Serie A (38): JUVENTUS 3-1 Atalanta [DPL na meczu!!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:03

Mimo iż ten mecz teraz o niczym nie świadczy, to chciałbym by mistrzowie pokazali klasę i dali radę docisnąć tę serię i wygrać wszystkie ligowe mecze.

Przede wszystkim, jak większość, oczekuję występu Del Piero. Chciałbym by to on podniósł Puchar po raz ostatni będąc w Juve(może jeszcze PW), dlatego nie wiem czy dałoby radę w przypadku wejścia Alexa w drugiej części meczu, by Buffon(który zostałby na murawie) przekazał mu opaskę. Oczywiście najlepiej by było gdyby zagrał cały mecz, ale być może Conte podzieli ten czas jeszcze z Q/Matrim/Borriello.

Czy wybiegniemy już z tarczą i trzema gwiazdkami, czy nie, jest mi to obojętne. Obstawiam, że nie 8)

Na FB i w programie Cyfry+ nie mogę znaleźć informacji o pokazaniu ostatniej kolejki ligi włoskiej, ale widziałem, że jest przeznaczony jeden kanał(Canal+Sport) na jedną transmisję Serie A, gdzie szczegółów brak. Jeżeli będzie to "mecz łączony" to mam nadzieję, że tym razem nasze spotkanie odegra taką samą role jak to w Mediolanie wczoraj, czyli cały mecz pokazują Turyn, a gdy padną bramki pokażą replaye z meczu Milani vs. Noavara. Fajnie by było, gdy tez przeznaczyli tyle samo czasu po gwizdku jak to miało miejsce w Krakowie :wink:
Jakby ktoś znalazł, to prosimy by podał tu jakieś źródło z info jak C+ planuje to zrobić :wink:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:23

Z jedenj strony moglibyśmy ten mecz całkowicie zagrać rezerwami ale szkoda ryzykować porażki musimy dowieść sezon bez przegranej.Ważniejsze ogniwa i tak trzeba oszczędzać aby puchar też zdobyć 20 maja

Co do C+ również jestem ciekawy jak i co puszczą. Liczę na nasz mecz i że po meczu pokażą fete bo zdenerwuje się jak będzie 90 minuta gwizdek koncowy i dziekujemy koniec transmisji

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:31

Mam małe pytanie, aby piłkarz był uprawniony do otrzymania tytułu mistrzowskiego wystarczy, żeby wystąpił w jednym spotkaniu ligowym, nie ważne jak długi czas spędził na boisku, prawda? Zatem byłoby miło jakby Conte wpuścił chociaż na parę minut Manningera. O Austriaku w tym sezonie można było zapomnieć, ale w poprzednich sezonach kiedy było trzeba spisywał się dobrze, więc to byłby ładny gest w jego kierunku.

Obrazek
Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:33

Niech sobie Zagra Storari, Elia, Krasic, Marrone, Estigarribia i inne Padoin! Może Maninngerowi dac zagrac? no i oczywiście Del Piero!

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:38

Mateo21 pisze:Niech sobie Zagra Storari, Elia, Krasic, Marrone, Estigarribia i inne Padoin! Może Maninngerowi dac zagrac? no i oczywiście Del Piero!
Oni już zaliczyli pobyt na boisku w tym sezonie, więc tak duże zmiany nie są potrzebne. Tylko Manninger nie miał okazji zagrać jak do tej pory. Pazienza, pomimo wypożyczenia też otrzyma medal, tak?

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:41

A to medali nie dostają po prostu wszyscy piłkarze zgłoszeni do rozgrywek latem i zimą?

Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:41

Trzeba dać pograć tym co mało grali, i innym dać odpocząć przed Finałem z Napoli!

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:46

Ouh_yeah pisze:A to medali nie dostają po prostu wszyscy piłkarze zgłoszeni do rozgrywek latem i zimą?
Właśnie mam wątpliwości czy samo zgłoszenie do rozgrywek wystarczy, czy piłkarz musi wystąpić w jakimś spotkaniu, dlatego pytam.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:50

Ouh_yeah pisze:A to medali nie dostają po prostu wszyscy piłkarze zgłoszeni do rozgrywek latem i zimą?
Nie wiem, w Anglii na ten przykład trzeba rozegrać minimum dziesięć spotkań ligowych żeby załapać się na medal. Ma ktoś potwierdzone informacje co do tego jak to jest we Włoszech?

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:53

Z tym graniem to chyba tak jest w LM lub/i Anglii że jak nie zagrasz jakiejś liczby meczy to nie przysługuje ci medal, o Serie A nic nie słyszałem. Co do meczu z Cagliari... to widziałem tylko bramki bo c+ poleciał w kulki z tym czymś co nazwał "transmisją łączoną". Więcej takiego wynalazku nie będę oglądał. Mecz z Atalantą "tylko" o rekord więc paru rezerwowych powinno zagrać.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 13:12 przez Winner, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:53

zahor pisze:w Anglii na ten przykład trzeba rozegrać minimum dziesięć spotkań ligowych żeby załapać się na medal
Chcesz powiedzieć, że Kuszczak za pięć lat w Manchesterze nie ma ani jednego medalu mistrzowskiego a medal LM ma?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:57

Ouh_yeah pisze: Chcesz powiedzieć, że Kuszczak za pięć lat w Manchesterze nie ma ani jednego medalu mistrzowskiego a medal LM ma?
Dostał z jakiejś tam jakby dodatkowej puli - zobacz punkt 20.. Z tego co wiem to klub może chyba przyznać medale (albo wystąpić o przyznanie) również jakiejś określonej liczbie zawodników którzy 10 meczów nie rozegrali. Jest to dość skomplikowane. Zresztą na angielskiej wiki piszą że wszystkie trzy medale Kuszczak dostał w ten sposób.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 12:59 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:58

Ouh_yeah pisze:
zahor pisze:w Anglii na ten przykład trzeba rozegrać minimum dziesięć spotkań ligowych żeby załapać się na medal
Chcesz powiedzieć, że Kuszczak za pięć lat w Manchesterze nie ma ani jednego medalu mistrzowskiego a medal LM ma?
No właśnie dla Kuszczaka MU słał specjalnie pismo do federacji, żeby mu przysłali. No bo zagrał np 7 meczów, ale za to całych, a jakiśtam juniorek wszedł 10 razy na parę minut.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 12:59

Ouh_yeah pisze:
Na angielskiej Wiki napisali, że otrzymał "special dispensation" na wszystkie trzy tytuły, więc ciekawe jak jest z tym we Włoszech?

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 13:44

Mateo21 pisze:Niech sobie Zagra Storari, Elia, Krasic, Marrone, Estigarribia i inne Padoin! Może Maninngerowi dac zagrac? no i oczywiście Del Piero!
Aż tak to nie! Gramy ten mecz żeby go wygrac, żeby nie przerwać naszej wspaniałej passy bez porażki.
Dodatkowo to pożegnalny mecz Alexa na Juventus Stadium :cry: więc licze na to że Alex zagra pełne 90 minut jako kapitan i poprowadzi naszych do zwycięstwa. Oczywiście puchar też on musi podnieść.

Wczoraj Vidal obejrzał żółtko tak więc napewno nie zagra. Dałbym może szanse Manningerowi na bramce bo to jego chyba ostatni mecz u nas nie ?

Wygrać i świętować.
2-0. Del Piero x2

FORZA JUVE!!

Zablokowany