Serie A 12/13 (12): Pescara 1-6 JUVENTUS
- baka
- Juventino
Z Cegłą jest taka sama sytuacja jak z Matrim nie robią na boisku kompletnie nic , a w pierwszym składzie grają dlaczego nie można dać pograć Caceresowi na pewno lepiej by zagrał na tej lewej. Boję się , że będzie 1:0 dla nas i 90 minucie Cegła poda sam na sam albo zrobi karnego.
- zahor
- Juventino
No i tutaj dochodzimy do kolejnego problemu, z którym Conte musi się mierzyć przed każdym meczem. W normalnych okolicznościach jeżeli napastnik kilka razy wejdzie z ławki i strzeli gola to z reguły jest oczywiste, że należy dać mu szansę od pierwszej minuty. Tymczasem odnoszę wrażenie że dla naszych napastników konieczność gry w pierwszym składzie jest karą, bo znacznie lepiej radzą sobie wchodząc z ławki.kuba2424 pisze:Quag po meczu z Nord właśnie zasługuje na pochwały. Mam nadzieję, że zagra z Chelsea od początku.
Quagliarella w lidze strzelał bramki aż w dwóch meczach, w których grał od pierwszej minuty - jakkolwiek kuriozalnie to nie zabrzmi, jest to w tej chwili najlepszy wynik w drużynie (oczywiście wśród napastników, do Vidala nie ma porównania) więc chyba jednak postawiłbym na Fabio w pierwszym składzie. Kto koło niego? Zrobić krzywdę Giovinco czy Vuciniciowi? Chyba jednak temu pierwszemu. Jest szansa że koledzy szybko strzelą rywalowi dwa, trzy gole, Seba będzie mógł potem sam coś strzelić i pozdrowić swojego okulistę. A jeżeli będzie nam szło jak po grudzie, to mimo wszystko liczę na to Vucinić się zepnie i uratuje nam trzy punkty wchodząc z ławki. Po głowie chodzi mi też opcja z Bendtnerem, zwłaszcza jeżeli prawdziwe okażą się pogłoski o występie De Ceglie. Ktoś może powiedzieć że powinien wystąpić jeden snajper i jeden kreatywny napastnik, ale my nie mamy ani takich, ani takich więc wydaje mi się że można wybrać dowolną konfigurację. Może pałętających się po polu karnym dwóch gości, którzy jako tako grają głową to jakieś rozwiązanie? A Vucinić czy Giovinco (albo obaj) wejdą sobie z ławki, tak jak lubią? Kandydatury Matriego nawet nie rozpatruję.
- pumex
- Juventino
Dziś rozmawiałem chwilę o futbolu ze swoim znajomym, który stwierdził, że:zahor pisze:No i tutaj dochodzimy do kolejnego problemu, z którym Conte musi się mierzyć przed każdym meczem. W normalnych okolicznościach jeżeli napastnik kilka razy wejdzie z ławki i strzeli gola to z reguły jest oczywiste, że należy dać mu szansę od pierwszej minuty. Tymczasem odnoszę wrażenie że dla naszych napastników konieczność gry w pierwszym składzie jest karą, bo znacznie lepiej radzą sobie wchodząc z ławki.
1) Jest u nas bardzo śmieszna sytuacja z napastnikami - ten jest na piedestale, który nie gra, przynajmniej wg kibiców. Ten, który dostaje szansę, zazwyczaj po meczu automatycznie spada na koniec hierarchii atakujących, co obrazuje bidę, z jaką się zmagamy w tej formacji. Ogólnie mało to odkrywcze, ale i zarazem mało budujące
2) Mamy bardzo fajną kadrę i doszliśmy do momentu, w którym wystarczy załatwić sobie tych dwóch klasowych napastników, żeby naprawdę wspiąć się na ten najwyższy level, jednak jeszcze trochę i przegapimy szansę. Sprzedamy kogoś lub ktoś z naszych się zestarzeje/straci formę i do dziury w ataku dojdzie nam potrzeba wzmocnienia innej pozycji, krótko mówiąc przegapimy moment, gdzie możemy pójść naprzód i niestety cofniemy się o krok do tyłu.
To wszystko tylko w ramach ciekawostki, że kibice innych drużyn także widzą nasze problemy, nie tylko my, więc kierownictwo tym bardziej powinno to dostrzec.
Odnośnie meczu, nie tęsknię za Vuciniciem a kolejna szansa dla De Ceglie jest grubą przesadą. Koniec końców i tak nie ważne kto wyjdzie w pierwszej '11', nastawienie musi być takie jak to z Nordem

- kuba2424
- Juventino
pumex pisze:Mirko? W meczu z Pescarą? Z jego tendencją do olewania ogórków? No nie wiem..yanquez pisze:Uważam, że obecnie najlepszymi (jakkolwiek to słowo brzmi) napastnikami w Juve są Mirko i FaQu, więc liczę, że właśnie ich zobaczymy w najbliższym meczu.
E:
Prawdopodobne składy wg SKY:
Po dokładniejszej analizie uważam, że to jest najlepszy skład na mecz z Pescarą. Powiem więcej, tym składem powinni zagrać do końca, no chyba że w 75 min. nadal będzie 0:0, czego raczej nie należy się spodziewać.
- baka
- Juventino
@up
a ja tak nie uważam prawie zawsze olewamy ogórków a potem mamy remisy tak bardzo często było tamtym sezonie. Powinniśmy na każdy mecz wychodzić najlepszym dostępnym składem.
Gio - Fabio
Asamoah - Pogba - Vidal - Markiz - Isla/Caceres/Lichy
w obronie nic bym nie zmieniał
a ja tak nie uważam prawie zawsze olewamy ogórków a potem mamy remisy tak bardzo często było tamtym sezonie. Powinniśmy na każdy mecz wychodzić najlepszym dostępnym składem.
Gio - Fabio
- Castiel
- Juventino
Nie możemy wychodzić w tym sezonie na każdy mecz tym samym składem. To nie jest taka drużyna jak za czasów Capello gdzie 1 skład był fantastyczny, a 2 niemalże nie istniał. Zresztą nie możemy też tak grać w każdym meczu bo teraz mamy ich do rozegrania więcej i to o znacznie większej wadze. Jak podstawowi piłkarze będą mieli w nogach mecze z Pescara, Siena itp to jak zaprezentują się z Chelsea gdzie trzeba zapieprzać 2-3x tyle?
Zresztą nasi rezerwowi wiele nie odbiegają od swoich "podstawowych" kolegów.
Zresztą nasi rezerwowi wiele nie odbiegają od swoich "podstawowych" kolegów.
- kuba2424
- Juventino
baka pisze:@up
Gio - Fabio
Ale kto zazwyczaj olewał ogórasów w tamtym sezonie? Właśnie często nasz najsilniejszy skład,bo myśleli że takie mecze się same wygrywają.
Uważam, że ławka w tym meczu chciałaby się pokazać i mogłoby to wpłynąć korzystnie na przebieg meczu i na wynik oraz na naszych "gwiazdorów" z podstawowego składu.
Konkurencja zawsze jest zdrowa...
- baka
- Juventino
Doskonale wiem o tym , że nie możemy grać cały czas jednym i tym samym składem bo to jest nierealne z punktu siły fizycznej. Ale chodzi mi tutaj o dwa nazwiska Vucinić i De Ceglie nie wiem może tylko ja tak jestem negatywnie nastawiony do tego Vucinicia ale po prostu szl*g mnie jasny trafia kiedy widzę jak on gra to ludzie z polskiej A klasy mają więcej ambicji. A jeśli o Cegłe chodzi to chyba każdy widzi jak on gra , serio ja im życzę wszystkiego najlepszego , ale jak na razie nie w tym klubie.
- @D@$
- Juventino
Zasadniczo w Juventusie nie istnieje taka pozycja jak defensywny pomocnik, na świecie też zanika. Z resztą mi to jedno kto strzela, gol to gol.Sila Spokoju pisze:Z tym, że Vidal to defensywny pomocnik, a Fabio to napastnik, więc tych bramek powinien mieć co najmniej 2x więcej.
Ciekawe jak wygląda statystyka ilości goli w stosuku do ilości okazji, pewnie też nieźle.yanquez pisze:Poza tym statystyka gole/czas gry jest świetna jeśli chodzi o Fabio. Bramka raz na 75minut? To daje ponad 45 bramek w samej Serie A w sezonie!
A nie ma w tygodniu tej przerwy na mecze towarzyskie?Dragon pisze:Już się mówi, że Conte wymieni 5 zawodników. Rozsądnie, przecież Nord nas zabiegało w środę na śmierć. To nic, że po pescarze Lazio jest dopiero za tydzień.

Brzmi to jakby była mowa o jakimś juniorzeDragon pisze:Dobrze, że zagra Lucio, powinien dostawać więcej szans, może coś z niego być a sezon jest długi.

szczypek pisze:No właśnie, może Giaccherini dałby radę? Padoin? Caceres?
Według mnie Caceres na lewej stronie to słaba opcja, żeby nie powiedzieć tragiczna, już prędzej Giaccherini zwłaszcza że to "tylko" Pescara.baka pisze:Z Cegłą jest taka sama sytuacja jak z Matrim nie robią na boisku kompletnie nic , a w pierwszym składzie grają dlaczego nie można dać pograć Caceresowi na pewno lepiej by zagrał na tej lewej.
Swoją drogą, jeśli Buffon coś jutro puści to ktokolwiek nie byłby strzelcem, to będzie to dla mnie noname.
Vucinic? Nie wiem czy nie lepiej dla niego samego jakby wszedł z ławki. Tyle że Giovinco z Quagliarellą współpracują słabo żeby nie powiedzieć, że w ogóle a Bendtnera to ja nie chcę oglądać. A moim pomysłem Matri-Quagliarella to już was nie chcę denerwować

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
O mój boże - De Ceglie ...
chyba znowu kupon pójdzie na straty ...
chyba znowu kupon pójdzie na straty ...
- Mate.G
- Juventino
433
Caceres Marrone/Barzagli Lucio/Bonucci Chielinni/Asamoah
Isla Pogba Vidal
Pepe Fabio.Q Vucinic
Trzeba się oszczędzać bo świętowanie wygranej z Chelsea będzie kosztowało sporo sił
Caceres Marrone/Barzagli Lucio/Bonucci Chielinni/Asamoah
Isla Pogba Vidal
Pepe Fabio.Q Vucinic

Trzeba się oszczędzać bo świętowanie wygranej z Chelsea będzie kosztowało sporo sił

- pumex
- Juventino
De Ceglie jednak nie został powołany, co cieszy. Jednak bardzo smuci i martwi brak powołania dla Pogby, który ponoć spóźnił się dwa razy z rzędu na treningi. A miałem taką ochotę na obejrzenie jego występu
Miemy nadzieję, że to jakieś losowe wypadki a nie odbijająca korba.
W takim razie możemy być poczęstowani Gackiem na środku

W takim razie możemy być poczęstowani Gackiem na środku

- bendzamin
- Redaktor
Wow, czyzby Pogbie zaczynalo walic na glowe? Mam nadzieje, ze nie, bo wiaze z nim naprawde duze nadzieje. Kara moim zdaniem zasluzona i jednoczesnie taka, ze jak nie ma mentalnosci Balotellego, to sie powinien uspokoic. Pytanie, czy Conte sie do niego po tym nie uprzedzi. Jak tak, to znow zostanie rasistom :lol: W takim razie licze, ze w pomocy pogra Marrone.