Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 01:10

A co z Bonuccim? Czytałem, że ma problemy mięśniowe, ale dzisiaj na LGDS było napisane, że jednak wszystko w porządku.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 07:39

montero4 pisze:Kolejna nerwówka w tle szykuje nam się:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -car-crash

Marrone w obronie wg TS - Lucio niet?
Te buce chca nas totalnie udupić :angry:

Wyciagaja brudy, i bede wyciagac takze trenerowi mlodziezowemu, drugiemu trenerowi mlodziezowemu, potem takze Nedvedowi, bo on pewnie bedzie nastepny do trenowania, nastepnie trenerowi silowemu/trenerowi bramkarzy, az do czasu kiedy trenowac nas bedzie ogrodnik/babcia klozetowa ze stadionu Juventusu. Wtedy dopiero dadza nam spokoj. :angry: :angry:

A z Roma wygramy. Mam nadzieje tylko, ze bez straty bramki. Utarloby to nosa Zemanowi. :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 08:57

JuventinoPS pisze:Twoje posty to minimalizowanie naszych atutów i wyolbrzymianie plusów rywali. Ten nadmierny samokrytycyzm jest irytujący i niezdrowy.
Absolutnie nie minimalizuję naszych atutów, natomiast wskazuję na plusy rywali. Jest to moja odpowiedź na bezmyślne ochy i achy części użytkowników, którzy wszędzie widzą wygraną 5:0
Vincitore pisze:A co z Bonuccim? Czytałem, że ma problemy mięśniowe, ale dzisiaj na LGDS było napisane, że jednak wszystko w porządku.
Gazzetta zmieniła przedmeczowy opis. Teraz donoszą o ryzyku, że Bonucci może nie zagrać. Trenuje oddzielnie, dziś wieczorem na zostać ostatecznie oceniony stan jego mięśni. Jeśli nie da rady, to prawdopodobnie zamiast niego wystąpi Marrone. Poza tym ponoć Matri naprawdę jest bliżej wyjścia w pierwszej '11' niż Quag czy duńska opona

Obrazek
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 09:00

B@rt pisze:
Dzięcioł pisze:Czekałem na ten temat pumi. Grazie.

A teraz do meritum. Po pierwsze, życzę sobie i Wam, aby Juve przypomniało sobie jak gra się piłką i jak kreuje się sytuacje do zdobycia gola (nie pamiętam kiedy po raz ostatni nasz rywal był częściej przy piłce niż my). Po drugie, aby Andrea i Mirko w końcu zagrali na miarę swojego poziomu, a Fabio udowodnił, że dobre występy w spotkaniach z Chelsea i Chievo nie były dziełem przypadku. Po trzecie, żeby Zdenuś zrozumiał, gdzie jest jego miejsce w szeregu zwanym calcio.

Roma nie ma w ogóle formacji defensywnej. Jeżeli zagrają zgodnie z filozofią swojego nowego treneiro, powinniśmy spuścić im solidny łomot.

Chciałbym też, aby udało się zagrać na zero z tyłu.
Rzecz jasna mecz meczowi nierówny i trudno o jakiekolwiek wnioski, zwłaszcza po raptem pięciu kolejkach, ale Roma wydaje się być naprawdę dziurawa jak durszlak. Viola nas zdusiła, bo grali bardzo wysokim pressingiem, bardzo dobrze bronili się już na naszej połowie... Biorąc pod uwagę braki Romy, należałoby nas stawiać w roli faworyta.
Będąc mistrzem Włoch, mając na uwadze obecną kondycję naszych konkurentów oraz naszą dyspozycję oraz serię spotkań bez porażki, sądzę że w każdym spotkaniu ligowym będziemy papierowym faworytem. Przynajmniej dopóki nie złapiemy jakiejś zadyszki.
Dzięcioł pisze:Roma nie ma w ogóle formacji defensywnej. Jeżeli zagrają zgodnie z filozofią swojego nowego treneiro, powinniśmy spuścić im solidny łomot.
Jeśli Fiorentina tak bardzo zmobilizowała się na mecz przeciwko nam, to aż strach pomyśleć, jak bojowo nastawi swoją drużynę Zeman, mówię poważnie. Jego Roma prędzej podpali się żywcem, niż lekko i łatwo odda mecz znienawidzonemu Juventusowi. Mimo tych ich dziur w obronie i wątpliwej taktyce spodziewam się jeszcze cięższego boju niż na Artemio Franchi i z taką grą jak ostatnio nie wróżyłbym nam zwycięstwa, chociaż mocno na nie liczę i w nie wierzę.[/quote]

Kochany pumi znowu uprawia czarnowidztwo. Dla mnie spotkanie z Romą Zemanową, zwłaszcza na swoim boisku, wydaje się być zdecydowanie łatwiejsze, od wyjazdu do Florencji. Ale życie pokaże.
fazzi pisze:
Dzięcioł pisze:Roma nie ma w ogóle formacji defensywnej. Jeżeli zagrają zgodnie z filozofią swojego nowego treneiro, powinniśmy spuścić im solidny łomot.
Hmm... ale podobną filozofią zagrała z nami Viola... ( ofensywnie, odważnie, agresywnie ). Wszyscy wiedzą jak się skończyło, niemal nie istnieliśmy. Miejmy nadzieję, że to nasi zlekceważyli trochę Violę ( co swoją drogą nie oznacza nic dobrego, bo powinni do każdego meczu z pokorą podchodzić, to dało sukces w poprzednim sezonie, a możliwe że zrodziło się im w głowach myślenie, że skoro jesteśmy mistrzem to każdy będzie z pełnymi gaciami na nas wychodził i nie odważy się zagrać odważnie jak Viola ).
Owszem Viola gra ofensywnie, podobnie jak i Roma, ale oba zespoły robią to w zupełnie inny sposób. Zespół Montelli jest bardzo zdyscyplinowany taktycznie, świetnie przesuwa formacje, zawodnicy kapitalnie sobie pomagają, asekurując się gdy zespół się broni. No i ten pressing. A Roma to wesoła, czasami nawet finezyjna, gra do przody, ale bez jakiegoś zabójczego taktycznego pomysłu. Poza tymi Roma nie zagra takim pressingiem. W spotkanie z Violą pierwszy raz odkąd prowadzi nas Conte, widziałem jak Gigi zaczął grę dalekim wykopem, bo nie miał do kogo zagrać jej krótko.

W ataku chciałbym zobaczyć Fabio. Matri jest już tak nieudolny i denerwujący jak Amauri za swoich najlepszych czasów.
Ostatnio zmieniony 28 września 2012, 09:16 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 2 razy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 09:10

Nie wiem czy na tak ofensywny zespół nie przydałoby się zmienić formacji na 4-3-3. Bo przy tym 3-5-2 wydaje mi się, że będzie wiele sytuacji gdzie nagle w jednym momencie 5-6 naszych zacznie masowy równoczesny powrót i może nie zdążyć.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 11:14

4-3-3? Ale że jak? Z Vucinicem i Giovinco na skrzydłach? Czy może Asamoah na lewym ataku? Nie mamy wykonawców na takie granie, Pepe kontuzjowany, a powyższe to jakieś abstrakcje.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 11:23

Marat87 pisze:4-3-3? Ale że jak? Z Vucinicem i Giovinco na skrzydłach? Czy może Asamoah na lewym ataku? Nie mamy wykonawców na takie granie, Pepe kontuzjowany, a powyższe to jakieś abstrakcje.
Czekam, aż ktoś wyparuje z Islą na prawym ataku :lol:

Jeśli już o Isli mowa, to znowu na dzień przed meczem są spore rozbieżności jeśli chodzi o prawą stronę. Sky twierdzi, że normalnie wystąpi Rysiek Lichtsteiner, Gazzetta awizuje Caceresa a Tutto stawia na Islę.

Obrazek
fan1988

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 11:37

20:45 29.09.2012 Juventus Turyn-As Roma
Liga Włoska w necie
http://all-forum.cba.pl/viewtopic.php?t=13041

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 12:00

Castiel pisze:Nie wiem czy na tak ofensywny zespół nie przydałoby się zmienić formacji na 4-3-3. Bo przy tym 3-5-2 wydaje mi się, że będzie wiele sytuacji gdzie nagle w jednym momencie 5-6 naszych zacznie masowy równoczesny powrót i może nie zdążyć.
Po to mamy między innymi pięciu chłopa (i to jakiego chłopa!) w pomocy, żeby zagęścić środek i zniwelować ewentualne powroty na hurra ;) 5-6 naszych nie zacznie masowego powrotu, bo w taktyce Conte zawsze są jakieś elektrony które asekurują. Trzeba oddać Marchisio, że fantastycznie porusza się bez piłki.

4-3-3 myślę, również byłoby niezłym rozwiązaniem, ale to gdyby Pepe był zdrowy.

Myślę, że jeśli chłopaki wyjdą zaangażowani i nie zmęczeni, to samym wysokim pressingiem narobią baaaardzo dużo szkody stylowi gry Romy. Szczególnie, że ich obrońcy i bramkarz pozostawiają to i owo do życzenia.

Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 12:38

Konferencja bez udziału Carrery. Niektórzy dziennikarze domyślają się, że może to być zagranie w stronę Zemana, ale wydaje mi się, że jednak bardziej z powodu tych oskarżeń o nieumyślne spowodowanie śmierci. Wyrok ma zapaść chyba 9 października.
Jak tak dalej pójdzie to Nedved zacznie siedzieć na ławce trenerskiej.

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 12:47

Peter pisze:Konferencja bez udziału Carrery. Niektórzy dziennikarze domyślają się, że może to być zagranie w stronę Zemana, ale wydaje mi się, że jednak bardziej z powodu tych oskarżeń o nieumyślne spowodowanie śmierci. Wyrok ma zapaść chyba 9 października.
Jak tak dalej pójdzie to Nedved zacznie siedzieć na ławce trenerskiej.
I ja tak uważam, choć Zdenek i jego mentalność jest wystarczającym powodem, by odmówić wzięcia udziału w jakimkolwiek wydarzeniu. Co do meczu, to prasa spekuluje, że ponoć Marrone ma zagrać na środku obrony w zamian za Leosia. Ja się pytam: Po co? Nie ma sensu robić eksperymentów w obronie, zwłaszcza kiedy rywalem jest grająca radosną piłkę Roma. Posadzić na prawą Martina, do środka wpakować Barca i po kłopocie

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 12:52

Stephan musi zagrać. Jako były Laziale ma podwójną motywację na ten mecz, co dało o sobie znać pół roku temu.
Bonucci pisał na fb, że z jego nogą wszystko ok.
Liczę na optymalny skład, bez eksperymentów. Vucinic - Fabio, tak jak było w poprzednim, pamiętnym 4:0 :-)

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 12:54

Ja chciałbym znów zobaczyć: ;) Ciekawe czy Lamela zagra? I czy znów poniosą go emocje? Pjanic chyba wypada z gry:D
Ps; Trzeba przygotować powitanie dla Zemana, więc dużo roboty przed kibicami;)

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 12:59

albertcamus pisze:Stephan musi zagrać. Jako były Laziale ma podwójną motywację na ten mecz, co dało o sobie znać pół roku temu.
Taki z niego pełnokrwisty Laziale, że fanom Biancocelesti pokazywał odwróconą eLkę w zeszłym sezonie :D

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 13:02

A mi sie pomysł z zamianą Bonucci-->Marrone podoba :wink: Albo inaczej- nie widze żadnych przeciwwskazań, bo jak narazie gdy gramy 'podstawową' trójką defensorów to mamy duże problemy z tyłu. Z Geoną kazdy pamięta jak było, z Chelsea niby ok, ale jednak 2 gole do tyłu, z Udinese stracona frajerska bramka właśnie z winy bloku obronnego no i do tego mecz z Fiorentiną, gdzie też przy mniejszej ilości szczęścia mogliśmy mieć 2-3-4 we własnej bramce. Jedyne dwa mecze w których wszystko było w normie i pod kontrolą to mecz z Parmą, gdzie dobrze zaprezentował sie właśnie Marrone, oraz mecz z Chievo - gdzie zagrał Lucio. Ja bym pokombinował. Luca jak narazie nie dał nam ani razu powodu do powątpiewania w jego możliwości.
Uciszyć Zemana jakimś skromny 3/4:0 byłoby bezbłędnie :prochno: Ale nie nastawiam sie na taki wynik.

Zablokowany