Serie A 12/13 (5): Fiorentina 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 12:56

pan Zambrotta pisze:Pizzarro gra dokładnie tak jak Pirlo u nas, głęboko cofnięty, rozrzucający piłki.
Spaletti, jeszcze w Romie, właśnie tak go przestawił, na wzór tego, co zrobił Ancelotti z Pirlo.
;)

Zawidowianin pisze:A nie już w Udinese?
Fakt, to było już w Udine, pomerdało mi się.
;)
Ostatnio zmieniony 24 września 2012, 13:10 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 13:05

A nie już w Udinese?

onliforpipul
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 13:19

Według Sky wyjdziemy na Fiorentinę w naszym teoretycznie najmocniejszym na chwilę obecną składzie. Natomiast według LGDS będzie rotacja: Lucio za Chielliniego, Caceres za Lichtsteinera, De Ceglie za Asamoah i Giovinco za Vucinicia. Komu tu wierzyć? LGDS chyba przesadza, w końcu gramy z mocnym przeciwnikiem na jego terenie. Potem Roma i Szachtar, ale to chyba i tak za dużo eksperymentów jak na Fiorentinę.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 13:21

Fernandez... nawet nie wiedziałem, że teraz gra u nich. W Villarrealu był z niego kawał piłkarza, zawsze chciałem go widzieć u nas. Potem trochę zniknął w Portugalii a teraz proszę, Viola. Vidal będzie musiał go dobrze przypilnować.

Będzie to (kolejny) mecz z posmakiem :smile:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 13:26

Według Sky wyjdziemy na Fiorentinę w naszym teoretycznie najmocniejszym na chwilę obecną składzie. Natomiast według LGDS będzie rotacja: Lucio za Chielliniego, Caceres za Lichtsteinera, De Ceglie za Asamoah i Giovinco za Vucinicia. Komu tu wierzyć? LGDS chyba przesadza, w końcu gramy z mocnym przeciwnikiem na jego terenie. Potem Roma i Szachtar, ale to chyba i tak za dużo eksperymentów jak na Fiorentinę.
Dokładnie...a po co ma odpoczywać Lichy, który z Chievo zagrał z 15 minut? Już prędzej zrozumiałbym przerwę dla Kwadwo, ale wydaje mi się, że Cegła nie ma takiego zaufania trenera jak Caceres czy Isla.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 13:47

Nie chce mi się wierzyć, by Conte miał dokonać aż tak dużej rotacji. Najbardziej wiarygodne są te źródła, które mówią o powrocie do najmocniejszego ustawienia.

Coraz więcej wskazuje na to, że w pierwszym składzie pojawi się jednak Quagliarella, być może obok Vucinicia (niektórzy twierdzą, że występ Czarnogórca w podstawowej "11" jest niezagrożony, inni z kolei mówią o parze Quagliarella - Giovinco). W środku ma grać Marchisio (niektórzy we Włoszech próbują chyba na siłę posadzić go na ławce...). Conte nie zaryzykuje raczej z ustawieniem z De Ceglie, zwłaszcza przy takiej dyspozycji Asamoah. Jestem skłonny uwierzyć, że od pierwszej minuty wybiegnie Lucio, który zagrał bardzo dobre spotkanie z Chievo (tym razem może odpocznie Bonucci? :think: Przez żółte kartki grozi mu przecież zawieszenie). Isla, Giovinco mogą się pojawić w drugiej połowie (zwłaszcza świeżutki Seba może siać postrach w szeregach rywala pod koniec meczu).

Nikt nie twierdzi, że będzie łatwo, ale my jedziemy tam po 3 punkty.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 14:03

mrozzi pisze:Conte nie zaryzykuje raczej z ustawieniem z De Ceglie, zwłaszcza przy takiej dyspozycji Asamoah.
Mam taką nadzieję, bo prawdą jest, że na żadnej pozycji oprócz left wingbacka nie mamy aż takiej straty jakościowej jeśli postawimy na zmiennika a nie na podstawowego piłkarza (ewentualnie pozycja Pirlo). De Ceglie mocno mi nie leży i nie ukrywam, że w przypadku konieczności zastąpienia Asy na jego pozycji wolałbym zobaczyć Giaccheriniego.
mrozzi pisze:Jestem skłonny uwierzyć, że od pierwszej minuty wybiegnie Lucio, który zagrał bardzo dobre spotkanie z Chievo (tym razem może odpocznie Bonucci? :think:
Jeśli Bonucci miałby zasiąść na ławce (chociaż nie widzę ku temu powodu), to nie wiem czy nie lepszym wyjściem byłoby postawienie na Marrone, który dorównuje Bonucciemu w aspekcie wyprowadzenia piłki z obrony. Lucio sam mówi, że w 3 osobowej obronie najlepiej czuje jako pól-prawy

Natomiast w ogóle nie rozumiem pomysłów prasy z Caceresem na prawym skrzydle. Co innego grać na prawej obronie w 4-3-3 a co innego w 3-5-2 jako right wingback i mam wrażenie, że Martin w tym drugim ustawieniu sobie nie radzi najlepiej

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 14:33

Lucio mógłby w sumie zagrać. Ale wynika z tego, że Chiellini ława, a średnio mi się widzi Barza lub Bonu na półlewym.
Vucinić mógłby w sumie zacząć mecz z ławki. Quaglia - Gio można spróbować. Jakby nie wyszło Miras może wejść po przerwie. Z Genoą zrobił różnicę.
De Ceglie za Asę- kiepski pomysł. Ale mam nadzieję, że kiedyś odpocznie. Bo chłop biega jak szalony.
Giacch za Marchisio niewypał. Już wolałbym Marrone.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 14:34

pumex pisze: Jeśli Bonucci miałby zasiąść na ławce (chociaż nie widzę ku temu powodu), to nie wiem czy nie lepszym wyjściem byłoby postawienie na Marrone, który dorównuje Bonucciemu w aspekcie wyprowadzenia piłki z obrony. Lucio sam mówi, że w 3 osobowej obronie najlepiej czuje jako pól-prawy
Rzeczywiście, racja... Zapomniałem o Marrone - to też bardzo dobre rozwiązanie.
pumex pisze: Natomiast w ogóle nie rozumiem pomysłów prasy z Caceresem na prawym skrzydle. Co innego grać na prawej obronie w 4-3-3 a co innego w 3-5-2 jako right wingback i mam wrażenie, że Martin w tym drugim ustawieniu sobie nie radzi najlepiej
To jedna kwestia. Poza tym Caceres nie jest w zbyt dobrej dyspozycji po tej kontuzji, a Lichtsteiner zagrał z Chelsea kapitalne zawody (z Chievo przebywał na boisku jedynie 20 minut, więc sił nie powinno zabraknąć).
Elo Vidal:) pisze:Lucio mógłby w sumie zagrać. Ale wynika z tego, że Chiellini ława, a średnio mi się widzi Barza lub Bonu na półlewym.
To prędzej oznacza, że usiadłby ktoś z pary Barzagli - Bonucci.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 14:37

pumex pisze:Natomiast w ogóle nie rozumiem pomysłów prasy z Caceresem na prawym skrzydle. Co innego grać na prawej obronie w 4-3-3 a co innego w 3-5-2 jako right wingback i mam wrażenie, że Martin w tym drugim ustawieniu sobie nie radzi najlepiej
Najpierw to Lichy sobie nie radził w 3-5-2, teraz Caceres sobie nie radzi... :prochno: Martin był w bardzo dobrej formie zaraz po transferze i piłka go szukała w polu karnym, on też ostro i celnie wrzucał, nieźle dryblował (oprócz meczu z Lecce, ale tam biegał po lewym skrzydle, to już zupełna abstrakcja). Teraz chyba potrzebuje po prostu czasu do powrotu do siebie po kontuzji.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 15:45

Whoscored.com w swojej zapowiedzi meczowej przychyla się do wersji, że De Ceglie zastąpi Asamoah, Giovinco Vucinicia, a Lucio Chielliniego. Myślałem, że oni biorą przypuszczalne składy z LGDS, ale w ich wersji jest Lichtsteiner, a w wersji LGDS go nie ma, więc chyba jednak sami je tworzą. Mogliby w końcu jakąś wspólną wersję ustalić, bo nie wiem jak zestawić swój fantasy skład.

Obrazek
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 15:53

Ciężki mecz przed nami jak na razie najlepsza drużyna z którą będziemy grali. Ale jak daliśmy radę z Chelsea to nie widzę przeszkód na pokonanie Violi. 2:0 dla nas ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 15:58

Vimes pisze:Whoscored.com w swojej zapowiedzi meczowej przychyla się do wersji, że De Ceglie zastąpi Asamoah
Tak naprawdę nie ma się czemu dziwić, bo Asamoah wystąpił od początku z Chelsea, trzy dni później z Chievo, więc trudno, żeby za kolejne trzy dni grał w wyjściowej '11' z Fiorą mając w perspektywie niełatwe spotkanie z Romą. Tylko ten Kuczer... :doh: Już mam przed oczami jego grę: brak pomyślunku, wszystko do lewej nogi i festiwal dośrodkowań z zamkniętymi oczami...

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 16:33

Ja bardziej wierzę Sky, nie wiem jak wy panowie. A jak LGDS coś napisze to często są to wierutne bajeczki, więc z tym ostrożnie.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:04

StaryDobryNedved pisze:JA jak LGDS coś napisze to często są to wierutne bajeczki, więc z tym ostrożnie.
Przynajmiej wyroki sądów ogłaszają w LGDS szybciej od samych sędziów :lol:.

Priorytetem jest na pewno mecz z Szachtarem u siebie i tam wyjdzie najmocniejszy skład. Pozostałe drużyny narzekają na terminarz, więc i my możemy, bo przed Ligą Mistrzów mamy Fiorentinę i Romę.

Obrazek
Zablokowany