Serie A 12/13 (9): Catania 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2012, 18:18

MishaAveJuve pisze:Sorek będzie zjechany - nana na nana

Zaraz alina i wspólnicy zaczą po nim jeżdzic na na nanana że jest nie rozsądny bo nie mozemy grac 4-3-3 bo nie!
Nana na nana się lepiej weź i poszukaj te 120 przypadków gdzie klub mający 3 punkty na półmetku w grupie LM nie awansował.
.............................................................

Ważne by w zacząć dominować od pierwszych minut w tym spotkaniu, bo w drugiej połowie znowu może nie starczyć minut.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2012, 23:23

gucio_juve pisze:a co do Matriego, to mam do niego szacunek, bo pamiętam w przeciwieństwie do NIEKTÓRYCH, co zrobił dla nas po przyjściu z Cagliari.
Mniej więcej to, co Amauri po przyjściu z Palermo. Szkoda że niewiele dłużej mu to wychodziło. Brazylijczyk zgasł, jeżeli dobrze pamiętam, w okolicach marca, kwietnia.
gucio_juve pisze:Jednak większe prawdopodobieństwo jest takie, że Vucinić z Giovinco zrobią w ataku więcej Matri z Quagiarellą czy Bendtnerem, lub jakakolwiek inna kombinacja bez Czarnogórca. Dlatego napisałem, że Vucinić musi pojawić się w pierwszej jedenastce i pewnie Conte go wystawi.
Nie wiem jak liczyłeś to prawdopodobieństwo, ja bym się tego nie podjął. Ale nawet zakładając że masz rację, to różnice między szansą na dobry występ Vucinicia od pierwszej minuty, a szansami na dobrą grę któregokolwiek innego napastnika są tak niewielkie, że ciężko mi stwierdzić że Czarnogórzec musi grać. Zresztą odnosi się to do każdego innego napastnika. Szansa że którykolwiek z nich akurat zaskoczy jest dość niewielka. To że u jednego jeszcze mniejsza niż u drugiego to nie powód, żeby z kogokolwiek robić pewniaka. Od razu zastrzegam że tyczy się to spotkań z niezbyt wymagającym rywalem.

Prawdę mówiąc to nie wiem czy nie lepiej by było Vucinicia puścić z ławki. W tym sezonie nawet mu to wychodzi. Były przynajmniej trzy mecze kiedy wchodząc po przerwie miał duży wpływ na zmianę losów meczu. Ciężko mi jednak jest w tej sprawie zająć jednoznaczne stanowisko.
gucio_juve pisze: Bardzo bym chciał, żebyś po niedzielnym meczu nie musiał przepraszać za te słowa..
Po niedzielnym meczu opinii o Catanii nie zmienię. Mogę co najwyżej zmienić po sezonie, jeżeli Sycylijczycy zajmą miejsce w pierwszej trójce, czwórce. Natomiast w niedziele jeżeli przydarzy się coś niedobrego, to powiem że wstyd, bo straciliśmy punkty z popierdółką.
gucio_juve pisze: Zauważyłem, że w meczu z Chelsea, Quagiarella strzelił bramkę, wyszedł na Chievo i dołożył jeszcze dwie. Potem słaby mecz CAŁEJ DRUŻYNY we Florencji i Quag nawet nie podnosi się z ławki w kolejnym meczu z Romą. Więc nie uważam, że naszym napastnikom brakuje umiejętności, tylko szukamy optymalnej dwójki do napadu w środku sezonu i to odbija się na formie naszych napadziorów.
No dobrze, ale to był jedyny przypadek, a Ty z tego zrobiłeś jakąś prawidłowość. Mogę znaleźć więcej przykładów kiedy to akurat się nie sprawdziło. Może nie dwadzieścia razy więcej, jak Misha, ale więcej niż jeden.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:01

Jakoś obawiam się trochę tego meczu. Czuję bramkowy remis 1-1, ale mam nadzieję, że się mylę.

Niech Pogba i Bedtner udowodnią, że zasługują na 1szy skład ;)

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:09

Właśnie tak mi się teraz wspomniało. Ktoś napisał kiedyś na stronie czy tam forum oby Bendtner nie został Elią tego sezonu. Jeśli Duńczyk zagra od początku, po części nim się stanie :D . Bo właśnie w tamtym sezonie Holender zagrał swój 1 mecz od 1 minuty właśnie przeciwko ... Catanii na wyjeździe :prochno: . Także możemy być świadkami małego deja vu. Ale oby Duńczyk zagrał lepiej i coś ustrzelił przynajmniej.

Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:19

Czekamy z niecierpliwością na debiut Duńczyka:)
Ostatnio zmieniony 28 października 2012, 11:30 przez Babinicz, łącznie zmieniany 1 raz.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:26

Babinicz pisze:Czekamy z niecierpliwością na debiut Duńczuka:)
To nie debiut, Bendtner już tam sobie cokolwiek pograł, panie szlachcic ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:29

Alfa i Omega pisze:
Babinicz pisze:Czekamy z niecierpliwością na debiut Duńczuka:)
To nie debiut, Bendtner już tam sobie cokolwiek pograł, panie szlachcic ;)
żaden szlachcic, tylko _Jah :C

Vucinić-Bendtner, tak jak chciałem. Mam nadzieję, że to wypali. No i forza Pogba&Asamoah.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:31

Szlachcic?haa.

Wiedziałem,że ktoś mnie poprawi.Polityczna poprawność :lol: .

MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 11:57

Ja tam się cieszę że za Marchisio zagra Pogba, a nie Giaccherini. Dość często Conte wolał wystawić Gacka na pozycji środkowego, a tam go po prostu nie trawię. Jakoś wtedy nie potrafimy zdominować środka pola, a sam Giaccherini robi szum tylko z przodu, natomiast w defensywie tylko biega za przeciwnikiem.

Oprócz tego ciekawy jestem Vidala. Gość od meczu z Chelsea gra mocno średnio. Być może ciąży mu że ostatnio Pogba jak grał, to prezentował się lepiej od niego, a w sumie to walczą o tą samą pozycje. W zeszłym sezonie Chilijczyk miał pewne miejsce w składzie i nie zawodził, w tym albo jest przemęczony (chociaż to dopiero początek sezonu), albo być może faktycznie Francuz prezentuje się na treningach tak, że nawet Vidal może obawiać się miejsca w składzie :think: W każdym razie dziś obu będziemy mogli zobaczyć w wyjściowej jedenastce, tak więc przekonamy się kto jest w lepszej formie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 12:00

Szkoda że Claudio jednak nie zagra bo wtedy mógłby odpocząć Vidal, ale ogólnie skład baardzo mi sie podoba, jak coś nie pójdzie to w drugiej połowie Seba za Bendtnera. Licze na to że Pogba rozegra dzisiaj pełne 90 minut! W drugiej połowie fajnie byłoby zobaczyć Isle na prawej ;)

Wygramy to. FORZA JUVE!!

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 12:02

Fajnie ze Pogba i Bendtner od pierwszej minuty, szkoda tylko ze zamiast Stefana nie gra Isla ale moze w koncu szwajcarowi wyjdzie dobry mecz.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 12:03

Catania specjalnie dla nas wychodzi w 3-5-2? :think:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 12:30

KOMENTUJ MECZ JUVE NA CZACIE LUB FANPAGE JUVEPOLAND!

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 13:20

Bez kitu. Ładny przewał sedziowie dzis odwalili :smile: :smile:

Ale jakos sie tym za bardzo nie przejmuje. 0-1 wracamy z kompletem do domu.
Ostatnio zmieniony 28 października 2012, 13:22 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2012, 13:21

Dlaczego gol dla gospodarzy nie zostal uznany? Ktos ma jakis blyskotliwy pomysl? :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany