapłacili 18 mln za Asamoah. Chociaż Udinese może się teraz na to nie zgodzić, bo wartość Asamoah wzrosła, a Isli spadła. Już w wakacje nie rozumiałem nim podjarki i wolałem, by wylądował w Interze.

Zablokowany